Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Daci nuk përjashton bashkimin me LDK-në pa Sejdiun

Prishtinë, 8 tetor - Kryetari i Lidhjes Demokratike të Dardanisë, Nexhat Daci, është i bindur se as 30 për qind e votuesve nuk do të dalin në zgjedhje të parakohshme nacionale, nëse vendoset që ato të mbahen në dhjetor ose në dy muajt e parë të vitit të ardhshëm. Këtë e ka shprehur në një intervistë për “Kohën Ditore”, të cilën kjo e ka publikuar sot. Ai druan se dita e shkurtër dhe moti i ftohtë do të shkonin vetëm në favor të “kontrabandistëve të votave”, të cilët, sipas tij, do t’i mbushnin kutitë e votimeve për interesa të caktuara partiake. Kohën më të përshtatshme për zgjedhje ai e sheh tek nga fillimi i pranverës, apo nga fundi i mandatit të ushtruesit të detyrës së presidentit, Jakup Krasniqi.

Ish-kryeparlamentari Daci beson se Krasniqi është i vullnetshëm për t’i kryer punët me rregullsi, por, nuk e përjashton mundësinë që edhe mbi të ushtrohen presione të jashtme. Daci konsideron se vendi nuk do të vinte para një situate të tillë, sikur partnerët e koalicionit qeverisës PDK-LDK, do të punonin për interesa të shtetit e jo për interesa personale e klanore.
    Ripërtëritja e një koalicioni të tillë pas zgjedhjeve të ardhshme, sipas tij, do të ndikonte në shpërnguljen e qytetarëve nga Kosova.
    Kreu i LDD-së është shumë i sigurt se “dy partitë rugoviane” do të ishin të pakonkurrencë në rast të bashkimit të forcave. Por ai ka një parakusht për një bashkim i tillë. Nuk e dëshiron Fatmir Sejdiun dhe formacionin e tij në krye të LDK-së. Në një intervistë për “Kohën Ditore”, kryetari i LDD-së shpreh qëndrimet e partisë karshi proceseve të hapura politike në vend. Nuk pranon ta zbulojë platformën që LDD-ja do t’ua ofrojë zgjedhësve, por është optimist se partia e tij do të jetë “100% në qeverisje”

Për koalicionin aktual qeverisës Dci ka thënë se ai e kishte instaluar veten si koalicion për shtetin dhe “gjithë kohës ka qenë antishtetit duke punuar për interesa të veta.” Siç është shprehur ai, po të kishte pasur pak sjellje kushtetuese të këtij koalicioni, do të kishin mundur ta zgjidhnin presidentin. Sepse i kanë votat në parlament. Opozita i ka vetëm 30 vota. Mbi 85 i ka ai koalicion dhe meqë ai koalicion ka qenë koalicion për veten, për klane, që ne kemi thënë edhe koalicion i krimit, korrupsionit dhe sjelljes antishtetërore, atëherë do të ishte për ne plotësisht e pajustifikueshme që t’i bëhet qejfi prapë këtij koalicioni.

I pyetur nëse dyshon se Krasniqi mund të sillet ashtu siç duhet në këto rrethana, Daci është përgjigjur “Ndonjëherë tenton”.
    Rreth pragut zgjedhor apo të zonave zgjedhore, Daci është shprehur në favor të asaj që thotë edhe shoqëria civile ose spektri më i gjerë politik. “LDD-në nuk e pengon pragu zgjedhor 10%, as 5 %, e as 3%. Ne jemi në favor të asaj që të kemi dalje sa më të madhe në zgjedhje e të mos jemi nën 40%, siç ka ngjarë në zgjedhjet e fundit nacionale dhe lokale”, ka thënë ai. Sipas tij, nëse shpallet një datë e hershme e zgjedhjeve, unë jam i bindur se as 30% e elektoratit nuk do të dalë në votim. Çka bëhet atëherë. Dalin bandat. I mbushin kutitë, sepse në orën 16:00 bëhet terr. I kërcënojnë komisionarët për t’i nënshkruar listat. Ne i kemi zgjedhjet lokale, të cilat nuk po mund të kryhen qe një vit.

Daci po ashtu ka thënë se LDD do të shkojë vetëm në zgjedhje. “ I patëm dërguar një letër LDK-së, konkretisht kryetarit të ngrirë e tash të shkrirë të kësaj partie. Ka qenë një kërkesë shumë serioze e LDD-së. Kam qenë në gjendje me gjithçka të garantoj se do t’i fitonim zgjedhjet dhe në mënyrë shumë relaksuese. Por njerëzit e krimit, që janë të implikuar në të gjitha llojet e krimeve, reketëve, krimeve ekonomike, nuk mund të mendojnë për ardhmërinë e një shtëpie”. Ai është shprehur se LDD-së me LDK-në bashkë askush nuk do të mund t’u konkurronte, por ka përjashtuar mundësinë e çfarëdo bashkimi derisa të jetë Sejdiu aty.

Pyetjes së “Kohës...” derisa të jetë ajo strukturë në LDK, ju i përjashtoni gjasat për një bashkim forcash?
    Daci i është përgjigjur shkurt: “As gjasat teorike nuk ekzistojnë” (më gjerësisht sot në “Koha Ditore”).
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Valla erozjoni i cili e ka kap kete bagel nuk ka kush qi i bashkon...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •