Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 123
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    [=ilia spiro;2884402]Sigurisht qe jap mendimin tim pavarur per kete ceshtje, e cila ne dukje eshte delikate pasi Kishat Orthodhokse autoqefale duhet te jene konform kushtetutes dhe ligjeve te shtetit te . Dhe nuk ka ndonje deklarate nga KOASH-i per kete rast. Une mendoj qe po te ishin ftuar, bile edhe Kryepiskopi, nuk kishte pse te mos shkonte, kur behet fjale per nje Partiark, emri i te cilit permendet (se bashku me te gjithe Patriarket) ne cdo Liturgji te Kishes Orthodhokse te Shqiperise, ku merr pjese Fortlumturia e Tij. Problemet kombetare e politike jane tjeter gje, kur ketu behet fjale per nje ceremoni prezantuese thjesht fetare, te Patriarkut Irenej.
    Gjithsesi ky eshte vetem mendimi im, une nuk perfaqesoj KOASH-in. Por ky problem mbetet dhe s`ka c`te themi me shume, kur une mendoj, se nuk kane marre ftese. Dhe kete e perforcon me shume fakti se jo vetem nga KOASH-i, por nuk pame ndonje perfaqesues te ndonje Kishe tjeter autoqefale.[/

nalt madheria e tij
    fort lumturia e tij
    fort dashnia e tij .

o skriba o farisej , o varre te lyerra bukur nga jashte por ndyrresira perbrenda .
    o te paudhe . ju jeni ata per te cilet eshte parapergatitur denimi i vecante , pasi ju u njohet me driten dhe te verteten dhe nuk e pranuat , por rendet pas prishjes dhe mekatit duke kreyr diten me diell padrejtesi dhe krime.

sa per temen dua te di dicka.

sa ortodokse ka ne kosove?
    5 -10 -20 %?
    sa ?
    nese nuk ka ortodokse ne kosove atere pse hapen kisha dhe kryehen manifeste dhe inagurime te tipit fort lumturia e tij?

a mos duhet te vije edhe nonje guru , buda apo konfuci , per te bere inagurime te tipit fort lumturia e tij?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    ju ta shpifni explorer me kete fjalen '' vella ''..mjafton te dine se je musliman dhe '' o vlla ''..aq shume e perdorni sa eshte bere bajat..

tani se a i keni quajtur serbet vellezer eshte pak relative..ka qene nje teme ketu ne forum por qe une nuk e gjej dot ku ju thurnit lavde disa vellezerve serbe qe ishin kthyer ne muslimane..hajde gjeje tani temen te te mbushi mendjen ty..dhe as qe e kam ndermend me kerkuar..ketu ku jetoj do mjekercjepe te dhier edhe do flliqesira nga somalia i kane vellezer..desh u zura me njanin nje dite kur me tha mos ma shaj vellain qe ishte nje somalez qe nuk ushte lare asnjehere ne jeten e tij...

nuk e di pse i meshohet kaq gjate dickaje krejt normale..tubimi ne peje ishte tubim fetar dhe edhe po te kishin marre pjese perfaqesues te kishes ortodokse shqiptare nuk besoj se do te shembej bota..ka ike koha e barrierave..keshtu qe nuk ja vlen ta diskutoni kaq gjate...
    te tille njerez fetare nuk kane as bese e as virtyte ,

per fene , nga feja dhe fetare , por as qe e kane idene se cdo te thote fe , dhe cdo te thote ZOT ,apo ALLAH.

EXPLORER(ndonje emer arab apo turk te gjeje do te ishe me origjinal)

[=;2884883]Sot per sot nje rrezik ( nese mund ta themi keshtu), Shqiptareve u konoset prej orthodoxise e me sakte asaj serbe dhe greke.
    Me vjen keq qe edhe disa orthodoxe forumit ne menyre perfide dhe haptazi permbajne anen e vellezerve serbe bile bile edhe u tallur me shqiptaret.
    Ne anen tjeter me vjen mire qe disa vellezer ( ne komb) shqiptare katolike u kundervihen tendencave nacionalizmit orthodox.
    Ti elinokton dhe ti ilia spiro, qe moti e treguar nacionalizmin tuaj antishqiptar ne kete forum ( njehere ne nje postim haptazi i ke quajtur shqiptaret njerez me bisht, nese kujtohet e nese jo, po ta nxjeri se e kam ende ne print screen).
    elinokton i mjere, ti kur nuk ke pergjigje ne keto tema, atehere nuk te ben shqiptar redaktura e postimeve te huaja ne PM, prandaj mos u masko se ndonjehere vine disa situata ku maskat bien posht si ne kete rast.
    Turp te qe i behi krah nje popi i cili i ka te perlyera duart me gjakun e femijeve Kosovar.
    [/QUOTE]

Njerez me bisht nuk jane shqiptaret djalosh jane tirkoarabet extremist qe mundohen te sjellin xhihadin e talibanizmin ne trojet tona . Nese ti i quan ata shqiptare je gabim. Une e dua atdheun tim ndaj dua ta ruaj nga islamiket extremist(jo nga myslimanet e genjyer).
    Desha te ndihmoj te korrigjoj nje fjale me MP se ne shqiptaret qe thua ti duam te ndihmojme cdokend qe do te mesoje shqip edhe pse dikush eshte arab apo turk.

Po nuk me kuptove nuk eshte turp te thuash nuk te kuptoj, por jo te thuash je nacionalist antishqiptar ku e gjete kete nocion se te tallin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kryqi i Paqes : 04-10-2010 më 17:03
    Paqe!

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    ju ta shpifni explorer me kete fjalen '' vella ''..mjafton te dine se je musliman dhe '' o vlla ''..aq shume e perdorni sa eshte bere bajat..

tani se a i keni quajtur serbet vellezer eshte pak relative..ka qene nje teme ketu ne forum por qe une nuk e gjej dot ku ju thurnit lavde disa vellezerve serbe qe ishin kthyer ne muslimane..hajde gjeje tani temen te te mbushi mendjen ty..dhe as qe e kam ndermend me kerkuar..ketu ku jetoj do mjekercjepe te dhier edhe do flliqesira nga somalia i kane vellezer..desh u zura me njanin nje dite kur me tha mos ma shaj vellain qe ishte nje somalez qe nuk ushte lare asnjehere ne jeten e tij...

nuk e di pse i meshohet kaq gjate dickaje krejt normale..tubimi ne peje ishte tubim fetar dhe edhe po te kishin marre pjese perfaqesues te kishes ortodokse shqiptare nuk besoj se do te shembej bota..ka ike koha e barrierave..keshtu qe nuk ja vlen ta diskutoni kaq gjate...
    Po e perseris edhe njehere se ne Muslimanet me komb Shqiptar, nuk i kemi serbet vellezer as ne komb e as ne fe.

Nese ndonje serb ka ndruar fene, atehere te jesh i sigurte se ai ose eshte agjent ose nuk eshte 100% serb.

Ti malsori shume demokrat dhe tolerant po tregohesh me idera futuriste, por ti sikur duket ende nuk e din se c'ka do

te thote serb.

Nese nuk e di shko pyet kurizin e Kosovareve se cka do te thote dhune e cmendur mesjetare.

Do te shikosh se cka do te thote primitivizem orthodox i institucionalizuar ( shteteror).

Nese je Kosovar atehere haram te qofte qumshti i nenes qe po flet keshtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 04-10-2010 më 17:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Po per turqit cfare mendon ti Ilirian, se po e shoh qe je ne euforine e patriotizmit?
    as turku
    as greku
    as serbi
    as USA
    as italiani e gjermani e dreqi vete , nuk duhet te mendojme .

duhet te mendojme se si per shekuj me radhe kemi mbjetuar duke pasur nje tolerance fetare , edhe pse jemi te ndikuar nga 3 fe e nga 3 shtete , popuj dhe tradita .
    duhet te mendojme se si ia kemi dale mbane te qendrojme ende shqiptare , nderkohe qe mund te ishjim bere turq , grek serb e dreqi vete.

duhet te mendojme se si u rilidhem me vellezerit kosovare pas 50 vitesh ndarje

duhet te mendojme per paqe , stabilititet , fqinjesi te mire me ujqerit

duhet te mendojme per qyteterim , mireqenie , dhe prosperitet.

duhet te mendojme se gabimet e te pareve tane te mos i bejme por te jemi te bashkuar nen nje qellim , nen nje flamur , dhe nen nje fe e cila eshte feja e shqiptarit
    e shqiptarit te mikpritjes
    te beses
    te artit
    te paqes
    .

mos harroni o te paudhe qe askush dhe asgje nuk ju ben shqiptare pervcese gjuha shqipe dhe atdheu dhe prejardhja juaj .

nuk ju ben shqiptare vellai muslim as ai ortodoks e katolik .

mendoni tani per turkun e per priftin serb .
    duhet te mendojme per

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ti po flet ne mende tënde sepse nuk besoj se do kishin shkue!!

Edhe pse nuk eshte punë e imja por si njeriu qe flet, dua të them se je gabim me ato qe ti thua.

Te krishterët ortodoks janë vertetë vëllezer në Krishtin por nuk mendoj se serbët e kan Krishtin. Them keshtu pasi qe Krishti eshte Drejtesi dhe në popullin serb unë nuk shoh drejtesi. Të pakten ndaj shqiptarve jane shumë të pa drejt dhe kan mëkate ndaj ketij populli. Krishti eshte pendese dhe falje por unë nuk po sho se serbet dhe kisha serbe po pendohet per ato qe i ka bërë ndaj ketij populli. Ende ajo vazhdon me njeriun e vjeter vrastar, e jo me njeriun e ri Krishtin.
    Prandaj kujdes sepse ajo qe thua lere qe eshte ne kundershtim me vlerat kombetare, por edhe me vlerat fetare.

Mendoj se me Krishtin na bashkon fryma dhe jo emri. Krishti thotë se "ju jeni kripa e botes", pra është "krypa e botes" kerishterimi, por Krishti ka porositur edhe diçka nëse e mendojmë ne te krishterët se Ai ka thënë ; " nëse kripa prishet ajo nuk vlen per asgjë, as per pleh".
    ja nje sherbetor i ZOTIT , i cili flet nga e verteta , per te verteten dhe i vertete .
    ZOTI te dhente dije , besim , shprese , dhe dashuri sepse njerez si ty kane shpirt pjellor dhe frytdhenes .

Citim Postuar më parë nga elinokton Lexo Postimin
    EXPLORER(ndonje emer arab apo turk te gjeje do te ishe me origjinal)

Njerez me bisht nuk jane shqiptaret djalosh jane tirkoarabet extremist qe mundohen te sjellin xhihadin e talibanizmin ne trojet tona . Nese ti i quan ata shqiptare je gabim. e dua atdheun tim ndaj dua ta ruaj nga islamiket extremist(jo nga myslimanet e genjyer).
    Desha te ndihmoj te korrigjoj nje fjale me MP se ne shqiptaret qe thua ti duam te ndihmojme cdokend qe do te mesoje shqip edhe pse dikush eshte arab apo turk.

Po nuk me kuptove nuk eshte turp te thuash nuk te kuptoj, por jo te thuash je nacionalist antishqiptar ku e gjete kete nocion se te tallin.
    Kur do te kapesh ate popin tend janullatosin per mjekre dhe do t'ja tregosh se ku e ka vendin ( atje ne greqine e p.... te semes), atehere do te vish te debatosh me shqiptaret ketu ne forum.
    Ti dhe gjith te tjeret qe mendojne si ti, derisa te votoni janullatosin dhe popin serb qe ti keni per mbreter, nuk keni asnje milimikron te drejte te flisni per shqiptaret dhe muslimanet.
    Ti je ai qe shqiptaret muslimane i quan te turqizuar, xhihadiste, mjekercjape dhe i quan shqiptaret njerez me bisht.
    Me befason per te mire toni77_toni se sa mire ka shprehur mendimin e tij ne lidhje me kete teme.
    Prandaj thashe se rreziku eshte prej orthodoxeve, ata jane greket dhe serbet qe therin femije shqiptare dhe bejne lidhese kepucesh me zorret e tyre.
    Te jem une moderator moti te kisha perjashtuar prej ketij forum.
    Cdo gje ka kufi.
    Nuk te them turp te kesh sepse ti nuk je shqiptar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 04-10-2010 më 17:37

elinokton, ti je duke arsyetuar kete deklarate Çetnike:

Mesazhet e Irinejt me tone nacionaliste

Mesazhet me tone të theksuara nacionaliste serbe nuk kanë munguar as në fjalimin e patriarkut serb Irinej, gjatë inaugurimit të tij në Patriarkanën e Pejës.

E hëne 4 Tetor 2010 10:43

Irinej e quajti Kosovën djepin e historisë serbe, dhe gjendja e saj momentale, sipas tij, mund të krahasohet me periudhën më të vështirë të luftërave që ka kaluar Serbia në histori.

“Populli serb nuk ka shtet tjetër pos Serbisë, në përbërjen e së cilës është edhe Kosova e Metohija. Në këtë vend të shenjtë, janë djegur, rrënuar e vjedhur shumë kisha, manastire dhe shumë shtëpi të popullit serb, duke lënë një shenjë të pashlyer për ekzistencën e popullit serb në Kosovë dhe Metohi”, ka thënë Irinej.

Ai u ka bërë thirrje faktorëve të fuqishëm të botës, në duart e të cilëve, siç ka thënë ai, është fati i Kosovës, dhe “të mos gabojnë me vendimet e marra sa i përket statusit të krahinës jugore të Serbisë, përmes së cilës popullit serb do t’i mohohej e drejta shekullore për të jetuar në vendin ku ndodhen varrezat e paraardhësve te tyre”./rtk/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 04-10-2010 më 19:06

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga maratonomak Lexo Postimin
    as turku
    as greku
    as serbi
    as USA
    as italiani e gjermani e dreqi vete , nuk duhet te mendojme .

duhet te mendojme se si per shekuj me radhe kemi mbjetuar A pasur nje tolerance fetare , edhe pse jemi te ndikuar nga 3 fe e nga 3 shtete , popuj dhe tradita .
    duhet te mendojme se si ia kemi dale mbane te qendrojme ende shqiptare , nderkohe qe mund te ishjim bere turq , grek serb e dreqi vete.

duhet te mendojme per paqe , stabilititet , fqinjesi te mire me ujqerit

duhet te mendojme per qyteterim , mireqenie , dhe prosperitet.
    mos kerko ti vesh njerezit ne gjume. a i ka denuar krimet kunder shqiptareve ky prifti serb? duhet te mendojme se si per shekuj me radhe greket dhe serbet na helenizuan, sllavizuan,

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Kur do te kapesh ate popin tend janullatosin per mjekre dhe do t'ja tregosh se ku e ka vendin ( atje ne greqine e p.... te semes), atehere do te vish te debatosh me shqiptaret ketu ne forum.
    Ti dhe gjith te tjeret qe mendojne si ti, derisa te votoni janullatosin dhe popin serb qe ti keni per mbreter, nuk keni asnje milimikron te drejte te flisni per shqiptaret dhe muslimanet.
    Ti je ai qe shqiptaret muslimane i quan te turqizuar, xhihadiste, mjekercjape dhe i quan shqiptaret njerez me bisht.
    Me befason per te mire toni77_toni se sa mire ka shprehur mendimin e tij ne lidhje me kete teme.
    Prandaj thashe se rreziku eshte prej orthodoxeve, ata jane greket dhe serbet qe therin femije shqiptare dhe bejne lidhese kepucesh me zorret e tyre.
    Te jem une moderator moti te kisha perjashtuar prej ketij forum.
    Cdo gje ka kufi.
    Nuk te them turp te kesh sepse ti nuk je shqiptar.

Ti nuk do te kutosh sepse nuk te intereson.
    Ta kam sqaruar 10 here kush jane shqiptaret. Ata me bisht jane turko-arab qe flasin shqip c'ka ketu per t'u ngaterruar?! Po ti nuk i njeh shqiptaret e vertete ke te drejte te flasesh keshtu. Zoti i dha shqiptareve kristianizmin dhe turku myslimanizmin me zor, nese Zoti yt eshte Turqia atehere je ne rregull.
    Une jam safi shqiptar ortodoks den baba den(kete e kupton besoj se eshte turqizme).
    Mua me dhimbset populli im, kombi im, trojet shqiptare. Une dua qe te jetoj ne paqe cdo pellembe e Shqiperise, cdo shqiptar, cdo kristian.
    Kaq dhe mos me cito me se ti nuk mbushke fare.

çiftlerden biri!
    Paqe!

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •