Close
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 225
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-07-2010
    Postime
    61

Fan Noli

ore ne shqiperi e jo ne Amerike po te them une???
    e dyta e la bej Anastasi dhe te lajmeroje TV se te vijne te gjitha ????
    nejse cdo njeri vjen ne kete bote ben punen e tij plaket dhe ne fund vdes, koha i tregon gjerat,i nxjerr punen e gjithsecilit, keshtu qe besoj se do dali dhe puna e Anastasit edhe e Ignatit, edhe me shoke. Shqiperia dhe nja 10 vjet do duroje sa te hyje ne ate Europe dhe keta politikanet tani "trima" dhe "atdhedashes" te ikin dhe ne brezi i te ardhmes do veme pikat mbi iiiii.

sa per ortodoksizmėn time shoku jam me ortodoks se ty, okkkkkk. dhe sa per informacion jam ZOTO nga Himara. dil nje xhiro dhe pyet per fisin tim, per ZOTO me krahė te Kuq.
    Rrofte Shqiperia
    Rrofte Himara per djemte e saj.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin
    nė fakt libri nė shqip ėshtė origjinali i cili me iniciativėn e tė birit u pėrkthye nė greqisht.

mė bėn pėrshtypje edhe mua qė baleta tė ketė thėnė fjalė tė mira pėr grekė...

Jo, jo! Botimi ne greqisht ka dale ndoshta edhe me pare se ai shqip. Ka qene nje botim paralel dhe i pavarur nga ai shqip. Te pakten keshtu e di une.

Baleta, qe e ka lexuar ne origjinal librin (mendoj), nuk tha fjale te mira per greket (!!!!) por per librin. Ka bere nje koment te mire per librin ne TV, thuaj nje vit para se te dilte ne shqip.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    Citim Postuar mė parė nga nojre Lexo Postimin
    ore ne shqiperi e jo ne Amerike po te them une???
    e dyta e la bej Anastasi dhe te lajmeroje TV se te vijne te gjitha ????
    nejse cdo njeri vjen ne kete bote ben punen e tij plaket dhe ne fund vdes, koha i tregon gjerat,i nxjerr punen e gjithsecilit, keshtu qe besoj se do dali dhe puna e Anastasit edhe e Ignatit, edhe me shoke. Shqiperia dhe nja 10 vjet do duroje sa te hyje ne ate Europe dhe keta politikanet tani "trima" dhe "atdhedashes" te ikin dhe ne brezi i te ardhmes do veme pikat mbi iiiii.

sa per ortodoksizmėn time shoku jam me ortodoks se ty, okkkkkk. dhe sa per informacion jam ZOTO nga Himara. dil nje xhiro dhe pyet per fisin tim, per ZOTO me krahė te Kuq.
    Rrofte Shqiperia
    Rrofte Himara per djemte e saj.
    Meqenese qenke kaq Ortodoks lexo te pakten gazeten "Ngjallja" te muajit shkurt te cdo viti se ne janar behet pershpirtja e Imzot Theofan Stilian Nolit. Persa i perket fisit dhe origjines ka pak per te thene se sa aktive eshte ne jeten shpirterore te kishes. Keshtu qe dhe une vij nga nje krahine po me kaq lavdi sa ju dhe ndoshta me me shum shqiptarizem ne mes te nje popullsie me shumice absolute myslimane, por qe perpiqem qe fisin tim i shquar ne arsim ta afroj me kishen, pavaresisht largimit qe ndodhi nga komunizmi. Ndoshta beni mire qe dhe ju te beni kete gje dhe te shihni nga brenda gjerat, per te folur per lavdi te shkuara te cilat fatkeqesisht kane krijuar nje krenari ne krishterimin orthodoks jo vetem tek ne por ne gjithe Ballkanin dhe ne pa kuptuar kemi krijuar nje idhull te ri i cili na pengon t'i afrohemi Perendise.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Jo, jo! Botimi ne greqisht ka dale ndoshta edhe me pare se ai shqip. Ka qene nje botim paralel dhe i pavarur nga ai shqip. Te pakten keshtu e di une.

Baleta, qe e ka lexuar ne origjinal librin (mendoj), nuk tha fjale te mira per greket (!!!!) por per librin. Ka bere nje koment te mire per librin ne TV, thuaj nje vit para se te dilte ne shqip.
    Tani e pashe, Bizantin.

Une e kam fjalen per librin e Nacionalizmit te Klejer e jo per ate te Bedulit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-07-2010
    Postime
    61

Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria

sme thua nga cila zone vjen mos shoku???

shiko c ake shkruar me doren tende por po te bej paste nje pjese vetem ne thonjeza "Keshtu qe dhe une vij nga nje krahine po me kaq lavdi sa ju dhe ndoshta me me shum shqiptarizem ne mes te nje popullsie me shumice absolute myslimane, por qe perpiqem qe fisin tim i shquar ne arsim ta afroj me kishen"

o noname ata muslimanet qe thua ti, jane Shqiptare, e sjane muslimane, dhe ti e di shume mire qe rendesi per ne Kombin Shqiptar ska luajtur, as kisha, as teqeja e as Xhamia, por Shqiptariaaaaaa, mos harro Rilindjen Kombetare.

jam kurjoz te me thuash nga cila krahine je se po vdes ta marr vesh.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    sme thua nga cila zone vjen mos shoku???

shiko c ake shkruar me doren tende por po te bej paste nje pjese vetem ne thonjeza "Keshtu qe dhe une vij nga nje krahine po me kaq lavdi sa ju dhe ndoshta me me shum shqiptarizem ne mes te nje popullsie me shumice absolute myslimane, por qe perpiqem qe fisin tim i shquar ne arsim ta afroj me kishen"

o noname ata muslimanet qe thua ti, jane Shqiptare, e sjane muslimane, dhe ti e di shume mire qe rendesi per ne Kombin Shqiptar ska luajtur, as kisha, as teqeja e as Xhamia, por Shqiptariaaaaaa, mos harro Rilindjen Kombetare.

jam kurjoz te me thuash nga cila krahine je se po vdes ta marr vesh.
    Nojre, nje gje qe nuk e keni kuptuar ende te trasheguar nga komunizmi eshte se kush ka dashuri per Perendine ka dhe per atdhene. Nuk e di nese ke marre pjese ne ndonje Liturgji Hyjnore dhe doja te dija nga ti se cfare thote per atdheun.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-07-2010
    Postime
    61
    Citim Postuar mė parė nga nonanm Lexo Postimin
    Nojre, nje gje qe nuk e keni kuptuar ende te trasheguar nga komunizmi eshte se kush ka dashuri per Perendine ka dhe per atdhene. Nuk e di nese ke marre pjese ne ndonje Liturgji Hyjnore dhe doja te dija nga ti se cfare thote per atdheun.
    Liturgji hyjnore ne gjuhen greke svete une mos shoku, dhe as nga prifterinj Grek. nejse shoku vazhdo, tu bėftė pushka top, themi neve. Njė gjė tė kesh tė qartė qė fundi i greqizimit tė Kishės sonė do tė vij shumė shpejt. Sa tė iki ky anastasi (Caci shkurt) qė kemi. vdiq nje patrioti im nga himara vajti ky caci, vdiqen 4 femije nga varferia as nje sherbese nuk u majt per shpirterat e tyre, keshtu qe mos me beni si te miret e zotit, se ne mekat e keni futur dhe juve veten, ..........

kam shume per te te thene more trim, edhe do zoti takohemi nje dite nga afer dhe te jesh i bindur qe argumentat e mia jane me te forte se te tuat, dhe pervecse me prova e fakte.

PS: Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria, mos i bėj mė ato ndarje Muslimanė, Ortodoksė, Bektashinjė e Katolik. Jemi njė dhe tė pandarė, jemi djem Shqiptarė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    Liturgji hyjnore ne gjuhen greke svete une mos shoku, dhe as nga prifterinj Grek. nejse shoku vazhdo, tu bėftė pushka top, themi neve. Njė gjė tė kesh tė qartė qė fundi i greqizimit tė Kishės sonė do tė vij shumė shpejt. Sa tė iki ky anastasi (Caci shkurt) qė kemi. vdiq nje patrioti im nga himara vajti ky caci, vdiqen 4 femije nga varferia as nje sherbese nuk u majt per shpirterat e tyre, keshtu qe mos me beni si te miret e zotit, se ne mekat e keni futur dhe juve veten, ..........

kam shume per te te thene more trim, edhe do zoti takohemi nje dite nga afer dhe te jesh i bindur qe argumentat e mia jane me te forte se te tuat, dhe pervecse me prova e fakte.

PS: Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria, mos i bėj mė ato ndarje Muslimanė, Ortodoksė, Bektashinjė e Katolik. Jemi njė dhe tė pandarė, jemi djem Shqiptarė.
    As ke per ta marre vesh kurre qe ne kisha Liturgjia Hyjnore kryhet shqip nese nuk shkon vete ta konstatosh. Ky eshte problemi yt, nese nuk do te shkosh te shohesh ne vendin ku shume flasin por nuk e shohin me syte e tyre, nuk mund te flasesh me gjate. Sado te flas une perseri nuk do ta besoje do te ishte identike si tregimi i njeriut te shpelles se Platonit qe kur pa qe gjerat jashte shpelles ishin krejt ndryshe dhe donte tua thoshte te tjereve ata nuk e kuptonin madje ishin gati dhe ta vrisnin sepse ata nuk e kishin pare ndonjehere ate qe ai u tregonte. Kaq mund te them ne kete ceshtje shko vizitoje te dielave.
    Po gjithashtu edhe per 4 femijet fatkeqe qe permende ende ti nuk i di mundesite e te krishtereve ortodokse sa perpiqen per t'i ndihmuar njerezit qe kane nevoje gjithashtu pa shkuar atje ne kisha ku dhe te krishteret kane vendin ku takohen. Persa i perket perseri sherbesave duke mos i vizituar kishat nuk ke si te marresh vesh nese njerezit luten per keta apo jo.
    Persa i perket deklarates se Kryepeshkopit ajo eshte e qartesuar, ti mjafton te shohesh vetem ngjarjet, kohen kur eshte leshuar pastaj jane probleme te tjera se cfare ka thene per te cilat askush nuk ka debatuar se nuk ka asgje jashte normales, por vetem pse foli.
    Megjithate me keqardhje them se ne perdorim nacionalizmin si argument per te mohuar ate qe nuk duam te bejme. Ne harrojme dhe gjykojme duam veprat te parat kur nuk eshte mbjelle besimi. Perpiquni njehere te flasim per besimin pa e ngaterruar me nacionalizmin, ato qe te krishteret ortodokse i respektojne apo jo dhe ne c'menyre. Keto i ke edhe ne Liturgjine Hyjnore te cilen insistoj qe duhet ta ndjekesh cdo te djele.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-07-2010
    Postime
    61
    okkk shoku e mora vesh. me anashkalon, une kam qene ne mesha dhe kamd egjuar greqisht dhe kam iku, urimin e pashkes e degjoj greqisht duke e ditur fare mire qe CACI di shqip, dhe prape i flet "kombit" te tij ne greqisht.............. etc

o djali problemi eshte i tille, te ikin keta greket boll na ndihmuan, e ngritem kishen tone se per kete erdhen ne Shqipėri per te na ndihmuar, tani boll qe na ndihmuan, flm, dhe i rregullojme vete punet e kishes sone. uroj qe te ndryshosh sado pak ne kahun e Shqiptarisė se ajo Korēa qe duan te ngulin kryqe me ushtare greke te vrare keta, eshte djepi i antihelenizmit, keshtu qe sdo e leme gjakune tyre te iki kot.

uroj qe te mos behesh kurre Kryepeshkopi jone nqs i je futur kesaj rruge se e mori lumi mėmėdhenė (atdheu) tonė, keshtu eshte thirrur Shqiperia ne kohen e rindjes kombetare more trim.

Mėmėdhe quhet toka, ku mė ka lerė koka.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    okkk shoku e mora vesh. me anashkalon, une kam qene ne mesha dhe kamd egjuar greqisht dhe kam iku, urimin e pashkes e degjoj greqisht duke e ditur fare mire qe CACI di shqip, dhe prape i flet "kombit" te tij ne greqisht.............. etc

o djali problemi eshte i tille, te ikin keta greket boll na ndihmuan, e ngritem kishen tone se per kete erdhen ne Shqipėri per te na ndihmuar, tani boll qe na ndihmuan, flm, dhe i rregullojme vete punet e kishes sone. uroj qe te ndryshosh sado pak ne kahun e Shqiptarisė se ajo Korēa qe duan te ngulin kryqe me ushtare greke te vrare keta, eshte djepi i antihelenizmit, keshtu qe sdo e leme gjakune tyre te iki kot.

uroj qe te mos behesh kurre Kryepeshkopi jone nqs i je futur kesaj rruge se e mori lumi mėmėdhenė (atdheu) tonė, keshtu eshte thirrur Shqiperia ne kohen e rindjes kombetare more trim.

Mėmėdhe quhet toka, ku mė ka lerė koka.

Lavdi Zotit qe nuk jemi fqinj me Izraelin se nuk do rrinin pa thene se Zoti Jisu Krisht fliste vetem aramaisht. Po lerini keto aty behet fjale per predikim dhe ka perkthim nga mbrapa. Pastaj provoje t'i mesosh nje gjashtedhjete e ca vjecari t'i mesosh nje gjuhe te huaj, sa rezultat do te kesh. Sigurisht qe di por nuk e flet rrjedhshem dhe sakte, prandaj perdoret perkthimi, apo dhe keshtu nuk pranohet.
    Megjithate perseri insistoj te shkoni ne kishe dhe te jeni ne kontakt me te krishteret qe shkojne rregullisht ne kishe dhe do te shihni se kisha nuk eshte greke, por thjesht shqiptare me shqiptare. Ka shume aktivitete te cilat mund te ndjekesh dhe perseri do te shohesh qe jane shqip. Botimet perseri vazhdojne te shtohen shqip. Keto sigurisht sipas mendimit tuaj shtojne greqizimin e kishes. Por nese nuk vizitove stenden e Kishes Orthodokse Autoqefale Te Shqiperise ne Panairin e Librit te pakten vizito dyqanin e kishes per te gjetur sherbesat dhe literature shqip.
    Mos u largo nga kontakti me besimtaret e rregullt te kishes sepse keshtu nuk do te kuptosh asnjehere me saktesi se cfare behet ne mjediset e Kishes.

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •