Prej postimit 158 (ku kam lėnė njė shėnim pėr lexuesit e moderatorėt) e nė vazhdim, kur nuk thuhet ndryshe, kam postuar vetėm pjesėn/ėt e radhės tė "I Ēmenduri" tė Khalil Gibranit; qė do tė mbarojnė postimin tjetėr.
Dy burrat e ditur
Njėherė nė qytetin e moēėm tė Afkarit jetonin dy njerėz tė ditur qė urrenin dhe nėnvleftėsonin dijet e njėri-tjetrit. Se njėri prej tyre mohonte praninė e zotave ndėrsa tjetri ishte njė besimtar.
Njė ditė tė dy u takuan nė treg dhe nė mes tė pasuesve tė tyre ata filluan tė kundėrshtonin dhe tė argumentonin rreth pranisė ose mospranisė sė zotave. Dhe mbas orė zėnkash ata u ndanė.
Atė mbrėmje mosbesuesi shkoi nė tempull dhe pėrmbysi vetveten para altarit dhe ju lut zotave tė falnin tė shkuarėn e tij tekanjoze.
Dhe tė njėjtėn orė burri tjetėr i ditur, ai i cili kishte mbrojtur zotat, i dogji librat e shenjtė tė tij. Se ai ishte bėrė njė mosbesues.
Kur lindi Brenga ime
Kur lindi Brenga ime unė e pėrkunda me pėrkujdesje, dhe vėzhgova mbi tė me dhembshuri dashurie.
Dhe Brenga ime u rrit si gjithė gjėrat e gjalla; e fortė dhe e bukur dhe plot me kėnaqėsi mahnitėse.
Dhe ne e deshim njėri-tjetrin, Brenga ime dhe unė, dhe ne donim botėn pėrreth nesh; se Brenga kishte njė zemėr dashamirėse dhe imja ishte dashamirėse me Brengė.
Dhe kur ne bisedonim, Brenga ime dhe unė, ditėt tona merrnin krahė dhe netėt tona ishin brezareuar me ėndrra; se Brenga kishte njė gjuhė gojėtare, dhe imja ishte gojėtare me Brengė.
Dhe kur ne kėndonim sė bashku, Brenga ime dhe unė, fqinjėt tanė qėndronin nė dritaret e tyre dhe dėgjonin, se kėngėt tona ishin aq tė thella sa deti dhe meloditė tona ishin plot me kujtime tė ēuditėshme.
Dhe kur ne shėtisnim sė bashku, Brenga ime dhe unė, njerėzit na vėshtronin me sy tė butė dhe pėshpėrisnin nė fjalė tejkaluar ėmbėlsisė. Dhe kishte nga ata qė na kqyrnin me smirė mbi ne, se Brenga ishte njė gjė fisnike dhe unė isha krenar me Brengė.
Por Brenga ime vdiq, si gjithė gjėrat e gjalla, dhe unė jam lėnė vetėm tė mendoj dhe peshoj.
Dhe tani kur unė flas fjalėt e mia bien rėndshėm pėrmbi veshėt e mi.
Dhe kur kėndoj kėngėt e mia fqinjėt e mi nuk vijnė tė dėgjojnė.
Dhe kur shėtis rrugėt asnjė nuk shikon nė mua.
Veē nė gjumin tim dėgjoj zėra tė thonė me keqardhje, vėshtro, kėtu prehet burri Brenga e tė cilit ka vdekur.
Krijoni Kontakt