Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 48
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-04-2008
    Postime
    212
    noramle se feja eshte personale une e dua fene time e vlersoj ate por kjo nuk dmth se duhet te cenoj fene tjeter...

Citim Postuar mė parė nga mije Lexo Postimin
    noramle se feja eshte personale une e dua fene time e vlersoj ate por kjo nuk dmth se duhet te cenoj fene tjeter...
    patjeter, perndryshe nuk eshte personale
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga MIRIAM Lexo Postimin
    Ne fakt mendova per disa te droguar te bardhe ,ndonese per hir te vertetes ,edhe per zezaket nuk kam aq mendim te mire,per kah intelegjenca e kam fjalen!!
    Nje njeri qe me vetedije te plote bie pre e droges ,duke ditur pasojat fatale ,per mua eshte deshtak!
    Mua ne fakt nuk me pengon konvertimi i askujt ne cilindo fe qofte,sepse besimi duhet te jete personal ,por me pengon jashtemase propaganda e rrejshme fetare!!
    Miriam,

Ja te shohim edhe disa lloje te tjera te deshtakut, pasi ne fakt kush bie viktime ne gracken e droges nuk eshte gje tjeter, vecse i mjere...

Deshtake jane edhe keto lloje te meposhtme:

- genjeshtari
    - vjedhesi
    - vrasesi
    - shpifesi
    - kurrnaci
    - thashethemexhiu
    - smireziu
    - mashtruesi
    - i pabesi
    - kurorethyesi
    - abortuesi
    - sharesi
    - mallkuesi, etj...

Listen e deshtakeve mund ta zgjasnim pa mbarim, pasi i tille eshte kushdo qe jepet pas veseve. Nuk besoj se mund t'i themi vetes as une e as ti se jemi plotesisht jashte ketyre kategorive, pasi secili prej nesh ka te metat dhe veset e veta.

Por, deshtaku me i madh ne kete jete eshte njeriu qe vdes pa Zotin! E lus me te vertet Zotin qe secili prej nesh te vdese ne Hirin e Tij, pasi pa te jemi vertet te humbur e te deshtuar, dhe krejt jeta jone ketu eshte e kote.

Sa per inteligjencen e zezakeve, vertet nuk di se sa ke jetuar ti me ta per te arritur ne kete lloj perfundimi. E tek e fundit, inteligjenca eshte e pavlere para dashurise, pasi vetem kjo e fundit shpeton!!!

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Feja nuk eshte private.
    Kete ta imponojne nga lindja. Nuk eshte diēka qe njeriut ja lene ta zgjedh kur te rritet.Mesimet per fene nuk jane neutrale, por jane njeanese duke i paraqitur fete tjera si "gogol".
    Fete jane armiku me i madh i shqiptareve. Keto i indoktrinojne te rinjet dhe i bejen te urrejne ne shpirt. Shihni te rinjet ketu ne forum se si ua kan shperla trurin!!!
    Saher qe te don armiku do te na perēaje. Shihni se ēpo ndodhe ne bote ne emer te fese!
    Fatkeqesisht ne jemi nje nga kombet qe vuajme dhe do te vuajme per kete.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Feja nuk eshte private.
    Kete ta imponojne nga lindja. Nuk eshte diēka qe njeriut ja lene ta zgjedh kur te rritet.Mesimet per fene nuk jane neutrale, por jane njeanese duke i paraqitur fete tjera si "gogol".
    Fete jane armiku me i madh i shqiptareve. Keto i indoktrinojne te rinjet dhe i bejen te urrejne ne shpirt. Shihni te rinjet ketu ne forum se si ua kan shperla trurin!!!
    Saher qe te don armiku do te na perēaje. Shihni se ēpo ndodhe ne bote ne emer te fese!
    Fatkeqesisht ne jemi nje nga kombet qe vuajme dhe do te vuajme per kete.
    Njejte mendoj dhe une. Vetem se kisha shtuar se nuk rrime duarkryq. Na percan armiku nepermjet te fese/feve, e vertete. Por poashtu e vertete eshte qe sa here qe ndodh kjo, nga ana jone ka te tille qe ne nuk rrine duarkryq, por bejne te munduren per t'ua merzitur feve ekzistencen e tyre. Kemi vuajtur, por edhe kemi ditur te jemi populli i vetem qe krijoi shtet tejet toksik per fete. Pyetja eshte se mos eshte nje cmim shume i larte qe fete duhet te japin per te mbjellur kete vuajtje e percarje tek ne. Koha do tregoje.

+
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 25-09-2010 mė 06:53

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Pasi qe jep kete vleresim, a mund te tregosh se cfare eshte ajo qe ben fene "personale"? Kur mendon se nje fe nuk do te ishte personale? Kjo pyetje vlen edhe per anetaret tjere qe mendojne se feja eshte dicka personale.

Aha. Po si qendron puna me ata qe nuk besojne ne fe? Kane ata te njejtat te drejta saktesisht si fete qe i kane japur vetes? Kane te drejte te flasin per fetaret ashtu sic flet feja per jofetaret? Kane te drejte te kene "kishat" e "xhamite" e tyre? "Imamet" dhe "prifterinjte", kumonat dhe muecinet e tyre? Kane te drejte te kene te njejten mase mundesi influencimi kunder besimit fetar sa kane edhe fete? Nese pergjigjesh me Jo, me cilin argument? Cilen platforme e kemi sot per te pergjegjur kush ka sa te drejte? Eshte Kushtetuta kjo? Apo cfare tjeter?

Ketu jam plotesisht dakort. Shume mendime te pjekura. Respekt.

Personale e bene fene,ajo qe nuk duhet te ja imponosh tjetrit fen,dmth,ke te drejte ta kshilloshe dhe te thuash se feja ime eshte e mire,e drejte,e pranuar te ZOTI,por nuk ke drejte t’ja imponosh,sepse tek e fundit,secili do te hyme vete ne “vorre” dhe secili do te pergjigjet per veprat e veta.
    Pra kjo e bene qe te jete feja personale,psh,une te kam shok ty,edhe pse ti nuk je mysliman,nuk do te thote une mos te qendroje me ty,edhe pse ne kemi mendime te ndryshme miqėsia prap jete miqėsi,ti ke mendimin tend qe ta respektoj,por kurresi nuk ta pranoj,po ashtu kam edhe une mendimin tim.

Po edhe ata qe nuk besojne ne fe,kan te drejte te na “keshillojne”neve,por ne varet se a i pranojme ne kėshillat e tyre.
    Po edhe ata kan te drejte te ken faltoret e tyre.si xhamit dhe kishat,edhe ata kan te drejte te flasin per fetaret,e te thone se keta jan gabim,por gjithmonė n’varet se sa njerezit do ti pranojne kėshillat e tyre.
    Une edhe me heret thash shum njerez thon jo ne kem te drejte,jo ne kemi te drejte,por pa dyshim do te vije Dita e Gjykimit,dhe atehere njerezit do ta shohin te verteten,por fatketeishte e vėrteta per nje shumice te madhe ate dite,do te jete e hidhure.
    Te mjeret ata po vone e kan kuptuar,ahhhh si ta kuptojne me heret.Po qe ti beshe krejt kjo ndodhe nga injoranca.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Kjo pyetje varet shume nga origjina e fese. Origjina e fese percakton filozofine dhe qellimin e fese dhe si rrjedhim edhe praktikimin e fese.
    Meqenese fete e sotme e kane origjinen Orientale, kane edhe filozofi dhe mentalitet oriental. Pra kane ne thelb qellimin per mbizoterimin ne cdo aspekt te jetes ashtu si cdo lloj diktature qe imponon vullnetin e vet pa pyetur per vullnetin e te tjereve.

Dhe si mund te pranoje te jete "personale" nje fe despotike? Sigurisht qe do e quaje veten "universale".
    Prandaj edhe "Urdherimet e Allahut", "Ligjet e Moisiut" dhe "Mesimet e Krishtit" bien ne kontradikte me fene personale qe eshte shembull i tolerances.

Prandaj edhe fanatiket psikopatike ose manipulatoret rrufjane (ku hyn dhe temehapesi) i justifikojne fare lehte veprimet urrejtje-nxitese dhe propaganden fanatike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kavir : 25-09-2010 mė 07:51
    -

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Personale ne kuptimin qe njerzeve qe u sherben logjika per te menduar se ēfare eshte e mundur dhe ēfare jo...,ndersa per fetaret kjo nuk vlen ,sepse ne vend te logjikes duan ti fusin njerzave trut e gomarit...

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Personale e bene fene,ajo qe nuk duhet te ja imponosh tjetrit fen,dmth,ke te drejte ta kshilloshe dhe te thuash se feja ime eshte e mire,e drejte,e pranuar te ZOTI,por nuk ke drejte t’ja imponosh,sepse tek e fundit,secili do te hyme vete ne “vorre” dhe secili do te pergjigjet per veprat e veta.
    Pra kjo e bene qe te jete feja personale,psh,une te kam shok ty,edhe pse ti nuk je mysliman,nuk do te thote une mos te qendroje me ty,edhe pse ne kemi mendime te ndryshme miqėsia prap jete miqėsi,ti ke mendimin tend qe ta respektoj,por kurresi nuk ta pranoj,po ashtu kam edhe une mendimin tim.

Po edhe ata qe nuk besojne ne fe,kan te drejte te na “keshillojne”neve,por ne varet se a i pranojme ne kėshillat e tyre.
    Po edhe ata kan te drejte te ken faltoret e tyre.si xhamit dhe kishat,edhe ata kan te drejte te flasin per fetaret,e te thone se keta jan gabim,por gjithmonė n’varet se sa njerezit do ti pranojne kėshillat e tyre.
    Une edhe me heret thash shum njerez thon jo ne kem te drejte,jo ne kemi te drejte,por pa dyshim do te vije Dita e Gjykimit,dhe atehere njerezit do ta shohin te verteten,por fatketeishte e vėrteta per nje shumice te madhe ate dite,do te jete e hidhure.
    Te mjeret ata po vone e kan kuptuar,ahhhh si ta kuptojne me heret.Po qe ti beshe krejt kjo ndodhe nga injoranca.
    E cmoj shume mendimin tend ne kete pike. Sepse tregon se pergjegja e pyetjes, kush ka jetuar sipas fjales se Zotit, duhet t'i lihet ne dore Zotit, jo njeriut. Por ne rreshtat qe pasojne tregon se ke veshtiresi ta cosh kete mendim deri ne fund. Sepse thua se dita e gjykimit do te jete e hidhur. Kjo jep te kuptohet se ti e di se cfare do te vendose Zoti ne kete dite. Nje here thua Zoti ne diten e gjykimit do te vendose kush ka jetuar sipas mendimit te tij, por pastaj thua se ti e di kete vendim te Zotit dhe i quan ata qe s'mendojne apo s'besojne si ti "injorante". Kjo eshte ajo qe ben fene tende, besimin tend sulmues, sundues dhe ofendues per tjeret. E nese fillon te zbatosh kete mendim, besimi yt behet shkaterrues, ben qe cdo besim tjeter te shuhet. Kjo nuk eshte asgje me e mire se te filloja une tani ta quaj Zotin tend, fene tende, besimtaret e kesaj feje po ne te njejten menyre sic ben ti, pra njerez te gabuar pran Zotit dhe injorante. Dhe po ta beja kete, do mendoje ti se po bej sulm individual. Po ta bente shkenca do thoje se shkenca po ben sulm. Po ta bente shteti, do e quaje shtetin sulmues. Por te zbatonte shteti kete mendim te tij, do flisje per krime te shtetit ndaj fese tende. Edhe pse ne fakt eshte vec nje veprim pergjegjes ndaj fese, nje sjellje reciproke ndaj saj, sepse ajo fillon me po keto sulme. Ky eshte nje shembull konkret, i perditshem per vetedefinimin e fese ne menyre te gabuar, per te cilin fola me lart ne kete teme.

Nga kjo sqartesohet se cila eshte rruga per te shmangur keto koflikte. Ajo eshte rruga e ridefinimit, tjetersimit te feve. Ato duhet te thone secila per vete se une jam vec sherbetore, dhe vec njera nga mijera sherbetoret tjera, dhe secili qe refuzon mendimet e mia duke pranuar nje sherbetore (fe) tjeter, e ben kete gje me te drejte te njejte sikur ai qe perqafon mendimet e mia duke refuzuar nje sherbetore tjeter. Pra fe pa gjykime, pa sulme, pa nencmime, pa perbuzje, dhe qe deklaron veten si te barabarte ne cdo aspekt me te ligja fete e nenfete e jofete tjera dhe qe e ofron veten vetem dhe vetem si nje sherbetore te refuzueshme e pranueshme ne cdo kohe.

E di qe kjo eshte disfate per cdo fe, por rruge tjeter per te shmangur konfliktet nuk shoh. Nese dikush tregon se ka rruge tjeter, jam i gatshem ta degjoj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-09-2006
    Postime
    129
    “Feja personale” ėshtė fitorja mė e madhe e iluminizmit, do tė thotė thjeshtė ndarje konceptuale tė dimensionit fetar(besim nė fjalė “tė shenjta” absolute tė pandryshueshme tė pakritikueshme, dashuri dhe urrejtje e pakushtėzuar) nga dimensioni politik(zgjedhje mes alternativash pėr komunitetin ose nė emėr tė komunitetit). Sa herė qė kėto koncepte pėrzihen krijohen paradokse, lindin fanatikė dhe i hapet rruga luftrave asgjesuese dhe tiranive tė gatshme pėr sakrifikim, tė papranueshme nė botėn moderne me arsenale bėrthamore. Shteti laik modern nuk pretendon tė ndajė qytetarėt nė grupime qė “nuk duhet tė pėrzihen”, por t’u garantojė “tė drejtėn”(sipas pėrkufizimit ligjor, jo sipas “librave tė shenjtė”) dhe t’i edukojė pėr tė kuptuar se feja dhe politika janė dy koncepte tė ndryshme qė nuk duhen pėrzier. Sot po rritet gjithnjė e mė shumė fuqia e grupimeve politike me baza fetare, tė cilat me anė sofizmash nga mė tė ndryshmet pretendojnė tė drejtėn e tyre “hyjnore” pėr tė udhėhequr masat. Kjo ėshtė simptomė e dobėsimit tė shteteve nacionale qė kanė gjithnjė e mė shumė vėshtirėsi pėr tė garantuar njė sistem edukimi, njė sistem legjislativ, ekzekutiv dhe gjyqėsor laik.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •