Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    Jack, ky produkt ka pothuajse tė njėjtat tipare si ato tė atij qė thua ti, gjithėsesi diferenca nė ēmim ėshtė afėrsisht po aq.
    Pėr mendimin tim biznesi i vogėl ėshtė njė segment evazioni fiskal jo me mė pak peshė se ai i biznesit tė madh, kėshtu qė kėta t'i lėnė dėnglat e qurravitjet e tė pajisen si gjithė bizneset e tjera. Por ama ėshtė e paparanueshme shitja e kėtyre kasave me ēmime abuzive, gjė nga e cila pėrfiton Bode e tė preferuarit e tij.
    Protesta e tyre pėr ēmimet abuzive qėndron, por kėrkesa pėr mospajisje me kasė fiskale ėshtė tėrėsisht refrektare.
    Ne shqiptarėt duhet tė ngulitim nė kokė se lufta ndaj evazionit fiskal zė fill kur ne kėrkojmė kuponin tatimor pėr produktin apo shėrbimin qė blejmė, nėse nuk e bėjmė kėtė, jemi ne tė parėt qė e lejojmė, nė dėmin tonė fillimisht.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anėtarėsuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    si mund te quhet tregtar ai qe punon prej 15 vjetesh dhe nuk ka 400 euro te blej nje kase?
    qeveria duhet te tregohet shume strikte me tregtaret se ata e kane vetem me ta futur, shesin shume shtrenjte; jane te gjithe milionere, le te hiqen ashtu sikur s`kane me honger.
    ndersa per cmimin e kasave eshte cudi; ato ne kine kushtojne vetem 25 euro, perse duhet te shiten tek ne aq shtrenjte?

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Po nuk eshte problemi i kasave fiskale,por menyra si duan ta fusin edhe me gjerat elementare.
    Ti si shtet don kasen fiskale te lidhur online me sistemin tend te leshit.
    Ne rregull,une si tregtar kam obligim qe te pajisem me kase fiskale.
    Por une kam te drejten time qe ta blej ku te dua,si te dua,dhe te shpenzoj sa te me doje qejfi
    Une psh e dua kasen fiskale qe te me beje edhe kafe,ose akullore.
    E gjej te perdorur jashte shtetit me 50 € dhe jo te me imponosh ti blerjen.
    Keta duan te integrojne mentalitetin komunist ne sistemin kapitalist,por eshte thjesht e pamundur.
    Do te perfundoje qe do te vendosen kasat,qe do te fillojne kontrollet dhe si perfundim..shtim i korrupsionin.
    Imagjino ate nonen e shkret qe rrin tek kioska, shet 30 paketa ne dite dhe 5 karta vodafone.A e dini sa ka fituar?
    600 leke.
    Ska rendesi sa fiton por duhet te pajiset me kase fiskale.

Meqe jam po ju tregoj edhe nje barcalete.
    Ridvan Bode,pronar 50 % i kompleksit turistin ne Qerret,gje qe nuk figuron ne deklaraten e pasurise,ben propozimin e drejte nga njera ane,per pajisjen me kasa fiskale per te gjitha bizneset.
    Me duket e drejte.
    Po ky Bode qe thoni ju,duke shkuar ne shtepi i telefon rastesisht miku i kunatit te nje kusheriri te trete.
    Ej i thote,nga viti qe vjen do miratojme ligjin per kasat fiskale.
    Po ti e ke akoma ate dyqanin qe riparon cellulare?
    Posi e kam-i thote miku i kunatit te kusheririt
    Meqe je-i thote Bodja,pse nuk hap nje biznes per kasat fiskale keshtu rastesisht.
    Pstaj rastesisht lidhu me nje firme qe importon kasta fiskale,dhe rastesisht do behesh tregtar kasash.
    Pastaj po rastesisht 50% e fitimit do nderroje xhep,dhe rastesiht do qelloje qe eshte xhepi im.
    I fusin edhe nje te qeshur ne fund,puē njeri e puē tjetri.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

E gjith dynjaja ka Kasa Fiskale.

Vec Edwin Rama nuk i do.

Ne fakt ai i do, por kur do ta mer pushtetin.

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anėtarėsuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    si shum gjona tjera ,vec kur t'hypi vet , der athere t'gjith n'rug t'modhe
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Zgjidhja eshte qe Ministria e Financave, te negocioje ne tregun boteror per nje kase qe e ben punen dhe eshte me koston sa me te ulet, e te bleje nje sasi te madhe qe te mbuloje gjithe nevojat e biznesit ne vend. Dhe pastaj shteti tua shesi bizneseve me anen e Postes Shqiptare. Ne kete menyre i nderpritet udha abuzimeve dhe adresohet shqetesimi i tregtareve qe cmimi i kases eshte shume i larte.

Tek e fundit, nese cmimi i kases eshte i larte, shteti shqiptar duhet te subvencionojne nje pjese te kostos (le te themi 30%) te gjitha bizneseve te vogla. Kjo do te jete nje humbje per buxhetin e shtetit, por qeveria duhet ta shohi kete si investim per ngritjen e nje sistemi fiskal modern dhe transparent. Kostoja e pajisjeve do te mbulohet ne vitet ne vazhdim nga mbledhja e taksave mbi xhiron e fitimin qe sot nuk raportohen nga bizneset.

Ky eshte hapi i fundit e final per ta nxjerre biznesin shqiptar nga bataku i erret i ekonomise se zeze.

Albo

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Po te duan politikanet ky problem behet shum me thjesht.

Le te supozojme se i moren te gjithe kasat dhe cdo pagese shkon on line ne min e financave. Por nese un nuk i bej skondrino apo fatur si e quajne ne Shqipari ne min e financave nuku shkon asgje. Dmth i bie qe min ne cdo bisnes te vej nga nje roje dhe te kontrolloj nese e mori faturen apo jo, dhe nese jo ti vere gjobe bisnesit. Nga ana tjeter bisnesi i thot qytetarit ta jap fatur me 5 lek ulje, dhe bien dakort, keshtu qe finanza nuku ka cfar ti beje se nuku ve dot kaq shum roje.

Prandaj ne Itali ky problem u zgjidh me nje mundesi tjeter, ne ligj qe thot, se Ti si tregtar mund te zgjedhesh te punosh me kase apo ka kase kur punon pa kase giro e dyqanit percaktohet afofait x- leke dhe ti nuk je me i detyruar as te blesh kase e as te besh fature. Ne te kundert do blesh kase dhe do besh fature per cdo blerje, dhe nese kapesh qe nuk ben fature te vene gjobe.

Nuk do ishte keq qe bisneset tona te kishin edhe kete mundesi zgjidhje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Zgjidhja eshte qe Ministria e Financave, te negocioje ne tregun boteror per nje kase qe e ben punen dhe eshte me koston sa me te ulet, e te bleje nje sasi te madhe qe te mbuloje gjithe nevojat e biznesit ne vend. Dhe pastaj shteti tua shesi bizneseve me anen e Postes Shqiptare. Ne kete menyre i nderpritet udha abuzimeve dhe adresohet shqetesimi i tregtareve qe cmimi i kases eshte shume i larte.

Tek e fundit, nese cmimi i kases eshte i larte, shteti shqiptar duhet te subvencionojne nje pjese te kostos (le te themi 30%) te gjitha bizneseve te vogla. Kjo do te jete nje humbje per buxhetin e shtetit, por qeveria duhet ta shohi kete si investim per ngritjen e nje sistemi fiskal modern dhe transparent. Kostoja e pajisjeve do te mbulohet ne vitet ne vazhdim nga mbledhja e taksave mbi xhiron e fitimin qe sot nuk raportohen nga bizneset.

Ky eshte hapi i fundit e final per ta nxjerre biznesin shqiptar nga bataku i erret i ekonomise se zeze.

Albo
    Mjafton te mos presesh faturen dhe kasa nuk punon pra punen e zeze nuk e heq dot.

Shteti yne apo politikanet tane bejne bisnes me xhepat e popullit, ata brenda 10 vjeteve na i kan nderruar 3 here me urdher pashaportat. Kur une paguaj per nje pashaport 5 vjecare 50 euro, dhe ti shtet pas nje apo dy vjetesh me nxjerr nje model tjeter dhe me detyron qe ta nderroj, por me pare duhet te me kthesh mbrapc koston e pashaportes qe nuk u perdor, ose ne pashoperten e re te me besh zbritjen e viteve qe nuk u perdor dhe une ti kam paguar.

Por shteti yne eshte shtet hajdutesh qe fitojne me tenderat e pashaportave, te kasave, etj...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardajan : 27-09-2010 mė 15:51

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar mė parė nga leci Lexo Postimin
    Ti si shtet don kasen fiskale te lidhur online me sistemin tend te leshit.
    Kėtu e ke gabim lol, sistemi ėshtė shumė bashkohor e shumė funksional, ėshtė ndėrtuar nga njė kompani italiane dhe ėshtė vėnė nė punė para njė viti. Kėto i di sepse kam nė kusho qė merret me kėtė punėn e kasave (te njė kompani rivale, qė s'ka licensė).
    Life's too short to remove USB safely.

Dark Angel Maska e smokkie
    Anėtarėsuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Sistemi online punon. Asnjeri nuk doli te thote qe jane shkurtuar radhet neper zyrat e tatim-taksave fale ketyre sisteme online qe na ka vene ne dispozicion republika neo komunisite shqiptare. Kushdo qe ka pasur lidhje me taksat e mban mend cfare radhe duhet te mbaje per te mare nje cope formulari per te deklaruar te ardhurat etj.
    Para se te akuzoni qeverine tone te dashur, interesohuni njehere sa kushton nje kase+modem per transmetim online ne shtetin kapitalist ku punoni si murator.
    Dhe mos u beni aq acarues me shprehje si "ju ne shqiperi" "si i thoni ju ne shqiperi" " ju te shqiperise" etj.
    Cdo gje eshte relative...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •