Ilia spiro-ndoshta flet per vete dhe peshkopet grek,e jo per ata Shqiptar-orthodox!Pse nuk lejoni qe sejcili te flet at cfar mendon?Me vie keq Ilia qe nuk te kan ftua!
Ilia spiro-ndoshta flet per vete dhe peshkopet grek,e jo per ata Shqiptar-orthodox!Pse nuk lejoni qe sejcili te flet at cfar mendon?Me vie keq Ilia qe nuk te kan ftua!
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
Ti po flet ne mende tënde sepse nuk besoj se do te kishin shkue!!
Edhe pse nuk eshte punë e imja por si njeriu qe flet, dua të them se je gabim me ato qe ti thua.
Te krishterët ortodoks janë vertetë vëllezer në Krishtin por nuk mendoj se serbët e kan Krishtin. Them keshtu pasi qe Krishti eshte Drejtesi dhe në popullin serb unë nuk shoh drejtesi. Të pakten ndaj shqiptarve jane shumë të pa drejt dhe kan mëkate ndaj ketij populli. Krishti eshte pendese dhe falje por unë nuk po sho se serbet dhe kisha serbe po pendohet per ato qe i ka bërë ndaj ketij populli. Ende ajo vazhdon me njeriun e vjeter vrastar, e jo me njeriun e ri Krishtin.
Prandaj kujdes sepse ajo qe thua lere qe eshte ne kundershtim me vlerat kombetare, por edhe me vlerat fetare.
Mendoj se me Krishtin na bashkon fryma dhe jo emri. Krishti thotë se "ju jeni kripa e botes", pra është "krypa e botes" kerishterimi, por Krishti ka porositur edhe diçka nëse e mendojmë ne te krishterët se Ai ka thënë ; " nëse kripa prishet ajo nuk vlen per asgjë, as per pleh".
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Sigurisht qe jap mendimin tim te pavarur per kete ceshtje, e cila ne dukje eshte delikate pasi Kishat Orthodhokse autoqefale duhet te jene konform kushtetutes dhe ligjeve te shtetit te tyre. Dhe nuk ka ndonje deklarate nga KOASH-i per kete rast. Une mendoj qe po te ishin ftuar, bile edhe Kryepiskopi, nuk kishte pse te mos shkonte, kur behet fjale per nje Partiark, emri i te cilit permendet (se bashku me te gjithe Patriarket) ne cdo Liturgji te Kishes Orthodhokse te Shqiperise, ku merr pjese Fortlumturia e Tij. Problemet kombetare e politike jane tjeter gje, kur ketu behet fjale per nje ceremoni prezantuese thjesht fetare, te Patriarkut Irenej.
Gjithsesi ky eshte vetem mendimi im, une nuk perfaqesoj KOASH-in. Por ky problem mbetet dhe s`ka c`te themi me shume, kur une mendoj, se nuk kane marre ftese. Dhe kete e perforcon me shume fakti se jo vetem nga KOASH-i, por nuk pame ndonje perfaqesues te ndonje Kishe tjeter autoqefale.
Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 04-10-2010 më 08:03
Duaje te afermin tend si veten
kisha po lufton qe ti tregoje botes se kosova eshte toke serbe, ajo nuk po perpiqet ti vellazeroje njerezit ndermjet tyre.
kjo kishe eshte armiku i kosoves.
Ne kete definicion qe ke dhene Toni, ke ngaterruar dhe mbivendosur te drejten kanonike orthodhokse, me opinionet e tua personale. Une nuk e di se c`kane serbet ne mendjet e tyre. Nuk ka njeri pa mekate. Pse kemi mekate, nuk do te thote le leme vellazerine.Te krishterët ortodoks janë vertetë vëllezer në Krishtin por nuk mendoj se serbët e kan Krishtin.
Duhen ca "kaurra" qe deklarojne ne publik mendimin e tyre per "Zotin" e patriarkut, dhe per 5 vjet do kishim permbyllur mesjeten me gjitha vuajtjet e saj dhe kishim ardhur ne civilizim.
Mesa ndoqa ne media, Patriarku Irenej foli fjale paqeje, ku j`u drejtua bashkesise nderkombetare, qe te jete e meshirshme dhe te heqe kufijte me Kosoven, si dhe beri thirrje per bashkekzistence paqesore me shqiptaret. Une nuk shoh te kete shkelur gje Patriarku. Nuk ben mekat cdo orthodhoks qe nuk bie dakord me Kosoven e pavarur.
Patriarku serb Irinej ka përcjellë mesazhe nacionaliste serbe gjatë ceremonisë së inaugurimit të tij në Patrikanën e Pejës....
http://www.rtklive.com/?cid=1&newsId=42276&mf02L^69U(!8Z3BZfi3dd5AJZ-Lw*2esvdexizEm#8a~vD5v7512i918xd137sZ-)d&C&YRY(3HL1462EBLpTmerJtH7^E&83^~+Ax
Sikurse gjdo here me pare patrijarhat tjere qe benin , nothing new![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Genti.. : 04-10-2010 më 08:48
Pas ceremonisë pati disa incidente të vogla, pasi grupe njerëzish qëlluan me gurë tre autobusë me besimtarë serbë dhe një prej tyre ka mbetur i plagosur lehtë. Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Zeqir Kelmendi tha se policia ka arrestuar 4 persona dhe është duke kryer hetime. Policia tha se në ceremoni morren pjesë mbi 5,500 besimtarë serbë, shumica e të cilëve kishin ardhur nga Serbia me një karvan prej 76 autobusësh, 23 furgonësh dhe 75 veturash.
(NEWS24/Balkanweb)
Sic u permend edhe me larte, kisha serbe asnjehere nuk ka kerkuar falje publike per MEKATET qe ka
bere ne popullin e Kosoves e me gjere.
Ilia, ti sikur ate gjenocidin qe u ushtrua mbi shqiptaret e Kosoves aq e minimizon saqe e quan nje
flluske sapuni.
Sinqerisht mendoj se kjo qe ke postuar nuk eshte ne rregull.
Per metutje le te gjykojne forumistet tjere.
InshAll-llah, nuk mendojne edhe orthodoxet tjere sikurse je duke menduar ti.
Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 04-10-2010 më 09:13
Krijoni Kontakt