Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Shqipërinë e kanë vizituar 1.8 milionë turistë

Gjatë këtij viti, numri i turistëve që kanë vizituar vendin tonë është rritur ndjeshëm, duke e bërë Shqipërinë një destinacion të rëndësishëm turistik në rajon. Nga të dhënat e Ministrisë së Turizmit rezulton se vetëm gjatë 8 muajve të parë të këtij viti, numri i turistëvë që kanë vizituar vendin tonë vlerësohet në rreth 1.8 milionë persona. Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, tokën shqiptare e kanë shkelur rreth 423 mijë turistë më shumë.

Sipas statistikave, sa i përket të huajve, numërohet të kenë hyrë në Shqipëri vetëm gjatë muajit gusht 711 546 të tillë, krahasuar me 411 252 persona që kanë hyrë gjatë vitit të kaluar, konkretisht mbi 300 mijë të huaj më shumë.

Burime nga Drejtoria e Statistikave pranë Ministrisë së Turizmit bëjnë të ditur se gjatë kësaj periudhe numrin më të madh të vizitorëve e zënë ata nga Kosova me 52 për qind, nga Maqedonia me 11 për qind, Mali i Zi me 4 për qind, Serbia me 4 për qind, Greqia 4 për qind dhe Gjermania 2 për qind. Vitet e fundit turizmi është kthyer në një ndër sektorët prioritarë të ekonomisë shqiptare, si nga të ardhurat që sjell, ashtu edhe në rritjen e numrit të të punësuarve./shqipmedia/
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga strange Lexo Postimin

Gjatë këtij viti, numri i turistëve që kanë vizituar vendin tonë është rritur ndjeshëm, e bërë Shqipërinë një destinacion të rëndësishëm turistik në rajon. Nga të dhënat e Ministrisë së Turizmit rezulton se ëm gjatë 8 muajve të parë të këtij viti, numri i turistëvë që kanë vizituar vendin tonë vlerësohet në rreth 1.8 milionë persona. Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, tokën shqiptare e kanë shkelur rreth 423 mijë turistë më shumë.

Sipas statistikave, sa i përket të huajve, numërohet të kenë hyrë në Shqipëri vetëm gjatë muajit gusht 711 546 të tillë, krahasuar me 411 252 persona që kanë hyrë gjatë vitit të kaluar, konkretisht mbi 300 mijë të huaj më shumë.

Burime nga Drejtoria e Statistikave pranë Ministrisë së Turizmit bëjnë të ditur se gjatë kësaj periudhe numrin më të madh të vizitorëve e zënë ata nga Kosova me 52 për qind, nga Maqedonia me 11 për qind, Mali i Zi me 4 për qind, Serbia me 4 për qind, Greqia 4 për qind dhe Gjermania 2 për qind. Vitet e fundit turizmi është kthyer në një ndër sektorët prioritarë të ekonomisë shqiptare, si nga të ardhurat që sjell, ashtu edhe në rritjen e numrit të të punësuarve./shqipmedia/

Hajde! Sa nga keta 1.8 milionet kane qene shqiptare te lindur ne Shqiperi? Si i mat ministria e Turizmit turistet qe hyjne? Sepse nje i huaj mund te vije ne aeroport apo ne hyrje kufitare thjesht me pashaporten e vet, te rrije 2 dite ne Shqiperi e pastaj te ike ne nje shtet tjeter. Ose thjesht mund te kaloje nga Shqiperia per ne Greqi. Ose mund te jete nje shqiptar qe ka ardhur per te takuar nenen e vet, por tani ka pashaporte italiane a gjermane dhe rojet ne kufi na e regjistrojne si turist. Jo cdo njeri qe vjen ne Shqiperi eshte turist. Turist eshte nje kategori e caktuar njerezish.

1.8 milione mbetet diçka pozitive edhe sikur te jene shqiptar me pashaporta te tjera. Duket jane shumefishuar shqiptaret qe jane jashte shtetit dhe perseri kthehen te vizitojne vendin, qofte edhe per dy dite... E megjithate, une kete vit kam takuar shume me teper te huaj, ne krahasim me vitet e tjera.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Hajde! Sa nga keta 1.8 milionet kane qene shqiptare te lindur ne Shqiperi? Si i mat ministria e Turizmit turistet qe hyjne? Sepse nje i huaj mund te vije ne aeroport apo ne hyrje kufitare thjesht me pashaporten e vet, te rrije 2 dite ne Shqiperi e pastaj te ike ne nje shtet tjeter. Ose thjesht mund te kaloje nga Shqiperia per ne Greqi. Ose mund te jete nje shqiptar qe ka ardhur per te takuar nenen e vet, por tani ka pashaporte italiane a gjermane dhe rojet ne kufi na e regjistrojne si turist. Jo cdo njeri qe vjen ne Shqiperi eshte turist. Turist eshte nje kategori e caktuar njerezish.

Kryesorja kanë hyre në Shqipëri! Sa herë hyn dikush në Shqipëri lë para aty dhe fiton shteti. Ke ndonjë problem me këtë apo çfarë është puna?
    Nëse të duken shifër shumë e larte shko pyete atë "adashin" tënd Ramen të thotë që kanë qenë vetëm 800 mije vetë dhe kënaqu tani me atë shifër.
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga ;2890079
    Kryesorja kanë hyre në ëri! Sa herë hyn dikush në ëri lë aty dhe fiton shteti. Ke ndonjë problem me këtë apo çfarë është puna?
    Nëse të duken shifër shumë e larte shko pyete atë "adashin" tënd Ramen të thotë që kanë qenë ëm 800 mije ë dhe kënaqu tani me atë shifër.
    Une kenaqem sa me shume turiste te hyne ne Shqiperi, por nuk jam i kenaqur kur abuzohet me perkufizimin e fjales. Nese une kthehem ne Shqiperi per te vizituar familjen time apo per nje takim nje ditor, une le leke te kompania e huaj te ciles ia bleva bileten e avionit, ne Shqiperi ndoshta ha ne shtepi dhe ku fitoi shteti ketu?
    Thjesht po them mos te fluturojme me p.... ne b.... si ne komunizem kur dilte realizimi i planit te misrit 130% por shqiptaret nuk kishin buke per te ngrene. Dua thjesht te di se si i mat ministria se cili eshte turist e cili jo. I pyet ne kufi? I kontakton me email? etj etj, si? KEte dua te di, sepse kam ardhur ne Shqiperi disa here me te huaj, dhe asnjehere ne kufi nuk u pyeten se pse kishin ardhur.

Prandaj po them qe mos ndoshta edhe kjo eshte si ajo rritja ekonomike shqiptare qe po na kap malet e leket vu, e nga ana tjeter shteti nuk ka leke per te paguar profesoret.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga ;2889856

Gjatë këtij viti, numri i turistëve që kanë vizituar vendin tonë është rritur ndjeshëm, duke e bërë ërinë një destinacion të rëndësishëm turistik në rajon. Nga të dhënat e Ministrisë së Turizmit rezulton se ëm gjatë 8 muajve të parë të këtij viti, numri i turistëvë që kanë vizituar vendin tonë vlerësohet në rreth 1.8 milionë . Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, tokën shqiptare e kanë shkelur rreth 423 mijë turistë më shumë.

Sipas statistikave, sa i përket të huajve, numërohet të kenë hyrë në ëri ëm gjatë muajit gusht 711 546 të tillë, krahasuar me 411 252 persona që kanë hyrë gjatë vitit të kaluar, konkretisht mbi 300 mijë të huaj më shumë.

90% janë shqiptarë, kur hiq ata nga Kosova, 40% mbeten emigrantët që kthehen për familjarët e tyre, dhe me këtë rast, me remitancat e tyre mbajnë në këmbë pa alternativa të tjera një sistem të kalbur politik.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Cdo vit kthehem ne Shqiperi veti katert se digjem nga malli per vendin tim. Zakonisht dy here ne vit. Te gjithe shoket qe njoh ne kurbet, kthehen ne memedhe gjate veres dhe nganjehere edhe per Vit te Ri. Saliu i Berishajve mashtron katunarine militante me keto shifra, por jo gjithe shqiptaret. Mendo, sikur te mos kthehen shqiptaret ne shpi, sikur shqiptaret e Kosoves e Maqedonise, te vendosin te pushojne diku tjeter, jo me aty ku bashke me ty notojne edhe jashtqitjet dhe levoret e bananes. Per cilet 'turiste' do fliste Saliu?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Ose mund te jete nje shqiptar qe ka ardhur per te takuar nenen e vet, por tani ka pashaporte italiane a gjermane dhe rojet ne kufi na e regjistrojne si turist
    Jo Edvin, numrohen edhe ata me pasaporta shqiptare e jo te hueja qe kthehen me pa familjaret ne Shqipni.
    Keto shifra jane si ato te Zanit te Popullit dikur me plane te realizuem 150%.
    Nji surrat kane gjithe rrencaket!

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Hajde! Turist eshte nje kategori e caktuar njerezish.
    "The World Tourism Organization defines tourists as people who "travel to and stay in places outside their usual environment for more than twenty-four (24) hours and not more than one consecutive year for leisure, business and other purposes not related to the exercise of an activity remunerated from within the place visited."

Ja dhe nje perkthim i drejtperdrejte nga google translate:

"Organizata Botërore e Turizmit përcakton turistët si njerëz që "të udhëtojnë në dhe të qëndrojnë në vende jashtë mjedisit të tyre të zakonshëm për më shumë se njëzet e katër (24) orë dhe jo më shumë se një vit rresht për kohë të lirë, të biznesit dhe për qëllime të tjera jo të lidhura me ushtrimin e një aktivitet të paguhet nga brenda vendit të vizituara"

Pra z. Edvin cfare kategorie njerezish hyjne ne kategorine tende te turizimit? Sepse nese vjen 24 ore dhe ha grosh tek mamaja perseri quhesh turist.
    Por dhe fshatari do kete shitje me te medha te groshit sepse do hash zotrote 1 vakt.
    Deri ne nje pike jam dakort, qe mbase jane te egzagjeruara disi shifrat por perseri..duhet me shume optimizem cuna, me shume!
    Cdo gje eshte relative...

1.8 milion jane fakt qe kan hyre por mund te diskutohet per ata 700 mije nese jane te huaj apo shqiptare.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •