Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    O renea ai shikon ato vidjo para se ti postosh? Kjo levizje vjen nga vet afrikanet jo nga misionar te huaj (misjonaret e huaj jane ato qe po hapin qendra ti ndihmojne keto femije).

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Ja ku jam edhe nje here midis jush te dashur shqiptar. Natyrisht per pak kohe, deri ne perjashtimin e ardhshem, ku nuk do te jete larg. Me perjashtuan se gjoja ofendova islamin, gje qe nuk eshte e vertete. Une fola kunder islamit, e kritikova dhe do te vazhdoj t'a bej, ketu apo ne ndonje vend tjeter, do t'a bej gjithmone. Megjithate nuk ka rendesi, ky eshte nje problem pa rendesi.

Ne lidhje me temen, te them te drejten me habisin te dhenat e artikullit me lart, sepse ne kete forum dhe jo vetem, jemi mesuar te degjojme fraza sikur islami eshte pushtuar boten. Por ja qe une kisha te drejte kur thoja se te gjitha ato qe shkruheshin nga islamiket, ishin thjeshte propagande. Ashtu siç jane propagande lajmet sikur Denzel Washington apo Will Smith jane konvertuar ne musliman. Nuk perhapet islami duke mashtruar opinionin publik, sepse mashtrimi eshte nje vetedemtim.
    Kush i ka veshet per te degjuar dhe syte per te pare, mund te verej shume lehte se sa ne krize te thedhe eshte zhytur islami. Nje ideologji, kur degjeneron ne dhune dhe terrorizem, do te thote se eshte ne krize te rende identiteti. Dhe islami eshte ne krize te jashtezakonshme. Pastaj, atentatet e 11 shtatorit, kane kontribuar ne menyre negative ne kete drejtim, dhe shume njerz neper bote jane duke braktisuar islamin.
    Tek artikulli me lart mund te verejme disa te veçanta shume interesante.
    Separi, te gjitha te dhenat e autorit, jane te dhena zyrtare te shtetit te Vatikanit apo studime gjeopolitike te organesh informative siç eshte revista amerikane Atlantic Monthly.
    Se dyti, verejme se krishterimi nuk eshte aq ne krize sa thuhet. Europa, ndoshta eshte rajoni ku njerzit jane larguar nga feja, por jo edhe aq. Vizita e Papa Benediktit ne Angli eshte nje prove shume domethense. Une personalisht, nuk e prisja te gjithe ate entuziazem per viziten e Papes, duke patur parasyshe edhe mardheniet historike jo shume te mira mes Vatikanit dhe Kishes Anglikane.
    Se treti, krishterimi mund te jete ne krize vetem ne Europe, ndersa ne Amerike, Kanada, Australi dhe Ameriken Latine, jo vetem qe nuk eshte ne krize por vazhdon te rritet gjithmone e me shume, edhe se ne versione te ndryshme.
    Se katerti, ne Afrike, eshte duke ndodhur diçka qe une personalisht nuk e prisja. Ne Afrike, krishterimi eshte ne rritje tejet te madhe kurse islami eshte ne renie te lire. Natyrisht kur flasim per Afriken, nenkuptojme pjesen e Afrikes joarabe ku eshte edhe shumica. Nuk jam dakord me autorin, kur flet per konvertime ne vendet arabe. Nuk besoj se arabet konvertohet ne krishterim.
    Se pesti, me beri shume pershtypje rritja e katoliçizmit ne shkalle boterore nga viti 2000 deri ne vitin 2008. 11.54% vetem ne 8 vitet e fundit, eshte nje shifer stratosferike, duke marre parasyshe se katoliçizmi eshte me te vertete ne krize. Imagjinoni kur mos te jete ne krize.
    Se gjashti, duhet preçizuar edhe nje gje tjeter, nuk besoj se do te jete ne gjendje krishterimi te shpetoje miliona femije afrikan nga semundjet dhe uria. Afrika do te jete gjithmone nje njolle e zeze ne ndergjegjen e Amerikes dhe Europes.

Dmth vet ti paske qen Vladimir Brucaj.

U demaskove nga ngaterrimi i shkronjave DH - LL

Vladimi Brucaj (origjinali) ben keto gabime drejtshkrimore :

"eshte Krishterimi besimi fetar qe eshte duke jetuar nje periulle te thedhe rigjenerimi dhe shenon rritjen me te madhe te besimtareve"
    Katoliçizmi pergjigjet duke pushtuar

gerrard73 ben keto gabime :

se sa ne krize te thedhe eshte zhytur islami
    duke marre parasyshe se katoliçizmi

===

Pra gerrard73 ( Vladimir Brucaj) pse habitesh me te dhenat e artikullit kur ti vet e ke ber , bravo te lumt , te gjitha te dhenat e autorit qenkan nga burime te sigurta a , flm qe na tregove nga i ke marr te dhenat.

Vazhdo shkruaj shkrime , por shif permirso ato gabimet qe ben me DH dhe LL , nese ke ne plan me shkrujt akoma shkrime ne gjuhen shqipe edhe mos u be si aj Kastriot Myftaraj , se aj sponzort i ka te fort , e ka krahun e fort , prandaj shkruan ai ashtu.

Poashtu mundohu ket karakterin qe ke ne forum , mos ta bartesh tek karakteri i Vladimir Brucajt , sepse ktu ne forum , shum kerdi ke bo. Te jesh i sigurt se Islamin smund ta demtojsh me shkrimet e tua , vetem mundesh te acarosh shqiptaret.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin

Dmth A ti paske qen Vladimir Brucaj.

U demaskove nga ngaterrimi i shkronjave DH - LL

Vladimi Brucaj (origjinali) ben keto gabime drejtshkrimore :

gerrard73 ben keto gabime :

===

Pra gerrard73 ( Vladimir Brucaj) pse habitesh me te dhenat e artikullit kur ti vet e ke ber , bravo te lumt , te gjitha te dhenat e autorit qenkan nga burime te sigurta a , flm qe na tregove nga i ke marr te dhenat.

Vazhdo shkruaj shkrime , por shif permirso ato gabimet qe ben me DH dhe LL , nese ke ne plan me shkrujt akoma shkrime ne gjuhen shqipe edhe mos u be si aj Kastriot Myftaraj , se aj sponzort i ka te fort , e ka krahun e fort , prandaj shkruan ai ashtu.

Poashtu mundohu ket karakterin qe ke ne forum , mos ta bartesh tek karakteri i Vladimir Brucajt , sepse ktu ne forum , shum kerdi ke bo. Te jesh i sigurt se Islamin smund ta demtojsh me shkrimet e tua , vetem mundesh te acarosh shqiptaret.
    Nje here me keni thene se jam Ilir Dardani, tani me thoni se jam Vladimir Bruçaj, neser kush do te jem?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    .... jarigasi e pas neser mafia

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Nje here me keni thene se jam Ilir Dardani, tani me thoni se jam Vladimir Bruçaj, neser kush do jem?
    Shif shif , ende reziston, ahaha

po leri muhabetet , se edhe ai StevenG je vet ti , Steven Gerrard - Vladimir Brucaj - gerrard73. DH-LL , gazetar , Itali . Sdi kush do jesh neser , por sot je Vladimiri.

po leri muhabetet , se edhe ai StevenG je A ti , Steven Gerrard - Vladimir Brucaj - gerrard73. DH-LL , gazetar , Itali . Sdi kush do jesh neser , por sot je Vladimiri.

Mendoje si te duash..... per mua personalisht nuk eshte aspak problem. Me vjen keq per zotin Brucaj, por ai mund te pergjigjet vete per veten e tije. Ti vazhdo mbaje mendje tende...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

po leri muhabetet , se edhe ai StevenG je A ti , Steven Gerrard - Vladimir Brucaj - gerrard73. DH-LL , gazetar , Itali . Sdi kush do jesh neser , por sot je Vladimiri.
    Ti duhet te debatojsh per temen ne fjale dhe jo me persona dhe gjithçka jasht teme. Pra, ke punë me temen dhe jo me gerrard73. Kjo metodë e jotja me qellim per të demtuar temat eshte e dukshme dhe mendoj se je duke ja tepruar.

Tema eshte; "Krishterimi ka zgjedhur të jetë dhe Islami të duket " dhe nëse ke diçka per të thënë, mirë, nëse jo, atëher mund te lexojsh ne heshtje dhe mos i pengo te tjeret.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ti duhet debatojsh per temen ne fjale dhe jo me persona dhe gjithçka jasht teme. Pra, ke punë me temen dhe jo me gerrard73. Kjo metodë e jotja me qellim per të demtuar temat eshte e dukshme dhe mendoj se je ja tepruar.

Tema eshte; "Krishterimi ka zgjedhur të ë dhe Islami të duket " dhe nëse ke diçka per të thënë, mirë, nëse jo, atëher mund te lexojsh ne heshtje dhe mos i pengo te tjeret.

Un kam dhen 2 mendime te mija ne lidhje me temen, si mund te demtoj un temen ?

Por vetem i sigjerova ketij anetarit mos te luaj ketu me neve permes 3 identiteteve te tija.

Me njerin identitet shkruan shkrime , me tjetrin hap tema dhe me tjetrin komenton shkrimin e vet.

Me kaq e mbylli ket muhabet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 13-10-2010 më 18:00

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Un kam dhen 2 mendime te mija ne lidhje me temen, si mund te demtoj un temen ?

Por vetem i sigjerova ketij anetarit mos te luaj ketu me neve permes 3 identiteteve te tija.

Me njerin identitet shkruan shkrime , me tjetrin hap tema dhe me tjetrin komenton shkrimin e A.
    Nese mendon se dikush po vepron jasht rregullave te forumit, atëher urdhero dhe ankohu te vendi perkates te lutem pasi qe e din se forumi shqiptar ka dhene mundesi qe secili te mund te ankohet nese kerkohet.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga sheki51 Lexo Postimin
    .... jarigasi e pas neser mafia
    Sheki-shiki-java!!!! Te kruhet ty lale???!!
    Jarigas

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •