Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16

Thumbs up Kili në festë : 33 minatorë të liruar !

Minatorët kilian kaluan 69 ditë në minierën e arit dhe të bakrit në shkretërën kiliane Atakama. Ata kanë shënuar rekordin e kohëzgjatje së qëndrimit nën tokë pas aksidentit në minierë. Gjatë 17 ditëve të para të ngujimit, besohej se minatorët kishin vdekur.

"Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Sa mir qe me ne funde arriten ti nxjerrin nga aty.

Mu be shum qefi per shpetimin me sukses te tyre.I kam pas ndjekur gjithmon ne lajme kroniken e tyre kur ishin brenda ne miniere.Arritje goxha e madhe per teknologjine.
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Bravo Kili, u tregua me i zoti se Rusi qe i la marinaret te vdisnin vetem per mos te kerkuar ndihm se ju ulej hunda..
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Duke ndjekur lajmet dje kur i nxirrnin mendje gjithemone me shkonte te ne shqiptaret. Sa shtet koti kemi. Njerzit tane vdesin dite per dite dhe shteti jone sdo tja di fare.

Ai fjalimi i presidentit te Kilit me vertet shume emocionues. Lideret tane kane nevoje ta degjojme se cbejn shtetet e tjera per qytetaret e vet.

Bravo Kili qe i dhe mesim botes.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    E ndoqa dhe une ne lajme. Shume prekese. Iu deshen te nxirrnin minatoret nje nga nje. Duhesh te pakten 40 min. te nxirrej nje minator nga thellesia prej 2100 m me duket.
    Mu mbushen syte me lot kur gazetari tregonte per gruan e nje minatori i cila kishte lindur femijen e vetme gjate kesaj ohe qe burri ka qene nentoke i bllokuar. Kishte ardh aty bashke me femijen. Besoj tani duhet te kete mbaruar procesi i gjate i nxjerrjes se minatoreve. Minatori me i vjeter ishte 63 vjec.
    Me behet qejfi qe jane te gjithe shendoshe e mire, dhe u kthyen prane familjeve te tyre qe i prisnin me ankth.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    [=mia@;2894171]Duhesh pakten 40 min. te nxirrej nje minator nga thellesia prej 2100 m me duket.
    [/QUOTE]

2100 ft jo metra qe i bie diku rreth 660 deri 700 metra afersisht

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

epo me ne fund..

me ne fund ata kthehen perseri ne jete..nje ringjallje per 33 minatoret dhe nje clirim per kilin..bravo i qofte shtetit kilian qe beri cmos te shpetonte qytetaret e tij..emocionuese qendrimi non stop i presidentit kilian aty te vrima dalese e bere me teknologjine me te fundit..dhe me mbreselenese solidariteti i pergjithshem kilian dhe mbare boteror per keta 33 minatore..nje shembull per mbare njerezimin ..dhe sidomos per vendet te cilat nuk e qajne koken per qenjen njerezore..

sa per statistike...minatoret ishin 612m ne thellesi te tokes..temperatura ne miniere i kalonte 32 grade ..per shpinin e galerise se ngushte u deshen plot 1 muaj kurse koha per nxjerrjen e nje minatori ishte 10 deri ne 12 minuta..fillimisht minatoret e pare u nxoren me ngadale derisa ekipet e shpetimit ja moren doren dhe 5 te fundit u nxoren me nga 10 min sejcili..qe nga fillimi i operacionit te shpetimit e deri ne perqafimin e minatorit te fundit presidenti i kilit qendroii ne kembe aty me te gjithe familjaret e minatoreve duke dhene nje shembull te shkelqyer humaniteti..krah tij qendronte zonja e tij edhe ajo non stop e pranishme ne operacion..

nje fakt shume interesant ishte historia e inxhinjerit 41 vjeqar qe nje here me pare i kishte mbijetuar termetit katastrofik te ndodhur kohe me pare ne kili..atehere ai bashke me familjen kishin shpetuar per mrekulli kur i gjithe vendbanimi i tyre ishte rrafshuar nga termeti..inxhinjeri i mbetur ne mes te 4 rrugeve iken nga provinca e tij dhe gjen pune ne minieren e san hoze ku e godet fatkeqesia e dyte qe rezultoi nje mrekulli per ta..njerez me fat ...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    2100 ft jo qe i bie diku rreth 660 deri 700 metra afersisht [/QUOTE]

Prandaj shkruajta me duket, se s'isha shume e sigurt. Degjova 2100, por s'ja vura veshin cfare ishin.
    Sa per kohen e daljes malsoro une e degjova qe merrte te 40 minuta, dhe jo 12. Jo per gje por filloi diten nxjerrja e minatoreve, dhe ishte errur e akoma nuk kishte dale gjysma. Pra i bie te ishte nje kohe me e gjate se 12 min.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 14-10-2010 më 09:54
    Feelings change - memories don't.

Special Guest Maska e Genius™
    Anëtarësuar
    04-10-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    46
    Më interesantja ishte kombinimi numerik.

33 minatorë
    33 ditë për të arritur sonda deri tek minatorët
    13/10/10 = 33

Tre kombinime që kanë vlerë të njëjtë numrin 33.

P.s Ka ndonjë domethënie për ju ky kombinim?
    If you are first you are first. If you are second, you are nothing.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •