Nuk e di, në mos ky veprim është i tejserviluar, i panevojshëm dhe i padobishëm fare. Zoti Adili nuk pranohet vetëm në SHBA, edhe atë me siguri për shkak të sllavo-maqedonëve, por edhe ai moslejim hyrje duhet të hiqet nga ana e autoriteteve amerikane sepse është i pabazë fare, kurse Shqipëria ajo nuk ka pasur kurrnjë arsye për të bërë një gjë të tillë, kjo nuk po bëhet as nga përëndimi.
Është fakt që AKSH-ja, duhet të bëhet një cikë më realiste me planprogramin e saj, por kjo nuk do të thotë se nuk duhet të mbrojnë të drejtat kombëtare shqiptare të nëpërkëmbura nga disa qarqe shoviniste në Maqedoni, në Luginën e Preshevës dhe në Camëri, por mendoj se për momentin nuk mund të dilet para opinionit publik me plaprograme të tilla, ndoshta jam gabim por kështu mendoj unë, pamvarësisht dëshirës dhe të drejtës natyrore,morale, por edhe ligjore, të gjitha do të bëhen me kohë por jo me luftë, nuk mendoj se duhet të bëjmë lufta më ne shqiptarët.
Ata duhet ti tregojnë sllavo-maqedonasve por edhe gjithë botës që zvarritja e zbatimit të marrëveshjes së Ohrit, do të cojë në konflikt të ri armatosur në Maqedoni, sepse shqiptarët nuk lejojnë nëpërkëmbjen e të drejtave të tyre kombëtare (por më duket se edhe atje ka filluar të zbatohet me hapa të shpejta) , e po kështu edhe serbëve për problemin e Luginës së Preshevës (por edhe këtu tani nuk është gjendja keq për shqiptarët e kësaj lugine, përvec disa arrestimeve të fundit), dhe në Camëri hapja e shkollave shqipe atje, dhe kthimi i camëve të shpërngulur, pra këto mendoj se janë gjëra të cilat realisht AKSH duhet të kërkoj dhe që arsyetojnë ekzistencën e saj.
Me zgjidhjen e këtyre problemeve edhe AKSH duhet të pushojë së ekzistuari.
Kurse për bashkimin kombëtar nuk duhet të kihet frikë nga askush, cdo shtet mbron interesat e veta kombëtare e edhe Shqipëria, pra ska pse të frikohet nga kjo gjë, por kjo sdo të thotë se ne bëhemi destabilizues, për momentin ka ardhur koha e bashkimit me Dardaninë dhe kjo do të sjell edhe stabilizimin e qëndrueshëm dhe afatgjatë të rajonit, e në të ardhmen padyshim që do ti vijë rradha edhe Maqedonisë e edhe Camërisë.
Përshëndetje
Rrofshin Shqiptarët e Bashkuar dhe Shqipëria e Bashkuar
Krijoni Kontakt