Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 53
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787

Presidenti Topi: Besimi të transmetohet në gjuhën amtare

Presidenti Topi: Besimi të transmetohet në gjuhën amtare

Kreu i shtetit, Bamir Topi kujtoi amanetin e klerikut At Zef Pllumbit se Lutja e Zotit duhet të përçohet në gjuhën amtare dhe se Feja duhet të respektojë Traditat amtare dhe të ndihmojnë në ruajtjen e vlerave të popullit shqiptar.

Shprehja e jashtme e Besimit Fetar duhet të përputhet me traditën tonë Kombëtare, me veshje, në lutje, në predikime, në falje, në agjërime dhe se feja nuk duhet të modifikojë pasurinë e traditës.

Cfare mendoni ju,a duhet qe perendia ta kuptoj Shqipen?, dhe ne ta perdorim ket gjuhe te bukur kur i drejtohemi atij?

Nese ka qen nje tem e till, ju lutem me falni dhe hiqeni kete, sepse un nuk kam dijeni qe eshte ndonje te till.
    Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 28-09-2010 më 21:41

Nje bravo per fillimin e zbatimit te direktivave te perendimit nga Presidenti i shtetit shqiptar. nuk kishte si te bente ndryshe. O ne Perendim si shqiptare ose ne lindje si myslimane . padyshim ne i takojme Perendimit dhe ky ishte hap i pare.
    Me duket se presidenti eshte mysliman apo gabohem, megjithese keta ne pergjithesi e luajne atheist.
    Pritna Europe filloi pastrimi!
    Paqe!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    une e qmoj ket mendim te z.Bamir Topit,sepse nuk na afron as pak besimi ne Zotin nese largohemi nga tradita komtare e cila nuk bjen ndesh me besimin e mirfillt me besim ne fen qe i takojm.Pra ne si komb jemi krijesa te Zotit dhe nese dikujt i pengojm bije ne kundershtim me Zotin Krjuesin tane te madhrishem.Presidenti nuk e tha rastsisht kte porosi ,por shiquar ne perditshmeri disa grupe po behen aq te dhunshme se siq duket gjith'cka komtare duan ta fshijn nga kujtesa komtare shqiptare.Zoti na kupto ne gjuhet tona Ai i Madherishmi na kupto ende pa e then fjalen prandai kshilla e tij esht shum respektuese dhe e argumentuar mir.Me tendencat e disa individve qe me mjeshtrin e tyre duan qe ket popull ta fusin ne perqarje,disa flasin greqisht disa spanjollqe e italqe e disa Libianqe po e vejn para shkatrrimit komtar ket popull e nji heresh po bien ne kundershtim me mendimin se Zoti nuk po na kuptojka shqip.Rima nuk po na shkojka mire ne arberisht e talianqe paska muzikalitet lutja dyshoj se nese duam muzikalitet ti shprehim Zotit gjithmeshirshem do humbim ter besimin qe thirremi si besimtar.Nese dikush del nga udhzimi esht obligim i besimtarit ta kshilloj me butsi e jo me rolin e nji profeti qe disa persona ia dhan drejten vetit.Ter besimi qe nuk kalon permes zemres deri tek gjuha esht per mendimin tim falso ,falso dhe genjeshter.Per se vetem ndaj popullit tim shqiptar u dashka rregulla tjera, a mos edhe Zoti paska porositur nji gje te till per ata qe mendokan se Topi qenka injorant.Fjala e gjuhes esht rezultat i asaj qka na transmetohet nga zemra andaj mjaft më asimilim te ktij populli qe nuk munden mira vjet ta asimilojn armiqet me te eger ...andaj per ta ruajtur gjuhen ton te bukur shqipe bijni burra o sot o kurre.

Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    une e qmoj ket mendim A z.Bamir Topit,sepse nuk na afron as pak besimi ne Zotin nese largohemi nga tradita komtare e cila nuk bjen ndesh me besimin e mirfillt me besim ne fen qe i takojm.Pra ne si komb jemi krijesa te Zotit dhe nese dikujt i pengojm bije ne kundershtim me Zotin Krjuesin tane te madhrishem.Presidenti nuk e tha rastsisht kte porosi ,por shiquar ne perditshmeri disa grupe po behen aq te dhunshme se siq duket gjith'cka komtare duan ta fshijn nga kujtesa komtare shqiptare.Zoti na kupto ne gjuhet tona Ai i Madherishmi na kupto ende pa e then fjalen prandai kshilla e tij esht shum respektuese dhe e argumentuar mir.Me tendencat e disa individve qe me mjeshtrin e tyre duan qe ket popull ta fusin ne perqarje,disa flasin greqisht disa spanjollqe e italqe e disa Libianqe po e vejn para shkatrrimit komtar ket popull e nji heresh po bien ne kundershtim me mendimin se Zoti nuk po na kuptojka shqip.Rima nuk po na shkojka mire ne arberisht e talianqe paska muzikalitet lutja dyshoj se nese duam muzikalitet ti shprehim Zotit gjithmeshirshem do humbim ter besimin qe thirremi si besimtar.Nese dikush del nga udhzimi esht obligim i besimtarit ta kshilloj me butsi e jo me rolin e nji profeti qe disa persona ia dhan drejten vetit.Ter besimi qe nuk kalon permes zemres deri tek gjuha esht per mendimin tim falso ,falso dhe genjeshter.Per se vetem ndaj popullit tim shqiptar u dashka rregulla tjera, a mos edhe Zoti paska porositur nji gje te till per ata qe mendokan se Topi qenka injorant.Fjala e gjuhes esht rezultat i asaj qka na transmetohet nga zemra andaj mjaft më asimilim te ktij populli qe nuk munden mira vjet ta asimilojn armiqet me te eger ...andaj per ta ruajtur gjuhen ton te bukur shqipe bijni burra o sot o kurre.
    t'lumt ajo goje ganimet !
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ka shume mundesi qe deklarata e Z.Topi ka ardhur pasi ai ka lexuar shkrimet ne forum per Reformimin e Islamit

()
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    t'lumt ajo goje ganimet !
    Po mire mer ganimet , po kush eshte presidenti Topi qe paska force te nderhyje ne Kuran?!!!!!!!!!!!!Kurani qe ne faqen e pare shprehet se eshte ligj qe ajetet te kendohe ne arabisht ndryshe eshte mekat i madh eshte fyerja me e madhe qe mund ti behet asretit selam.Pa shkoni dhe pyesni ne Iran dhe te shoim se cfar pergjigje do ti japin ato Prasidentit Shqiptar.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Ka shume mundesi qe deklarata e Z.Topi ka ardhur pasi ai ka lexuar shkrimin ne forum per Reformimimin e Islamit

()
    Kur do ta reformoni ju krishterimin ?
    Te pranoni shkurorzimet qe i pranon kushtetuta shqiptare , te pranoni abortet e kondomat ?
    Te pranoni meshat ti udheheqe nje femer dhe ne vend te Papes te vije ne femer.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Krishterimi ska nevoje me per Reforma.
    Ato Reforma qe ishin per t'u kryer u kryen ne Koncilin e Vatikanit II.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Kur do ta reformoni ju krishterimin ?
    Te pranoni shkurorzimet qe i pranon kushtetuta shqiptare , te pranoni abortet e kondomat ?
    Te pranoni meshat ti udheheqe nje femer dhe ne vend te Papes te vije ne femer.
    Pse i pranon Islami keto gjera qe i thua?
    E di si me duket kjo? Sikur kur nje prostitute e quan nje femer kurve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    [A=Anesti_55;2879413]Po mire mer ganimet , po kush eshte presidenti Topi qe paska force te nderhyje ne Kuran?!!!!!!!!!!!!Kurani qe ne faqen e pare shprehet se eshte ligj qe ajetet te kendohe ne arabisht ndryshe eshte mekat i madh eshte fyerja me e madhe qe mund ti behet asretit selam.Pa shkoni dhe pyesni ne Iran dhe te shoim se cfar pergjigje do ti japin ato Prasidentit Shqiptar.[/QUOTE]
    Me mburrje para nji arabi

gjeja se jom nji musliman i fort po i tregoja se Ganimet djali din edhe sure arabe edhe esht besimtar trim ai deri sa me degjoi ndryshoi ne nji moment ne natyren e fetyres se tij sa nji moment me nderpreu e me tha jeni ju dardan i thash po... aha u kuptua me theksin gjuhsor shpesh dilje nga islami po Allahu te shpetoft e te falt per disa gabime qe beje sa nji moment pa dashje kisha then Muhamedi esht me i madh se Zoti.Allahu na falt gabimet pa qellim te keq.Mora kshill nga at'her qe vetem shqip ti lutja zotin se mekatet do mi mirte ai.Ata qe e mohojn mendimin se se predikimi nuk guxo te behet ne gjuhen shqipe e mohojn edhe thenjen Kuranore qe Zoti nuk ditka qa kemi ne zemrat tona .Nese edhe nji fjal e themi qe te hymi ne hatrin e njeriut duke harru Zotin besimi i i till do jet i manget te mose them hyrje edhe ne mose besim .Ke arsytimin tim qe po e mshtes nuk duhet as kusht ti pergjithsoi ku ne rastin e lutjeve per arsye te kohes dhe ngjajshmeris se namazit qe ai namaz te mose behet ne kohet e ndryshme e mshtes qe namazi farz te behet ne gjuhen Arabe mbase vertet mendoi se gjuha shqipe nuk do gjrj fjal qe i pershtatet perkthimit adekuat .
    Ndryshuar për herë të fundit nga ganimet : 29-09-2010 më 11:41

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •