Close
Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 215
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga fuzzy_logic Lexo Postimin
    degjo, nuk i plasi askujt se sa here ke qene ti me te dashuren ne tajlande apo jashte europes, apo sa para ke....bobo mentalitet tipik katnari.
    ai i yti eshte mentalitet injoranti. sapo dikush thote qe ka qene ne nje vend apo nje tjeter, mendon se personi ne fjale po mburret...
    une e thashe ate pasi te po me akuzoje se po mburresha... e more vesh?

p.s. poi shoh edhe shkrimet e tjera te tuat ketu dhe ne tema te tjera... nje mungese edukate mbizoteron ne shumicen e shkrimeve te tua... meso te shkruash!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ai i yti eshte mentalitet injoranti. sapo dikush thote qe ka qene ne nje vend apo nje tjeter, mendon se personi ne fjale po mburret...
    une e thashe ate pasi te po me akuzoje se po mburresha... e more vesh?

p.s. poi shoh edhe shkrimet e tjera te tuat ketu dhe ne tema te tjera... nje mungese edukate mbizoteron ne shumicen e shkrimeve te tua... meso te shkruash!!!
    Nga eksperienca, zakonisht njerezit qe mburren genjejne.

dhe per ta futur temen ne binaret e vet, ik nga tajlanda dhe kalo ne afrike, qe ke qene me dashnoren ne tajlande ne e morem vesh tani dhe qe gjysmen e javes e kalon ne zvicer dhe kte e morem vesh, dhe qe te konsiderojne nje extracomunitario, ty dhe mua bashke, dhe kte e dime.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    120
    para pasurive minerale te cilat nuk jane te domosdoshme per jeten, njeriu ka nevoje per ushqim, keshtu Afrikanet te cilet imigruan ne Evrope gjeten begati ne tokat pjellore teksa Afrikanet e mbetur i pushtoi shkretetira. Ketu lindi varesia, nje i uritur sigurisht qe do jepte gjithe diamantin e panevojshem per nje cope buke qe ja shuan urine. Evropianet qe problemin e te ushqyerit e moren "for granted" e kishin rrugen e hapur te skllaveronin popullin e uritur Afrikan. Kjo ka ndodhur shume here ne histori, kujtoni historine e fund-shekullit 20 kur vendet e bllokut lindor vune bllokada te ndersjella ne mes vete dhe duke mos pasur mundesi ti plotesojne ne menyre te pavarur kerkesat e te ushqyerit ato rane te gjitha ne krizen e ushqimit dhe u detyruan te dorezohen para opresionit kapitalist, Sot terreni eshte i pergaditur ne menyre te tille sa 90% e Evropes furnizohet me ushqim nga Gjermania dhe Romania por kjo nuk do te thote se keto dy vende jane sundimtare, sundimtaret jane ata qe e pergaditen dhe e kontrollojne vete kete terren

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Afrika: Më e pasura me pasuri natyrore ndersa më e varfëra për nga standarti jetesor!
    E keqja e ksaj eshte se ky kontinent ,do shendrohet ne nje moll sherri ne te ardhmen ,nga eksplotuesit dhe grabitsit neo-kolonial.., si gjithmon keto te fundit nese perpara kete benin ne emer te" fese dhe civilizimit europian" dhe pastaj i gjithe ky cinizem ne emer te "zotit"to te perfundoj ne masakra ,racizem dhe skllavri per popullin vendas...!Sot kjo behet ne emer te demokracise dhe globalizimit ,duke i futur fiset apo popullin afrikan qe te luftojne ne mes tyre ...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Edhe nje film tjeter qe ka te beje me vjedhjen e Afrikes nga joafrikanet: Blood Diamond

Filmat shpesh here paraqesin nje realitet te terthort , ku nje gje te tille edhe mediat nuk mund ta paraqesin keshtu qe filmat jo rrallhere paraqiten si pasqyrues i nje realiteti te nje gjendjeje.

Disa foto ku deshmojn se si qendron pasuria me diamand ne afrike:

"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    cfare rraportesh do??? se nuk e di une qe tailanda eshte nje nder vendet ku shkohet me shume per turizem seksual (bashke me brazilin dhe republiken dominikane)??? madje e di qe ata qe e praktikojne me shume kete lloj turizmi neper bote jane italianet. jam shume iinformuar.
    por nuk shkohet vetem per ate pune ne tailande te thashe. bangkoku eshte nje nder qytetet me te bukura dhe me turistike ne bote. ka me shume turiste se roma. te gjithe ato turiste per seks shkojne atje?
    pastaj mbaj mend qe ne avionin qe udhetoja une 95% e pasaxhereve ishn cifte ose familiare...

ja perseri. une te thashe. krahaso tailanden me vendet e tjera te azises juglindore (taivani, korea e jugut dhe hong kongu nuk bejne fare pjese ne te) dhe shiko se te gjithe ato shtete qe te permenda une, jane me keq se tailanda. te gjitha koloni europiane kane qene... kjo mjafton per te hedhur poshte ate teorine tende...
    Shoku, që mos ta zgjasim këtë muhabet se duhet me u mbajt në temën e intelektualit student, më fal, regjizorit student. Ja disa statistika. Sic e shikon në GDP per capita janë nga fundi. Sic e shikon gjithashtu, turizmin e seksit nuk është se ja ka imponuar dikush por siduket ata e reklamojnë me po aq krenari sac reklamojnë dhe faktin se nuk kanë qenë të kolonizuar nga askush. Së fundmi, nga poçi e deri tek gratacielat më të mëdhenj në Bangkog janë vepër e njëriut perëndimor, jo njëriut do si do të bardhë. Përshembull kur Car Nikolla deshte të bënte kupola si në Firence, i shëmbeshin dhe u detyrua pas disa falimentimesh të merrte arkitektë Italianë! Disa nga objektet më të mëdha dhe në botën Islamike sot dhe mot janë ndërtuar nga masonët perëndimorë(jo mason në kuptimin masoneri, por në kuptimin e ndërtuesve).

A është Tajlanda në krizë ? JO, a do zhvillohet më tej ? Kjo është diçka që askush nuk mund ta thotë. Rezervat në botë janë të fiksuara. Kina është lubi që kërkon shumë resurse, dhe edhe pse ne GDP mund ta kaloj Amerikën për 2 dekada, që t'ja kaloj në GDP per capita është e pamundur, vetëm nëse pushton botën!

GDP
    South Korea - $929.12 Billion - PC - $17,000
    Taiwan GDP - $383.3 billion - PC - $16,800
    Thailand GDP - $272.43 Billion - PC - $3,900
    Malaysia GDP - $221.77 Billion - PC - $7,000
    Hong Kong GDP - $215.35 Billion - PC - $29,000
    Singapore GDP - $181.95 Billion - PC - $37,000
    Vietnam GDP - $90.64 Billion - PC - $1,060

PER CAPITA
    Singapore $37,000
    Hong Kong $29,000
    South Korea $17,000
    Taiwan $16,800
    Malaysia $7,000
    Thailand $3,900
    Vietnam $1,060

Disa konsiderime:

Some 69% of Thailand's population are rural dwellers.

Around 29.9% of the population are, by western standards, desperately poor earning 1,606 baht, or less, per month.

Generally speaking, poor rural dwellers in developing, and under-developed, countries tend to be poorly educated, unsophisticated, short-sighted, opportunistic and unethical (rain forests destroyed for farming, widespread cultivation of poppies, use of dangerous chemicals in animal & agricultural farming, depletion of fish-stocks due to over fishing,
    endangered species hunted to the brink of extinction, etc).

Prostitution is, realistically albeit not theoretically, the only practical option for many Thai rural dwellers to break-out of their poverty.

Furthermore, there is a significant gender imbalance within the adult population with some 680,267 Thai women who will not be able to marry/partner with Thai men. This statistic is possibly another reason (apart from poverty) for some women to enter the "farang" prostitution scene.

Prostitution was not introduced into Thailand by foreigners. Prostitution, preceded by outright sex slavery, has existed in Thai society for hundreds of years, if not longer.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Edhe nje film tjeter qe ka te beje me vjedhjen e Afrikes nga joafrikanet: Blood Diamond

Filmat shpesh here paraqesin nje realitet te terthort , ku nje gje te tille edhe mediat nuk mund ta paraqesin keshtu qe filmat jo rrallhere paraqiten si pasqyrues i nje realiteti te nje gjendjeje.

Disa foto ku deshmojn se si qendron pasuria me diamand ne afrike:

Filmat i bëjnë Amerikanët që ta sensibilizojnë situatën. Prap ja fute kot, sepse aktori i filmit dmth aktori në film, është një i bardhë nga Rhodesia, pra nuk është Amerikan por GAZETARJA është. Amerika është konsumator i drogës i armës dhe sic grinden ne Afrikë se kush tja shpie diamantin, kështu dhe vriten në Meksikë se kush tia shpie kokainën e marjuanën. Pra Amerika është ajo që me anë të filmit, sensibilizon situatën. Njoh shumë njerëz që pasi e panë filmin thanë që nuk do blenin më kurrë diamante, dhe në fakt diamanti sic të thashë më sipër është fenomen i ri. Njëriu kur martohet apo fejohet gjithmonë ka pas dhënë flori jo diamante. Tash këto 100 vitet e fundit familja De Beers e së fundmi dhe oligarkët Rus po e përdorin për fitime përrallore. Mjafton të shkosh në Dubai dhe diamanti është sheshit!

Sic të thashë Deklarata e Emancipimit e cila deshi dhe 100 vjet të implementohet plotësisht nuk doli në Arabi, as në Azi, as në Europë, por doli në Amerikë. Ato luftërat që shikon ti në Afrikë, sidomos në Algjeri Amerika nuk ka dorë si shtet. Mund të kenë individa po por jo shteti. Në Algjeri dihet kush ka dorë dhe kush vret sot e kësaj dite. Franca ka divizione speciale të trupave para që në cdo moment mund të dizlokohen në Afrikë. Amerika as nuk mund të guxoj të bëj dicka ushtarakisht në Afrikë, dhe në fakt Somalia mbetet shëmbull shumë i gjallë në memorien e Amerikanëve. Vec Europa që ka koloni politike si ta themi ka dorë të bëj dicka.

Përvec Hitlerit që nuk mu përgjigje, mund të flasim nëse ke qejf të mësosh dicka, edhe për luftërat e Boerve në Afrikë të Jugut, që ta kuptosh se lëkura është vec justifikim deri në pikën që interesi mes të njëjtës rracë nxjerr në pah motivet e vërteta të luftës, nevoja për fuqi, për ndikim që e ka cdo rracë njerëzore, nga hordhitë Aziatike që sa e sa herë kanë dashur të nënshtrojnë Europën, e deri tek hordhitë Ruse. Puna është se cfare lihet prapa.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 25-09-2010 më 08:27
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

]
    Nuk e pe si thote zezaku ,me vjen turp te them por me mire kemi jetuar sa kemi qene ne koloni!!!

Pra teoria e jote me shoke eshte kjo:
    I bardhi,i ziu,i verdhi ,arabi etj,kane te njejten intelegjence por vetem se i bardhi eshte me shpirtkeq dhe gjakpires ,dhe keto vequri i kane ndihmuar te perparojne ,ndersa zezaket e arabet ,edhe pse te mencur ,nuk kane mundur te perparojne sepse jane shpirtemire )
    Apo jo??!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    khhuuuuu kjo lart shkon ka shkon te arabet pa u ferku nuk e len,ka dicka ktu qe ne nuk edijm
    Jetë e rëndë.......!!!

Çudi si nuk ka bërë Shqiptari ndonjë boom me këtë vaki.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •