Postuar më parë nga
Llapi
Lushtaku: Akuzat e EULEX-it të pabaza
Nga Jeton Musliu më 28.09.2010 në ora 13:20
(E plotësuar) Sami Lushtaku, kryetar i Skenderajt thotë se dyshimet e EULEX’it janë të pabaza.
Në një konferencë për gazetarë, ai hodhi poshtë të gjitha dyshimet se janë kryer keqpërdorime gjatë ndarjes së banesave për rastet sociale.
“Për këtë çështje ka qenë komisioni përkatës i themeluar nga Kuvendi Komunal dhe nëse ka pasur ndikim mbi të, ju duhet t’i pyesni ata”, tha Lushtaku, për Express i pyetur se për çfarë ushtrimi të ndikimit bëhet fjalë, sepse edhe për këtë dyshon EULEX-i.
Ai u shpreh i shqetësuar përse gjithmonë Skenderaj vihet në shënjestër për bastisje apo dyshime. “Çuditem nëse kalon një vit dhe nuk vinë për bastisje”, ironizoi ai, lidhur me këtë çështje.
Bastisjet në Skenderaj po vazhdojnë edhe në orët e pasdites.
Avokati Halimi: Nuk ka urdhër arresti për Lushtakun
Mahmut Halimi, avokat i kryetarit të komunës së Skenderajt, thotë për Express se policia dhe hetuesit e EULEX-it, nuk kanë lënë asnjë urdhër arresti për kryetarin e Komunës së Skenderajt, Sami Lushtaku.
Në të njëjtën kohë, sipas tij, pas bastisjes, ata nuk kanë lënë asnjë urdhër që Lushtaku të paraqitet në prokurori.
"Ata kanë pasur urdhër Aëm për ta bastisur dhe kjo është thjesht për shkak të disa dyshimeve të tyre", thotë avokat Halimi.
Ai sqaron se kjo është thjesht një fazë e mbledhjes së provave nga ana e hetuesve dhe në bazë të tyre, prokurori pastaj inicion ose jo ndonjë akuzë për dyshime të kryerjes së veprës penale.
"Unë e kam pyetur prokurorin nëse ka nevojë për t'u paraqitur në prokurori, pasi z. Lushtaku është në aktivitet të tij zyrtar në Prishtinë, por ai ka thënë se nuk ka nevojë", sqaron avokati Mahmut Halimi për Express.
Sidoqoftë, bastisjet janë ende duke vazhduar në zyrat e Komunës së Skenderajt, saktësisht në Drejtoritë për Urbanizëm dhe Kadastër.
Pak kohë më parë është bastisur edhe Drejtoria e Financave, ndërkohë bastisjet e hetuesve në shtëpinë e kryetarit Sami Lushtaku, kanë përfunduar disa orë më parë.
Familjarët e Lushtakut tregojnë për Express se hetuesit kanë pasur sjellje korrekte.
Lushtaku: Bastisje e paparalajmëruar!
Ukshin Lushtaku, vëllai i Kryetarit të Komunës së Skenderajt, Sami Lushtaku tha për Express se bastisja e sotme e policisë se EULEX-it në shtëpinë e tyre ka qenë e papritur dhe e paparalajmëruar.
Megjithëkëtë, ai thotë se Kosova është shtet dhe duhet pranuar të gjitha rregullat.
“Të pranojmë të gjitha rregullat, sepse Kushtetuta na i garanton të gjitha”, ka thënë ai për Express.
Krijoni Kontakt