Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781

Smile 25 Fakte Magjepsëse Për Dashurinë

Disa nga keta fakte me erdhen interesant,por me interesan do te jet nese edhe ju e jepni mendimi tuaj.

1- Burrat të cilët e puthin gruan e tyre në mëngjes, jetojnë 5 vjet më shumë se sa ata që nuk e bëjnë këtë gjë.

2- Kënga e parë për dashurinë është shkruar 4 000 vjet më parë dhe vjen nga një zonë midis Tigrit dhe Eufratit.

3- Nëse vjen momenti për intimitet që në fillim të marrëdhënies, 78% e vajzave nuk pranojnë nëse nuk janë depiluar.

4- Vajzat feministë kërkojnë më shumë se të tjerat të kenë një marrëdhënie romantike.

5- Dy të tretat e njerëzve raportojnë se kanë renë më shumë në dashuri me dike që kanë vite që e njohin, se sa me një të sapo njohur.

6- Njerëzit që tregojnë historinë e tyre të dashurisë e bëjnë këtë pasi mendojnë se procesi është jashtë kontrollit të tyre.

7- Dashuria nxit një efekt qetësues në trup dhe mendje për të paktën një vit, gjë që ndihmon ruajtjen e sistemit nervor.

8- Dashuria ka të njëjtin efekt në trup njësoj si edhe frika e madhe. Te një person i dashuruar shfaqen të njëjtat simptoma si të një person që ndjen një frike të madhe – zmadhim të bebes se syrit, duar të djersitura, dhe rritje te të rrahurave të zemrës.

9- Skanimet e trurit kanë treguar se kur njeriu shikon foto të njeriut të zemrës, truri reagon menjëherë duke treguar dëshirë.

10- Vajzat e fisit Tivi në Pacifikun jugor martoheshin që në lindje.

11- Shërbimi “Detektori i dashurisë” i shpikur nga operatori telefonik KTF supozohet se tregon seriozitetin e njeriut të dashur, nëse ai vërtet është i ndershëm në atë që thotë. Telefoni analizon kordat e zërit për të parë nëse ai flet me dashuri apo jo. Përdoruesi merr një analize të bisedës nëpërmjet një mesazhi i cili tregon afeksionin, surprizën, përqendrimin dhe ndershmërinë me të cilën ka folur personi tjetër në lindje.

12- Rreth 11 për qind e grave kontrollojnë menjëherë “online” për të parë të dhënat e një personi që e kanë takuar ose që presin ta takojnë, kundrejt 7 për qind të meshkujve.

13- Me kalimin e kohës, partneret tentojnë të kenë gjithmonë e më shumë të njëjtat sjellje.

14- Njerëzit tentojnë të kthejnë më shumë kokën në të djathtë se sa në të majtë kur puthin dike (65 për qind e njerëzve e kthejnë kokën në të djathtë).

15- Tradita e unazës se fejesës ka ardhur që në shekullin e 15-të, kur Duka Maximillian i Austrisë i dha një unaze të fejuarës se tij Mary nga Burgundy.

16- Rreth 43 për qind e grave preferojnë që partneret të mos tregojnë shenja “dashurie” nëse nuk janë të sigurt për një lidhje.

17- Njerëzit që sapo kanë renë në dashuri tregojnë zvogëlim të hormonit serotoninë, në nivele aq të ulëta sa dhe të një person i sëmure.

18- Aeroporti Ndërkombëtar i Filadelfias mbahet si numri 1 për lidhjet e dashurisë gjatë kohës se pritjes.

19- Sipas një teorie matematike, ne duhet të takojmë shumë njerëz para se të zgjedhim partnerin e përjetshëm. Sipas probabilitetit vetëm kështu ka më shumë shanse për një çift të suksesshëm.

20- Mjekra e burrave rritet më shpejt kur ata mendojnë për seks.

21- Verona, qyteti italian ku u luajt vepra e Shekspirit “Romeo dhe Zhulieta”, merr rreth 1000 letra çdo vit në adrese të Zhulietës, çdo Valentin.

22- “Nëse një person refuzon një lidhje, personi bie edhe më shumë në dashuri me atë person që nuk e ka pranuar”, thotë Helen Fisher autor i librit “Pse dashurojmë”. Pjesët e trurit që aktivizohen kur ne jemi të gëzuar vazhdojnë të mbetën aktive.

23- Ka një arsye pse ndodhin romancat në zyre. Rënia në dashuri është shumë e lidhur me afirmitetin. Ngjallet familjariteti, qetësia, afërsia dhe romanca.

24- Një në pesë marrëdhënie dashurie afatgjata ndodhin pasi njeri nga partneret është i përfshire në të.

25- Një marrëdhënie romantike i bën të dy partneret të lumtur. Sa më afër ndihemi, aq më të lumtur jemi.

www.sa-kra.ch
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin

Modeomos femrat gjejne dicka per te diskrinimuar burrat. Une qe kam icik mjeker , kohet e fundit me jane shtuar ca si shpejt dhe femra do mendoje qe me eshte rrit mjekra nga seksi dhe une pyesja veten pse qeshin sa here me shikojne ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 09-10-2010 më 16:02
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

1- Burrat të cilët e puthin gruan e tyre në mëngjes, jetojnë 5 vjet më shumë se sa ata që nuk e bëjnë këtë gjë.
    Këtë kurr se kam kuptuar. Si i masin këto gjera? Pirja e duhanit shkurton jetën, e qeshura zgjat jetën...ajo kështu, e kjo ashtu.... si i masin këto gjera se kuptoj?
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Disa nga keta fakte me erdhen interesant,por me interesan do te jet nese edhe ju e jepni mendimi tuaj.

4- Vajzat feministë kërkojnë më shumë se të tjerat të kenë një marrëdhënie romantike.

16- Rreth 43 për qind e grave preferojnë që partneret të mos tregojnë shenja “dashurie” nëse nuk janë të sigurt për një lidhje.

22- “Nëse një person refuzon një lidhje, personi bie edhe më shumë në dashuri me atë person që nuk e ka pranuar”, thotë Helen Fisher autor i librit “Pse dashurojmë”. Pjesët e trurit që aktivizohen kur ne jemi të gëzuar vazhdojnë të mbetën aktive.

25- Një marrëdhënie romantike i bën të dy partneret të lumtur. Sa më afër ndihemi, aq më të lumtur jemi.

www.sa-kra.ch[/COLOR]

Keto i bera quote se besoj se me pershtaten.

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Veqova keta dyat,jan me se te logjikshme!

8- Dashuria ka të njëjtin efekt në trup njësoj si edhe frika e madhe. Te një person i dashuruar shfaqen të njëjtat simptoma si të një person që ndjen një frike të madhe – zmadhim të bebes se syrit, duar të djersitura, dhe rritje te të rrahurave të zemrës.

Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 10-10-2010 më 09:48
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    3- Nëse vjen momenti për intimitet që në fillim të marrëdhënies, 78% e vajzave nuk pranojnë nëse nuk janë depiluar.
    Kjo mu duk interesante :-d
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Kjo mu duk interesante :-d
    LoL, edhe mu :P

Ene kjo shume interesante, tashi e para qe do me dali perpara ne mjes, do e puth ene do i them tkam gjys dite jete borxh :P
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Disa nga keta fakte me erdhen interesant,por me interesan do te nese edhe ju e jepni mendimi tuaj.: )

www.sa-kra.ch

1-Po ato qe te puthin,ne drek dhe ne darke,i bie qe ti shtohet jeta edhe 10 vjet te tjera,dhe me puthjen e mjesit i bie te jetojne 15 vjet

20-Prandaj schatzit tim i rritet mjekra pernjiheresh,se mendon shume

25-Jemi shum te lumtur,se jemi shum romantik qe te dy

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Kjo shpjegon shume gjera
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Disa nga keta fakte me erdhen interesant,por me interesan do te A nese edhe ju e jepni mendimi tuaj.

......

5- Dy të tretat e njerëzve raportojnë se kanë renë më shumë në dashuri me dike që kanë vite që e njohin, se sa me një të sapo njohur.

......

7- Dashuria nxit një efekt qetësues në trup dhe mendje për të paktën një vit, gjë që ndihmon ruajtjen e sistemit nervor.

9- Skanimet e trurit kanë treguar se kur njeriu shikon foto të njeriut të zemrës, truri reagon menjëherë duke treguar dëshirë.

17- Njerëzit që sapo kanë renë në dashuri tregojnë zvogëlim të hormonit serotoninë, në nivele aq të ulëta sa dhe të një person i sëmure.

19- Sipas një teorie matematike, ne duhet të takojmë shumë njerëz para se të zgjedhim partnerin e përjetshëm. Sipas probabilitetit Aëm kështu ka më shumë shanse për një çift të suksesshëm.

23- Ka një arsye pse ndodhin romancat në zyre. Rënia në dashuri është shumë e lidhur me afirmitetin. Ngjallet familjariteti, qetësia, afërsia dhe romanca.

24- Një në pesë marrëdhënie dashurie afatgjata ndodhin pasi njeri nga partneret është i përfshire në të.

Shume interesante te gjitha faktet , por keto me pelqyen me shume .

Nr 5 dhe Nr 24 jane numrat qe na pershtatet me shume qe te dyve .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 10-10-2010 më 23:04
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •