Close
Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 184
    Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Dy oshėnarėt

Pėrmbi njė mal tė veēuar, na jetonin dy oshėnarė qė adhuronin Zotin dhe donin njėri tjetrin.
    Tanithi, kėta dy oshėnarėt na kishin njė tas balte, qė ishte pasuria e tyre e vetme.
    Njė ditė njė shpirt i keq na hyri brenda nė zemrėn e oshėnarit mė tė vjetėr, dhe ai shkoi tek mė i riu dhe i tha: Ėshtė kohė gjatė qė kemi jetuar sė bashku. Erdhi koha pėr ne qė tė ndahemi. Le ti ndajmė pasuritė.
    Atėhere oshėnari i ri na u dėshpėrua e i tha: Mė pikėllon, Vėlla, qė ti duhet tė mė lėsh. Por nė kėshtu tė duhet tė bėsh, ashtu u bėftė. – dhe i solli tasin e baltės edhe ja dha atij duke i thėnė: Ne s’mund ta ndajmė kėtė, Vėlla, ndaj qoftė yti.
    Atėhere oshėnari mė i vjetėr na i tha: Bamirėsinė nuk do ta pranoj. Nuk do tė marr asgjė pėrveē gjėsė time. Ky duhet tė ndahet.
    Dhe mė i riu na i tha: nė tasi ėshtė i thyer, pėr ēfarė mund tė tė shėrbejė ty apo mua? Nė tė pėlqen mė mirė le tė hedhim short.
    Por oshėnari mė i vjetėr na i tha pėrsėri: Unė dua vetėm drejtėsi dhe gjėnė time, dhe unė nuk do t’ja besoj drejtėsinė dhe gjėnė time rastisjes sė kotė. Tasi duhet ndarė.
    Atėhere oshėnari mė i ri s’na mund tė arsyetonte mė tej dhe i tha: nė ėshtė vėrtet dėshira jote, por dhe kėshtu ti s’mund ta kesh atė, le ta thyejmė tasin njitash.
    Por faqja e oshėnarit tė vjetėr ē’na u nxi mė tepėr dhe ai thirri: Ah ti frikacak i mallkuar, qė nuk do tė ndeshesh.

Mbi tė Dhėnit dhe tė Marrit

Njėherė na jetonte njė burrė qė na kishte njė luginė plot e pėrplot me gjilpėra. Njė ditė e jėma e Jezusit vajti tek ai e i tha: Mik, rroba e djalit tim ėshtė grisur dhe mė duhet ta arnoj pėrpara se ai tė shkojė nė tempull. A s’mund tė mė japėsh njė gjilpėrė?
    Dhe ai i dha asaj jo njė gjilpėrė, por i mbajti asaj njė ligjėratė diturie mbi tė Dhėnit dhe tė Marrit t’ja pėrēonte tė birit pėrpara se tė shkonte nė tempull.

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Shtatė vetet

Nė orėn mė tė qetė tė natės, teksa isha shtrirė pėrgjumėsh, shtatė vetet time u ulėn sė bashku dhe ja si biseduan nė pėshpėrimė:
    Vetja i parė: Kėtu, tek ky i ēmendur, kam banuar gjithė kėta vjet, me asgjė pėr tė bėrė pėrveēse t’ja pėrtėrij dhimbjen ditėn dhe t’ja rikrijoj trishtimin natėn. Nuk e duroj dot mė fatin tim, tani rebeloj.
    Vetja i dytė: Shorti yt ėshtė mė i mirė se imi, vėlla, sepse mė ėshtė dhėnė ti jem vetja e gėzueshme kėtij tė ēmenduri. I qesh tė qeshurėn dhe i kėndoj orėt e tij tė lumtura, dhe me kėmbė trefish me flatra i vallėzoj mendimet e tij mė tė shndritshme. Jam unė qė duhet tė rebeloj ndaj jetesės sime kapitėse.
    Vetja i tretė: Dhe mua ē’mė mbeti, vetes sė shtypur dashurie, flakadanit flakėruar pasionesh tė egra e dėshirash fantastike? Jam unė vetja sėmurė dashurie qė duhet tė rebeloj ndaj kėtij tė ēmenduri.
    Vetja i katėrt: Unė, ndėr tė gjithė ju, jam mė i mjeri, se asgjė s’mė ėshtė dhėnė pėrveē urrejtjes sė urryer dhe neverisė shkatėrruese. Jam unė, vetja e stuhishme, i linduri nė guvat e zeza tė Ferrit, qė duhet tė protestoj kundėr shėrbimit kėtij tė ēmenduri.
    Vetja i pestė: Jo, jam unė, vetja menduese, vetja trillane, vetja e urisė dhe etjes, i dėnuari pėr tė bredhur papushim nė kėrkim tė gjėrave tė panjohura dhe gjėrave ende tė pakrijuara; jam unė, jo ju, qė duhet tė rebeloj.
    Vetja i gjashtė: Dhe unė, vetja punėtore, argati i pėrbuzur, qė, me duar tė duruara, me sy tė malluar, u jap formė ditėve nė imazhe dhe u jap elementeve pa formė forma tė reja dhe tė pėrjetshme-jam unė, vetja e vetmuar, ai i cili duhet tė rebelohet kundėr kėtij tė ēmenduri tė shqetėsuar.
    Vetja i shtatė: Sa e ēuditėshme qė tė gjithė ju duhet tė rebeloni kundėr kėtij njeriu, sepse secili nga ju ka njė fat tė parathėnė pėr tė pėrmbushur. Ah! Tė mund tė isha njė si ju, njė vete me fat tė pėrcaktuar! Por unė kam asnjė, unė jam vetja qė s’bėn gjė, qė rri nė heshtje, boshi askund dhe askur, ndėrsa ju jeni tė zėnė duke rikrijuar jetėn. Jeni ju apo jam unė, fqinjė, qė duhet tė rebeloj?
    Kur vetja e shtatė kėshtu foli gjashtė vetet e tjerė e panė me mėshirė por s’thanė gjė mė shumė; dhe ndėrsa nata u bė mė e thellė njėri pas tjetrit shkuan tė flenė mbėshtjellė me njė bindje tė re dhe fatbardhė.
    Por vetja e shtatė mbeti duke parė dhe vėshtruar nė asgjė, qė ėshtė mbas gjithė gjėrave.

Luftė

Njė natė njė festė u mbajt nė pallat, dhe atje mbriti njė njeri dhe pėrmbysi veten para princit, dhe gjithė festuesit e vėshtruan atė, dhe panė se njėri nga sytė e tij ishte nxjerrė dhe se zgavra boshe gjakonte. Dhe princi hetoi prej tij: Ē’tė ka rėnė ty? – dhe burri u pėrgjigj: O princ, unė kam profesionin e hajdutit, dhe kėtė natė, ngaqė nuk kishte hėnė, unė shkova tė vidhja dyqanin e kėmbimeve valutore, dhe ndėrsa u kacavara pėrmes dritares bėra gabim dhe hyra nė dyqanin e endėsit, dhe nė errėsirė rashė nė vegjėn e endėsit dhe syri im u krua. Dhe tani, o princ, unė kėrkoj drejtėsi mbi endėsin.
    Atėhere princi dėrgoi pėr endėsin dhe ai erdhi, dhe u shpall qė njė nga sytė e tij tė kruhej.
    O princ – foli endėsi, - shpallja ėshtė e drejtė. Ėshtė mirė qė njė nga sytė e mi tė merret. Por prapė, medet! Tė dy janė tė nevojshėm pėr mua qė unė tė mund tė shoh tė dy anėt e rrobės qė end. Por unė kam njė fqinj, njė kėpucar, i cili gjithashtu ka dy sy, dhe nė zanatin e tij tė dy sytė nuk janė tė nevojshėm.
    Atėhere princi dėrgoi pėr kėpucarin. Dhe ai erdhi. Dhe ata i nxorrėn njėrin nga dy sytė kėpucarit.
    Dhe drejtėsia u kėnaq.

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Dhelpėraku

Njė dhelpėrak pa hijen e tij nė agim dhe foli: sot do tė kem njė gamile pėr drekė. Dhe gjithė mėngjesin doli pėr tė parė pėr gamile. Por nė mesditė ai pa hijen e tij pėrsėri dhe foli: njė mi mjafton.

Mbreti i menēur

Njėherė atje nė qytetin e largėt tė Viranit sundonte njė mbret qė ishte hėm i fuqishėm hėm i menēur. Qė ja kishin frikėn pėr fuqinė dhe e donin pėr diturinė.
    Tashti, nė mes tė qytetit ishte njė pus, uji i tė cilit ishte i freskėt dhe kristalin, prej tė cilit pinin tė gjithė banorėt, bile edhe mbreti me oborrtarėt e tij, sepse atje nuk kishte pus tjetėr.
    Njė natė kur tė gjithė ishin nė gjumė, njė shtrigė hyri nė qytet, dhe hodhi shtatė pika tė njė lėngu tė ēuditshėm brenda nė pus, dhe foli: nga kjo orė ai qė pi kėtė ujė do tė bėhet i ēmendur.
    Tė nesėrmen nė mėngjes tė gjithė banorėt, shpėto mbretin dhe kryeqeverisėsin e tij, pinė prej pusit dhe u bėnė tė ēmendur, ashtu si shtriga pat parathėnė.
    Dhe gjatė asaj dite populli nė rrugėt e ngushta dhe nė vendet e tregut s’bėri asgjė tjetėr veēse i pėshpėriti njėri-tjetrit: Mbreti ėshtė i ēmendur. Mbreti ynė dhe kryeqeverisėsi i tij kanė humbur arsyen. Sigurisht ne nuk duhet tė sundohemi nga njė mbret i ēmendur. Ne duhet ta shfronėzojmė atė.
    Atė mbrėmje mbreti urdhėroi qė njė kupė e artė tė mbushej nga pusi. Dhe kur ju ēua pėrpara tij, ai piu vėnēe dhe ja dha kryeqeverisėsit tė tij tė pijė.
    Dhe tė na u bė gėzim i madh nė atė qytetin e largėt tė Viranit, sepse mbreti dhe kryeqeverisėsi i tij kishin rifituar arsyet.

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Ambicia

Tre burra u takuan nė njė tavolinė taverne. Njėri ishte endės, tjetri zdrukthėtar dhe i treti lėrues.
    Foli endėsi: shita njė qefin lini tė imėt sot pėr dy copa ari. Le tė kemi gjithė verėn qė duam.
    Dhe unė, - foli zdrukthėtari - shita qivurin mė tė mirė. Ne do tė kemi dhe shumė tė pjekura me verė.
    Unė hapa vetėm njė varr – foli lėruesi, - por zotėria im mė pagoi dyfish. Le tė kemi edhe petulla me mjaltė.
    Dhe gjithė atė mbrėmje taverna ishte e zėnė, se atė thirrėn shpesh pėr verė pėr mish pėr petulla. Dhe ata ishin tė qeshur.
    Dhe mikpritėsi fėrkoi duart dhe i buzėqeshi tė shoqes; se mysafirėt e tij po shpenzonin lirisht.
    Kur ata shkuan hėna ishte mė tė lartė, dhe ata ecėn pėrgjatė rrugės duke kėnduar e thirrur sė bashku.
    Mikpritėsi dhe gruaja e tij qėndruan tek dera e tavernės duke parė nė ta.
    Ah! – tha gruaja – kėta zotėrinj! Sa dorėlėshuar dhe sa tė gėzuar. Sikur tė na sillnin tė tillė fat pėrditė! Atėhere djali ynė s’do ish nevoja tė bėhej tavernaxhi dhe tė punonte aq fort. Ne ta edukonim, dhe ai tė bėhej prift.

Kėnaqėsia e re

Mbrėmė unė shpika njė kėnaqėsi tė re, dhe ndėrsa isha duke i bėrė provėn e parė njė ėngjėll dhe njė djall erdhėn turravrap drejt shtėpisė sime. Ata u takuan tek porta ime dhe luftuan me njėri-tjetrin pėr kėnaqsinė time tė re tė sapokrijuar; njėri bėrtiste: Ėshtė mėkat! – tjetri: Ėshtė virtyt!

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Gjuha tjetėr

Tre ditė mbasi kisha lindur, ndėrsa pushoja nė djepin e mėndafshtė, duke vėshtruar me ankth tė habitshėm nė botėn e re pėrqark meje, mamaja ime i foli mėndeshės: si ja ēon fėmija im?
    Dhe mėndesha u pėrgjigj: ai ja ēon mirė, Zonjė, e kam ushqyer tre herė; dhe kurrė mė parė s’kam parė bebe aq tė vogėl e prapė aq tė qeshur.
    Dhe unė u mėrzita; dhe thirra: s’ėshtė e vėrtetė mama; se shtrati im ėshtė i fortė dhe qumėshti qė thitha ėshtė i hidhur nė gojėn time, dhe era e gjirit vjen e ndyrė nė flegra, dhe unė jam mė i mjerė.
    Por mamaja ime nuk kuptoi, as mėndesha; se gjuha qė fola ishte ajo e botės prej nga erdha.
    Dhe nė ditėn e njėzetenjėtė tė jetės sime, ndėrsa po pagėzohesha, prifti i foli mamasė sime: ju vėrtet duhet tė jeni e lumtur, Zonjė, se djali juaj lindi i Krishterė.
    Unė u befasova, dhe i thashė priftit: atėhere nėna jote nė Parajsė duhet tė jetė e pakėnaqur, se ti nuk linde i Krishterė.
    Por dhe prifti gjithashtu nuk e kuptoi gjuhėn time.
    Dhe mbas shtatė muajsh, njė ditė njė fallxhi mė vėshtroi, dhe i tha mamasė sime: djali juaj do tė bėhet njė shtetar dhe njė udhėheqės burrash.
    Por unė bėrtita: ky ėshtė njė profet i rreme; se unė do tė bėhem muzikant, dhe asgjė pėrveēse muzikant do tė bėhem.
    Por edhe nė atė moshė gjuha ime nuk u kuptua, dhe e madhe ishte habia ime.
    Dhe mbas tre edhe tridhjet vjetėsh, gjatė tė cilėve, mamaja ime, edhe mėndesha, edhe prifti vdiqėn tė gjithė, (hija e Zotit qoftė mbi shpirtrat e tyre) fallxhiu ende jeton. Edhe dje e takova atė pranė portave tė tempullit; dhe ndėrsa ne po bisedonim sė toku ai foli: Unė gjithmonė e kam ditur qė ti do tė bėheshe njė muzikant i madh. Bile qė nė foshnjėrinė tėnde profetizova dhe parathashė tė ardhmen tėnde.
    Dhe unė e besova atė, se tani edhe unė gjithashtu e kam harruar gjuhėn e asaj botės tjetėr.

Shega

Njėherė kur jetoja nė zemėr tė njė shege, dėgjova njė farė tė thonte: njė ditė do tė behem pemė, dhe era do tė mė kėndojė nė degė, dhe dielli do tė mė vallėzojė nė gjethe, dhe unė do tė jem e fortė dhe e bukur pėrgjatė tė gjitha stinėve.
    Atėhere njė farė tjetėr foli e tha: kur isha kaq e re sa ti, edhe unė kisha tė tilla pikėpamje; por tani qė mund t’i peshoj dhe mat gjėrat, e shoh qė shpresat e mia janė tė kota.
    Dhe njė farė e tretė foli gjithashtu: unė nuk shoh asgjė nė ne qė tė premtojė njė tė ardhme tė madhe.
    Dhe njė e katėrt foli: ēfarė talljeje do tė jetė jeta jonė, pa njė tė ardhme mė tė madhe!
    Foli njė e pestė: pse hahemi ēfarė do tė jemi, kur ne as qė e dimė ēfarė jemi.
    Por njė e gjashtė u pėrgjigj: ēfarėdo qė tė jemi, ashtu do tė vazhdojmė tė jemi.
    Dhe njė e shtatė foli: unė kam njė ide aq tė qartė se si gjithēka do tė jetė, por nuk e shpreh dot me fjalė.
    Dhe pastaj njė e tetė foli, njė e nėntė, njė e dhjetė, dhe pastaj shumė, derisa tė gjitha po flisnin, dhe unė s’mund tė dalloja gjė prej shumė zėrave.
    Dhe kėshtu unė u mbarta po atė ditė brenda zemrės sė njė ftoi, ku farat janė pak e thuajse tė heshtura.

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Dy kafazet

Nė kopshtin e tim eti janė dy kafaze. Nė njėrin ėshtė njė luan, tė cilin skllevėrit e tim eti e sollėn nga shkretėrira e Ninavahut; nė tjetrin ėshtė njė trumcak i pakėngė.
    Ēdo ditė nė agim trumcaku thėrret nga luani: Tė nesėrme tė mirė, vėlla burgu.

Tri milingonėt

Tri milingonė u takuan nė hundėn e njė njeriu qė flinte nė diell. Mbasi ata pėrshėndetėn njeri tjetrin, secili sipas zakonit sė fisit tė tij, ata ndėnjėn atje duke biseduar.
    Milingoni i parė foli: kėto kodrina e fusha janė mė tė zhveshurat qė njoh. Kam kėrkuar gjithė ditėn pėr ndonjė kokėrr ndonjė lloji, dhe atje s’ka njė pėr tu gjetur.
    Foli milingoni i dytė: unė gjithashtu s’gjeta gjė, edhe pse vizitova ēdo skutė e lėndinė. Ky ėshtė, besoj unė, ēka populli im e quan toka e lėvizėshme e butė, ku asgjė nuk rritet.
    Atėhere milingoni i tretė ngriti kokėn dhe foli: miqtė e mi, tani ne po qėndrojmė nė hundėn e Milingonit Suprem, Milingonit tė plotfuqishėm dhe tė pafund, trupi i tė cilit ėshtė aq i madh sa ne s’mund ta shohim, hija e tė cilit ėshtė aq e shtrirė sa ne s’mund ta ndjekim, zėri i tė cilit ėshtė aq i lartė sa ne s’mund ta dėgjojmė; dhe Ai ėshtė i kudogjendshėm.
    Kur milingoni i tretė foli kėshtu milingonėt e tjerė panė njėri tjetrin dhe qeshėn.
    Atė ēast burri lėvizi dhe nė gjumė ngriti dorėn dhe krojti hundėn, dhe tė tre milingonėt u shtypėn.

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Varrmihėsi

Njėherė, ndėrsa po varrosja njė nga vetet e mia tė vdekur, varrmihėsi m’u afrua dhe mė foli: nga tė gjithė ata qė vijnė kėtu pėr tė varrosur, tė pėlqej vetėm ty.
    I fola unė: ti mė kėnaq jashtėzakonisht, por pėrse mė pėlqen mua?
    Sepse, - foli ai, - ata vijnė duke vajtuar e shkojnė duke vajtuar, vetėm ti vjen duke qeshur e shkon duke qeshur.

Nė shkallėt e Tempullit

Dje mbrėma, nė shkallėt e mermerta tė Tempullit, pashė njė grua qė rrinte midis dy burrave. Njėra anė e fytyrės sė saj ishte e zbehtė, tjetra e skuqur.

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Qyteti i Bekuar

Nė rininė time mu pat thėnė se nė njėfarė qyteti gjithkush rronte sipas Shkrimeve.
    Dhe unė thashė: do ta kėrkoj atė qytet dhe tė gjej lumturinė. Dhe qe larg. Dhe unė pėrgatita shumė zahire pėr udhėtimin tim. Dhe mbas dyzet ditėsh pashė qytetin dhe nė ditėn e dyzetenjėtė hyra brenda tij.
    Dhe ui! Tėrė shoqėria e banorėve kishin secili veēse njė sy dhe veēse njė dorė. Dhe unė u pataksa dhe fola me vete: tė kenė ata tė kėtij qyteti kaq tė shenjtė veēse njė sy dhe njė dorė?
    Atėhere pashė se edhe ata gjithashtu ishin pataksur, se ata po bėnin goxha ēudi mbi dy duart e mia dhe mbi dy sytė e mi. Dhe ndėrsa ata po flisnin tok unė kėrkova tė dija prej tyre, duke u folur: ėshtė ky vėrtet Qyteti i Bekuar, ku ēdo njeri rron sipas Shkrimeve?
    Dhe ata mė folėn: Po, ky ėshtė ai qytet.
    Dhe ēfarė- ju fola unė, - ka rėnė mbi ju, dhe ku i kini sytė tuaj tė djathtė dhe duart tuaja tė djathta.
    Dhe tė gjithė njerėzit lėvizėn. Dhe ata folėn: eja dhe shih.
    Dhe ata mė ēuan nė tempullin nė mes tė qytetit. Dhe nė tempull unė pashė njė pirg duarsh dhe sysh. Gjithė tė tharė. Atėhere fola unė: Medet! Cili pushtues ka kryer kėtė mizori mbi ju?
    Dhe atėhere njė mėrmėrimė shkoi mes tyre. Dhe njė prej pleqėsisė doli pėrpara dhe foli: kjo bėmė ėshtė e vetveteve tona. Zoti na ka bėrė tė mposhtim tė keqen qė qe nė ne.
    Dhe ai mė priu nė njė altar tė lartė, dhe tė gjithė njerėzit pasuan. Dhe ai mė tregoi mbi altar njė mbishkrim tė gdhendur, dhe unė lexova:
    Nėse syri yt i djathtė tė bėn fajtor, nxirre jashtė dhe flake prej teje; se ėshtė pėrfituese pėr ty qė njė prej pjesėve tė shkatėrrohet, dhe jo qė gjithė trupi tė flaket nė ferr. Dhe nėse dora jote e djathtė tė bėn me faj, prije dhe flake prej teje; se ėshtė pėrfituese pėr ty qė njė prej pjesėve tė shkatėrrohet, dhe jo qė gjithė trupi tė flaket nė ferr.
    Atėhere unė e kuptova. Dhe ju ktheva tė gjithė njerėzve dhe thirra: Ka burrė a grua nė mes jush me dy sy apo me dy duar?
    Dhe ata mu pėrgjigjėn duke thėnė: Jo, as edhe njė. Nuk ėshtė njė i tėri pėrveē tė tillėve qė janė ende aq tė rinj sa pėr tė lexuar Shkrimin dhe pėr tė kuptuar urdhėresėn e tij.
    Dhe kur ne dolėm pėrjashta tempullit, unė menjėherė lashė atė Qytet tė Bekuar; se unė s’qeshė aq i ri, dhe mund tė lexoja shkrimin.

Zoti i Mirė dhe Zoti i Keq

Zoti i mirė dhe Zoti i Keq u takuan nė majė tė malit.
    Zoti i Mirė foli: Mirėdita, vėlla.
    Zoti i Keq nuk u pėrgjigj.
    Dhe Zoti i Mirė foli: Qėnke me humor tė keq sot.
    Po, - foli Zoti i Keq- se sė fundmi shpesh mė kanė ngatėrruar pėr ty, thirrur me emrin tėnd, dhe trajtuar si tė isha ti, dhe kjo s’mė kėnaq mua.
    Dhe Zoti i Mirė foli: por dhe mua gjithashtu mė kanė ngatėrruar pėr ty dhe mė kanė thirrur me emrin tėnd.
    Zoti i Keq u largua pėr tė kuruar budallallėkun njerėzor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Diabolis : 17-03-2010 mė 10:22

Diabolis
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Postime
    1,625
    Shpartallim

Shpartallim, Shpartallimi im, vetmia dhe mėnjanimi im,
    Ti je mė i dashur pėr mua se njėmijė ngadhėnjime,
    Dhe mė i ėmbėl pėr zemrėn time se gjithė lavdia e botės.

Shpartallim, Shpartallimi im, njohja e vetvetes dhe kundėrshtimi im,
    Pėrmes teje une e di se ende jam i ri dhe kėmbėshpejtė
    Dhe qė nuk mund tė bie nė grackat e dafinave tė thata.
    Dhe tek ti unė kam gjetur vetmuarsinė
    Dhe gėzimin e tė qėnit i shmangur e i pėrbuzur.

Shpartallim, Shpartallimi im, shpata dhe shqyta ime e shkėlqyeshme,
    Nė sytė e tua unė kam lexuar
    Se tė fronėzohesh ėshtė tė skllavėrohesh,
    Dhe tė tė marrin vesh ėshtė tė rafshohesh poshtė,
    Dhe tė kuptohet njėri veēse duhet tė arrijė plotėsinė e tij
    Dhe si njė frut i pjekur tė bjerė dhe pėrdoret.

Shpartallim, Shpartallimi im, shoku im guximtar,
    Ti do tė dėgjosh kėngėt dhe britmat dhe heshtjet e mia,
    Dhe asnjė veē teje do tė mė flasė mua pėr rrahjen e krahėve,
    Dhe tėrheqjen e deteve,
    Dhe pėr male qė digjen natėn,
    Dhe ti vetėm do ti ngjitesh shpirtit tim tė rrėpirtė e shkėmbor.

Shpartallim, Shpartallimi im, kuraja ime e pavdekshme,
    Ti dhe unė do tė qeshim sė bashku me stuhinė,
    Dhe sė bashku do tė hapim varre pėr gjithė ē’vdes nė ne,
    Dhe ne do tė qėndrojmė faqe diellit me njė dėshirė,
    Dhe ne do tė jemi tė rrezikshėm.

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    ...si gjithmone eshte kenaqsi te te lexosh.

Kisha nje kerkese : kam dy dite qe lexoj krijim e Frederik Rreshpjas Ketu dhe po mendoja nq se ti mund te merrje mundimin ta perktheje ne anglisht?

Une fjale per fjale e perkthej, por nuk dua te humbas 'muzikalitetin' qe ka kjo si poezi, sepse mendoj qe gjithe bukuria e saj qendron pikerisht ne rrjedhshmerine e fjaleve. Ndersa ti ke me shume pervoje dhe shpirt letrar per dicka te tille.

Pershendetje

Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 01-11-2012, 10:27
  2. Perkthime shqip online???
    Nga perkthyes nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-12-2006, 10:22
  3. Perkthime - nga Fan Noli
    Nga Veshtrusja nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 24-07-2005, 02:44
  4. Perkthime ne cdo gjuhe te botes
    Nga benseven11 nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-08-2003, 05:37
  5. If nga Rudyard Kipling nė 6 pėrkthime
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 22-07-2003, 09:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •