Mos ju pergjigjni ketyre anti islamistave , se vetem nga inatosja e kan, kurgja tjeter.
Mos ju pergjigjni ketyre anti islamistave , se vetem nga inatosja e kan, kurgja tjeter.
Referi 1, kėshillėn e ke drejtuar nė adresė tė gabuar, a ke menduar se ate duhesh bėrė vehtes, jo tjerve (mua).
Nė radh tė parė ju si njeri dhe si njė musliman, si mund ta konsideroni veten anėtar i Umetit tė Pejgamberit s.a., ju qė kėrkoni tė godasni muslimanėt tjerė vetėm se mendojn ndryshe nga ju!? Apo vall ėshtė vetėm njė thirrje emocionesh (epshore) nga ndjenjat psikologjike personale.
Valle a nuk din se tė gjithė besimtarėt sunni ashtu dhe shiit besojnė nė ato qė janė tė pėrbashkėta (BAZĖ) nė Islam;
1. Nė Allahun Njė tė Vetėm,
2. Nė Muhammedin si tė derguarin e fundit tė Tij. dhe
3. Nė ditėn e fundit (nė ringjallje).
Ndaj, siē e dini edhe ju se: Kushdo qė beson nė kėto tre parime, sido qė ti quajm Shia apo Sunni apo…, ai person ėshtė musliman, gjė qė tė gjitha grupet islamike (medhebet) nė parim i pranojnė ato. Dhe ēdo njeri do tė shpėrblehet ose ndėshkohet nga ana e Zotit (jo nga ana e juaj), sipas shkallės sė besimit. Zoti tė gjithė njerėzit do t’i shpėrblejė pėr atė qė ata kanė punuar:
"E kush punoi ndonjė tė mirė, qė peshon sa grimca, atė do ta gjejė. Dhe kush punoi ndonjė tė keqe, qė peshon sa grimca, atė do ta gjejė. " 99-7,8.
Me indinjim tė thellė tė drejtohem ty referi 1, nė njė anė si vullkan derdh mllefin ndaj muslimanit tjetėr dhe nė fund thua: “…as qė i lexoje…”, gjersa nė anėn tjetėr me datė 09/10/1020, lexojm nga ty: “PAQĖ” etj….,! Pash Allahun leri kėto marėzira. Kjo ėshtė njė HIPOKRIZI.
Ta pėrkujtoj urdhėrin e Zotit swt.,: “Ti (Muhammed) thirr pėr nė rrugėn e Zotit tėnd me urtėsi e kėshillė tė mirė dhe polemizo me ata (kundėrshtarėt) me atė mėnyrė qė ėshtė mė e mira. Zoti yt ėshtė Ai qė e di mė sė miri atė qė ėshtė larguar nga rruga e Tij dhe Ai di mė sė miri pėr tė udhėzuarit.” 16-125.
Ndaj tė ofrova debat po deshe edhe nė privat mė mirė (qė vlen pėr pėrmirėsime), t’i pėrcaktojm pikat (diskutabile sip. JUSH) tė shkėmbejm mendimet shtruar pa emocione pėr ēdo qėshtje fetare tė besimit, akides etj., veē e veē, pėr tė gjitha paqartėsit qė ju sillen vėrdallė nėpėr kokė dhe ta zbėrthej/m/ veē e veē impiantin e akuzės, jo me ndiesķn e njeriut EKSTREMIST, por me mendėsķn e nji muslimani-njeriu tė matur.
Unė ēuditem me ata njerėz kur deklarojn: “..ta shpėtosh nga zjarri i xhehennemit a nuk ėsht sevap ma i madh..”. Shih ti kėte qyqarė! Tani e parashtroj pyetjen: Si do ta largosh dikė nga besimi i tij (sipas jush i kot), pėrderisa nuk keni lexuar asgjė nga literaturat e tyre (tė bollshme nė ēdo cep pėr rreth teje)?
Kėrkova nga ju tė sillni kėtu tė gjitha botimet (Librat-fletushkat…) qė keni pėr familjen e Ehli Bejtit a.s., tė lexojmė, ēka thuhet pėr ate shtėpi tė pastėr e tė pamėkate: “…All-llahu ka pėr qėllim qė nga ju, o familje e shtėpisė (sė Pejgamberit) tė largojė ndytėsinė e mėkateve dhe t'ju pastrojė deri nė skaj.” 33-33.
Nėse jeni tė sinqertė guguroni tė ju dėgjojmė… . Mė e keqja qė mund tė ndodh ėshtė kur atė shtėpi (ehli bejtin) tė pastėr e tė pamėkatė, mundoheni ta trajtoni si ēdo familje tjetėr e rėndomtė!
Pėr kėte tė fundit inshallah do tė bėhet fjale ne tardhmen, nėse nuk e mbyllin edhe kėte temė!?
selam,
A shkruajta ndonje pamflet feje ne mbrojtje te ortodokseve apo te terhoqa verejtjen ty, si person, per demin qe i sjell bashkesise myslimane shqiptare me lloj lloj hadithi qe ti vete nuk arrin ta kuptosh?!!! Nese une kam shkruajtur ndonje gje kunder fese islame, ma tregņ, perndryshe hesht!!
Pershendetje dhe mos harro se une jam shqiptar dhe ky eshte nenforum shqiptar!!!
Jarigas
Ka disa dijetar tė mretėrve ose ndryshe quhen kavazi dijetarė qė thuajnė kėshtu : Ulematė e rrafidave nuk arsyetohen kurse populli i tyre arsyetohet.
Dhe ska dyshim se kjo fjali ėshtė kufėr me kufrin e madh qė tė nxjerr nga islami pasi siē do shohim mė poshtė kjo don tė thotė moshspallje kafira ose dyshim nė kufrin e kafirave.
Fetvat e Ulemave te Teuhditi janė shumė te kjarta rreth kufrit te Shiave (Rafidive).
Shiat [popullsia]e sodit kanė shumė kufrijate ne akide, dhe janė me te rrezikshem se sa krishteret dhe jahudet (gjithashtu kufri i shiave eshtė me i kjartė - sarih,dhe mė i keq sesa kufri i krishterėve dhe ēifutėve).
Besojnė se Imamet e tyre janė ta pagabushme, e din te fshehten absolute (siq tha nje rafidi ne Video: Imami e ka ditur kur kam me lind dhe kur vdes!!), Imamet janė me te mirė se sa profetet, japin sherim dhe rizk, ndihmojnė ne fatkeqsi dhe e kontrollojnė univerzin, thojnė se Xhibrili ka gabuar dhe Aliu ka meritu te behet Profet, e shajnė Nenen e Besimtarve dhe sahabet, nuk besojė se Allahu do te shifet ne diten e Gjykimit, dhe shumė kufrijate tjera...
Keto janė shirk ne Teuhidul-Rrububijjah, dhe shirku i tyre eshtė me i kjartė se shirku dhe kufri i Ebu Xhehlit dhe mushrikeve te Mekkes!
Sheikh Muhammed ibn Abdul-Vehhab shpjegon fjalėt e Ibn Tejmijjes:
"Ka thėnė Sheikhul Islam Ibn Tejmijje: "Pabesimtar ėshtė ai i cili i lutet Aliut (Allahu qoftė i kėnaqur me tė), dhe pabesimtar ėshtė ai i cili dyshon nė Kufrin e tij".Pastaj i komenton Sheikh Muhammed kėto fjalė: "Nėse ėshtė kjo gjendja e atij qė vetėm dyshon nė Kufrin e tij dhe nuk ka armiqėsi ndaj tij, atėherė si ėshtė gjendja e atyre qė besojnė se ky person ėshtė musliman dhe nuk kanė armiqėsi ndaj tij? Qka ėshtė atėherė me atė person qė ka dashuri pėr tė? Ēka ėshtė atėherė me atė qė diskuton pėr ēėshtjen e tij???" (Mufidul Mustefid fi Kufri tariki Teuhid)
Sheikh Tekijud-din (rahimehullah) thotė:
"Ai i cili i nėnēmon sahabėt (Allahu qoftė i kėnaqur me ta) ose vetėm njėrin prej tyre, dhe kėsaj ja bashkangjet sikur Aliu ėshtė zot ose i dėrguar, ose se Xhibrili ka gabuar, atėherė nuk ka kurrfarė dyshimi se ai ėshtė pabesimtar, dhe nuk ka dyshim nė Kufrin e atij i cili kėtė nuk e shpallė kafir.
Thotė: Ai i cili mendon se sahabėt dolėn nga feja mbas vdekjes sė tė Dėrguarit (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė) pėrveēse disa prej tyre, mė pak se dhjet veta, ose se ata u bėn fasika (mėkatar), atėherė nuk ka kurrfarė dyshimi se personi i tillė ka bėrė kufėr dhe ai i cili dyshon nė Kufrin e tyre edhe ai ėshtė kafir... "(Ed Durerus- Senijjeh, 12/ 69-70)
- Thotė Sheikhul Islam Ibn Tejmijje (Allahu e mėshiroftė):
Besimi se Zoti ėshtė i mėshiruar nė ndonjė individ, siē thonė krishterėt pėr Isan (alejhis selam), poashtu dhe fanatikėt tė cilėt po nė tė njejtėn mėnyrė e shpallin Aliun (Allahu qoftė i kėnaqur me tė)... Tė gjitha kėto fjalė janė Kufėr nė anėn e jashtme (Dhahir) dhe tė brendshme (batin), dhe rreth kėsaj pajtohen tė gjithė muslimanėt. Ai i cili dyshon nė mosbesimin e kėtyre fanatikėve, pasi qė ta kuptojnė fjalėn dhe qėndrimin e tyre, dhe vetė delė nga feja dhe bėhet kafir sikur ata qė dyshojnė nė Kufrin e krishterėve, jahudėve dhe mushrikėve tjerė..." (Mexhmu'ul Fetava, 2/367-368)
Ka edhe shum fetva tė ulemave tė tjerė rreth tyre.
Subhanallah kur kjo ka qen gjendja para 800 viteve e rrafidave,vallė sot ata mos janė pėrmirėsuar?
Pėrkundrazi,kufriajtet e tyre janė shtuar saqė sot ata dalin haptazi me deklarata kundra familjes tė profetit dhe shanė nėnėn e besimtarėve kurse kėltė gjė nuk kan guxuar ta bėjnė nė kohėn mė herėt..
..... ......................
Un po i bashkangjitem lutjes tė nji shehidi Imam Huseinit birit tė imam Alisė qė ata e vranė mizorisht dhe pastaj gjoja se e qajnė ditėn :
Imam Huseini r.a,nė nji kujtim tė tij nga shijat thotė : O Allah,nėse ju jep atyre vetėm pak jetėgjatėsi..atėher shkatėrroi ata ndai rrugėt e tyre..dhe asnjiher mos prano prej tyre udhėheqės sepse ata na thirrėn neve qė tė na ndihmojnė pastaj ata tejkaluan dhunėn ndaj neve dhe na mbytėn. (El-Irshaad nga El-Mufid,f.241). .Kurse Imam Bukhariu thotė :
NUK SHOH NDONJI DALLIM TĖ FALURIT PRAPA NJI XHEHMIU OSE RRAFIDIU DHE PRAPA NJI KRISTIJANI DHE NJI ĒIFUTI.ATA NUK GUXOJM AS QĖ TI PĖRSHĖNDETIM,DHE NUK GUXOJMĖ AS QĖ TI VIZITOJMĖ,DHE DĖSHMIJA E TYRE NUKI MERRET PARASYSH,DHE NUK HAHET NGA THERJA E TYRE. [ Khalk Afaalul - Ibaad , f. 14]
Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.
i mjeri ti ne c'gjendje ke rra, ku ngeli debati, si do ta largosh dike nga besimi i tij i kot (sipas Jush), sillni ketu botimet (Librat-fletushkat…) qe keni per familjen e Ehli Bejtit a.s., ti lexojme.
pershendetje
e ti o jarigas don me na mesuar neve muslimanve fene islame. nje qafir me na mesuar islamin kjo eshte qesharake ,jo be jarigas ti per nga mesimet islame e ke trguar veten shum te dobet . ti nuk di as i-ne e islamit ti je per diturine islame analfabet.
ani se je shqiptar cfar lidhje ka . per dalim nga ne muslimanet shqiptar ti je nje qafir qe e uren islmin e kurse na muslimanet e duam islamin.e islamin e urejne edhe anton kcira e cfar lidhje ka se ai eshte shqiptar .
Thote populli:"shikoji punen dhe jo gunen", o refet!! Ku e paskam treguar une se jam i dobet??!!
GAbim trashanik!!ani se je shqiptar cfar lidhje ka . per dalim nga ne muslimanet shqiptar ti je nje qafir qe e uren islmin e kurse na muslimanet e duam islamin.e islamin e urejne edhe anton kcira e cfar lidhje ka se ai eshte shqiptar .
Nuk urrej Islamin, ashtu si nuk urrej as komunizmin!!! Thjesht e gjykoj sipas vlerave te mia dhe te popullit tim!! Pamvaresisht kesaj, une mendoj se t'i nuk ke asgje kunder asaj qe kam shkruar une....asnje lloj argumenti!!!
Ne vend qe te flasesh per personin tim(me hamendje), kerko te merresh me ate qe kam shkruar!!!
Jarigas
Selam Alejkum,
kjo pun osht direkt dhe pa dyshim qeshtje e besimit:
Ti i beson rrenave te "dijetarve" tuaj qe rrejn rreth Shiitve, dhe ata mos te ishin rrencak te fort nuk i besojshe atyrve se ti nuk je aq budall!
Une jam kon "sunnit", i rritur ne rrethin e sunitve dhe edhe mue me kan dasht me ma imponue besimin, dmth. me gisht me tregu ka un dhe mem msue se "ti je sunnit", pa ma dhon chancen vet me vendos!
Por vetvendosja osht diqka per te cillin krejt njerzit jan etur, sidomos shqiptart jan ne zor per vetvendosje e jo dikush tjeter me vendos mbi koken ton dhe mbi fatin ton.
Vetvendosja osht ajo qe na dallon neve si njerz pi kafshave.
Dhe vetvendosja osht ajo qe mungon te sunnitet, pse:
Te paret jan qen disa "ashab" te profetit dhe te para-mbramt jan kon osmalit qe kan desht me ja imponue mendimin e tyrve rreth degave dhe detajeve te besimit ne Islamin e Profetit s.a.v., konkretisht ata kan shtyp krejt degat te cillet e kan kundershtu Kalifatin e dhunshme te tyrve, dhe kan leju ose ndihmue perhapjen e mendimave islame te cillet ja kan leju sundimin e tyrve. "Sunnitet" jan ata musliman qe nuk e kundershtojn sundimin e cdo njerit, as zullumqarit ma te madh nuk i kundershtohen, ata vec falen, japin zeqat, kryn haxhin, dhe vdesin, ata ose vdesin si pleq, ose vdesin tu i luftu kundershtart e sundimit te kalifit zullumqar ose mretit ose diktatorit qe e perkrahin!
Kjo osht fakt i pamohushem, dhe deri sod perseritet dhe ka mu perserit! Nje pjes e madhe te "muslimave" kan me luftue kunder Imam Mehdiut a.s. kur kthehet aj me clirue njerzimin pi zullumqarve, kjo na mson se shumica e muslimave kan me i ngu rrencakt dhe kan me jetu me rrenca si udhheqs te tyrve, qe kan me bo luft kunder Imam Mehdiut a.s.!
Nje prej tyrve osht ".IQ", nuk besoj se ky ka shpik pi vetit keto rrena por i ka mar pi tjerve, por sidokoft, para Allahut denimi osht i njejt!
".IQ", ti i beson atyrve, dhe me qata ki mu knaq ne ahiret ku e kan vendin rrencakt, si mos ta permisojshe vetveten. Une atyrve nuk i besoj se ata jan prej atyrve qe i perkrahin zullumqart, qe e perqahin Ummetin, qe interpretojn Kuranin gabimisht, dhe qe e kan lon ummetin mu robru nder armikt e islamit!
Qata rencakt jan baza e robrimit te sodshem te Ummetit dhe cdo "sunnit" qe largohet pi tyrve dhe pi rrenave te tyrve osht nje hap largimit te robrimit te ummetit! Cdo "sunnit" qe lexon literatur te "shiitve" dmth. fillon me bo vetvendosje, e jo vendosjes te huaj, dhe e pranon islamin te vertet, islamin e vetvendosjes, islamin cliruese, qe i pranon edhe pjesat e zeza te historijes islame ashtu si jan dhe pa heshime dhe zbukurime, aj se pari veten e cliron, por edhe ummetin dhe mbas ummetit edhe tan njerzimin e cliron! Se tan njerzimi osht tu e prit mu clirue pi zullumqarve, por cka po bon shumica (sunnitet) e muslimanve:
Ata as veten nuk jan ne gjendje me clirue, 200million "musliman" vetem ne Pakistan nuk po kan fuqi me hjek nje pakic shum te vogel zullumqar qe po bojn zullum ne at shtet, 80million na egjipt, e shum milliona tjer, as vendn e vet spo mujn me clirue, e cfar ndihme pritin njerzit e shtypur ne tere token, prej japonijes e deri na amerik?
Alhamdulillah qe jam largu prej rrenave ne te cillat besojn "sunnitet" dhe te cillat kan qellimin cdo zullumqar te sundoje rahat dhe pa pengesa vendat e "muslimanve"!
Dikush tash mujtet me thon se "talebanet" po kundershtojn qeverijen e huaj ne afganistan, por nuk osht ashtu, aty popullata e vendit osht tu luftue dhe armikt cdo resistenz ja nxhesin "talibanve" se me pranu qe popullata vendit osht tu bo rezistenc kunder tyrve tane pe pranojn haptas se jan te padeshiruar te populli vendit!
Keta punojn me rrena se me te verteten nuk ka mundsi me pushtue vend te huaj dhe me ja vjell pasurit tjerve! Kjo osht pun e hajnave, dhe Allahu vet na dhon lirijen me pranu hajnat ose mi refuzue hajnat, dhe ata qe e pranojn per shembull vjedhjen e kalifatit te Imam Aliut a.s. jan te lir me pranu at hajni, une nuk e pranoj at vjedhje edhe krejt agrumetet e botes me mi rreshtue per me arsyjetu kalifatin e zullumqarve!
Si tregova ne fillim, kjo osht pun e besimit, ti i beson rrenave si e vertet, dhe te vertetes i thuj osht ren, dhe une rrenen e refuzoj se osht rren dhe e faleminderoj Allahun per rahmetin e Tij qe me ka njoftu me te verteten, dhe nese iblisi l.a. i mashtron krejt njerzit e botes dhe une i vetmi mbes ne refuzimin e rrenave, une jam i gatshem vec vet me ec rrugen e clirimit, rrugen e islamit clirimtare dhe kunder islamit plot rrena ne favor te zullumqarve te botes!
".IQ" dhe krejt wahabistet, salafistet, dhe tjer ndihmues te shtypjes te ummetit: Rreni sa duni, sa mujni dhe sa te ju jape Allahu frym me thith para vdekjes, Allahu ja mbyll zemrat atyrve qe i pranojn rrenat si te verteta edhe ma shum dhe kurr skan me pranu te verteten, po edhe sa dojn njerz ti marin me veti ne zjarrin e xhennemit, une nuk i besoj rrenave, mbahem ne te verteten, edhe njemi here mu perserit katastrofa e kerbelase, shkolla e Muhammedit s.a.v., shkolla e Imam Alit a.s., shkolla e Imam Hasanit a.s. dhe Shkolla e Imam Husseinit a.s. jan ashtu qe nese je vec vet, dhe hemen krejt jan ne ignoranc, une nuk e pranoj rrenen si te vertet dhe nuk i pranoj zullumqart si sundues te drejt!
Le bejjk ya Hussein!
Selam alejkum
Don me lexu ma shum detaje nga historija e vertet, pa zbukurime dhe hijeshime te krimeve dhe kriminelve:
http://www.dielli.net/lexo.php?id=73
"[...] Fill pas vdekjes sė tij, u shfaqėn plasaritjet e para nė "trupin" e Islamit dhe ndjekėsit e tij, u rradhitėn nė dy taborre tė ndryshme. Nė kėtė ndarje, njė pjesė e madhe e ndjekėsve tė tij u rradhitėn nė njėrėn anė dhe familja e tij nė anėn tjetėr. Derisa anėtarėt e familjes sė tij mereshin me punėn e varrimit, disa nga shokėt e tij ishin tė zėnė me "zgjedhjen" e njė udhėheqėsi tė ri qė do t`ia zinte vendin. Nė intervalin kohor mes vdekjes dhe varrimit tė tij, ky grup u mblodh nė vendin e quajtur Sakife nė Medine dhe zgjodhi njė person nga mesi i tyre si udhėheqės tė shoqėrisė islame. Pas kėsaj, ata erdhėn pėrpara familjes tė tė Dėrguarit me njė akt tė kryer. Dhe pėr fat tė keq, ky rast la gjurmė tė pėrjetshme nė historinė e muslimanėve. [...]"
Kleriku sunnit kunder rrenave te perqarsve te ummetit:
http://www.youtube.com/user/ALBSHIA#.../0/9VmNBtYmONA
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga morepeace : 16-10-2010 mė 07:19
Ajetishejtan morekuffr :Pra kėto ajatėshejtanėt qė janė pasues tė ēifutėve me tė vetmin qėllim qė ta shkatėrrojnė islamin nga brenda,nuk lanė kufėr dhe shirk pa bėrė dhe pa thirrė njerėzit nė tė.Le bejjk ya Hussein!
Vazhdojmė me kufrijatet e citateve tė librave tė tyre qė pėrhapin ndyrėsira :
004.Tė katėrdhjetė tė pafajshmit [ma-sumin] janė tė pakrahasueshėm sikurse ėshtė Allahu. [Ēuda Sitaraj,f.2,Botuar nė Lahore].
005.Nuk Ka diferencė midis Allahut dhe Aliut r.a,..ai ėshtė zotėruesi i Siratit,ai ėshtė kreator i gjetheve dhe drunjve....etj. [Xhila-ul-A-juun,vol. 2,f.85,Lahore]
006.ta thirrish Allahun si Gjithfuqishėm dhe tė Gjithditur ėshtė kundra besimit.[Xhila-ul-A-juun,vol.2,f.85,Lahore]...vazhdon..
..... ......................
Un po i bashkangjitem lutjes tė nji shehidi Imam Huseinit birit tė imam Alisė qė ata e vranė mizorisht dhe pastaj gjoja se e qajnė ditėn :
Imam Huseini r.a,nė nji kujtim tė tij nga shijat thotė : O Allah,nėse ju jep atyre vetėm pak jetėgjatėsi..atėher shkatėrroi ata ndai rrugėt e tyre..dhe asnjiher mos prano prej tyre udhėheqės sepse ata na thirrėn neve qė tė na ndihmojnė pastaj ata tejkaluan dhunėn ndaj neve dhe na mbytėn. (El-Irshaad nga El-Mufid,f.241). .Kurse Imam Bukhariu thotė :
NUK SHOH NDONJI DALLIM TĖ FALURIT PRAPA NJI XHEHMIU OSE RRAFIDIU DHE PRAPA NJI KRISTIJANI DHE NJI ĒIFUTI.ATA NUK GUXOJM AS QĖ TI PĖRSHĖNDETIM,DHE NUK GUXOJMĖ AS QĖ TI VIZITOJMĖ,DHE DĖSHMIJA E TYRE NUKI MERRET PARASYSH,DHE NUK HAHET NGA THERJA E TYRE. [ Khalk Afaalul - Ibaad , f. 14]
Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.
Krijoni Kontakt