Per mendimin tim feja islamike ka nevoje per nje azhornim total qofte ne sjellje apo ne te drejtat e femres.
Nuk jam dakort me ligjet e islamit...me duken shume ekstremiste.
Tjeta!
Per mendimin tim feja islamike ka nevoje per nje azhornim total qofte ne sjellje apo ne te drejtat e femres.
Nuk jam dakort me ligjet e islamit...me duken shume ekstremiste.
Tjeta!
tani njerezit ndahen ne dy kategori ......
intelektualet
jo-intelektuale
sa per intelektualet , lista eshte e gjate per ata qe kane pase respekt per fene islame filloje nga GETE e SHAW me shoke.
problemi eshte se islami eshte veshtire te konceptohet nga jo-intelektualet pabesimtare.
pse?
sepse kjo vale njerezish jane turrme e mendimi i turrmes rreth dickaje eshte gjithmone i gabuar. ky fenomen eshte absolut sa per dijeni.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 23-10-2008 mė 17:34
Une nuk besoj se islami nuk gezon simpati nga joislamistet per faktin se islami po shkon gjithnje ne rritje.
Mund te ekzistoj nje anti-islamizem dhe per arsye se propaganda kunder islamit ka arritur ne kulm per shkak te interesave mes fuqive te mdha qe po quhet Globalizem.Dhe ne kete kuader,mendoj une,investohet gjithkund dhe gjithqka vetem per t'ia arritur qellimit.Merreni me mend kur edhe Serbia mundohet te sajoje genjeshtra per Kosoven se edhe ketu ka terrorizem islamik,atehere nuk do koment se anti-islamizmi eshte vetem nje mjet i mundshem per te arritur qellime djallezore,qe me se miri e dijne ata qe e perdorin kete mjet.
E, ē'janė kėta ''joislamėt''?! S'e kam tė qartė...
Bėhuni sikur pema qė gjuhet me gurė, e ajo ua kthen me frute!
prdh prdh. Kėrko: Winston Churchill on islam. Mustafa Qemal on Islam.
Shiko Harris, Hithcens, Dawkins, Tenett mbi islamin.
Po kėta ēa janė e ishin? Apo nuk u bėjnė kėta intelektualė juve.
Keni ngel duke i bėrė gargarė Gėtes.
Pėr mė tej; kjo qė ju duket juve si "luftė mediatike" ėshtė agresiviteti i fesė tuaj tė cilin as do e merrni ndonjėherė parasysh se jeni QORRA.
- Asnjė fe tjetėr nuk aplikon dallimin nė tė pafajshėm ose jo sipas besimit - tė pafajshėm janė islamikėt, gjithė tė tjerėt fajtorė.
- Asnjė fe tjetėr nuk ka nė pėrdorim hapur terma tejet negativė si qafir, i pabesė etj.
- Asnjė fe tjetėr e njohur nuk dėnon konvertimin me vdekje.
- Asnjė fe tjetėr e njohur nuk dėnon adulterinė me vdekje.
- Asnjė fe tjetėr e njohur nuk kėrkon prej besimtarėve tė tilla regulla tejet lokale arabike si veshja prej ninxhe, syneti i grave, mėnyra e tė vepruarit, tė ngrėnit e tė dhj..rit etj.
Meqė jeni prej natyre analfabeta kushtojini rėndėsinė e duhur llogjke fjalėve me shkronja tė pjerrėta, se ato bėjnė dallimin nė pohimet e mėsipėrme.
Kush do i keqkuptojė, ska faj. Fajin ia kanė genet arabike. Pėr pasojė do trajtohet si qenie tejet inferiore pėr t'i replikuar.
Ezekiel 25-17.
Ē'ėshtė kjo adulteria nė shqip mer Julius? Mos don tė thuash kurvėri?
Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.
Gott mit Uns
Pse Islami nuk gezon simpati tek joislamet?
Sepse ju shpertheni aty ku sta pret menja!
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Jo kurvėri - tradhėti bashkėshortore doja tė thosha.
Pėr islamikėt:
Mė thoni njė figurė humaniste qė ka dalė nga ju; mė thoni njė humanist, bamirės njeri qė mendon pėr komunitetin, i respektuar botėrisht si Nėnė Tereza apo Dalai Lama psh. Asnjė ska! KJo fe prodhon vetėm analfabetė dhe KA-BOOMA.
Ezekiel 25-17.
Feja.
Pse islami nuk gezon simpati te jo islamiket?Per mua feja eshte politike. Cdo fe ka te mirat dhe te keqijat e saj.
Islami ka te keqe ligjet te cilat kane te bejne me te drejtat e grave dhe ato te burrave. Problemi qendron ketu se burrave u jepen shume te drejta kurse grave shume pak dhe ky tregon nje diskrimin rracor. Po te marrim denimet per grate jane gjithmone me te renda se sa per burrat, per mua islami duhet te rregulloje disa pjese nga ligjet e veta.
Une do them dy fjale. Ne po degjojme shume gjera jemi ne nje epoke ku lajmi udheton me shpejtesi fale teknologjise, andej nga vendet islamike jane duke ndodhur shume sulme dhe te gjitha keto sulme ata thone se i bejne ne emer te allahut, kjo nuk eshte nje gje e mire qe te perdoresh fene per qellime dashakeqe sepse e demton shume imazhin e fese, dhe kjo mesa kam pare ndodh me shume te islamiket dhe tek fete e tjera ndodh shume pak. Eshte dhe nje fakt tjeter gjithmone islamizmi eshte munduar te perhapet me dhune duke filluar qe me turqit te cilet po mundoheshin qe te kthenin gjithe popullin shqiptar ne popull islamik, kurse fete e tjera kane perdorur me shume propaganden sesa dhunen tjeter fakt interesant eshte se po te ndryshosh fene ne islam nuk do te shohin prape me te njejtin sy pastaj lajmi me i fresket atyre femijeve ne britani ngaqe nuk i ishin falur alluhut ishin denuar tjeter eshte denimi me vdekje i te rinjeve andej nga lindja e mesme te cilet u kthyen ne te krishtere me deshiren e tyre, te gjitha keto fakte tregojne se kjo eshte nje fe e dhunshme dhe njerzit nuk duan dhunen por duan paqen.
Besoj kaq mjafton qe ju te kuptoni pse jo islamiket nuk kane simpati per islamin.
Always forgive your enemies, nothing annoys them so much.
Oscar Wilde.
sa e simpatizojn joislamet islamin qaq edhe islamet joislamin
Krijoni Kontakt