Close
Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 225
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Per girfabe

E besoj ate qe thua se nuk ka asnje peshkop shqiptar qe te pranonte te zinte vendin e Anastasit sa kohe qe ai te ishte gjalle, dhe kjo ndoshta eshte gjeja me e moralshme per tu bere. Por une nuk e besoj dot se ne rast se Hiresia e tij deshiron nuk gjenden rruge dhe menyra qe kjo te ndodhe. Mua pikerisht kjo me habit: Insistimi i tij (dhe i juaji) qe ai te vazhdoje te qendroje ne krye te kishes. Sot e kesaj dite askush nga ju nuk i eshte pergjigjur pyetjes sime: A do pranonte nje ortodoks i nje shteti tjeter kete? Ose le ta bejme pyetjen me konkrete: A ka sot ndonje kishe ortodokse autoqefale qe udhehiqet nga nje i huaj?

Peshkopet nuk zgjidhen me rrotacion edhe kur duam ne, por ne baze te kanoneve te Kishes Orthodhokse. Nje peshkop shkarkohet ose pezullohet nga detyra kur kryen shkelje te Kanoneve te Kishes, ose kur ka arsye te nje morali te dyshimte, kur eshte i pa afte qe te kryeje detyren, ose kur jep doreheqjen per arsye moshe dhe shendeti. Ne te gjitha rastet e tjera peshkopi mbetet ne fron per gjithe jeten e tij. mund edhe te transferohet ne interes te Kishes kur e kerkon Kisha nga nje pozicion ne nje tjeter. Keshtu dhe kryepiskopi do te qendroje ne ate pozicion, per aq kohe sa nuk ka ndonje nga arsyet e lart permendura.

Sa per pyetjen se a ka kishe orthodhokse qe udhehiqet nga nje i huaj, ne kishe en orthodhokse asnje orthodhoks nuk eshte i huaj por antar i kesaj Kishe edhe bir i saj, ne kuptimin tuaj, ku besoj se flitet per etnine e kryepiskopit, a mund te me thoni se cila Kishe Orthodhokse e botes ne periudhen post m,komunise ishte ne te njejtat kushte si Kisha ne Shqiperi.

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    E dini, keni nje delikatese te perkryer ne komunikim.
    Shiko sa bukur tingellon:
    Citim Postuar mė parė nga Kryeengjelli Lexo Postimin
    Arvanitasi i zjarrte Aristidh Kola nuk kundeshtoi kishen, por kishte nje ide tjeter per besimin
    Dhe shiko me sa etike:
    Por te perdoresh te vdekurit per te ngritur ide qe vec jush nuk i referon askush nuk eshte gje shume etike mendoj une.
    Me siguri keni bere ndonje master per Etike-Estetike sepse menyra e te shprehurit eshte teper e rafinuar. Dhe te them te drejten eshte shume me e rafinuar dhe etike edhe se vete deklaratat dhe shkrimet e Aristidh Koles, ndjese paste.
    Sepse vete ai nuk ka qene me kaq "etike" kur e ka AKUZUAR kishen per shume e shume krime, qe nga perndjekja e shqiptareve dhe arvanitasve e deri tek Tradhetia Kombetare ndaj popullit grek.
    Por ndoshta mungesa e etikes nga ana ime ka cuar ne kete keqkuptim.

Dhe shikoni me sa stonon brutaliteti im vulgar:
    "Une e shtyva ai ra vete"

perballe elegances tuaj fine:

Sa per ate qe e "vrau" Zoti, te gjithe ne e marrim jeten prej tij dhe nese Zoti e merr perseri kjo eshte normale.

E dini, me beri vertet pershtypje etika dhe delikatesa juaj e rafinuar. Perfytyroni sa kujdeseni edhe per perbaltjen nga ana ime, te nje pagani (sic shpreheni) jo-ortodoks.
    Vertet, eshte hipokrizia me e pasterizuar qe mund te arrihet.
    Komplimente.

Albo, pasi lexova postimin tend aq te denje dhe aq te vertete po te shkruaj nga Kisha e Shen Kozmait. Jam duke lexuar Biblen, kapitullin "Vajtimet" dhe e kuptova sa poshte kam rene. Po ndez nje qiri per shpetimin e shpietit tim.
    Do e ndez edhe nje per ty, meqe me tregove rrugen e shpetimit.
    Zoti ta shperblefte ne xhenet me 70 virgjeresha.
    -

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po mos u zini e humbni kohen kot! Cojeni nje here Frasherin, meqe e ka shprehur kete merak, tu perulet nje here eshtrave autentike, e jo atyre te blera, te ushtareve greke, te cilet, sic thote Frasheri, rane per lirine e atdheut te tyre (ne Permet, Korce etj).

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Paah sa ironik qe eshte ky djale.

Po edhe ruset qe kane rene ne Berlin...per Atdheun e tyre kane rene o shoku Seminarist. Kjo nuk do te thote qe Berlini eshte qytet sovjetik meqe je ti ironik.

Ushtaret greke u vrane ne token shqiptare, po luftonin per vendin e tyre.
    E kenaqem edhe kuriozitetin e ironise tende?

Kurse ato pleqte e plakat qe zhvarrosi Janulla kishin vdekur nga tensioni dhe diabeti...per nder te Greqise.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kavir : 16-10-2010 mė 08:41
    -

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po pse ironik, me?! Une s'po them gje! Thjeshte, sa rrini kot, meqe e keni profesor, plotesojani nje her deshiren tu perulet eshtrave te ushtareve greke.

Per lirine e atdheut, se per cilin atdhe behet fjale, kete mund ta gjejme vetem duke pyetur vete greket, e jo ty as mua!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 16-10-2010 mė 08:45

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Sepse Kisha ka karakter global ose e shprehur ne gjuhen kishtare "ekumenik" qe do te thote se perfshin brenda saj te gjithe te krishteret orthodhokse qe jetojne dhe qe kane nderuar jete, te cilesdo kombesie, gjuhe apo kohe dhe te gjithe keta jane antare te Kishes qe eshte edhe trupi i Krishtit dhe vete Zoti eshte kreu i saj.
    Kshu eshte kur flasim kot dhe te ndikuar nga emocionet. Mi shpjego pak kto kishat me karakter global me poshte te cilat jane secila ne hesap te vet...! Bile dhe brenda Greqis ke disa kisha dhe jo vetem nje.

1. Orthodox Church of Taiwan

2. Ukrainian Orthodox Church of Canada

3. Greek Orthodox Archdiocese of Australia

4. Holy Metropolis of Monemvasia and Sparta

5. Orthodox Church in Belgium

6. Metropolis of Korea

7. Metropolis of Patra

8. Greek Orthodox Archdiocese of Italy

9. Holy Metropolis of Cephalonia

10. Greek Orthodox Archdiocese of Thyateira and Great Britain

11. Serbian Diocese of Raska and Prizren

12 Church of Japan

13. Church of Crete

14. Indian Orthodox Church

15. Mitropolis of Limassol (Church of Cyprus).

Nese do ti vishnim Krishtit emblema kombetare kjo nuk do te ishte me Kishe, por cfado gjeje tjeter
    A me tu lumsha tani na thuaj C'far jane ato me lart?

Tjeter pune pastaj nese dikush deshiron nje Kishe te nje lloji tjeter, por kjo nuk mund te jete Orthodhokse.
    Pra te gjitha ato me lart nuk na qenkan orthodokse....!!!

Autoqefale do te thote e vete administrushme, persa i perket karakterit te saj organizativ, por jo e pavarur dhe e shkeputur nga kishat e tjera simotra ne kuptimin kishtar.Kjo per arsye praktike te organizimit dhe administrimit te saj territorial.
    Dmth e pavarur.....

Dhe e gjithe jeta e saj udhehiqet dhe drejtohet nga Kanonet Ekumenike te Kishes Orthodhokse. Qe do te thote te struktura dhe gjithcka tjeter qe percaktojne Kanonet. Dhe asgje me shume apo me pak. Dhe Kisha e Shqiperise i ploteson keto Kritere.

................???????

Per te qene orthodokse apo per te qene greko orthodokse i ploteson kriteret? Te mbahet mesha ne ghuhen greke dhe kryetari i kishes te jete grek mua me duket sikur i jepen ngjyra kombetare apo e kam gabim....?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga morrison : 16-10-2010 mė 08:51

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Pse nuk e kishe me ironi ti?
    Kaq serioz dhe dukesh ironik ti, pale te flasesh me ironi. Do na lesh pa goje.

Sa per "pyetjen e grekeve", une di qe kishte nje lufte Italo-Greke. Greket luftonin per hesap te tyre, Italia per hesap te vet....dhe digjej Shqiperia. Italianet ishin pushtues, greket kishin te drejte...lufta e tyre nderohet, e italianeve jo.
    C`hyn ketu "pyetja e grekeve"? Te pyesim keta te sotmit per te renet e LIIB?
    Apo e ke fjalen per ata qe jane vrare?
    -

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po si nuk hyn pyetja bere grekeve, se per cilin atdhe rane? Vete Frasheri e pranon se eshtrat e ushtareve greke te rene, te cilave ai u perulet, jane sebep pretendimesh territoriale. Frasheri vertete, qe ka matufepsje, ka, por jo te plote.

Mesa kuptoj une, nuk ka nevoje te pyesesh greket e sotem. Pergjigja eshte e dhene me germa te gdhendura mu para parlamentit grek, tek ushtari i panjohur.

Dhe ti Kavir, meqe rri ne kishe te sh. kozmait e lexo vajtimet, shih e lexo nje here psalmin 145 (ndoshta gaboj numrin), teksti i kenges se boniemave "by the rivers of babilon"...

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Po pse ironik, me?! Une s'po them gje! Thjeshte, sa rrini kot, meqe e profesor, plotesojani nje her deshiren tu perulet eshtrave ushtareve greke.

Per lirine e atdheut, se per cilin atdhe behet fjale, kete mund ta gjejme vetem duke pyetur vete greket, e jo ty as mua!
    Shume i thell je seminarist... hahahahha, mos e ke gje llafin per clirimin e vorioepirit te okupuar nga shqiptaret. Une habitem me ju or burre i dheut... nese ti e ndien veten grek e drejta jote, po na ler neve te qet ne Atdheun tone dhe le ta duam dhe ta respektojme njeri tjetrin. Une kam biseduar me dhjetra ish ushtare te ushtrise greke dhe te gjith pohojne se vajten per te cliruar vorioepirin atje, pra i kam pyetur dhe kjo eshte dhe pergjigja qe kerkon ti. Tani konkluzionet nxirri vet.... sipas oreksit.... sbehet llaf...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O Morrison, une iu referova DESHIRES se profesor Frasherit e jo times. Ai ka deshire te perulet para eshtrave autentike te ushtareve greke te rene ne lufte per lirine e atdheut te tyre, por vetem kerkon qe ato te jene autentike pra e jo eshtra te sajuara. Shihe postimin 5 ne kete teme.

Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •