Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    Persa i perket Kastros, ai ka marr fund me kohe. U dashka degjuar tani qe paska dale pro Izraelit? Te shofi punet e veta e mos merret me probleme nderkombetare, se s'ka shume rendesi se cfare mendon Kastro.

Kuba eshte ne pike te hallit. Kane shkuar gjith kubanet ne Florida.

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Ai vend qe do arrij marketin e lire do arrij demokracin e vertet dhe do eci perpara me ritmin e botes se zhvilluar boten.

Izraeli eshte i vetmi vend ne Lindjen e Mesme dhe duhet admiruar. Ato vende autokratike gjithnje do krijon problem per keto vende qe kan arritur marketin e lire dhe demokracin.
    Modeli qe arriti Evropa tregon te verteten. Qe mbas Luftes se Dyte Boterore, asnje vend me market te lire nuk ka luftuar dike qe permban te njejta ngjashmeri.

Edhe sikur Palestina te arrij pavarsine ose statusin qe duan, ne fund se fundi do krijoj me shume tension dhe do distabilizojn rajonin me keq! Palestina asnjehere nuk do arrij market te lire qe ben te mundshme zhvillimin e demokracise sepse kan perpara fene, korrupsionin, dhe nuk pranojn te miratojn sistemin ekonomike/social Perendimore.
    Il Club Più Titolato Al Mondo

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga niku-nyc Lexo Postimin
    Palestina asnjehere nuk do arrij market te lire qe ben te mundshme zhvillimin e demokracise sepse kan perpara fene, korrupsionin, dhe nuk pranojn te miratojn sistemin ekonomike/social Perendimore.
    une nuk njoh ndonje shtet ne bote qe ka me perpara fene, se izraeli...
    imagjino: nje i konvertuar ne hebraizem nga cilado fe tjeter, merr pasaporte izraeliane...
    kjo tregon se izraeli nuk e ve perpara fene??????

nese dikush konvertohet ne islam, nuk merr pasaporte saudite apo ndonje tjeter.
    nese dikush konvertohet ne krishterim, nuk merr pasaporte italiane apo ndonje tjeter.
    nese dikush konvertohet ne hinduizem, nuk merr pasaporte indiane apo ndonje tjeter.
    nese dikush konvertohet ne budizem, nuk merr pasaporte tailandeze apo ndonje tjeter.
    Vasudhaiva Kutumbakam

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    imagjino: nje i konvertuar ne hebraizem nga cilado fe tjeter, merr pasaporte izraeliane...

nese dikush konvertohet ne krishterim, nuk merr pasaporte italiane apo ndonje tjeter.
    nese dikush konvertohet ne hinduizem, nuk merr pasaporte indiane apo ndonje tjeter.
    nese dikush konvertohet ne budizem, nuk merr pasaporte tailandeze apo ndonje tjeter.
    Po por nuk i nxit urrejtie, dhe luft feja tyre dhe nuk i prish pun ne punet diplomatike , siq e shohim Izraelin vetem perpara e ka derguar.

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

Kur ka fene perpara do te thot qe nga mentaliteti jan te prapambetur nga ekonomia, zhvillimi, sistemi i edukimit, transparenca politike...
    Izraeli eshte shtet fetar por nuk ven fene perpara ekonomise, sistemit politik, diplomacise, dhe sigurine. Ne qoftese Izraeli do ishte shtet qe komandoej nga feja dhe mentaliteti fetare atehere asnjehere nuk do ishte vend i zhvilluar; do ishte ne nje nivel mizerje si Plaestina apo shtetet fqinje.

Per me teper shiko gjith Lindjen e Mesme pervec Izraelit. Edhe Indonezia qe eshte shteti me i madh Myslimane, te pakten jan me liberal dhe kan zhvillim me shume dhe bota i njef si me mesatar nga ana e fese.
    (Shyqyr qe kane ate naften per nje kohe te caktuar, edhe Afrika do dukej si vend me i zhvilluar se Lindja e Mesme).

Lindja e Mesme ne dekadatat e ardhshme gjithnje do behet problem me shume per boten dhe do krijoj akoma me shume tension. Ato vende qe nuk kan sistem te edukimit per te ardhmen, ekonomi qe perben ne marketin e lire, dhe sistem demokratik jan ne rruge te mbare drejt prapambejtjes.

Palestina bashk me gjith vendet ne rajon jan vende qe nuk do ndryshojn dhe qe nuk do ecin perpara me ritmin e globalizimit dhe zhvillimit. Nuk ecen edhe gjate 2 mije vjet me perpara, cfare shance kan sot te arrijn teknollogjin dhe edukimin qe ka pjesa tjeter e botes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga niku-nyc : 30-09-2010 më 08:57
    Il Club Più Titolato Al Mondo

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Po por nuk i nxit urrejtie, dhe luft feja tyre dhe nuk i prish pun ne punet diplomatike , siq e shohim Izraelin vetem perpara e ka derguar.
    nuk po merrem fare me kete.
    une thjeshte thashe qe nuk ka shtet qe e vendose fene me perpara se izraeli. kaq.

pse merreni me: Po por..............................................
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    @niku-nyc: edhe per mendimin tim shteti duhet te jete i shkeputur nga feja. e kam thene shume here. shteti duhet te kete ligjet e veta, feja te vetat dhe ligjet e fese nuk duhet te bien ne kundershtim me ato te shtetit...

per rastin e izraelit ku feja eshte kusht edhe per te marre nenshtetesine, tregon se sa e rendesishme feja per kete shtet. nuk eshte si krishterimi per europen.
    ne shume aspekte eshte edhe me i rendesishem se islami per shume vende islamike...
    ata e vetequajne izraelin: shteti hebre...
    Vasudhaiva Kutumbakam

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Keq t`i mbrosh e keq t`i shash keta trecerekpantollet.
    Kastro ka gjithe jeten qe sulmon Izraelin dhe mbron arabet dhe sidomos palestiezet. Nuk u hap ndonje teme.
    Biles edhe ne kete rast nuk ka mbrojtur Izraelin por thjesht ka pohuar holokaustin....na doli burre i keq tani.
    -

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Keq t`i mbrosh e keq t`i shash keta trecerekpantollet.
    Kastro ka gjithe jeten qe sulmon Izraelin dhe mbron arabet dhe sidomos palestiezet. Nuk u hap ndonje teme.
    Biles edhe ne kete rast nuk ka mbrojtur Izraelin por thjesht ka pohuar holokaustin....na doli burre i keq tani.
    po ai nuk behet burre i mire apo burre i keq duke folur per lindjen e mesme qe eshte mijera km larg nga kuba...
    ai duhet te gjykohet duke u bazuar tek varferia apo mireqenia e popullit te tij.
    atij popull qe sot per faj te tij po vdes urie, nderkohe qe ai po noton ne ar...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •