Close
Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 225
    i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    [QUOTE=arbereshi_niko;2892395]Shko mor ti rrush...
    Se shqiponja nuk ha as morra dhe as tartabiqe ..., pastaj kush po te shet ty sapun o djath o diēka tjeter...

Po hajt na rrofsh pra!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi
    Bankat , kopanite e telekomunikacionit etj. jane biznese i nderuar..............
    Nese eshte edhe kisha ortodokse biznes ........atehere po keni te drejte.
    Pikerisht pra ketu eshte dhe ironia dhe hipokrizia e jone si komb.
    Kompanite e huaja po na rrjepin lekuren dhe xhepin dhe ne nuk themi asnje fjale.
    Gjithe leket e shqiptareve dergohen me thase ne bankat e huaja dhe ne buzeqeshim.

Kryepeshkopi Anastas ka sjelle fonde ne Shqiperi, dhe i ka perdorur per te ngritur Katedrale, Shkolla, Klinika etj.. dhe ne dalim dhe bertasim se nuk e duam se eshte grek.

A ka me kontradikte se kjo????
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-09-2005
    Postime
    96
    Ilia Spiro, Matrix, Seminarist!

Mua me ju me bashkon besimi ortodoks, por per fat te keq me ndan raporti qe njeriu vendos midis besimit dhe ndjenjes kombetare. Sikunder ia kam thene edhe Ilias, une jam ortodoks, por mbi te gjitha jam shqiptar. Nuk kam ndier ndonjehere ndonje pengese qe feja jone te me beje te ndihem si i tille.
    Te vijme tek kryepeshkopi: Une e pranoj dhe jam shume dakort me ju qe ai ka bere nje pune vertet te lavderueshme ne ringritjen e besimit tone ortodoks pas shkaterrimit qe pesoi nen rregjimin komunist. Por pjese e misionit te tij ishte edhe ringritja e kuadrove te respektuar shqiptare per te qene te afte te drejtojne insitucionin tone te nderuar. Dhe pas 20 vjetesh une jam i sigurt se ka te tille, ne te kundert ketu ka pergjegjesi edhe vete kryepeshkopi. Eshte i turpshem (dhe moralisht i denueshem) etiketimi apo paragjykimi qe seminaristi i ben klerikeve shqiptare. E cfare do te thote kjo? Une e di se ne bote ka plot politikane dhe burra shteti shume here me te mire se Sali Berishes apo Edi Rama, po nuk do ta pranoja kurre nje qe i huaj, sado i zoti qofte, te vije dhe te udheheqe shtetin shqiptar. Nga ana tjeter paralelizmat qe behen me bizneset e huaja jane shprehje e nje llogjike feminore te cilat nuk ia vlen ti komentosh.
    Une nuk jam aspak emocional ne kerkesen time per nje kryepeshkop shqiptar. Jam realist dhe (ne mendimin tim) kam gjithe te drejten e zotit me vete. Kisha jone quhet autoqefale, pra e qeverisur nga shqiptaret. Aktualisht nuk me rezulton te jete e tille. Jam i bindur se si une do mendonte cdo ortodoks per kishen e tij qofte ai grek, serb, bullgar apo rus.

Kisha jone ortodokse duhet te jete simbol i bashkimit te shqiptareve. Duhet te jemi te ndershem me veten dhe te pranojme se aktualisht ajo nuk eshte e tille dhe arsyeja kryesore eshte pikerisht lidershipi i saj.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar mė parė nga morrison Lexo Postimin
    Ore Ilia po ku e gjete kete titull more? Pervecse verteton qe po ben nje propagand filogreke dhe antishqiptare nuk fiton gje tjeter me kte titull...
    Mund te jete vete Janullaqi me pseudonimin Ilia, dhe nese eshte kjo cdogje ne temet behet normale.
    Injoranca nuk zhduket me top

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    [=Matrix;2893235]Pikerisht pra ketu eshte dhe ironia dhe hipokrizia e jone si komb.
    Kompanite e huaja po na rrjepin lekuren dhe xhepin dhe ne nuk themi asnje fjale.
    Gjithe leket e shqiptareve dergohen me thase ne bankat e huaja dhe ne buzeqeshim.

Kryepeshkopi Anastas ka sjelle fonde ne Shqiperi, dhe i ka perdorur per ngritur Katedrale, Shkolla, Klinika etj.. dhe ne dalim dhe bertasim se nuk e duam se eshte grek.

A ka me kontradikte se kjo????[/]
    Bureku eshte tjeter gje dhe kek-u eshte tjeter .........nuk duhet ti ngaterrosh.
    Ato katedralet ti gezoni ..........por me mire do ish te kish bere ndonje pallat per te pastrehet apo tu lidhi ndonje pension te varferve qe nuk kane te hane.
    Sic e the edhe vete ketu eshte HIPOKRIZIA

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    [=prenceedi;2893372]Bureku eshte tjeter gje dhe kek-u eshte tjeter .........nuk duhet ti ngaterrosh.
    Ato katedralet ti gezoni ..........por me mire do ish te kish ndonje pallat per te pastrehet apo tu lidhi ndonje pension te varferve qe nuk kane te hane.
    Sic e the edhe vete ketu eshte HIPOKRIZIA[/QUOTE]

sic ben dhe kisha katolike ne Itali

kot qe pagujm taksa

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    =drague;2893376]
    sic ben dhe kisha katolike ne Itali

kot qe pagujm taksa
    Te gjithe pa perjashtim drague
    Shikoni pasurite perrallore te kishave dhe xhamijave.........apo ku di une te tjera
    Predikojne per ndershmeri dhe vete jane hajdutet me te medhejne e bejne jete perrallore.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi
    Bureku eshte tjeter gje dhe kek-u eshte tjeter .........nuk duhet ti ngaterrosh.
    Ato katedralet ti gezoni ..........por me mire do ish te kish bere ndonje pallat per te pastrehet apo tu lidhi ndonje pension te varferve qe nuk kane te hane.
    Sic e the edhe vete ketu eshte HIPOKRIZIA
    Po ku e di ti qe nuk e ka bere tashme????

Kisha Orthodhokse ka ndare dhe ndan ndihma dhe ushqime per te varfrit, ofron dreka per ata qe nuk kane se c'te hane, ka ngritur kampingje per te ardhurit nga Kosova ne 1999, ka nxitur besimtaret orthodhokse te dhurojne gjak ne 1999 per vellezerit kosovare dhe ne vitet e mevonshme per te semuret talasemike etj,etj,etj... Nderkohe qe teoricienet e tipit "Frasheri" etj tregojne perralla me shqiptarizma dhe rrahin uje ne hava!
    (Me siper te thashe se ka ngritur dhe shkolla, kopshte, klinika ne cdo qytet, por ty me sa duket te kane pare syte vetem fjalen "Katedrale")

Shqiptaret Orthodhokse qe e njohin vepren e Kryepeshkopit, e kane perqafuar ate dhe e nderojne.
    Mos do te thuash se gjithe orthodhokset e Shqiperise na qenkan greke meqenese e nderojne ate???
    JO vetem kaq, por ai eshte qyetar nderi i disa qyteteve, duke perfshire dhe qytetin e Korces. Titull ky i dhene nga pushteti lokal.
    Mos valle do thuash qe Korca eshte greke meqenese e ka shpallur Qytetar Nderi Kryepeshkopin???

"Guret qe na hedhin mbi koke do i perdorim per te ngritur kete Katedrale" - kjo ishte deklarata e Kryepeshkopit ne vitin 1994 kur vendosi gurin e pare per Katedralen "Ngjallja e Krishtit" ne Korce.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 13-10-2010 mė 16:07

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga digital
    Ilia Spiro, Matrix, Seminarist!

Mua me ju me bashkon besimi ortodoks, por per fat te keq me ndan raporti qe njeriu vendos midis besimit dhe ndjenjes kombetare. Sikunder ia kam thene edhe Ilias, une jam ortodoks, por mbi te gjitha jam shqiptar. Nuk kam ndier ndonjehere ndonje pengese qe feja jone te me beje te ndihem si i tille.
    Te vijme tek kryepeshkopi: Une e pranoj dhe jam shume dakort me ju qe ai ka bere nje pune vertet te lavderueshme ne ringritjen e besimit tone ortodoks pas shkaterrimit qe pesoi nen rregjimin komunist. Por pjese e misionit te tij ishte edhe ringritja e kuadrove te respektuar shqiptare per te qene te afte te drejtojne insitucionin tone te nderuar. Dhe pas 20 vjetesh une jam i sigurt se ka te tille, ne te kundert ketu ka pergjegjesi edhe vete kryepeshkopi. Eshte i turpshem (dhe moralisht i denueshem) etiketimi apo paragjykimi qe seminaristi i ben klerikeve shqiptare. E cfare do te thote kjo? Une e di se ne bote ka plot politikane dhe burra shteti shume here me te mire se Sali Berishes apo Edi Rama, po nuk do ta pranoja kurre nje qe i huaj, sado i zoti qofte, te vije dhe te udheheqe shtetin shqiptar. Nga ana tjeter paralelizmat qe behen me bizneset e huaja jane shprehje e nje llogjike feminore te cilat nuk ia vlen ti komentosh.
    Une nuk jam aspak emocional ne kerkesen time per nje kryepeshkop shqiptar. Jam realist dhe (ne mendimin tim) kam gjithe te drejten e zotit me vete. Kisha jone quhet autoqefale, pra e qeverisur nga shqiptaret. Aktualisht nuk me rezulton te jete e tille. Jam i bindur se si une do mendonte cdo ortodoks per kishen e tij qofte ai grek, serb, bullgar apo rus.

Kisha jone ortodokse duhet te jete simbol i bashkimit te shqiptareve. Duhet te jemi te ndershem me veten dhe te pranojme se aktualisht ajo nuk eshte e tille dhe arsyeja kryesore eshte pikerisht lidershipi i saj.
    Digital,
    Mos bjer pre e shqiptarizmit fals te "Frasherve". Nuk eshte shqiptar me i mire ai qe urren grekun vetem per faktin qe eshte grek. Orthodhoksia shqiptare nuk e ka ndjere nevojen e zevendesimit te Kryepeshkopit. Nuk ka asnje peshkop shqiptar qe do pranonte me deshire te behej Kryepeshkop nderkohe qe Kryepeshkopi Anastas eshte ende ne kete jete. Per kete te jesh 1000% i sigurt.

Kishe Autoqefale nenkupton jo vetem pavaresi nga Kishat e tjera Orthodhokse ne bote, por dhe nga shteti, dhe nga komunitetet e tjera fetare ne vend.

Meqenese je orthodhoks, duhet ta dish se froni kryeepiskopal nuk eshte nje post shteteror nga i cili mund te dorehiqesh. Kanonet Kishtare e thone qarte qe Kryepeshkopi qendron ne fronin e vet deri ne largimin e tij nga kjo jete ose nqs bie ne herezi mund te shkarkohet me vendim Sinodi.

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    [=Matrix;2893571],

Meqenese je orthodhoks, duhet ta dish se froni kryeepiskopal nuk eshte nje post shteteror nga i cili mund te dorehiqesh. Kanonet Kishtare e thone qarte qe Kryepeshkopi qendron ne fronin e vet deri ne largimin e tij nga kjo jete ose nqs bie ne herezi mund te shkarkohet me vendim Sinodi.
    [/QUOTE]

Meqenese i ditke mire ligjet e kishes, kam nje pyetje per ty:
    Nese dikush nga turma e besimtareve eshte kunder zgjedhjes se kyepeshkopit, a mund te zgjidhet ai??? (shiko videon)
    A nuk eshte herezi te uzurposh fronin?????
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga prenceedi : 13-10-2010 mė 16:31

Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •