Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 105 prej 125
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-10-2007
    Postime
    19
    Ju pershendes te gjitheve!
    Dua tu pyes Ju shqipetare nga Mali i Zi, si e pritet rizgjedhje e Vujanoviç-it dhe ç'fare prisni qe te ndryshoje per mire ne raport me ne (shqiptaret).
    TUNG!

i/e regjistruar Maska e Milla
    Anëtarësuar
    19-10-2006
    Vendndodhja
    në zvicër
    Postime
    60
    Ndryshuar për herë të fundit nga Milla : 01-06-2008 më 13:06

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Kush ka informata per nje tubim proteste qe do te mbahet ne Washington...me duket me 23 Qershor(nuk jam i sigurt)... Tubim ky kunder shkeljes flagrante te te drejtave te shqiptareve te Malit Zi nga pushteti recidivo serbomalazez....
    Thirrje per lirimin e te burgosurve politik ne kete shtet qe vehten e quan demokratik.

Shqipe nga malesia sillni informata ketu per kete ngjarje te rendesishme te komunitetit shqiptare.
    Shqiptaret nga Malesia kane qene gjithmone ku kane qene gjithe shqiptaret, ku ka qene Shqiperia, ku ka qene Kosova dhe sot kur Malesoret tane te mire dergjen neper burgjet Malazeze...do ti leme vete????? une mendoj se JO....

Shpresoj te marr pjese ne ate Tubim te Malesise dhe gjithe shqiptareve kunder shtetit mizor Malazez.
    Fuqia e shqiptareve ne Amerike eshte me e madhe se sa fuqia e shtetit te Malit te Zi...por mvaret nga ne a do ta perdorim per kete qellim fisnik=Lirine kombetare te atij populli te vuejtun

me nderime,
    bili99
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2008
    Postime
    65

Exclamation

nje pershendetje e madhe per shqiptaret ne mal te zi...ju ka humb zeri koheve te fundit,ku jeni ,po flini!!! jepeni nje sheje jete ne kete forum apo jeni neper plazhe duke u rrezitur ne kete kohe pushimesh ,bertitini ne kete forum ndoje here te degjojme zerin tuaj,tregoni te rejat e viseve tuaja,si po kaloni atje,etj...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Postime
    65
    pershendetje ,cfare mund te me me thoni per podgoricanet ose me sakte malazezet myslimane, sa mund te jete numri i tyre ne shkoder dhe ne mal te zi
    Dhe sa eshte numri i shqiptareve ortodokse te asimiluar me afersi ne malsi
    vendodhja, ndonje statistike dhe ndonje harte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Postime
    65
    si edhe nqs nuk do kishte shperngulje sa do i shte numri i shqiptareve dhe myslimaneve ne teresi ne mal te zi

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Dhe sa eshte numri i shqiptareve ortodokse te asimiluar me afersi ne malsi
    vendodhja, ndonje statistike dhe ndonje harte
    Statistika nuk di, por e di se në mesjetë në Mal të Zi jetonin vetëm fise arbëreshe dhe vllehe. Që nga atëherë deri më tash ka pasur sllavizim të vazhdueshëm. Sot fisi i Kuçit ndahet në malazez e shqiptarë. Në Plavë, Guci e Rozhajë ka boshnjakizim të shqiptarëve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Postime
    65
    po podgoricanet mund te me thote dikush
    sa eshte numri i tyre dhe sa jane larguar me 1878

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga Blerim London Lexo Postimin
    Te shikojm se sa forumista kemi nga mali i zi
    dmth nga shqipetaret qe jetojn atje
    do kisha deshire te dija se si jetoni ju andej si po shkojn gjerat
    a mendoni se do ishte mire te benim nje bashkim kombetar
    si shkojn shkollat atje
    ka shkolla shqipe
    a po vetem ne serbisht jan?
    si po ju duket qe jeni te ndare nga pjesa tjeter e shqiperis

tani po prse pergjigjjen tuaj

Ju pershendes shum

kalofshi sa me mire

Me respekt Blerimi
    Te leme romantizmin anash, shqiptaret ne Mal te Zi jane per gjynah, dhe shume faj kemi ne vete.
    Te pakte jane ata, te cilet e duan shqiperine. Ata te cilet e dojne, madje tallen. Shkolla shqipe ka, por ka shqiptar te cilet mesojne ne serbisht. Te ndare nga shqiptaret e viseve tjrera, ndihem i vetmuar te them te drejten. Malazezet nuk po na shtypin - po na gllaberojne, dhe te pakte jane ata te cilet e kuptojne. Ekonomine na e shkaterrojne, na mashtrojn, na percajne dhe disa u ndihmojme atyre. Ka injorance te madhe, por kam shprese se me zhvillimin e shoqerise, do te emancipohen dhe ata te shkrete, dhe do te mund te luftojme denjesisht per te drejtat tone. Eh kete ta ben nje roberi 600 vjecare...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Postime
    65
    seriozisht dua te di sa eshte numri i podgoricaneve ne mal te zi dhe shkoder
    POdogorican quhen malazezet myslimane

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga akodra Lexo Postimin
    seriozisht dua te di sa eshte numri i podgoricaneve ne mal te zi dhe shkoder
    POdogorican quhen malazezet myslimane
    Ne shqiptaret e malit te zi, podgorican quajme ata qe jane nga podgorica..

Myslimanet sllav, qe si gjuh amare pranojn serbishten e quajne veten mysliman, at kombesi i japin vetes, ose boshnjak. Ne ulqin ska shume te tille. Me shume ka ne pjesen veriore te Malit te zi (afer Kosoves, si p.sh. ne Roazhaje), ku shumica e popullsise eshte myslimane. Dikur aty kane jetuar vetem shqiptar, mesa duket jane asimiluar. Fare pak (ose aspak) ka njerez qe i thojne vetit edhe malazi edhe mysliman.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Kjo Qi Po Permani Asht Krejt Nji Shpreehje E Menimit Personal.........kam Pas Rast Me U Pjek Me Do Shqiptar Te Malit Te Zi E Me Thane Te Drejten Asht Dasht Me Ju Foj Ne Anglisht Se Shqipen O E Kishin Harrue Krejt Ose E Kuptojshin Pak...........nuk Nin E Nuk Shef Tek Ta Ate Shqiptarizem Qi Shef Tek Shqipet E Dardanis A Te Dibres Se Madhe......boll Keq Kam Nie Por M'duket Se Jane Tuj Shkue Drejt Shumjes Dhe Shkatrimit E Hupjes Te C;do Gjaje Qi I Lidh Me C'ka Kan Kene...prejardhejen E Tyne...

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Kjo eshte per t'u ardhur keq...

Shpresoje qe kjo te mos ndodhe edhe me viset tjera shqipe, edhe pse shqipet nga Ilirida dhe Presheva, kete problem nuk e kane, por ata perballen me kushtet tejet tejet te veshtira per jetese...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    Kjo Qi Po Permani Asht Krejt Nji Shpreehje E Menimit Personal.........kam Pas Rast Me U Pjek Me Do Shqiptar Te Malit Te Zi E Me Thane Te Drejten Asht Dasht Me Ju Foj Ne Anglisht Se Shqipen O E Kishin Harrue Krejt Ose E Kuptojshin Pak...........nuk Nin E Nuk Shef Tek Ta Ate Shqiptarizem Qi Shef Tek Shqipet E Dardanis A Te Dibres Se Madhe......boll Keq Kam Nie Por M'duket Se Jane Tuj Shkue Drejt Shumjes Dhe Shkatrimit E Hupjes Te C;do Gjaje Qi I Lidh Me C'ka Kan Kene...prejardhejen E Tyne...
    Deri diku ajo qe the ti eshte e vertete.

Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    Kjo eshte per t'u ardhur keq...

Shpresoje qe kjo te mos ndodhe edhe me viset tjera shqipe, edhe pse shqipet nga Ilirida dhe Presheva, kete problem nuk e kane, por ata perballen me kushtet tejet tejet te veshtira per jetese...
    E di ku eshte dallimi? Serbia shqiptaret i ka shtypur, dhe nga ajo shtypje e eger erdhi kunderpergjigjia. Kurse ne shqiptaret e malit te zi nuk jemi te shtypur, jemi te gllaberuar. malazezet jane pak me te mencur se serbet, nuk na bejne keq ne menuyre plotsisht te dukshme dhe drejtperdrejt. Ia fillojn me planprogramin shkollor dhe drejtoret qe zgjedhin. E me injorantin luan gjithkush lehte. Pastaj na shkaterrojne ekonomine dhe na i ndalin te drejtat jo ne menyre te drejtperdrejte, por me ligje te shkruara me finese. Shumica nuk e shohin nga u vjen e keqja, pastaj kemi edhe kompleksin e inferioritetit si popull, qe vjen nga 600+ vjet roberi. Politkanet shqiptar shumica jane te shitur per interes dhe e genjejne popullin. Gjen Mali I Zi shqiptar qe mund t'i bleje, dhe i inflitron per te genjyer popullin. Nuk shiten te gjithe, por shteti gjen persona intelligjent e me ndikin ne kushte te veshtira, ose i vendos ne kushte te veshtira, dhe i perdor ata per te percare a genjyer popullin si kukulla.

Sa per intelektuale, kemi, por shumica jane duarlidhur, dhe fajin per kete e kane pak edhe shqiptaret e ulqinit.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    ketyre te malit zi nuk u degjohet zeri kurre

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •