Close
Faqja 28 prej 31 FillimFillim ... 182627282930 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 301
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    [QUOTE=Milla;2930913]
    Citim Postuar më parë nga Marinari Lexo Postimin
    MPB: Musliu pranoi se dosjet i mori nga PDSH

I motivuar nga borxhi që ka ndjer ndaj PDSH-së dhe nga premtimet e marra për vendosjen e tij në pozita të larta në rast të kthimit të PDSH-së në pushtet, Hisen Musliu pranon gjatë marrjes në pyetje në polici, se dosjet e publikuara së fundi mbi zyrtarët e BDI-së si bashkëpunëtor të shërbimeve sekrete, janë nxjerrë nga ai, pasi i janë dhënë nga kryesia e PDSH-së. Hisen Mylsiu nga Tetova, ish zyrtar i Shërbimit të Sigurimit Shtetëror të Maqedonisë, siç thuhet në komunikatën e Ministrisë së Brendshme, ka pranuar falsifikimin e dosjeve.
    “Musliu është vëzhguar nga policia ndërsa arrestimi i mbrëmshëm është kryer me urdhër të gjykatësit. Në marrjen në pyetje në polici, i arrestuari ka pranuar se materialet i posedonte që përpara se të publikoheshin, dhe ato i ishin dhënë nga kryesia e PDSH-së. Në mesin e dëshmive të gjetura në shtëpinë e Musliut janë edhe fletëpagesat me të cilat vërtetohen transaksionet e kryera ndaj Bozhidar Spasiqit, ish zyrtarë i lartë i UDB-së”.
    Ky është qëndrimi zyrtar i Ministrisë së Brendshme. Ndërkaq, arrestimi i Hisen Musliut është komentuar edhe nga partitë politike shqiptare në vend. Nga PDSH, aksionin e mbrëmshëm të policisë, e quajtën ‘akt barbar’.
    “Eureka, shpëtoi edhe një herë Ali Ahmeti. Disa struktura të policisë, me hapin e sotëm i dhanë mbrojtje maksimale të përkëdhelurit të tyre Ali Ahmetit. Sipas MPB-së, gjoja është zbuluar falsifikatori më i madh jo vetëm në Maqedoni por edhe në rajon, por sipas informatave nga familja e Hisen Musliut, ai nuk di të punojë as me kompjuter. Personi i lartpërmendur nuk është as anëtar i PDSH-së e jo më ndonjë këshilltar... prandaj aksionin e sotëm të MPB-së e cilësojmë si grackë kundër PDSH-së. Shqiptarët janë të bindur tashmë se MPB-ja do ua thurë fatin e tyre politik.”
    Ndërkohë zëvendëskryeministri Abdilaqim Ademi ka mohuar zërat se ish punonjësi i shërbimit sekret, Hisen Musliu është arrestuar me kërkesë të BDI-së. Ademi tha se përgjigjja duhet kërkuar nga MPB-ja dhe organet gjyqësore.
    "Për këtë pyetje, ju do të duhet të kontaktoni institucionet kompetente. Lidhur me këtë ne kemi qëndrimin tonë të qartë dhe disa herë e kemi theksuar në opinion që prej fillimit kemi kërkuar që kjo ngjarje të ndriçohet dhe kjo ngjarje të ndiqet nga institucionet shtetërore, prandaj do të ju kisha apeluar që këtë pyetje ta drejtoni tek MPB-ja dhe organet e drejtësisë", tha Ademi.
    Ndërkohë, Musliu para plot 1 muaji u akuzua për fabrikim të dosjeve nga deputeti i BDI-së Talat Xhaferi. Ndaj kësaj akuze, Hisen Musliu reagoi me padi penale ndaj Xhaferit.
    "Në çfarë detyre ai u kyç në UÇK. Tre muaj para se të kyçet në UÇK, me cilën funksion aktual të shërbimit sekret ushtarak të ARM-së i kaloi bashkarisë, çfarë detyra mori ai që të kyçet në UÇK dhe ne UÇK ai u kyç me dy emblema. Një emblemë para pjesëtarëve udhëheqësish së UÇK-së e kishte emblemën e UÇK-së kurse përbrenda e kishte yllin të ish Armatës së Maqedonisë, Jugosllavisë dhe si më vonë po ky Talat Xhaferi u bo komandant i brigadës 116 që përfshinte Gostivarin dhe rrethinë", pati deklaruar Hisen Musliu, ish punonjës policie.
    Ndërkohë, edhe Komisioni për Verifikimin e Fakteve kohë më parë doli me qëndrimin se dosjet e publikuara, nuk janë origjinale.

"Ndërkohë, edhe Komisioni për Verifikimin e Fakteve kohë më parë doli me qëndrimin se dosjet e publikuara, nuk janë origjinale."

Ore ti çfarë do të thuash ti me këtë se sikur mos të ishin origjinale Ali Ahmeti dhe daja i tij nuk janë shpiuna???!!!!!
    Po normal ore dosjet origjinale sipas e gjithë kësaj çka u tha ma parë janë në Beograd. Siç duket ju jeni mësuar që kur u zbulon dikush ju kundërsulmoni me pretekstin se HISEN MUSLIU QENKA SPIUN. Po gjëje more ti një dokument të tillë siç bëri Hiseni dhe unë do të besoj plotësisht se Hiseni dhe të tjerët qenkan spiuna e jo Ali Ahmeti me shokë.

Tradhetia e politikane shqipefolesa i ka rrenjet e thella . Ne keto dosje,pervec Beogradit do te inkuadrohet edhe Moskva e Rusise,per arsye se amerikanet e kane pasur shume veshtire qe te ju ndihmojne shqipetareve per arsye te nje numri te madhe agjentesh ne sherbimet sekrete te sllaveve qe kane qene shqipefolesa . Nuk behet fjale per shpiuna te thjeshte , pore behet fjale per nje rrjete agjentes shqipefolesa ne udheheqesi qe me dekada e kane gjujnezuare tradhetuare ,popullin shqipetare ne maqedoni.

Rrofte amerika se per ndryshe kjo rrace e felliqur shqipefolesa agjente sherbyes te sllaveve nuk ka te ndalur .

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    [QUOTE=TetovaMas;2931682]
    Citim Postuar më parë nga Milla Lexo Postimin

Tradhetia e politikane shqipefolesa i ka rrenjet e thella . Ne keto dosje,pervec Beogradit do te inkuadrohet edhe Moskva e Rusise,per arsye se amerikanet e kane pasur shume veshtire qe te ju ndihmojne shqipetareve per arsye te nje numri te madhe agjentesh ne sherbimet sekrete te sllaveve qe kane qene shqipefolesa . Nuk behet fjale per shpiuna te thjeshte , pore behet fjale per nje rrjete agjentes shqipefolesa ne udheheqesi qe me dekada e kane gjujnezuare tradhetuare ,popullin shqipetare ne maqedoni.

Rrofte amerika se per ndryshe kjo rrace e felliqur shqipefolesa agjente sherbyes te sllaveve nuk ka te ndalur .
    kjo qe ke thene eshte ajo qe duhet ta lexojne te gjithe TetovaMas.

bravo.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Avokati i Hysen Musliut, i arrestuar nën dyshimin e fabrikimit të dosjeve, Stevan Pavlevski u shpreh sot se Musliu nuk ka pranuar se ka bërë falsifikimin e dosjeve e as se ka marrë porosi nga dikush, pra as nga PDSH-ja për falsifikimin e dokumenteve. Sipas avokatit Pavlevski vepra për të cilën akuzohet Hysen Musliu sipas sistemit juridik të Maqedonisë është joekzistente. Pavlevski për Televizionin Alfa deklaroi se me përgjegjësi pohon se gjatë marrjes në pyetje, Musliu nuk është pyetur për lidhjet e tij të mundshme me Bozhidar Spasiqin, ish punonjës i sigurimit jugosllav. Pavlevski u shpreh se nga Musliu vetëm është kërkuar nga disa persona që të japë mendim profesional për disa dosje. Avokati thotë se Musliu është arrestuar me urdhrin për falsifikimin e dokumentit në bazë të Kodit penal, e jo në bazë të Ligjit për lustrim.
    http://www.tv-alb.com/?p=lajm&pid=2&id=1214

Kadri Dauti nga fshati Brodec, familjari i pestë nga 13 të arrestuarit në aksionin policor “Stuhia malore”, publikoi një xhirim audio, në të cilin tha se është regjistruar një bisedë mes Hebib Ahmetit, i akuzuari kryesor për organizimin e grupit të armatosur në vitin 2007 dhe bashkëfshatarit të tij Kadri Adili. “Tani si e ndëgjuat kjo është shumë e vërtetë dhe në qoftëse nuk është ky njeri që folën si udhëheqës i grupit të armatosur në Brodec, unë jam i gatshëm që 192 vjet burg vet ti mbaj. Këtu unë vetë e kam pa, edhe fshatarët tjerë e kanë pa, Ali Ahmetin në Brodec, ka shku si tinza por në mbrëmje binte posht. Është skenarist tepër i fshehët, Ali Ahmeti dhe Abdylaqim Ademi me disa kusheri të vet. Unë e kam për obligim sepse kam 4 të burgosur pa asnjë pikë faji, ai është Nadi Dauti me djalin Rametullah Dauti, Tafil Dauti dhe Shkëndim Dauti, është biri im, me dy kancere i operuar në mesin e kokës dhe në kraharor. Ai sot ri në burgun e Prilepit, peng për Ali Ahmetin”, tha Kadri Dauti, banor i fshatit Brodec. Kadri Dauti, akuzoi kreun e Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, se ka qenë finansues dhe organizator i grupit të armatosur në fshatin Brodec, sipas tij, me qëllim që të rrikthehet në pushtet. “Ali Ahmeti na e pru këtë të keqe, Ali Ahmeti gjith të këqijat na bëri në Brodec, për fitimet e veta, për në pushtet të vije vet. Brodeci ka qenë në gjendje edhe kafshatën e bukës sën e kanë siguru për jetesën e jo të ndeshet me një shtet. Këto na erdhën krejt prej Ali Ahmetit dhe tani na i mban peng të burgosurit tanë, familjarët e mi dhe gjith shqiptarët. Kjo u bë vetëm e vetëm për në pushtet të vije ai”, tha Kadri Dauti, banorë i fshatit Brodec. Ndryshe në nëntor të vitit 2007 policia realizoi akcionin policor “Stuha Malore” në fshatin Brodec u vranë 6, ndërsa u arrestuan 13 banorë të këtij fshati të cilët u dënuan me gjithsej 192 vjet burg.

http://www.tv-alb.com/?p=lajm&pid=2&id=1210

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    [QUOTE=KAT;2931684]
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin

kjo qe ke thene eshte ajo qe duhet ta lexojne te gjithe TetovaMas.

bravo.

Fjalet e juaja me japin me shume force,qe eshte me rendesi te cekim edhe shume likfidime te shqipetareve patriot ,atedhetare ne mergim. Vellezerit Gervalla , Kadri Zeka, Ali Hadri ,dhe shume e shume atedhetare te tjere,qe jane vrare mbas shpine me ndihmen e UDB, jugoslllave. Behet pyetja se ne keto likfidime ka pasur shume mundesi qe te jene te infiltruare edhe shume shqipefolesa te cilet kane qene ne sherbim te agjenturave sllave .

Behet pyetja ?? Pse Amerikanet nje numer te madhe te udheheqesve shqipefolesa ne Maqedon,i i kishte vendosur ne listen e zeze te Administrates se Bushit ?? Ky numer i madhe i shqipefolesve ishte e zbuluare nga CIA e amerikes si agjente ne sherbimet e huaja sllave.

I Mjeri populli shqipetare ne Maqedoni,me kete rrace -rasad te like tradhetaresh shqipefolesa me gjake shkijesh

i/e regjistruar Maska e issa
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    GRADEC NEGOTINE E POLLOGUT GOSTIVAR
    Postime
    32

Dosje

-
    -
    -"zot Me Ruaj Nga Miqte,nga Armiqt Mbrohem Vete"

Në vazhdim do të mund të lexoni tekstin e plotë të konferencës për shtyp që e mbajti zëdhënësi i PDSH-së, Luan Tresi, si dhe një video material.

“Shumë zhurmë për asgjë”. Ashtu ishte edhe aksioni i kidnapimit të pensionistit Hisen Musliu nga ana e forcave policore të Maqedonisë. Ne sot prezantuam formën më klasike që edhe në vendet me diktatura të egërta nuk e praktikojnë, por për fat të keq MPB e Maqedonisë vazhdon të sillet në atë formë.

Se MPB ka qenë e instrumentalizuar dhe instrument i qeverisë, kjo nuk është ndonjë lajm, por se brenda të një deklarate të zëdhënësit të MPB-së apo BDI-së, Ivo Kotevskit, të bëhen shkelje të njëpasnjëshme dhe shpifje, kjo i kalon të gjitha kufijtë.

Gënjeshtra e parë, përderisa MPB thotë se dosjet janë fabrikim, Komisioni për Lustrim thotë se dosjet janë fotokopje, që do të thotë se origjinali ekziston por ata nuk duan ta gjejnë.

Gënjeshtra e dytë, është skandal pasiqë MPB thotë se dosjet Hisen Musliut ja paska dhënë udhëheqësia e PDSH-së, derisa Hisen Musliu në deklaratën para gjykatësit hetues thotë se dosjet i ka marrë nga dy shokë të tij, njëri punëtor i mëparshëm i sigurimit shtetëror ndërsa tjetri punëtor i tashëm i sigurimit shtetëror, me të cilët është takuar në ëmbëltoren “Palma” në lagjen Aerodrom në Shkup.

Gënjeshtra e tretë është se MPB thotë se Hisen Musliu ka marrë premtim se do të merr funksion të lartë shtetëror, ndërkaq Hisen Musliu në deklaratën para gjykatësit hetues thotë se ka pasur “shpresa” për ndonjë funksion.

Gënjeshtra e katërt është se MBP thotë se dosjet janë të falsifikuara, ndërsa Hisen Musliu para gjykatësit hetues deklaron se si ish i punësuar në UDBA e Maqedonisë e din se dosjet përmbajnë: listën regjistruese, emrin dhe mbiemrin e bashkëpunëtorit, pseudonimin dhe gjenerale të tjera, dhe se secila dosje që ai i ka parë, i përmban të gjitha këta elemente.

Gënjeshtra e pestë është se MPB thotë se vërtetohet se si janë shkruar dosjet, ndërsa Hisen Musliu në deklaratën e tij para gjykatësit hetues thotë se nuk merr vesh nga teknologjia informatike, nuk di të punojë as me kompjuter e as me lap top, dhe nuk e di se çka është printer.

Në bazë të të gjitha këtyre argumenteve nga ana e jonë, shihen përpjekjet e kota të MPB-së për ti mbrojtur të përkëdhelurit e tyre IBAR, MAMA, UJAK, STRELAC, DEPUTETI 13 FAQE, por kjo i ngjanë thënies “operacioni i suksesshëm, pacienti vdiq”.

Se Ali Ahmeti i ka shitur interesat e shqiptarëve, kjo më veç shihet, por mos vallë ke shitur edhe diçja tjetër, pasiqë MPB në mënyrë kaq histerike tenton të ju mbron?

MPB ka autoritet te shqiptarët 0.0000%, prandaj edhe njëherë ne si PDSH, i ftojmë këta bashkëpunëtor të UDB-së, Ali Ahmetin, Fazli Veliun, Musa Xhaferin, Gëzim Ostrenin, Xhevat Ademin, tërhiquni nga skena politike, ndërsa kundër MPB-së, ne do të ngremë aktpadi penale për shpifje dhe gënjeshtra.

Ali Ahmeti skenarist i Brodecit, peng i Gruevskit

Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar
    -Sigurimi Kombëtar Shqiptar-
    Zona Nr.3 Lugina e Vardarit / Shqipëria Lindore

Konstatim i nxjerrë nga hulumtimi i SKSH-së, i bazuar në argumente

Ali Ahmeti, Abdylaqim Ademi dhe Abdylhalim Kasami organizuan grupin e armatosur në fshatin Brodec, me qëllim të shkaktojnë një masakër tek shqiptarët dhe me këtë të rikthejnë pushtetin e tyre. Nikolla Gruevski, në grupin e tyre infiltroi informatorë, të cilët siguruan dëshmi të mjaftueshme me të cilat ai sot, i mban peng tre zotërinjtë e lartpërmendur dhe duke i kushtëzuar me burg i kushtëzon që të mbështesin projektet e tija antishqiptare, të dëmtojnë proceset politike kombëtare, të dëmtojnë ish-ushtarët e UÇK-së dhe me një fjalë, të bëjnë ç’të kërkojë Gruevski dhe elita politike sllavo-maqedone. Ky është vetëm një raport fillestar dhe paralajmërim, nëse nuk merret seriozisht pas një javë do të publikojmë dhe argumentet për të gjitha pohimet tona të përmendura në këtë raport.

Sigurimi Kombëtar Shqiptar (shërbimi inteligjent i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar) ka ndjekur zhvillimet në të gjitha trojet shqiptare që nga formimi i saj e deri më tani, në suaza të kësaj edhe zhvillimet në Luginën e Vardarit / Shqipërinë Lindore, me vëmendje të veçantë zhvillimet në fshatin Brodec të Tetovës, ku u zhvillua aksioni famëkeq policorë “Stuhia Malore”.

SKSH, si një strukturë vigjilente dhe profesionale ishte paralajmëruar që përpara aksionit për një ngjarje të padëshirueshme në fshatin Brodec ku zëdhënësi i FBKSH-së, Mr. Gafurr Adili aso kohe në një deklaratë për mediumet i bëri thirrje kryetarit të BDI-së Ali Ahmeti, që mos të bëjë gabimin e Menduh Thaçit me Kondovën dhe të njëjtën ta reprizojë në Brodec, ku përsëri parashihej që të viktimizoheshin qytetarët shqiptarë si dhe të rrezikohen të gjitha proceset politike mbarëkombëtare, ndër të cilat ishin dhe zhvillimet në Kosovën protektorat.
    Paralajmërimi ynë nuk u mor parasysh dhe ngjarja përfundoi, fatmirësisht më lehtë sesa që rrezikohej, por përsëri më dëme të mëdha për qytetarët shqiptarë, konkretisht banorët e fshatit Brodec dhe u dëmtua mjaft imazhi politik i shqiptarëve në përgjithësi dhe atyre të Luginës së Vardarit në veçanti.

Pas hulumtimeve të cilat filluan që përpara aksionit policor “Stuhia malore” e deri më 1 Mars 2009 kemi arritur të grumbullojmë dëshmi të mjaftueshme të cilat kanë lidhshmëri mes veti dhe zbardhin në tërësi të vërtetën mbi zhvillimet në fshatin Brodec, mirëpo për shkak se në të janë të involvuar personalitete të jetës politike në Luginën e Vardarit dhe meqë atje së fundmi u zhvilluan zgjedhjet lokale dhe presidenciale, nuk deshëm që gjithë puna jonë afro dyvjeçare të keqkuptohej si marketing politik, andaj publikimin e këtij raporti e anuluam deri më tani.
    Sigurimi Kombëtar Shqiptar ka arritur të konstatojë (gjithnjë duke u bazuar në argumente) se organizatorë të ngjarjeve në Brodec kanë qenë:

Ali Ahmeti – kryetarë i Bashkimit Demokratik për Integrim,
    Abdylaqim Ademi – zv/kryeministër i IRJM-së,
    Abdylhalim Kasami – ish-drejtor i financave të BDI-së dhe i dyshuar si bashkëpunëtorë i UDB-së së ish Jugosllavisë për diasporë dhe aktualisht njeri Iibesueshëm për DBK-në në IRJM.

Para dhe pas ngjarjeve në Brodec kërkuam nga zoti Ahmeti që fillimisht të ndërpresë planin e tij, por pasi që ndodhi, kërkuam që ai të zbardh atë dhe jo vetëm të shfrytëzojë për kambanë parazgjedhore në zgjedhjet parlamentare të vitit 2008 kur dhe hyri në pushtet me gjakun e brodecasve. I dhamë një mundësi vetë organizatorit të kësaj tragjedie që të ndërgjegjësohet, të lirojë të arrestuarit, qofshin ata të involvuar në rast apo jo dhe të mos na detyrojë neve të publikojmë atë që ne kemi arritur të zbulojmë. Meqë z. Ali Ahmeti nuk mendoi në asnjë moment të zbardh të vërtetën, ai vetë na detyroi që për hir të drejtësisë të publikojmë këtë paralajmërim dhe konkluzat nga hulumtimi ynë sipas të cilit:
    Ali Ahmeti, Abdylaqim Ademi dhe Abdylhalim Kasami, organizatorët, mbështetësit, financuesit dhe furnizuesit kryesor të grupit kriminel me në krye Lirim Jakupin, Ramadan Shitin, Hebib Ahmetin dhe persona të tjerë të cilët do ti publikojmë më pas, janë fajtorët kryesorë që në mesin e të burgosurve ndodhen jo vetëm personat që ata i manipuluan dhe u veshën uniforma ushtarake dhe u armatosën, por dhe persona të tjerë të pafajshëm, civilë të fshatit Brodec, të cilët në asnjë mënyrë nuk kanë qenë të involvuar në grupin e armatosur, por u viktimizuan për aventurat politike të Ali Ahmetit.

E keqja nuk mbaron këtu!

Argumentet të cilat ne i posedojmë, kemi arritur t'i nxjerrim nga arkivat e Gjykatës së shkallës së parë në Shkup, Prokuroria e Maqedonisë dhe Ministria e Punëve të Brendshme, falë punës së palodhshme të agjentëve të AKSh-së të inflirtuar kohë më parë në këto institucione (ashtu si dhe në institucionet e tjera shtetërore në IRJM) dhe të njëjtat argument i posedon dhe vetë z. Nikolla Gruevski - kryeministër i IRJM-së dhe Gordana Jankullovska – Ministre e Punëve të Brendshme. Pas kësaj, z. Gruevski që nga ajo ditë e deri më sot e mban peng Ali Ahmetin duke kërkuar nga ai që të mbështesë çdo projekt antishqiptar të Nikolla Gruevskit, të hesht para shumë padrejtësive, të dënojë ish ushtarët e UÇK-së, të dështojë Marrëveshjen e Ohrit, të manipulojë shqiptarët dhe gjithë këtë duke e kërcënuar se nëse nuk do të veprojë kështu, do të publikojë argumentet dhe do të burgos z.Ali Ahmetin, Abdylaqim Ademin dhe Abdylhalim Kasamin.

Kërkojmë publikisht nga z. Ali Ahmeti të del dhe të pranojë fajësinë e tij, të zbardh të vërtetën me gojën e tij dhe të lirojë shqiptarët nga pengmarrja e tij dhe të lejojë ecjen përpara të proceseve politike kombëtarë dhe jo ato të ngelin peng i aventurave të z. Ahmeti dhe partisë së tij. Z. Ahmeti me ndërgjegjësimin e tij dhe zbardhjen e rastit të Brodecit, duhet të lirojë fillimisht personat e pafajshëm të arrestuar në fshatin Brodec:

Nadi Dauti,
    Shkëndim Dauti (invalid me dy kancere),
    Tafil Dauti,
    Rametullah Dauti,
    Hanif Dervishi,
    Nevzat Ariani,
    Shehir Ziberi,
    Bafqar Beqiri

Ndërsa me këtë do të lirojë edhe shqiptarët në Shqipërinë Lindore dhe proceset politik kombëtare nga kushtëzimet e Nikolla Gruevskit. Në këtë raport vendosëm të mos publikojmë të gjitha argumentet por t'i japim një mundësi vetë z. Ali Ahmetit që të lirojë personat e pafajshëm nga burgu, ndërsa po i bëjmë me dije vetëm disa nga të dhënat të cilat ne i kemi të argumentuara se:
    në mesin e grupit të armatosur kanë qenë dy pjesëtarë të sigurimit të tij, Megdi Islami dhe Florim Ahmeti (ky i fundit vëlla i Hebib Ahmetit, një nga prijësit e grupit të armatosur) si dhe dy kushërinjtë e Abdylaqim Ademit të njohur si Komandant LULI dhe komandant LIFI.

I japim në dispozicion një javë që z. Ali Ahmeti të publikojë hapat konkret në drejtim të lirimit të personave të pafajshëm dhe zbardhjes së rastit të Brodecit, në të kundërtën për një javë fiks (pas 23 Prillit) do të publikojmë një pjesë të argumenteve që vërtetojnë gjithë atë që thamë më lartë dhe nëse edhe kjo nuk do t'i ndihmojë për t'u ndërgjegjësuar, në pjesën e tretë do të publikojmë të gjitha argumentet që kemi, përfshirë këtu, foto, audio dhe video material, ku me keqardhje paralajmërojmë zbardhjen e plotë të rastit, që nënkupton lirimin e personave të pafajshëm dhe në vend të tyre burgosjen e Ali Ahmetit, Abdylaqim Ademit dhe Abdylhalim Kasamit.

Prof. Kastriot Zajazi – drejtor i Zyrës qendrore të SKSH-së në Zonën Nr.3 Lugina e Vardarit/Shqipëria Lindore

Shkup, 16 Prill 2009

http://www.fbksh-aksh.tk/

Në bisedë telefonike për Express, Morina rrefën në pika te shkurtëra historinë e jetës së tij. Për gjithcka që I ka ndodhur, ai përgjegjës e bën edhe Ali Ahmetin, kryetar I BDI-së ne Maqedoni.

Xhavit Morina është njëri nga shtatë te arratisurit disa ditë me parë nga burgu I Dubravës. Në bisedë telefonike për Express, Morina rrëfen ne pika te shkurtra historinë e tij. I shumë kerkuari Morina, I akuzuar edhe për terrorizem, tregon edhe per arratisjen, planet e tij dhe padrejtesitë që ai pretendon se I janë bërë nga sistemi I drejtësisë ne vend. Xhavit Morina na flet për Express.

Express-A jeni brenda ne Kosovë?
    Xhavit Morina-Jemi ne kufi gati.

Express- E keni ndërmend të dorëzoheni?
    Xhavit Morina- Vallahi, une jo.
    Edhe keta shokët kanë thënë jo, e më shumë nuk di. Ne cka jemi te pestët, jo.

Express- A do dë largohesh nga Kosova?
    Xhavit Morinaendoj që jo. Në Ballkan do të rri, pork u, nuk jam I sigurt.

Express- Përvec dënimit që keni, cfarë ka tjetër në burg aq rëndë që iu ka shtyrë te arratiseni?
    Xhavit Morina- Paj, unë po flas për vete. Une prej fillimit kam qenë I kidnapuar. Këto akuza që I kam pasur, kanë qenë vetëm një arsye të më mbajnë ne burg, sepse mua m`I kanë ndsyshuar akuzat, për katër vjet e gjysmë sa kam qenë ne burg.
    Herë më kanë akuzuar për vrasje, e herë për AKSH, e tash ne kohën e fundit, më kanë dënuar me 12 vjet burg. Por këto kanë qenë vetëm arsyetim I kidnapimit, pra arsye që une të rri ne burg.

Express- Për sa kohë keni përgatitur arratisjen?
    Xhavit Morina- Krejt kemi bërë rreth dy javë.

Express- Flitet se ju keni korruptuar gardianë nga brenda burgut.
    Cfarë ka te vërtetë?
    Xhavit Morina-Jo, jo. Këto janë rrenë krejt. Por është një gjë e vërtetë.
    Më shumë këta gardianët brenda që nuk kanë pasur armë se sa ata jashtë që kanë pasur edhe armë.
    Ata jashtë asnjë fishek nuk e kanë shkrepë.
    A këta gardianët brenda, edhe pse ne e kishim armën në dorë, ngajshin me na kapë.

Express-A është vëhtirë të jetosh si I arratisur?
    Xhavit Morina-Për mua, jo. Se une jam mësuar me këtë lloj jete.
    Jam mësuar të rri ne bodrume e male, për mua nuk është vështirë.

Express-Keni pr të ngrënë?
    Xhavit Morina-I kemi të gjitha.
    Popullata po na ndihmon.

Express-Këta thonë se ti je terrorist?
    Xhavit Morina:As ne ëndërr nuk e kam parë terrorizmin. Nuk është e vërtetë.

Express-A ike bërë të gjitha ato vepra për të cilat ngarkohesh?
    Xhavit Morina-Jo, bre vëlla, jo.
    Me I pas bërë këto vepra, këta nuk kishin mundur të më shtijnë në dorë te gjallë.
    Këtu është cështja për të mbrojtur BDI-në, Alinë e Maqedonisë.

Express-Po mendoni Ali Ahmetin?
    Xhavit Morina-Po

Express-E cfarë ka lidhje në këte rast Ali Ahmeti me ju?
    Xhavit Morina-Mendimi im është se kur është nënshkruar Marrëveshja e Ohrit, une, jam pas përla me Alinë.

Express-Ti nuk e ke pranuar atë marrëveshje?
    Xhavit Morina-Jo, nuk e kam pranuar. Une jam pas përla dhe kam pasur një bisedë me të në shtëpi të Hysni Shaqirit, atij deputetit.
    Ai e shtroi një darkë. I thashë se kjo luftë është tradhtuar dhe I tregova se në rast se te kanë imponuar me e tradhtu luftën, tregona, kemi ende ushtarë dhe mundemi me e vazhdu.

Express-Sipas jush, Ali Ahmeti ju ka tradhëtuar?
    Xhavit Morina-Po, bile ndër sy I pata thënë lufta këtu është tradhtuar dhe në rast se këtë ta kanë imponuar shërbimi secret gjerman apo amerikan që të tradhtosh, tregona atëherë, ne I kemi ende ushtarët në pika, mund të vazhdojmë luftën dhe nuk ka problem. Por, ai u bë arrogant dhe dy shokë të tjerë dhe na tha se kush je ti me na dhënë këshilla neve.

Express- Pra, ti beson se Ali Ahmeti ka gisht në rastin tënd?
    Xhavit Morina-Po, se ky dëshmitari I Prizrenit, njëfarë Sami Xhezairi ose komandant Hoxha, ai e ka përmendur një gjyq, kur e ka vetë gjykata se përse ke ardhë ti, kush të ka shtyrë, ai tha se më ka dërguar Ali Ahmeti për tek unë në bisedime.
    Ai e ka përmendur Alinë dhe unë kam dëgjuar përmes avokatit se Alia ka dhënë dëshminë në fillim ndaj meje. Pra tri vjetëve, por e ka tërhequr dhe dëshminë e ka dhënë në emër të Partisë dhe jo në emër të tij personal.
    Kështu që, në rast se I ecën puna mirë, mbijeton, e në rast se I ecën puna keq, thotë se këshu Partia më ka thënë, si partizan, më shkurt, edhe eka tërhequr deklaratën.

Express- T I beson se aktakuza jote është e montuar?
    Xhavit Morina- Po,de. Këtë e kanë bërë që të mbrohet Ali Ahmeti.Partia e tij, BDI-ja e ka bërë që te mbrohet Aliu, sepse ajo ka qenë ne funksion.
    Pra, unë kam ndëgjuar se ka qenë për detyrë te me mbajnë mua që në qoftë së Aliu humb ne zgjedhje atje, të lëshojnë fletë arrest për të më përdorur si dëshmitar ndaj tij.

Express- Por, tash Ali Ahmeti nuk është më në pushtet?
    Xhavit Morina- Jo, jo, nuk ka humbur ende.Ai ka njëfar autoriteti.

Express- Por ai nuk është më në pushtet?
    Xhavit Morina- E dij, por si kryetar Partie që është, ai ende e ka imunitetin që e përdor.

Express- Tash je ne arrati.A do të takohesh me Ali Ahmetin?
    Xhavit Morina- Po, dëshirë kam pasur të takohem me të, por njëher disa punë të mija nëse mund t`I kryej.Duhet të takohem si me këtë dëshmitarin, këtë patriotin nga Prizreni, ashtu edhe me Aliun.

Expres- ka I kishe thënë Ali Ahmetit, sikur ta takonit, meqë atë e konsideroni përgjegjes kryesor për sitiatën tënde ku ndodheni tash?
    Xhavit Morina- Aliut I kasha thënë të më paguaj burgun e mbajtur me para.Me ato para atyre tre dëshmorëve, t`ua ndërtoj varret dhe familjeve të tyre t`iu jap.
    Ata dëshmorët janë dy nga Maqedonia dhe njëri nga Kosova.
    Edhe ai me I qitë njerëzit se kush I ka mbytur.Pra., ai t`I tregoj njerëzit.

Express- Isha ne fshatin tuaj disa ditë më parë.Njerëzit thoshin se kanë respect për ju.Pse ju respektojnë?
    Xhavit Morina- Paj, besoj se kam kmontribuar për këtë popull. I kam bërë tri luftëra dhe një në Bosnjë. Katër luftëra I kam bërë.Edhe kur nuk kam shikuar ta shfrytëzoj rastin e lufyës. Emrin tim kurrë nuk kam shikuar të shfrutëzoj sikurse që e kanë bërë të tjerët. Edhe pse dikush ka pasur dëshmorë dhe më vjen keqë për ta, që ne emër te atyre dëshmorëve, ata I shfrytëzojne emërat e tyre për gjithcka që bëjnë.
    Kanë hyrë në politikë dhe uzurpime kanë bërë.Unë nuk I kam shikuar këto.Mendoj se këto kanë ndikuar ëe une kam respect.

Express- Sa kohë keni mbajtur burg?
    Xhavit Morina- Katër vjet e gjysmë.

Express- Edhe sa ka pasur që t`I mbash?
    Xhavit Morina- I kam pasur edhe nja shtatë e dicka. Njeherë më kanë dënuar 13 vjet, por ma kanë rrëzuar lëndën, m`I kanë hequr vrasjet dhe pastaj m`I kanë lënë 12 vjet.

Express- Pra, aktakuza të është ndërruar shpesh?
    Xhavit Morina- Po, po, Aktakuza është ndërruar non stop. Mua më kanë akuzuar në Maqedoni dhe kam e kam kërkuar fletë arrestin e atij shteti. Por, këtu gjyqi më ka thënë se nuk ka fletë arrest prej Maqedinisë, edhe pse ngjarja ka ndodhur ne Maqedoni. Këta më kanë thënë se KFOR-I ka lëshuar fletë arrest. Këtë ma kanë thënë në gjykatë. Unë kam kërkuar që të shkoj në Maqedoni, që te gjykohem, por nuk më kanë dërguar.
    Duan t`I fshehin krimet,sepse unë kam dëgjuar se aty janë mbytur pesë dhe jo
    tre persona. Ata dy brenda që janë mbytur, këta nuk I kanë treguar.

Express- A mund ta sqaroni për cfarë rasti e keni fjalën?
    Xhavit Morina- E kam fjalën për rastin kur është sulmuar shtabi I Ali Ahmetit. Mua më kanë akuzuar se I kam vrarë tre veta aty. Por, dy këta nuk I kanë treguar. Unë për këtë në burg kam marrë vesh, sepse më kanë treguar njerëzit që kanë pasur lidhje më të mëdha.

Express- Nga këto që thoni, del se ju keni kontribuar shumë. Jeni zhgenjyer nga ky vend?
    Xhavit Morina- Une zhgenjehem derisa t`I gjej tridhjetë veta. Sa nuk I gjej tridhjetë veta, unë zhgënjehem. Tridhjetë, më tepër nuk me duhën.

Express- Si po mendon tridhjetë veta, të luftosh?
    Xhavit Morina- Po, nëse është nevoja. Nësi I gjej tridhjetë veta, unë do të ngujohem diku në Kosove.

Express- Beson se mund t`i gjesh shpejt këta persona?
    Xhavit Morina- Po, nuk e di për Zotin.

Express- Mediat ne Maqedoni thonë se juve shtatë personave ju kanë liruar me qëllim që, nësë Kosova nuk e fiton pavarësinë, ju ta filloni luftën?
    Xhavit Morinao, jo, jo.Kjo ikje e jona ka qene spontane. Nuk kemi pasur lidhje me jashtë.Gjithashtu, as për shërbime te huaja nuk punojmë, as për tonin nuk kemi punuar, e lërë më për të huajat.

Express- A keni menduar ndonjëherë për të ardhmen tënde?
    Xhavit Morina- Unë vetëm për këtë cështje nuk jam martuar asnjëherë. Une kam paramenduar vetëm të kem një punë të thjeshtë, të punoj dhe ti shoh punët e mija. Unë mendova se këto luftëra mbaruan, port ash më qitën ne mal prapë. Unë kam qenë më parë në Perëndim, e kam pasur një punë. E kam lënë në Itali banesën time, të cilën ende e kam, jam ncarë edhe me femnën time italiane. Te gjitha këto I kam bërë për cështjën e Kosovës. Sapo u bëra gati te kthehem dhe isha duke I rregulluar disa punë te mija, këta më arrestuan dhe për pesë minuta policia më ka kidnapuar. Dhe sapo më kanë sjellë ketu, ameriaknët ma kanë vënë thesin në kokë dhe më kanë mbajtur një muaj e gjysmë as që ma kanë përmendur që kam qenë në burg ne Bondsteel, vetën në Dubravë dhe Mitrovicë.

Express- Ti thua se nuk je kriminel dhe terrorist.Cfarë iu thua njerëzvë që besojnë se ti je terrorist dhe kriminel?
    Xhavit Morina- Porosia ime është që t`Iu kthehet besimi në vetvete, të besojne në Zot, të kenë mëshirë ndaj njëri-tjetrit. Kjo është e para, e pas saj lidhen krejt cështjet tjera.

Vriten 4 shqiptarë në Radushë të Shkupit

Katër të vdekur dhe disa të plagosur është bilanci i incidentit të armatosur që gjatë natës ka ndodhur në afërsi të fshatit Radushë të Shkupit, mëson Alsat-M.
    Tre nga viktimat janë identifikuar, ndërsa është duke u bërë identifikimi i viktimës së katërt. Bëhet fjalë për një person nga fshati Gërçec, një nga Prishtina dhe një nga fshati Merovë.

Incidenti ka ndodhur pasi grupi i armatosur ka qenë duke bartur armë në kufirin midis Maqedonisë dhe Kosovës dhe ka hapur zjarr ndaj policisë.

Vendi i ngjarjes është i bllokuar nga forcat policore, ndërsa mbi të fluturojnë helikopterë.

Banorët lokalë thonë se kanë dëgjuar të shtëna armësh nga mesnata deri në orën 3 të mëngjesit. Ministria e Brendshme e Maqedonisë paralajmëroi më shumë detaje gjatë ditës.

Ndërkaq, zëdhënësi i Policisë së Kosovës Baki Kelani, i tha Radios Evropa e Lirë se nuk kanë asnjë informacion se mund të ketë pasur incidente në pjesën kosovare të kufirit me Maqedoninë.

Kelani tha se policia nuk ka regjistruar incident me të shtëna armësh apo ndonjë incident tjetër, për të shtuar se nëse një gjë e tillë ka ndodhur në pjesën maqedonase të kufirit, atëherë Policia e Kosovës nuk mund të japë informacione, por ajo e Maqedonisë, bëjnë të ditur ndërkohë edhe “Lajm” i Shkupit dhe Telegraf i Prishtinës.
    Në ndërkohë rreth rastit është deklaruar edhe Policia e Maqedonisë, e cila tha se katër vetë janë vrarë nga shkëmbim zjarri ndërmjet policisë dhe një grupi të armatosur në afërsi të kufirit me Kosovën.
    Zëdhënësi i policisë, Ivo Kotevski, tha se katër personat janë vrarë në rrethinën e fshatit Radushë, kur policia i pengoi gjatë përpjekjes për të trafikuar armë përtej kufirit me Kosovën.
    Kotevski tha se katër njerëzit ishin duke udhëtuar me një furgon, në të cilin është gjetur sasi e madhe armatimi dhe eksplozivi.
    “Ne u zumë pusinë, njerëzit brenda makinës hapën zjarr dhe policia u përgjigj, duke vrarë katër prej tyre”, tha Kotevski duke shtuar se asnjë polic nuk është lënduar.
    Kotevski ka sqaruar se dy nga të vrarët janë shqiptarë nga Maqedonia, përkatësisht nga fshatrat Gërçec dhe Merovë, një nga Prishtina, derisa origjina e personit të katërt nuk është ende e njohur.

Faqja 28 prej 31 FillimFillim ... 182627282930 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •