Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 65
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    une nuk kam njohuri per ket njeri sedi pse dhe kush e ka vra

qdo njeri eshte i lir te besoj qka te doj mundet edhe statujat dhe guret ti adhuroj mundet edhe te krijoj fe te re zoti e ka len te lir ne ket bot mirpo askush ska te drejt te mundohet te devijoj fen e te tjerve nese te pelqen islami ather urdhero pranoe ashtu siq eshte por mos tento te besh ndryshime sepse kjo fe eshte persos para 1400 viteve dhe nuk ka nevoj per ndryshime ather nese ste pelqen islami largohu nga ai krijo fe te re por mos tento te devijosh sepse kete sdo e lejojn kurr muslimanet
    JO jo nuk eshte ashtu siq thua ti, une e shofe ndryshe fen myslimane, [islamin] pse ti te ma imponoshe se une pa tjeter duhet te beseoj ashtu siq beson ti!
    Pse une me te besue ty, se ti e ke "drejt" per islamin, e ti mose me besue mua se une e kame drejt per islamin!

Hadithet jane te lloj llojshme, dhe munde te interpretojshe ashtu si te konvenon ty ase ati tjetrit! e une shuem prej tyre haditheve edhe i hedhi ne berlloge!
    Allahu eshte i te gjithve njerzimit, dhe askushe nuk ka te drejt qe ne emer te allahut[kishe po e mbrojm allahun] me ja marre jeten nje njeriu[po ashtu mysliman] vetem pse mendon ndryshe nga ai[nga ju]

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga Renea
    Ne nje tem tjeter krenoheshe duke then :

Ne Bibel homoseksualiteti ndalohet dhe denohet me vdekje.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...05&postcount=1

Tani ne kete tem thua :

Ne Krishterim nuk aplikohet denim me vdekje per asnje lloj gjeje
    Ne Bibel ka shume denime qe mund te kryhen.
    Dhe te punosh diten e shtune denohej me vdekje ne Izrael.
    Por, Ligji i persosur nenkupton dhe nje Organ Ekzekutiv dhe Gjyqesor te persosur.
    Meqenese nuk ka organe te persosura njerezore, Ligji Hyjnor nuk mund te zbatohet. Kjo eshte ajo qe mesoi Krishti.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Por, Ligji i persosur nenkupton dhe nje Organ Ekzekutiv dhe Gjyqesor te persosur.
    Meqenese nuk ka organe te persosura njerezore, Ligji Hyjnor nuk mund te zbatohet. Kjo eshte ajo qe mesoi Krishti.
    Po atehere perse eshte shkruar ai ligj ne bibel kur nuk mund te zbatohet.

A jane librat hyjnore rregulla per njerez?

Si eshte e mundur qe nje ligj hyjnor i dedikuar njerezve te mos jete i zbatueshem per njerezitn kur dihet se librat

hyjnore jane shpallur per njerez!!!

A nuk ka ketu kundershtime ??!!!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Heretik nuk do te thote Gjykim.
    Heretik do te thote se mesimet e X personi nuk jane te sakta.
    Denimin me vdekje te heretikeve e kryente Shteti. Kisha nuk ka te drejte te jape denime me vdekje, por thjesht percakton se kush eshte heretik dhe kush jo
    Gjykim esht edhe ta quajsh ndonje person heretik , sidomos kur dihet se ne emer te heretizmit katoliket kan vrar protestant dhe nga ana tjeter protestantet kan vrar katolik.
    Eshte dicka qe e interpretojne sektet e krishtera ashtu sic ju konvenon atyre per te tregu drejtesine e vet ndaj sektit tjeter.
    Ju quani DJ heretik , ato ju quajn juve. Dmth. po gjykoni njeri tjetrin , per ceshtje qe sipas Bibles i takojn Zotit.

Ska lidhje se kush e kryente denimin , porositesi i denimit ishte kisha.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ligji kishte vetem synimin qe t'i tregonte njeriut se sa nevoje kishte ai per Shpetimtarin. Kishte synimin t'i tregonte njeriut qe ishte ne nje gjendje mekatare qe nuk mund ta kenaqte kurre Zotin.
    Per kete arsye, ne Ligj kishte dhe shume flijime qe njeriu duhej te kryente per te plotesuar ne nje fare mase detyrimet ndaj Zotit.

Me ardhjen e Krishti, ligji nuk ka me kuptim, sepse Krishti eshte AI qe ka nevoje njeriu.
    Krishti eshte Flijimi i persosur per mekatet tona dhe si rrjedhim ata qe jane ne Krishtin, ne syte e Zotit jane bij. Ata jane me nen denimin e mekatit.
    Krishti eshte Ai qe mbush distancen midis njeriut dhe Perendise.

A e pranoni kete?

Nqs po atehere do te gjeni prehje ne shpirtat tuaj dhe do e kuptoni dashurine e Perendise per ju.

Me intereson se a ka pasur ndonjehere ne historine e krishterimit Organ Ekzekutiv dhe

Gjyqesor te persosur qe ka zbatuar ose te pakten ka tentuar te zbatoje ligjet hyjnore?

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Cka duhet ber me nje person i cili ka vrar njerez te pafajshem? Nga strategjia e kishave katolike , qe perdornin ndaj pedofileve , kam mesuar se ato me te vertet nuk i gjykojn kriminelet , por i dergojn ne kisha tjera , ku edhe andej ngacmojn viktima tjera.

Nese askush nuk gjykon e denon askend , ateher nje i cmendur sdo te ndaleshte duke vrar dhe nje piroman sdo te ndaleshte duke djeg.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kisha nuk ka detyrim te denoje, djege dhe vrase. Nqs kjo eshte kryer ne mesjete, eshte kryer pa lejen e Zotit dhe sot Papa ka kerkuar falje per keto.

Kisha ka si detyrim vetem te shpalle Krishtin. Ai eshte Drejtesia e Perendise.
    E beson ti qe Krishti eshte Drejtesia e Perendise?

Nese kisha nuk ka detyrim te denoje, djege dhe vrase, atehere a ka kisha te drejte qe te denoncoje ne polici p.sh.

ndonje abuzim ose krim te cilin mund ta kryejne ndonje nga sherbyesit e kishes duke keqperdorur fene.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Explorer dhe Renea,

Une ju kam bere disa pyetje dhe nqs ju nuk u pergjigjeni, as une nuk i pergjigjem pyetjeve tuaja.

Pyetjet e mia jane keto:

1-) A besoni se Krishti eshte Ai qe mbush distancen midis njeriut dhe Perendise?
    2-) A besoni qe ju dhe ne kurre nuk do arrijme te permbushim te gjitha kerkesat qe Shenjteria e Perendise kerkon ndaj nesh sado fort qe ne te perpiqemi?
    3-) A besoni qe Krishti eshte Ai qe permbush ate qe ne kurre nuk do arrijme ta permbushim? Pra qe ta kenaqim plotesisht Perendine?
    4-) A besoni qe permes Krishtit, Perendia na zbulohet ne plotesisht?

Nqs ju i besoni keto, atehere do arrini te kuptoni dhe pergjigjet e pyetjeve tuaja

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •