Close
Faqja 19 prej 19 FillimFillim ... 9171819
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 184 prej 184
    Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Prej postimit 158 (ku kam lėnė njė shėnim pėr lexuesit e moderatorėt) e nė vazhdim, kur nuk thuhet ndryshe, kam postuar vetėm pjesėn/ėt e radhės tė "I Ēmenduri" tė Khalil Gibranit; qė do tė mbarojnė postimin tjetėr.

Dy burrat e ditur

Njėherė nė qytetin e moēėm tė Afkarit jetonin dy njerėz tė ditur qė urrenin dhe nėnvleftėsonin dijet e njėri-tjetrit. Se njėri prej tyre mohonte praninė e zotave ndėrsa tjetri ishte njė besimtar.
    Njė ditė tė dy u takuan nė treg dhe nė mes tė pasuesve tė tyre ata filluan tė kundėrshtonin dhe tė argumentonin rreth pranisė ose mospranisė sė zotave. Dhe mbas orė zėnkash ata u ndanė.
    Atė mbrėmje mosbesuesi shkoi nė tempull dhe pėrmbysi vetveten para altarit dhe ju lut zotave tė falnin tė shkuarėn e tij tekanjoze.
    Dhe tė njėjtėn orė burri tjetėr i ditur, ai i cili kishte mbrojtur zotat, i dogji librat e shenjtė tė tij. Se ai ishte bėrė njė mosbesues.

Kur lindi Brenga ime

Kur lindi Brenga ime unė e pėrkunda me pėrkujdesje, dhe vėzhgova mbi tė me dhembshuri dashurie.
    Dhe Brenga ime u rrit si gjithė gjėrat e gjalla; e fortė dhe e bukur dhe plot me kėnaqėsi mahnitėse.
    Dhe ne e deshim njėri-tjetrin, Brenga ime dhe unė, dhe ne donim botėn pėrreth nesh; se Brenga kishte njė zemėr dashamirėse dhe imja ishte dashamirėse me Brengė.
    Dhe kur ne bisedonim, Brenga ime dhe unė, ditėt tona merrnin krahė dhe netėt tona ishin brezareuar me ėndrra; se Brenga kishte njė gjuhė gojėtare, dhe imja ishte gojėtare me Brengė.
    Dhe kur ne kėndonim sė bashku, Brenga ime dhe unė, fqinjėt tanė qėndronin nė dritaret e tyre dhe dėgjonin, se kėngėt tona ishin aq tė thella sa deti dhe meloditė tona ishin plot me kujtime tė ēuditėshme.
    Dhe kur ne shėtisnim sė bashku, Brenga ime dhe unė, njerėzit na vėshtronin me sy tė butė dhe pėshpėrisnin nė fjalė tejkaluar ėmbėlsisė. Dhe kishte nga ata qė na kqyrnin me smirė mbi ne, se Brenga ishte njė gjė fisnike dhe unė isha krenar me Brengė.
    Por Brenga ime vdiq, si gjithė gjėrat e gjalla, dhe unė jam lėnė vetėm tė mendoj dhe peshoj.
    Dhe tani kur unė flas fjalėt e mia bien rėndshėm pėrmbi veshėt e mi.
    Dhe kur kėndoj kėngėt e mia fqinjėt e mi nuk vijnė tė dėgjojnė.
    Dhe kur shėtis rrugėt asnjė nuk shikon nė mua.
    Veē nė gjumin tim dėgjoj zėra tė thonė me keqardhje, “vėshtro, kėtu prehet burri Brenga e tė cilit ka vdekur.”
    wrong verb

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Dhe kur lindi Gėzimi im

Dhe kur lindi Gėzimi im, unė e mbajta atė nė krahėt e mij dhe qėndrova nė majė tė shtėpisė duke bėrtitur, “Ejani bre, fqinjėt e mij, ejani dhe shihni, se Gėzimi kėtė ditė lindi edhe nė mua. Ejani dhe vėshtroni kėtė gjė gėzimplotė qė buzėqesh nė diell.”
    Por asnjė nga fqinjėt e mij nuk erdhi pėr tė parė Gėzimin tim, dhe e madhe ishte habia ime.
    Dhe ēdo ditė pėr shtatė hėna unė shpalla Gėzimin tim nga maja e shtėpisė - dhe pėrsėri asnjė nuk ma vari mua. Dhe Gėzimi im dhe unė mbetėm vetėm, tė pakėrkuar dhe tė pavizituar. Atėhere Gėzimi im u bė i zbehtė dhe i kapitur sepse jo zemėr tjetėr pėrveē times mbante dashurimin e tij dhe jo buzė tė tjera puthnin buzėt e tij.
    Atėhere Gėzimi im vdiq nga veēimi.
    Dhe tani unė vetėm kujtoj Gėzimin tim tė vdekur nė tė pėrkujtuarit e Brengės sime tė vdekur. Por kujtesa ėshtė njė gjethe vjeshte qė mėrmėrin njė ēikė nė erė dhe pastaj nuk dėgjohet mė.
    wrong verb

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    “Bota e pėrkryer”

Zot i shpirtrave tė humbur, ti qė ke humbur midis zotave, dėgjomė:
    Fate bujare qė vėshtron mbi ne, shpirtrat e ēmendur endacakė, dėgjomė:
    Unė rroj nė mes tė njė race tė pėrkryer, unė mė i papėrkryeri.
    Unė, njė rrėmujė njerėzore, njė mjegull pėrbėrėsish tė pėshtjelluar, unė lėviz ndėrmjet botėsh tė pėrfunduara - popujsh me ligje tė plota dhe rend tė kulluar, mendimet e tė cilėve janė tė pėrzgjedhura, ėndrrat e tė cilėve janė tė rregulluara, dhe vizionet e tė cilėve janė pranuar dhe amzėuar.
    Virtytet e tyre, o Zot, janė tė matura, mėkatet e tyre janė tė peshuara, dhe bile gjėrat e pallogaritėshme qė kalojnė nė muzgun e mugėt tė as mėkatit as virtytit janė shėnuar dhe kataloguar.
    Kėtu ditėt dhe netėt janė ndarė nė stinė sjelljesh dhe qeverisen nga rregulla pėrpikmėrie qė s’ka tė sharė.
    Tė hash, tė pish, tė flesh, tė mbulosh lakuriqėsinė e njėrit, dhe pastaj tė jesh i kapitur nė kohėn e duhur.
    Tė punosh, tė luash, tė kėndosh, tė vallėzosh, dhe pastaj tė shtrihesh palėvizur kur ora godet orėn.
    Tė mendosh kėshtu, tė ndiesh kaq shumė, dhe pastaj tė ndalosh sė menduari dhe sė ndieri, kur njėfarė ylli ngrihet pėrmbi horizontin e atjeshėm.
    Tė grabitėsh njė fqinjė me njė buzėqeshje, tė shpėrblesh dhurata me njė valėvitje tė hijshme tė dorės, tė lėvdosh maturisht, tė fajėsosh kujdesshėm, tė shkatėrrosh njė zė me njė fjalė, tė djegėsh njė trup me njė frymė, dhe pastaj tė lash duart kur puna e ditės ka mbaruar.
    Tė dashurosh sipas njė rendi tė caktuar, tė argėtosh veten mė tė mirė tė njėrit nė njė mėnyrė tė paravendosur, tė adhurosh zotat pėrshtatshėm, tė ngatėrrosh djajtė me dinakėri, - dhe pastaj ti harrosh tė gjitha sikur kujtesa ka vdekur.
    Tė trillesh me njė shtysė, tė soditėsh me konsideratė, tė jesh i lumtur ėmbėlsisht, tė vuash fisnikėrisht, - dhe pastaj ta zbrasėsh kupėn qė e nesėrmja tė mund ta mbushė sėrish.
    Tė gjitha kėto gjėra, O Zot, janė ngjizur me paramendim, lindur me vendosmėri, pėrkundur me pėrpikmėri, qeverisur nga rregulla, drejtuar nga arsye, dhe pastaj vrarė e varrosur sipas njė metode tė parashkruar. Dhe bile varret e tyre tė heshtura qė shtrihen brenda shpirtit njerėzor janė shėnuar dhe numėruar.
    Ėshtė njė botė e pėrkryer, njė botė pėrsosmėrie tė pėrsosur, njė botė mrekullish eprore, fruti mė i pjekur nė kopshtin e Zotit, kryemendimi i gjithėsisė.
    Por pse duhet unė tė jem kėtu, o Zot, unė njė farė e blertė dėshire tė paplotėsuar, njė stuhi e ēmendur qė drejtohet as nė lindje as nė perėndim, njė copė e egėrsuar nga njė planet i djegur?
    Pse jam unė kėtu, o Zot shpirtrash tė humbur, ti qė ke humbur midis zotash?

fund

-i "I ēmenduri" tė Gibranit
    wrong verb

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Zotat nuk jane vetem "atje" lart. Ziline te na i kene, duan. Sikur ta kishim mesuar kete me pare, me pare se vete ata!

Paska kaluar goxha kohe... zotrote Diabolis!

Faqja 19 prej 19 FillimFillim ... 9171819

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 01-11-2012, 10:27
  2. Perkthime shqip online???
    Nga perkthyes nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-12-2006, 10:22
  3. Perkthime - nga Fan Noli
    Nga Veshtrusja nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-07-2005, 02:44
  4. Perkthime ne cdo gjuhe te botes
    Nga benseven11 nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-08-2003, 05:37
  5. If nga Rudyard Kipling nė 6 pėrkthime
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 22-07-2003, 09:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •