Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Citim Postuar më parë nga elinokton Lexo Postimin
    Vetem nese beson tek Zoti tek (gjej ndonje dashnor) prinderit mund te besh nje zgjidhje pozitive ne dashuri, ndryshe je e humbur.
    mos, pse ateistet sipas teje bekan vec zgjidhje negative ne dashuri?
    imagine there's no countries...
    nje fjale, nje kuptim...
    :))))

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    Citim Postuar më parë nga elinokton Lexo Postimin
    Po bejme nje krahasim.
    Papritur sheh nje makine te bukur americane dhe bie ne dashuri. Shkon ne shtepi e i thua babushkes: Babushka une e dua ate Dodge qe pashe sot ne rruge(kudo qe e ke pare). Babushka te thote:- Karamele babushkes do te blej une ty nje Toyota Matrix qe ta kesh super fare, economike, nice shape, fast, japoneze pra garanti.
    -Po jo mor babushka une dua Dodge ajo me pelqen.
    -Po ajo prishet shpejt moj karamele babushkes per 2-3 vjet hidhe poshte pastaj. hmmmhmmmmhmmmm babushka..... please...Mire karamele babushkes po ta blej. PS (Jam i bindur qe ti ndoshta mund ta blesh vete Dodgin pa pyetur por flas ne pergjithesi per mentalitetin tone familjar dhe supozohet ti je akoma ne shkolle e nuk ke te ardhura).
    Ti nuk e ke idene nga motori i makines pra nga ZEMRA ne kete moshe nese ti merr nje Zemer(motori i makines) qe do te ndahesh per 2-3 vjet me mire bli ndonje makine te perdorur ose nderro Zemra(gjej ndonje dashnor) cdo dy tre vjet dhe mos e quaj dashuri por lidhje zoondienjash.
    Pra dashuria eshte ndienje qe buron nga truri ata qe humbasin kontrollin jane victima ata qe dashurojne me sy, apo organe te tjera shqisash apo tjeter pa "firmosur ne Komitet" jane kalimtare qe kurre nuk ndalen ne stacionin dashuri edhe pse mund te kene kaluar qindra here afer tij.
    Meqe beme nje bisede me shoket ketu u mundova te percjell cfare thame.Bile u mundova te mos permend rastin kur dashurohesh me ndonje kafshe shtepiake cili eshte organi pergjegjes.
    Vetem nese beson tek Zoti tek (gjej ndonje dashnor) prinderit mund te besh nje zgjidhje pozitive ne dashuri, ndryshe je e humbur.
    Te kesh fat!
    tani nuk mund te ndalem tek cdo fjale qe ke thene po nese do te ktheja nje pergjigje te pergjithshme sipas mendimit tim ke gjetur nje krahasim te gabuar mes DASHURISE dhe MAKINES....jane ne dy disiplina krejt te ndryshme sipas meje....ta sjellesh dashurine ne kete trajte qe e ke sjelle ti do te thote ta = me nje kaprico momentale dhe une nuk isha duke folur per kete...po kerkoja thjesht te dija pse Zemra eshte marre si nga autoret ashtu dhe nga gjithe te dashuruarit si organi kryesor i dashurise(ne kete rast po flasim per nje dashuri dhe jo per nje kaprico si puna e Dodge-s qe thua ti...gjithashtu nuk kuptoj nese me je drejtuar mua personalisht me faktin se ne moshen time nuk mund te marr vesh nga moterret e makinave(pra nga c'eshtjet e zemres)....nese eshte keshtu po te them i nderuar se jo gjithmone kur hapen tema ne FSH duhet te nisemi nga ndonje problem vetjak...kjo teme nuk eshte nje pyetje se ciles une personalisht nuk di ti jap nje pergjigje por thjesht doja te diskutoja me ju duke marre mendime dhe opinione te ndryshme...dhe dicka te fundit persa i perket "firmosjes ne komitet'...qe ne mos gaboj e quan stacionin e fundit te dashurise do te shtoja dhe une mendimin tim....dashuria sipas meje ka vetem nje stacion ku hipen....ndersa stacion te fundit per te zbritur nuk besoj se ka tjeter vecse vdekjes ndaj firmosja ne komitet qe ju citoni nuk ka lidhje drejtperdrejte me dashurine por eshte nje kompromis qe dy te dashuruar bejne per te qendruar prane e per te bashkuar territore....pra une nuk gjej ndonje lidhje me ndjenjat ne kete pike...vecse me interesat ...

Gjithsesi i nderuar te falenderoj shume per komentin qe ke dhene...e vlersoj mendimin tend qofte ky edhe i gabuar sipas kendveshtrimit tim
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    Citim Postuar më parë nga uj me gaz Lexo Postimin
    ti po ben disi te njejtin "gabim" - dhe ne kete rast mund te perdoret vec fjala "gabim" - qe behet sot e kesaj dite me se shumti ne kete bote: po mundohesh te gjesh arsyen e dashurise. kjo eshte e pamundur. sepse dashuria eshte e vetmja qe mund te egzistoje edhe kur jeta eshte shuar. sepse jeta mund te linde vec prej dashurise...

lidhja midis zemres dhe dashurise eshte bere mbase sepse zemra eshte organi kryesor jetesor. por une do e zevendesoja fjalen "zemer" me fjalen "shpirt". dashuria eshte shpirt...
    Nuk e ke kuptuar mire ate cka une kerkoj i nderuar...nuk dua te di arsyen e dashurise....askush nuk mund ta gjeje nje arsye per kete dhe jam dakort ne kete pike...por une kerkoj te di pse kesaj dashurie i bashkangjisim zemren si nje organ per ta percjelle dashurine??? pse nuk perdorim ndonje organ tjeter ...vetem kaq kerkoj te di...dhe ti ne pjesen e dyte te komentit tend ke thene dicka por prap shpirti eshte dicka tjeter...nuk eshte organ...une dua te ndalem vetem nga kendveshtrimi i organeve...
    Ndryshuar për herë të fundit nga stella_senza_cielo : 27-09-2010 më 05:01

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Citim Postuar më parë nga stella_senza_cielo Lexo Postimin
    Nuk e ke kuptuar mire ate cka une kerkoj i nderuar...nuk dua te di arsyen e dashurise....askush nuk mund ta gjeje nje arsye per kete dhe jam dakort ne kete pike...por une kerkoj te di pse kesaj dashurie i bashkangjisim zemren si nje organ per ta percjelle dashurine??? pse nuk perdorim ndonje organi tjeter ...vetem kaq kerkoj te di...dhe ti ne pjesen e dyte te komentit tend ke thene dicka por prap shpirti eshte dicka tejter...nuk eshte organ...une dua te ndalem vetem nga kendveshtrimi i organeve...

dashuria eshte "shpirt" sepse shpirti eshte i pamaterializueshem plotesisht. zemra eshte biologjikisht vec nje pompe, truri kryesisht nje kompjuter kurse teresia e qenies njerezore eshte shpirti. te pakten une nuk njoh fjale tjeter qe te pershkruaje me plote kete teresi. ne nuk e dime c'ndodh me shpirtin kur vdes trupi, por dime qe trupi pa shpirt do ishte vec nje robot.
    nje fjale, nje kuptim...

Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Postime
    617
    jam shume dakort po mua nuk me duhet nje perkufizim mbi dashurine dhe shpirtin...jam duke pyetur dicka tjeter...me intereson ana biologjike sic e quajte ti (edhe pse nuk quhet ashtu)...me intereson te di nese ka nje organ tjeter ekuivalent me zemren qe mund tia bashkangjisim te ashtuquajtures DASHURI????

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pershendetje te dashur miq e mikesha,

Pse themi qe eshte zemra ajo qe dashuron?!
    Pse nuk mund te dashurojme me diçka tjeter ?...
    E kam fjalen per nje dashuri te vertete dhe jo thjesht nje aventure rradhe siç mund te jete per disa.
    Si mendoni ju ku i ka fillesat gjithe kjo gje?
    Jam shume e interesuar te di pse njerezimi zgjodhi zemren si organin e vetem te dashurise?!
    Mos ndoshta pasi zemra eshte organi kryesor qe na mban gjalle ?!

Ju falenderoj paraprakisht
    Sepse duket qe ka nje "force gravitacionale" qe terheq te gjitha ndjenjat tona, dhe kjo ka te ngjare te jete zemra.
    pra perderisa pranojme qe dashuria eshte e verber, pra nuk bie dakord me llogjiken, truri nuk hyn fare ne kete mes.
    truri sherben per sex.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    jam shume dakort po mua nuk me duhet nje perkufizim mbi dashurine dhe shpirtin...jam duke pyetur dicka tjeter...me intereson ana biologjike sic e quajte ti (edhe pse nuk quhet ashtu)...me intereson te di nese ka nje organ tjeter ekuivalent me zemren qe mund tia bashkangjisim te ashtuquajtures DASHURI????
    dashuria eshte zanafilla, zoti, natyra... mund ti bashkangjitesh gjithcka, por asgje te fundme, pra as materiale. madje as zemren.
    nje fjale, nje kuptim...

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    [QUOTE=uj me gaz;2876459]ti po ben disi te njejtin "gabim" - dhe ne kete rast mund te perdoret vec fjala "gabim" - qe behet sot e kesaj dite me se shumti ne kete bote: po mundohesh te gjesh arsyen e dashurise. kjo eshte e pamundur. sepse dashuria eshte e vetmja qe mund te egzistoje edhe kur jeta eshte shuar. sepse jeta mund te linde vec prej dashurise...

lidhja midis zemres dhe dashurise eshte bere mbase sepse zemra eshte organi kryesor jetesor. por une do e zevendesoja fjalen "zemer" me fjalen "shpirt". dashuria eshte shpirt...[/QUOTE]

E po te pushoj Zemra se rrahuri ku do qendroj Shpirti pastaj !?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin

E po te pushoj Zemra se rrahuri ku do qendroj Shpirti pastaj !?
    kjo eshte magjia e dashurise (shpirtit), qe nuk mund te shpjegohet perfundimisht. madje nuk mundet as te perjetohet perfundimisht. do kete gjithmone pak dashuri me shume per t'u perjetuar...
    nje fjale, nje kuptim...

Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Postime
    617
    Citim Postuar më parë nga fuzzy_logic Lexo Postimin
    Sepse duket qe ka nje "force gravitacionale" qe terheq te gjitha ndjenjat tona, dhe kjo ka te ngjare te jete zemra.
    pra perderisa pranojme qe dashuria eshte e verber, pra nuk bie dakord me llogjiken, truri nuk hyn fare ne kete mes.
    truri sherben per sex.
    interesant mendimi juaj. ! ! !

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •