Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Popullsia e Kinës arrin në 1.5 miliardë në 2033-shin

Pekin- Popullsia e Kinës pritet të kapë shifrat e 1.5 miliardë njerëzve në vitin 2033, deklaroi drejtori i planifikimit familjar në vendin me popullsinë më të madhe në botë.
    “Kjo bazohet në një rritje vjetore prej 7 milionësh në dekadën e ardhshme”, tha Zhao Baige gjatë një seminari për popullsinë dhe zhvillimin në qytetin e Yinchuan-it.

Kina do të ketë fuqinë më të madhe punëtore nga viti 2016 – 1 miliard persona - dhe aty rreth vitit 2040 do të ketë rreth 400 milionë persona mbi moshën 60 vjeç.

Baige tha që koha mesatare që qytetarët shpenzojnë në arsimim është 9 vjet. Ai njoftoi gjithashtu se nga 4 – 6 për qind (800 mijë deri në 1 milion) e foshnjave që lindin cdo vit, lindin me difekte. Ndërsa raporti i lindjeve djem-vajza ka kapur shifrat e 119,45 djemve për 100 vajza.

Parashikohet se kryeqendrat ekonomike si Shangai dhe Pekini të kapin shifrat e 50 milionë banorëve rreth vitit 2050, dy fishin e numrit aktual të popullsisë. Kina është vendi më i populluar në botë, me 1.32 miliardë banorë, sipas vlerësimeve të 2007-s.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Si qente lindin keta?
    Si ka ardhe puna ne toke do vije nje dite qe vetem kineze do kete se te tjeret nuk bejne femije ose bejne shume pak.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624

Kaq pak ??? Unë i dija më shumë këta dreqër.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Station : 30-09-2010 më 13:42

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Na kan perzi trojet Shqiptare edhe me kinez , futne tek problemet nderkombtare, skem pun me keta na jem sa nje famile e tyre lol

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    u pa puna duhet me msu kinezce
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •