Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 62
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489

A ta djegim Biblën siç na e dogjën Kur’anin?

A ta djegim Biblën siç na e dogjën Kur’anin?

--------------------------------------------------------------------------------
    A TA DJEGIM BIBLËN "SIÇ NA E DOGJËN KUR’ANIN"?

Prof. Dr. Salah Sultan

Disa njerëz pyesin: A lejohet –fetarisht- sipas parimit të reciprocitetit tua kallim Biblat ashtu siç na e kallën Kur’anin?

Kjo është ajo që dikton ajeti Kur’anor:

“فَمَنِ اعْتَدَى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُواْ عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ

Muaji i shenjtë (i sivjetit) është për muajin e shenjtë (të vjetit), e shenjtëritë (shkelja e tyre) janë masë ndëshkuese. Pra, kush ju sulmon juve, kthenia sulmin atij edhe ju po në atë masë dhe kini frikë nga All-llahu e ta dini se All-llahu është me të devotshmit.”el-Bekare, 194.

Kërkojmë nga ju sqarime për këtë pyetje ndërsa Allahun e lusim t’iu shpërblejë më të mirat e Tij!

Përgjigja:

Me emrin e Allahut, falënderimet i takojnë Atij ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Muhammedin, familjen, shokët dhe pasuesit e tij!

Natyrisht që një gjë e tillë nuk lejohet në fenë tonë, dhe këtë pa marrë parasysh se a bëhet pa ndonjë arsye apo si kundërpërgjigje për shkak të djegies së Kur’anit nga ana e tyre.

Kjo për arsyet në vijim:

1. Teurati dhe Inxhili (Dhjata e Vjetër dhe Dhjata e Re) me gjithë devijimet dhe shtrembërimet e bëra nga dora e njeriut, prapë kanë ruajtur diç nga origjinaliteti[1], pjesë kjo që tek muslimanët është e shenjtë dhe me peshë. Kësisoj, djegia e kësaj, do të thoshte djegie e shpalljes së Allahut. Ne lexojmë në Kur’an:

“إِنَّا أَنزَلْنَا التَّوْرَاةَ فِيهَا هُدًى وَنُورٌ

Ne e zbritëm Tevratin, në të cilin është udhëzimi i drejtë dhe drita…”el-Maide, 44.

“وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ

...Përshkrimi i cilësive të tyre është në Tevrat dhe po ky përshkrim është edhe në Inxhil. Ata janë si një farë e mbjellë ku mbin filizi i A, e ai trashet, përforcohet dhe qëndron në trungun e A, ajo e mahnit mbjellësin. (All-llahu i shumoi). Për t'ua shtuar me ta mllefin jobesimtarëve. ...” el-Fet’h, 29.

Ne, ithtarët e shpalljes së fundit dhe përmbyllëse qiellore, kemi ardhur për të plotësuar besimin në të gjithë profetët dhe librat e shpallura atyre.

2. Ne jemi më meritor për të vërtetat e mbetura prej këtyre librave dhe për profetët e tyre se vet ata. Pejgamberi, alejhi’s selam ua bëri me dije çifutëve dhe të krishterëve se ne jemi më meritor për Musanë dhe Isanë, alejhima’s selam, se vet ata.

3. Ne nuk jemi oportunistë të imitojmë perëndimin në të mirat dhe të këqijat e tij.

4. Ajeti kur’anor:

“َلَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ

Ju mos ua shani ata (zota) që u luten (idhujtarët), pos All-llahut, e (si hakmarrje) të fyejnë All-llahun nga armiqësia, duke mos ditur (për madhërinë e Tij)...” el-En’amë, 108.

...ka shërbyer si kriter tek dijetarët për të mbyllur derën e çdo gjëje (seddu’dh dherai’) që shpie në dëm, qoftë kjo edhe e lejuar. E si mund të thuhet për atë që është e ndaluar?!

Allahu e di më së miri!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lulzim7 : 30-09-2010 më 10:54

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Joooooooo nuk duhet djegur Biblen,pamvaresishte qe na djegen Kuranin.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

As mendja nuk me ka shkuar tua djegi Biblën !

Un besoi Allahun, Zotin e botëve !

"Nuk është e barabartë e mira dhe e keqja. Andaj, (të keqen) ktheje në mënyrën më të mirë, se atëherë ai, me të cilin kishit njëfarë armiqësie, do të bëhet mik i afërt. Mirëpo këtë nuk mund ta arrijë kush, pos atyre që janë të durueshëm, dhe nuk mund ta arrijë kush, pos atyre që kanë virtyt të lartë" (Kur'an, 41: 34-35.)

“Ky është një mesazh nga Muhammed i biri i Abdullahut, si një pakt për ata që mbajnë Krishtërimin, pranë dhe larg, ne jemi me ta.

Me të vërtetë unë, shërbëtorët, ndihmuesit, dhe ndjekësit e mi i mbrojnë ata, sepse kristianët janë qytetarët e mi; dhe për Allah, unë jam gjithmonë kundër çdo gjëje që i dëshpëron ata.

Asnjë lloj detyrimi nuk duhet të ketë mbi ta.

As gjykatësit e tyre nuk do të hiqen nga puna dhe as murgjërit e tyre nga manastiret e tyre.

Asnjë nuk lejohet që të shkatërrojë një shtëpi të besimit të tyre, ta dëmtojë atë, apo të marrë ndonjë gjë nga ajo për tek shtëpitë e muslimanëve.

Në qoftë se ndonjë merr ndonjë nga këto, ai do të shkelë paktin e Zotit dhe nuk i bindet profetit të Tij. Me të vërtetë, ata janë aleatët e mi dhe kanë statutin tim të sigurtë kundër gjithçkaje që ata urrejnë.

Asnjë nuk do t'i detyrojë ata që të udhëtojnë apo t’i obligojë për luftë. Muslimanët duhet të luftojnë për ta.

Në qoftë se një femër kristiane martohet me një musliman, kjo nuk duhet të ndodhë pa aprovimin e saj. Ajo nuk duhet të ndalohet të vizitojë kishën e saj për t’u lutur. Kishat e tyre duhet të respektohen. Atyre nuk duhet t’u ndalohet riparimi i tyre as shenjtërimi i pakteve të tyre.

Asnjë njeri nga ummeti (bashkësia muslimane) nuk duhet të shkelë këtë pakt deri në Ditën e Kiametit (fundi i botës).”

Nga Muhamedi s.a.w.s.

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    [B]Muhamedi (s.a.v.s.)[B]
    Këtë njeri nuk e njohim fare!

Kur një e krishtere zgjodhi për ta studijuar
    biografinë dhe veprat e Ibn Tejmijes, asaj i
    kaloi mbi disa vjet (saktë nuk më kujtohet)
    studim,
    e më në fund tha se, derisa mua kaq
    shumë vite më duheshin të studijoj këtë njeri,
    sa vite do të më duheshin ta studijoj mësuesin
    e këtij dmth. Muhammedin e Zgjedhur (a.s.)
    ?!

E tha dëshminë islame dhe e pranoi atë.

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    Këtë njeri nuk e njohim fare!

Kur një e krishtere zgjodhi për ta studijuar
    biografinë dhe veprat e Ibn Tejmijes, asaj i
    kaloi mbi disa vjet (saktë nuk më kujtohet)
    studim,
    e më në fund tha se, derisa mua kaq
    shumë vite më duheshin të studijoj këtë njeri,
    sa vite do të më duheshin ta studijoj mësuesin
    e këtij dmth. Muhammedin e Zgjedhur (a.s.)
    ?!

E tha dëshminë islame dhe e pranoi atë.

Kjo eshte fuqia e shpatës që i shpërthen njerëzit thellësisht në zemra ! Me dallim nga shpatat e çelikut, shpata Islamike nuk te vret, por te ringjall ! Ajo provokon nje zgjim dhe nje marrje te vetëdijës në duar qe e ben shpirtin te jeton me paqën hyjnore të Krijuesit të Universit ! Kot sot me ndihmen e mediave emrin Islam, Musliman i kan shendrruar ne sinonime te terroristit, islamistit, extremistit, fundamentalistit ! Si duket, shpata Islamike nuk eshte gati per tu ndryshkur !!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Djege kjo eshte e drejte e juaja, asnje i krishter s'do te te akuzoje se po i urren te krishteret nese e ben ate gjest.

Ne emer te Bibles asnje njeri spo vritet, e ne emer te Kuranit shume njerez po humbin jeten. Keshtu qe mendo edhe njehere se cilin liber eshte me mire ta djegesh.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Djege kjo eshte e drejte e juaja, asnje i krishter s'do te akuzoje se po i urren te krishteret nese e ben ate gjest.
    .
    asnje i krishtere?!?! mbi c'baze e thua kete???????

po kur u cuan ne protesta te krishteret neper indi per shkak te nje karikature qe paraqiste Jezusin me nje birre ne njeren dore dhe nje cigare ne tjetren?????? u arrestuan nja 30 vete dhe u cuan ne proteste edhe vete prifterinjte

a nuk ishin te krishtere ato???

a nuk protestuan te krishteret ne izrael pas disa skeceve humoristike mbi Jezusin, te transmetuara nga nje kanal i famshem???
    mos valle thane: vazhdoni! kjo eshte e drejta juaj?!!!

apo as ata nuk jane te krishtere???

nuk i njeh rastet e tilla, apo thjeshte nuk arrine te jeshe objektiv?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Mendim i bukur.
    Le ta luftojme injorancen me injorance.

Eh cna ka gjet .

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ja mesia! kjo eshte karikatura qe ngjalli protestat ne indi dhe kjo eshte videoja qe permenda per ne izrael...

ne keto raste "te krishteret" nuk thane: eshte e drejta juaj...

p.s. shpresoj te mos fyhet kush ketu, pasi nuk kam fyer asnjehere asnje lloj feje...
    i nisa thjeshte per qellim informativ.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Djege kjo eshte e drejte e juaja, asnje i krishter s'do te akuzoje se po i urren te krishteret nese e ben ate gjest.

Ne emer te Bibles asnje njeri spo vritet, e ne emer te Kuranit shume njerez po humbin jeten. Keshtu qe mendo edhe njehere se cilin liber eshte me mire ta djegesh.
    Arsye mund te gjinden shum , ne bot ka 4.5 miliard jo krishter , secili do te mund te gjente nje arsye per ta djeg.

Ke 500.000 njerz qe nuk besojn as ne Krishterizem e as ne Islam , por ne Shkenc. Kto 500 mij do te mund te perdorin si arsye vargjet nga zanafilla ne Bibel , ku tregohet per krijimin e Tokes , aty ke gabime trashanike , e kto si shkenctar smund ti pranojn , andaj imagjino 500.000 persona duke djeg 500.000 Bibla.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •