Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 123
    Gabohët Dariusi kur thot qe ishte gabim fatal.
    Ajo ishte provë e tolerancës ne mesjeten shqiptare.

Paramendoni nese neser 90% te shqiptareve katolik, konvertohen ne musliman. A mendoni qe kishat e tyre do t'ia merrnin pakicës që ende vazhdon te beson ?

Un nuk besoi, kjo eshte logjike. Ato kisha qe ne fillim jan ndertuar per besimtaret, e jo per shqiptaret, serbet apo ndonje komb ne vecanti. Cfar e pengon nje shqiptar ortodoks te lutet ne nje kishe ortodokse serbe ne kosove ? Asgje, ndoshta gjuha eshte penges, por ritualet jan te njejta.

Tani bota e din qe shqiptaret tashme 600 vite qe jan musliman. Ka kombe edhe me te reja se shqiptarizmi qe kan perfaquar besimin Islamik.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Ti je serbo- sllave,nuk e di pse nuk te kan perjashteruar moderatoret???!!!!!!!
    Une jam me shtetesi dhe kombesi shqiptare. Ne te gjitha postimet e mia per asnje cast nuk kam shkruar kunder Shqiperise, sepse jam lindur e rritur ne kete vend te cilin t`i ndoshta s`e ke pare kurre.
    Pra une quhem realisht "shqiptar". Ti te qenet shqiptar e barazon me islamin dhe turqine, dhe me te qenet antiorthodhoks, por kjo eshte jashte realitetit ne Shqiperi.
    Ky forum eshte forumi shqiptar dhe jo forumi turk, islamik apo antiorthodhoks.
    Duhet te kesh gabuar adrese ti qe ke hyre ketu, pasi une jam ne shtepine time.

Ndegjo ti ilia-spirra me sa duket ti na qelbesh ketu si superior ortodoks mendesi tipike sllavo ortodokse qobano fshatare serbe
    Me kete qendrim racist ke dale kunder pothuaj 40 % te popullsise ne Shqiperi, pasi pervec urrejtjes fetare (ky eshte forum i tolerances!!!!), fut edhe urrejtjen ndaj vlleheve, te cilet jane te shumte ne Shqiperi.
    Realisht qendrimi yt mund te quhet saktesisht "qendrim antishqiptar"

sherbetor i mbyllur ne ndonje kloster te janulles
    Ke fyer te gjithe orthodhokset shqiptare, duke fyer Kryepiskopin Anastas.

"Cfare ka barku nxjerr bardhaku", kjo eshte nje fjale e urte popullore per te dehurit. Por ja fare pak te postosh ne forum dhe te mbrosh besimin tend fetar dhe gjithe ndjenjat shtazarake shperthejne nga fundi i shpirtit te disa forumisteve.
    Ju ngaterroni besimin tim dhe Kishen, me politiken dhe historine e Kosoves, ne nje teme thjesht promovimi te Patriarkut serb Irenej. Pra i beni lemsh te gjitha, per aresyet tuaja, por qe ky lemsh hedh vale te papastra tek ne te gjithe dhe sidomos te Kishes Orthodhokse.
    Tema nuk ishte per evidentimin e "krimeve kunder njerezimit", as per "nacionalzmin" shqiptar, qe ju kerceni perpjete pa aresye, por thjesht teme "tolerance", te cilen e pame qartesisht gjate fjales se Patriarkut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 06-10-2010 më 07:20
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Nuk bene te flasim me emocione ose ti perziejme gjerat ketu nen efektin e urrejtjes ose dashurise fetare.Nuk mund te jete nje njeri i mire vetem pse eshte i religjionit tim,dhe e kunderta smund te jete nje njeri i keq vetem pse nuk i takon religjionit tim.Para se nje njeri te jete patriark,hoxhe apo qfaredoqofte ai,se pari duhet te jete i njerezishem,human dhe shpirtbardhe.Nuk mund te flasesh per mireqenje ne mes dy popujve kur ende ky patriark shkel mbi varret masive te femijeve dhe njerezve te pafajshem shqiptar qe i ka te dera e shtepise se tij ne Serbi.
    Serbet ne Kosove nuk vrane vetem shqiptaret musliman,por edhe shqiptaret e besimit katolik,pra thjeshte vrane shqiptarë.Vetem per nje dite ne Mejë te Gjakoves u vrane 377 shqiptare,me shume se gjysma e tyre ishin katolik.Nese flitet ne kete teme per patriarkun serb ose ne pergjithesi per kishen serbe ,nuk flasim per ortodokset shqiptar(jane dy gjera teresisht te kunderta).
    Pretendohet se ceshtja fetare nuk perzihet me ceshtjet politike te nje shteti,mirepo tek rasti i Serbise eshte komplet e kunderta.Kisha dhe patriarket serb,jo qe nuk u perzien me politiken serbe kunder shqiptareve ,mirepo deri diku edhe udhehoqen me ate politike dhe stimuluan gjenocidin kunder shqiptareve.
    Mitet e rrejshme gjoja "djepi i serbise",propagandat dhe shpifjet serbe te gjitha kane burimin dhe themelet tek keta klerik serb.
    Ende keto gjera dhe kete propagande e bejne edhe pas 11 viteve te luftes.Ende mundohen te hedhin hi syve,edhe pse e dijne dhe mu para hundeve te tyre hapen varrezat masive me shqiptare.Ende se pranojne nje gje te tille.Gjithmone therrasin ne emer te paqes ne mes popujve,mirepo eshte thirrje falso sepse ne kete mes fusin veten si viktime gjoja e lufterave te ish Jugosllavise.Asnje shqiptar nuk shkoi ne Serbi ta pushtonte Beogradin,shqiptaret mbrojten ate qe kishin te veten,trojet shekullore dhe shtepite e tyre.
    Si mund te jete nje njeri predikues i mire kur i mungon humanja ne shpirtin e tij,kur e perzien viktimen me vrasesin,gjoja per nje te ardhme dhe fqinjesi ne paqe ne mes popujve.

p.s.sa per ilustrim,ja kush gjente strehim tek kleriket serb ne vitet e luftes ne Kosove:

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187

Artemije + patriarku Pavle dhe bekimi i njësive kriminale(në Kish) para se të nisen në frontet e luftës!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Te krishterët ortodoks janë vertetë vëllezer në Krishtin por nuk mendoj se serbët e kan Krishtin.
    Me fal toni, por ky nuk eshte qendrim prej te krishteri. Si mund te akuzosh nje popull te tere se jane "antikrishte" . Gati gati po i barazon me 666. Po se paku te perjashtoje ata 2500 besimtare qe ishin ne meshen e shugurimit te Patriarkut!!!

kjo kishe eshte armiku i kosoves.
    Mund te jete armiku yt por jo i joni.

Bravo Matrix !

Keshtu duhet vepruar,

Un personalisht vetem po pres kur do ta percellni janullatosin grek pertej kufiri.
    "Prit gomar te mbije bar".

nese nuk ka ortodokse ne kosove atere pse hapen kisha dhe kryehen manifeste dhe inagurime te tipit fort lumturia e tij?
    E ka vendosur evropa qe edhe te ruhen Kishat nga ndonje Mars 2004.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 06-10-2010 më 08:53
    Duaje te afermin tend si veten

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Persa i perket bekimit te ushtareve, ky eshte nje rregull i pergjithshem ne te gjitha Kishat Orthodhokse.. Kisha bekon ushtaret qe shkojne ne lufte mbrojtese, ose per vendosje te rendit kushtetues.
    Ajo nuk bekon kriminelet dhe krimet.
    O ilia spiro, lere bre se nuk ja paske idenë dhe je duke sharruar thuaja se ne secilin shkrim!! Nuk di se ku je duke u bazuar ne ato qe thua por je aq gabim sa as vet nuk ja ke idenë. Te gjithe gabojmë, edhe unë gaboj dhe secili njeri, gabimi per njerez eshte por ti as qe je duke menduar per gabim bile! Pos asaj, pa dashje dhe pa qellim te keq por nuk je duke e kuptuar situaten reale dhe pastaj je duke prekur aty ku nuk duhet. Shqiptarët në Kosovë kan vuajtur shumë nga dhuna serbe gjate shekujve, çdo gjeneratë, edhe gjyshet - baballarët tanë edhe prinderit tanë edhe gjenerata e jonë ka pësuar dhe jane te pa harruara ato vuajtje, nuk ka familje se nuk ja ka prekur zemren serbi, prandaj kujdes te lutem.

Tjetra, ti thua se eshte rregull qe te bekohen ushtarët nga Kisha; "Kisha bekon ushtaret qe shkojne ne lufte mbrojtese"!

Çfar mbrotje ishte lufta ne Kosovë ore mik? Të vjen një shka nga Beogradi i uniformuar dhe i armatosur ne fshatin tim, aty ku unë jam rritur dhe e kam kullotur lopen time, dhe t'më thotë ik nga ky fshat dhe nga kjo shtepi dhe shko ne Shqiperi, te duket kjo "mbrotje"???!!

Pash besen e Zotit kam një propozim per ty o ilia, te ikesh nga kjo temë sepse nuk ja paske hallin ore burr i dheut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 06-10-2010 më 09:28
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kjo teme po hap shume debate te panevojshme mes shqiptaresh.
    Per mua jo vetem qe nuk i sherben Tolerances por i sherben ndasive mes nesh.
    Nuk ka kuptim qe dy shqiptare te zihen me njeri-tjetrin per nje te huaj.

Orthodhokset shqiptare vertet jane vellezer ne besim me orthodhokset e tjere, Por kur nje orthodhoks kryen nje krim duke masakruar femije, gra apo cfaredo personi, ai e ka mohuar Orthodhoksine, e ka mohuar Krishtin, e ka mohuar Kishen e Tij. Ai njeri eshte i shkisheruar dhe vetem me pendese mund te ripranohet ne Kishe

Nuk ka kuptim te diskutohet per vellazeri me te tille njerez,(flas per ata qe kane marre pjese aktive ne lufte kunder shqiptareve dmth duke perdorur armet por dhe predikimet)

Megjithate, duhet pasur kujdes qe te kuptohet se krimi ngelet personal dhe jo ne nivel etnik apo kombetar. Nuk duhet te flitet per kombe kriminele por per individe kriminele
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 06-10-2010 më 10:00
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ashtu eshte, por ajo udheheqje sot nuk eshte me. Miloshevici u cua ne Hage, Kosova eshte e lire, Martiret e saj nderohen nga e gjithe bota.

Jam dakord qe Kosova duhet te jete e vemendshme qe te mos lejoje qe keto krime te perseriten, por ama dhe pakicat serbe ne Kosove duhen respektuar.

Duhet t'i tregojme botes se ne nuk jemi si serbet, ne nuk jemi nje komb qe ushqen urrejtje dhe genocid per fqinjet.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Po ashtu, une nuk them se ju duhet te falni kriminelet.Ata nuk falen sepse akoma plaget e Kosoves pikojne gjak, ata nuk mund te falen sepse shume familje shqiptare humben nje ose disa anetare ne ate lufte. Nqs dikush e fal nje kriminel, e ben kete vetem sepse Zoti mund t'ja zbute zemren, nga ana njerezore kjo eshte krejt e pamundur.

Por se paku nuk duhet te ndjeni urrejtje per femijet serbe.
    Nqs nje femije serb do ta shihnit ne rruge pa mbrojtje, cfare do benit, do e vrisnit apo do e mbronit? Pikerisht kete test duhet te beni me veten tuaj per te pare nese keni urrejtje ne zemrat tuaja apo jo. Nqs do e vrisnit, dijeni se nuk jeni me te mire nga serbet.

Nuk duhet qe femijet tuaj te rriten me urrejtje per femijet serbe dhe as femijet serbe me urrejtje per femijet tuaj. Kjo eshte ajo qe duhet arritur nqs do duam qe te kete nje fqinjesi te mire me serbet dhe ata me ne dhe masakrat e shek XX te mos perseriten me.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Po ashtu, une nuk them se ju duhet falni kriminelet.Ata nuk falen sepse akoma plaget e Kosoves pikojne gjak, ata nuk mund te falen sepse shume familje shqiptare humben nje ose disa anetare ne ate lufte. Nqs dikush e fal nje kriminel, e ben kete vetem sepse Zoti mund t'ja zbute zemren, nga ana njerezore kjo eshte krejt e pamundur.

Por se paku nuk duhet te ndjeni urrejtje per femijet serbe.
    Nqs nje femije serb do ta shihnit ne rruge pa mbrojtje, cfare do benit, do e vrisnit apo do e mbronit? Pikerisht kete test duhet te beni me veten tuaj per te pare nese keni urrejtje ne zemrat tuaja apo jo. Nqs do e vrisnit, dijeni se nuk jeni me te mire nga serbet.

Nuk duhet qe femijet tuaj te rriten me urrejtje per femijet serbe dhe as femijet serbe me urrejtje per femijet tuaj. Kjo eshte ajo qe duhet arritur nqs do duam qe te kete nje fqinjesi te mire me serbet dhe ata me ne dhe masakrat e shek XX te mos perseriten me.
    O Matrix realiteti eshte kejt ndryshe nga ajo qe mendon ti, pa shfleto pak librine historis qe serbet i msojn femijeve te tyre, pa shiko ket patrikin Irinej me qfar gjuhe fashiste flet, serbet skan per te ndryshuar kurr, prandaj ne duhet ti bejm syt 4, ti tregojm femijve tane se serbet jan gjakpirsa dhe kriminel gjithmon duhet te keni kujdes duhet te rrini te bashkuar, dhe padyshim duhet ta urreni armikun.

Ashtu eshte, por ajo udheheqje sot nuk eshte me. Miloshevici u cua ne Hage
    Vetem njerzit jan ndrruar, mentaliteti eshte i njejt si ne kohen e milloshevicit.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •