Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 168
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Ėshtė e kot tė replikoj kundėr interpretimit BATOjan, por prapė pėrpiqu mos t'i shohėsh gjėrat me xhamat qė i sheh pėrherė.

Qė nė fjalinė e parė, aludova se "tė arsyetuarit mė shumė/mė pak" nuk njeh ndarje gjinore. Dhe sigurisht kur fola nė lidhje me femrat, fola pėr arsyetimin nė pėrgjithėsi. Ku jam shprehur pėr njė lidhje dashurore?

Kam thėnė qė femrat nuk arsyetojnė shpesh, e kjo e pėrjashton 'solidarizimin tim me shoqet'. Kur them nuk arsyetojnė shpesh, do tė thotė jo qė nuk kanė tru, por si pasojė e influencimit nga faktorė tė jashtėm marrin shpesh vendime tė gabuara, veprojnė jo si duhet tė veprojnė, sillen jo si duhet tė sillen. Meshkujt janė shpesh mė gjakftohtė dhe si tė tillė agojnė. (ajo e 'kokės sė poshtme' ishte batutė, feministe sigurisht, e pamohushme)

Unė mohokam superioritetin mendor mashkullor? Tė mė ndjesh, por nuk do guxoja kurrė Dorzohem dhe pėrulem me respekt para gjenialitetit mashkullor.
    Meshkujt gjakftohte? Aspak dakort. Meshkujt me pare veprojne se mendojne. Shumica te pakten. Jane egoist ne marrjen e vendimeve. E interpretojne dicka si u intereson atyre dhe jo si eshte me e mira per te gjithe.
    Jane meshkujt ata qe vriten per nje fjale goje, nje rrenje domateje me vellezerit, apo per nje vend parkimi. Kjo tregon qe gjaknxehtesia, ''krenaria mashkullore'' e tyre i pengon gjykimin e drejte tenje situate te dhene. E kane me mire te perdorin forcen fizike se ate mendore.
    Femra si e dobet fizikisht, mundohet te gjeje forma te tjera zgjidhjeje te problemit. Kjo ka bere qe te jete me e logjikshme, se mashkulli.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 03-10-2010 mė 18:32
    Feelings change - memories don't.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Edhe njė herė....

Meshkujt!
    Where does a thought go when it's forgotten?

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Meshkujt gjakftohte? Aspak dakort. Meshkujt me pare veprojne se mendojne. Shumica pakten. Jane egoist ne marrjen e vendimeve. E interpretojne dicka si u intereson atyre dhe jo si eshte me e mira per te gjithe.
    Jane meshkujt ata qe vriten per nje fjale goje, nje rrenje domateje me vellezerit, apo per nje vend parkimi. Kjo tregon qe gjaknxehtesia, ''krenaria mashkullore'' e tyre i pengon gjykimin e drejte tenje situate te dhene. E kane me mire te perdorin forcen fizike se ate mendore.
    Femra si e dobet fizikisht, mundohet te gjeje forma te tjera zgjidhjeje te problemit. Kjo ka bere qe te jete me e logjikshme, se mashkulli.
    Krenari femerore e tepruar.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Krenari femerore e tepruar.
    Jo realiteti. qe kam ndeshur.
    Sa mire do ishte te arsyetonin me shume meshkujt Shqiptar, s'do ishin akoma ne zbatim ligjet e Kanunit.

Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga @ Lexo Postimin
    Jo realiteti. qe kam ndeshur.
    Sa mire do ishte arsyetonin me shume meshkujt Shqiptar, s'do ishin akoma ne zbatim ligjet e Kanunit.
    Mer fal por ky pergjithesimi me duket pak i tepert.Ndoshta e kam gabim por do ishte me e sakte te thoje: Ata meshkuj shqiptar qe kam njohur ose ato raste qe kam degjuar. Edhe une shqiptar nuk e zbatoj ate kanun.

Persa i perket temes varion nga personi ne person.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Mer fal por ky pergjithesimi me duket pak i tepert.Ndoshta e kam gabim por do ishte me e sakte thoje: Ata meshkuj shqiptar qe kam njohur ose ato raste qe kam degjuar. Edhe une shqiptar nuk e zbatoj kanun.

Persa i perket temes varion nga personi ne person.
    Normal qe ka dhe perjashtime, shyqyr Zotit. Por po them keshtu ne pergjithesi.

Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    [=mia@;2884085]Normal qe ka dhe perjashtime, shyqyr Zotit. Por po them keshtu ne pergjithesi.[/QUOTE]

Jo per gje po sdi sesi me duket vetja kshu me perjashtime.

Per rrethin shoqeror qe kam eshte disi ne balancim kjo puna e arsyetimit.Kurse ajo puna kanunit ka vdek fare.

Mi@ prit marr hudher mos me morish msysh.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Na se i kam une gati ca. Te mjaftojne?
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Thashe 1 mi goce jo 3 kg.Me aq ste afrohen as mizat se i kput era.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Epo merri, se qyl i ke.
    P.s Perdor 1 ne dite, jo gjithe tufen.

Per temen. Ka te beje niveli kulturor, edukativ i secilit, dhe jo thjesht gjinia. Ato qe thashe une kane te bejne kryesisht ne zgjidhjen e problemeve te perditshme, dhe jo ceshtje madhore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 03-10-2010 mė 19:33

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •