Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    [A=s0ni;2882119]Ahhh qenke ne Itali, po gdhin diten sot pa gjume? ...Dx shkurt per diagnose.[/QUOTE]

aha kuptova...mbiveshkoret, vezoret dhe ne nivel periferik- lekura, qimet dhe gjendrat e yndyres (enzimi 5 alfa reduktaz).

sme vika gjume fare sonte

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-10-2010
    Postime
    2
    Citim Postuar mė parė nga Pellmbesha10 Lexo Postimin
    Desha t'ju bej nje pytje qe ka A bej me nje shqetesim timin! Jam 22 vjeqe dhe problemi im eshte se me dalin qime te zeza ne mjekerr. Per ēdo dite me duhet t'i heq me pincete te vetullave, dhe prap se prap nuk me largohen ne teresi! Pyetja ime eshte, ēfare lloj depilatori eshte me efikas ne kete rast? Kam perdorur disa lloje depilatoresh, por nuk kane qene efikas, madje me duket se edhe me teper nxitin daljen e qimeve! Pres ndihmen tuaj!
    Pergjithmone i largon me laserterapi

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin

aha kuptova...mbiveshkoret, vezoret dhe ne nivel periferik- lekura, qimet dhe gjendrat e yndyres (enzimi 5 alfa reduktaz).

sme vika gjume fare sonte
    Keshtu i thuhet ne shqip mbiveshkoret...mesova dicka te re.

Me duket se po e friksojme kot gocen, Pellumbesha futi nje wax (parafine?)

Smile, ti futja zzzzzzzzzzz

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-08-2010
    Postime
    22
    Edhe une mendova per PCOS.

Visita e pare qe duhet bere eshte ajo endokrinologjike (per te pare nivelet e hormoneve te ndryshme). Mjeku do te japi listen e e analizave qe duhet te besh dhe ne baz te rezultateve do te keshilloj nje kure apo vizita te tjera, (gjinekolog).

Per te informuar PCOS eshte nje sindrome qe rreth vezoreve krijohen disa ēiste dhe nuk lejojne vezoret te funksionojne mire. Nuk eshte e rrezikshme por duhet te ndjekesh nje kure hormonale (pilula) ne menyre qe ēistet te shkojne ne vend (shkrihen). MOs e ler pas dore, pasi me kalimin e kohes do te shtohen edhe qimet e zeza. Lazer nuk funksionon gjithmone(pas disa muajsh qimet rikthehen). Menyra me efikaēe eshte te besh depilimin me ago (shkarkese elektrike). Nje nga pacienteve te mia iu desh gati nje vit qe ti hiqte qimet me kete menyre, por te pakten nuk ju rikthehen me.

N.qs nuk e ke problem te me pergjigjesh, doja te pyesja se si e ke ciklin dhe nqs je mbipeshe??

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Pershendetje Pellumbesha!
    Me teper se nje problem estetik i juaji eshte nje problem shendetsor i cili nuk duhet nenvleftesuar.Duhet jo vetem eleminuar pasojat ,por, ne radhe te pare te gjesh faktorin shkaktuas dhe nese eleminon ate vetvetiu ke eleminuar pasojat qe ne rastin tuaj jane qimet.
    Rritja e qimeve ne vendet qe zakonisht mungojne tek femrat ne mjeksi quhet IRUTISMO.
    IRUTISMO do te thote funksion anormal i hormoneve androgjene,i cili nese shoqerohet me shenja te tjera maskiliteti( pervec cimeve) ,konsiderohet VIRILIZEM.
    Shkaqet me te shpeshta te irutismit jane:
    1)Sindroma e vezoreve policisike.
    2)Marrja e disa ilaceve ,si p.sh fenitoina (qe perdoret si anti konvulsiv) diazossido, minoxidil, corticosteroidi, progestinici;
    3)Mosfunksionimi i rregullt i gjendrrave mbiveshkore,me mbiprodhim te androgjenit si rrjedhoje e difekteve gjenetike te enzimave,ne keto raste irutismi eshte i shoqeruar nga akne.
    4)Tumori endokrini.(kjo shume rralle,rreth 1% e rasteve).

Analiza qe duhet bere ne kete rast eshte testi labaratorik i perllogaritjes se sasise se testosteronit (te lire dhe total)si dhe hormonet e tjera.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2009
    Postime
    13
    Citim Postuar mė parė nga nutrizionista Lexo Postimin
    Edhe une mendova per PCOS.

Visita e pare qe duhet bere eshte ajo endokrinologjike (per A pare nivelet e hormoneve te ndryshme). Mjeku do te japi listen e e analizave qe duhet te besh dhe ne baz te rezultateve do te keshilloj nje kure apo vizita te tjera, (gjinekolog).

Per te informuar PCOS eshte nje sindrome qe rreth vezoreve krijohen disa ēiste dhe nuk lejojne vezoret te funksionojne mire. Nuk eshte e rrezikshme por duhet te ndjekesh nje kure hormonale (pilula) ne menyre qe ēistet te shkojne ne vend (shkrihen). MOs e ler pas dore, pasi me kalimin e kohes do te shtohen edhe qimet e zeza. Lazer nuk funksionon gjithmone(pas disa muajsh qimet rikthehen). Menyra me efikaēe eshte te besh depilimin me ago (shkarkese elektrike). Nje nga pacienteve te mia iu desh gati nje vit qe ti hiqte qimet me kete menyre, por te pakten nuk ju rikthehen me.

N.qs nuk e ke problem te me pergjigjesh, doja te pyesja se si e ke ciklin dhe nqs je mbipeshe??
    Ciklin nuk e kam pasur te rregullt, ka pas raste kur nuk kam patur menstruacione per 3-4 muaj me radhe, pastaj kam qene te gjinekologu, kam perdorur hapa, dhe tani mund te them se e kam te rregullt, perveq rasteve kur kam ndonje periudhe stresante, atehere me vonohen per 2-3 jave, per ndryshe me vien me rregull. Jam e gjate 1.72 e peshoj 73 kg.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2009
    Postime
    13
    Ciklin nuk e kam pasur te rregullt, ka pas raste kur nuk kam patur menstruacione per 3-4 muaj me radhe, pastaj kam qene te gjinekologu, kam perdorur hapa, dhe tani mund te them se e kam te rregullt, perveq rasteve kur kam ndonje periudhe stresante, atehere me vonohen per 2-3 jave, per ndryshe me vien me rregull. Jam e gjate 1.72 e peshoj 73 kg.
    Perveq kesaj, une e kam tensionin e gjakut pak mbi vlera normale 90\145, ndoshta eshte informacion qe ka rendesi ne diagnostifikim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-08-2010
    Postime
    22
    Nuk e kuptova mire, cikli te vonohet prape kur je e stresuar edhe pse mer pilulen, apo e ke nderprer marjen e saj? Ke pare permiresime tek qimet e zeza gjate marjes se pilules (te kane dale te tjera apo jo?? pasi ato qe ke, aty rrine, nuk ikin po nuk i dogje rrenjen).
    Kur u vizitove tek gjinekologu, nuk te shpjegoi se ēfare problemi kishe?

Nejse, sipas meje problemi yt eshte tek vezoret apo nje nivel prodhimi i larte i hormonit mashkullor qe mund te vij nga organet e tjera (duhen ber analiza per ta vertetuar).

Nje nga shkaqet e tensionit te larte jane problemet hormonale. Mendoj qe jane te lidhura bashke. Keshillat e mia per te normalizuar tensionin jane: te hash nje thelpi hudher te gjalle ne dite(ose qep), kastraveca, te ulesh konsumimin e kripes, te hash fruta te fresketa ose te thara qe jane te pasura me potas dhe magnez. Jam kunder ilaēeve, me pare preferoj te provoj mjete natyrale per tu kuruar..

Por keshilla me e madhe eshte te shkosh te vizitohesh. NUk e kam idene se ku jeton, por duhet te vizitohesh patjeter pasi ne ketu mund te japim keshilla por nuk duhet te bazohesh shume tek keto keshilla pasi nuk e njohim me te vertete problemin tend.

A e ke zgjidhur problemin qe kishe?
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Perveq kesaj, une e kam tensionin e gjakut pak mbi vlera normale 90\145, ndoshta eshte informacion qe ka rendesi ne diagnostifikim.
    Ky tension yt i larte me ve te dyshoj qe mund te kesh probleme me 'mbiveshkoret' saktikisht quhet 11-beta-hydroxylase deficiency ne anglisht se ne shqip se di
    Cdo sugjerime qe mund te marresh ne forum me teper do te friksojne, prandaj e dashur shko tek mjeku edhe bej analizat per hormonet.
    Te shkuara.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •