kam ne plan te ndertoj nje shtepi te re ketu ne vendlindje.akoma nuk e kam vendosur se cilin plan te zgjedhi per ta ndertuar keshtu qe po ju drejtohem te gjithe forumnistave qe nese kane fotografi dhe plane te shtepive te bukura ta paraqesin ketu ne kete teme te forumit
ju falemninderit.
Te dashur dhe fort te nderuar forumiste
Jam ne hall te madh. Kam disa prona , por si shumica e shqiptareve i kam me pjestar te tjere, jo i vetem. Nuk i kam qejf sherret ndaj dua te dal i vetem me pronen qe me takon. A ka mundesi qe une te ndaj nje toke e cila ka 5 pjestare ku une jam njeri prej tyre dhe te marr pjesen qe me takon te vecuar nga te tjeret?
A duhet te bej ndonje gjyq per ndarje prone ne kete rast apo ka ndonje ligj qe ma lejon kete? Qofte dhe nje meter po te kem e dua ta kem ne emrin tim dhe vec nga te tjeret.
Si fillim te duhet te kesh dokument qe je bashkepronar,dhe ne dokument te jene te listuar emrat e pjestareve qe kane prone...Nqs prona ka 5 bashkepronar,do i kerkosh 1/5 e prones.
Pastaj te duhet te besh marrveshje me pronaret e tjere qe te marresh copen qe te takon te shkeputesh nga bashkepronesia dhe kjo 1 e peste te njihet si pjesa jote me nje pronar te vetem,emrin tendBehet dokumenti marrveshjes,merren firmat e pjestareve te tjere te prones qe jane dakort e noterizon dhe kaq.
Krijoni Kontakt