Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Eja Pendohu edhe Ti ...
    Anėtarėsuar
    08-08-2010
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    47

Islam Nuk Do Te Thote Frike

ISLAM NUK DO TE THOTE FRIKE

Ritet fetare adhurimi ėshtė nėnshtrim i mbushur me dashuri. Nuk ėshtė nėnshtrimi i tė mundurit dhe servilit pėrpara ngadhnjimtarit dhe as pėrgjunja e tė pambrojturit apo tė shtypurit nėn pranga.

Ėshtė bindshmėria e njė njeriu qė dashuron atė qė ai nderon dhe lartėson. ėshtė njė qėndrim qė i shkon pėr shtat natyrės sė njeriut kundruall vetėm Zotit tė tij.

Kėsisoji, ėshtė gabim qė dikush tė emėrtohet si idhull i njerėzve. Adhurimi i cili ėshtė i bashkėshoqėruar me qortim, lartėsim dhe frikė i takon vetėm Krijuesit, Zotit tė gjithė njerėzve. Ky emėrtim nuk duhet tė pėrdoret veēse nė kėtė rast.

Disa orientalistė duket se nuk kanė arritur tė kuptojnė domethėnien e adhurimit nė Islam. Ata mendojnė se ai ėshtė servilizėm dhe humbje e identitetit pėrpara njė lloj fuqie mbytėse dhe shtypėse, apo pėrpara ndonjė vizite tė frikshme nga qiejtė drejtė tokės.

Duke ndjekur kėtė kuptim tė mangėt, ata kanė marė pėrsipėr tė turpėrojnė Islamin dhe tė pohojnė se Islami ėshtė njė fe qė mardhėnien mes njeriut dhe Zotit e ngre mbi frikėn dhe servilizmin dhe jo mbi dashurinė dhe mbi afrimitetin.

Vėrtetė kėto fjalė e koncepte tė orientalistėve janė krejt absurde.

Islami thjeshtė pėrshkruan fakte tė qarta dhe i ofron njeriut informacion i cili nuk ėshtė as i tepėrt dhe as i mangėt lidhur me Krijuesin e lartė.

Ky informacion ngjall pashmangshmėrisht ndjesi mirėnjohje.

Kur njerėzve u kujtohet se Zoti ėshtė mirėbėrėsi i tyre, ata natyrisht qė do tė ndjehen mirėnjohės ndaj Tij.

Kur ata bėhen tė vetėdijshėm lidhur me faktin se Ai vendos pėr tė gjitha ēėshtjet, atėherė vetėm Atij do t’i luten pėr rregullimin e ē’do ēėshtjeje.

Dhe nėse janė tė ndėrgjegjshėm se tė gjithė ne do tė bashkohemi pėrseri mė Tė, atėherė do t’i kushtojnė vėmendjen dhe rėndėsinė e duhur kėtij bashkimi, dhe sėkėndejmi do tė rezultojė dhe shpėrblimi apo dėnimi.

Nėse njerėzit kuptojnė se Cilėsitė e Zotit janė tė gjitha tė pėrsosura, si mundet Atėherė qė Atij t’i kursehet nderimi dhe lartėsmi?!

Dhe nėse shpagimi i tij ėshtė i tmerrshėm, si mund tė mos ia kemi frikėn Atij?!

Adhurim, pra janė vetėm kėto qėndrime tė arsyeshme ndaj Zotit, tė Lavdishmit, tė Mėshirshmit. Nė Kur’an tėrheqja e vėmendjes qė u behet besimtarėve e ilustron kėtė fakt:

“O ju njerėz ruani me mirėnjohje tė mirat qė All-llahu u dhuroi!
    A ka ndonjė Zoti tjeter qė ju furnizon juve nga qielli e toka?”
    Fatir:3

“O ju njerėz, s’ka dyshim se premtimi i All-llahut ėshtė i vėrtetė, pra tė mos u mashtrojė ju jeta e kėsaj bote …” Fatir: 5

“O ju njerėz, ju keni nevojė pėr All-llahun e All-llahu nuk ka nevojė
    pėr ju…” Fatir:15

“O ju njerėz! Kinie frikė Zotin tuaj qė ju ka krijuar prej njė vetje tė vetme” Nisa:1

Reagimi i arsyeshėm dhe miratues i njerėzve ndaj kėtyre thirrjeve pėrbėn domethėnien e vėrtetė tė adhurimit.

Por gjithashtu duhet tė jemi tė vėmendshėm qė tė mos lejojmė qė asnjė shpresė tek ai apo frikė nga Ai tė prishet dhe tė devijojė:

“Thuaj e kujt ėshtė e tėrė kjo nė qiej e nė tokė?” Thuaj “Vetėm e All-llahut”. Ai ia pėrcaktoi mėshirėn Vetes. Ai do t’ju tubojė nė ditėn e gjykimit, pėr tė cilėn gjė nuk ka dyshim. Ata qė i shkaktuan humbje vetvetes, ata nuk besojnė” En’nam: 12

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

teme interesante...

Citim Postuar mė parė nga valmiri01 Lexo Postimin
    ISLAM NUK DO TE THOTE FRIKE

Ritet fetare adhurimi ėshtė nėnshtrim i mbushur me dashuri. Nuk ėshtė nėnshtrimi i tė mundurit dhe servilit pėrpara ngadhnjimtarit dhe as pėrgjunja e tė pambrojturit apo tė shtypurit nėn pranga.

Ėshtė bindshmėria e njė njeriu qė dashuron atė qė ai nderon dhe lartėson. ėshtė njė qėndrim qė i shkon pėr shtat natyrės sė njeriut kundruall vetėm Zotit tė tij.

Kėsisoji, ėshtė gabim qė dikush tė emėrtohet si idhull i njerėzve. Adhurimi i cili ėshtė i bashkėshoqėruar me qortim, lartėsim dhe frikė i takon vetėm Krijuesit, Zotit tė gjithė njerėzve. Ky emėrtim nuk duhet tė pėrdoret veēse nė kėtė rast.

Disa orientalistė duket se nuk kanė arritur tė kuptojnė domethėnien e adhurimit nė Islam. Ata mendojnė se ai ėshtė servilizėm dhe humbje e identitetit pėrpara njė lloj fuqie mbytėse dhe shtypėse, apo pėrpara ndonjė vizite tė frikshme nga qiejtė drejtė tokės.

Duke ndjekur kėtė kuptim tė mangėt, ata kanė marė pėrsipėr tė turpėrojnė Islamin dhe tė pohojnė se Islami ėshtė njė fe qė mardhėnien mes njeriut dhe Zotit e ngre mbi frikėn dhe servilizmin dhe jo mbi dashurinė dhe mbi afrimitetin.

Vėrtetė kėto fjalė e koncepte tė orientalistėve janė krejt absurde.

Islami thjeshtė pėrshkruan fakte tė qarta dhe i ofron njeriut informacion i cili nuk ėshtė as i tepėrt dhe as i mangėt lidhur me Krijuesin e lartė.

Ky informacion ngjall pashmangshmėrisht ndjesi mirėnjohje.

Kur njerėzve u kujtohet se Zoti ėshtė mirėbėrėsi i tyre, ata natyrisht qė do tė ndjehen mirėnjohės ndaj Tij.

Kur ata bėhen tė vetėdijshėm lidhur me faktin se Ai vendos pėr tė gjitha ēėshtjet, atėherė vetėm Atij do t’i luten pėr rregullimin e ē’do ēėshtjeje.

Dhe nėse janė tė ndėrgjegjshėm se tė gjithė ne do tė bashkohemi pėrseri mė Tė, atėherė do t’i kushtojnė vėmendjen dhe rėndėsinė e duhur kėtij bashkimi, dhe sėkėndejmi do tė rezultojė dhe shpėrblimi apo dėnimi.

Nėse njerėzit kuptojnė se Cilėsitė e Zotit janė tė gjitha tė pėrsosura, si mundet Atėherė qė Atij t’i kursehet nderimi dhe lartėsmi?!

Dhe nėse shpagimi i tij ėshtė i tmerrshėm,
    si mund tė mos ia kemi frikėn Atij?!

Adhurim, pra janė vetėm kėto qėndrime tė arsyeshme ndaj Zotit, tė Lavdishmit, tė Mėshirshmit. Nė Kur’an tėrheqja e vėmendjes qė u behet besimtarėve e ilustron kėtė fakt:

“O ju njerėz ruani me mirėnjohje tė mirat qė All-llahu u dhuroi!
    A ka ndonjė Zoti tjeter qė ju furnizon juve nga qielli e toka?”
    Fatir:3

“O ju njerėz, s’ka dyshim se premtimi i All-llahut ėshtė i vėrtetė, pra tė mos u mashtrojė ju jeta e kėsaj bote …” Fatir: 5

“O ju njerėz, ju keni nevojė pėr All-llahun e All-llahu nuk ka nevojė
    pėr ju…” Fatir:15

“
    O ju njerėz! Kinie frikė Zotin tuaj
    qė ju ka krijuar prej njė vetje tė vetme” Nisa:1

Reagimi i arsyeshėm dhe miratues i njerėzve ndaj kėtyre thirrjeve pėrbėn domethėnien e vėrtetė tė adhurimit.

Por gjithashtu duhet tė jemi tė vėmendshėm qė tė mos lejojmė qė asnjė shpresė tek ai apo frikė nga Ai tė prishet dhe tė devijojė:

“Thuaj e kujt ėshtė e tėrė kjo nė qiej e nė tokė?” Thuaj “Vetėm e All-llahut”. Ai ia pėrcaktoi mėshirėn Vetes. Ai do t’ju tubojė nė ditėn e gjykimit, pėr tė cilėn gjė nuk ka dyshim. Ata qė i shkaktuan humbje vetvetes, ata nuk besojnė” En’nam: 12
    dy gjera kam nenvizuar tek ky shkrim..qe besoj nuk eshte i joti..por qe kushedi nga e ke germuar..titulli eshte mjaft domethenes..dhe ja nje sy i hodha une dhe ja dy here ne kete shkrim ju e permendni fjalen '' frike ''..ju i indoktrinoni njerezit me friken ndaj dicka je qe ne kete rast eshte feja..vete fjalia '' o ju njerez kijeni frike zotin tuaj '' do te thote indoktrinin frike..

nuk jam studiues i kuranit por me ka bere shume pershtypje kjo fjala '' frike '' qe perdoret shume nga pothuajse te gjitha fete..kete vere e solli rasti qe festen e bajramit ta kaloj te dajat e mi..diten qe do te falej bajrami shkuam te gjithe ne xhami dhe donim te falnim bajramin..gjeja e pare qe me ra ne sy ishte propoganda qe imami i asaj xhamie po ju bente xhematit besimtare..mbizoteronte mosha e thyer qe me goje hapur degjonin cka ju thoshte imami..imami kishte mbaruar nje universitet islamik ne egjypt dhe nuk mund te thoje se nuk ishte i pregaditur..mirepo i rrembyer nga emocionet e fjalimit harroi se po kalonte ora e faljes se bajramit..pjesa dermuese e besimtareve nuk kishin ardhe per te degjuar propoganden fetare te tij por per te falur bajramin..kur nje besimtar ja vuri ne dukje ai me mendjemadhsi i tha se ska gje pai bajrami mund te falej edhe dy dite pas..te gjithe u quditem..une e pyes dajen ne krah se cpo ben ky njeri e ai me tha se ai po je '' vaiz ''..nuk e dija cka ishte ky '' vaiz '' por ajo qe me cuditi me shume ishte perdorimi shume i shpeshte i fjales '' frike '' nje e dy e thoshte '' kinie frike allahun '' per kete e per ate...aq shume e permendi kete fjale sa qe me ngjau me nje propogande shume te ulet..nese une besoj te i madhi zot une nuk duhet te kem frike..nese besoj sepse kam frike nga ndeshkimi i tij une do te thote se besoj pa ndergjegje..e besimi pa ndergjegjje eshte i kote..

te hysh dhe te shohesh ne kuran se sa here eshte e perdorur fjala frike eshte nje ndermarrje shume e madhe..por besoj qe kjo fjale ndoshta eshte perdore me shume se sa duhet...dhe besoj gjithashtu se perquesit e fese e perdorin edhe me shume si e si te bejne njerez pas vetes..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

O _Malesor_, separi me vjen shume mire qe ti ke vendosur te shkosh ne Xhami per te falur nje namaz te caktuar me dajen tend.
    Se dyti , ti nuk je i kenaqur prej organizimit qe ka bere hoxha per kete namaz.
    Ndoshta edhe ke te drejte, se shpesh ka edhe anomali ne menyren e organizimit te namazit neper xhamite tona. Jo gjithmone eshte perfekte , por ne duhet te shikojme thelbin e shkuarjes ne xhami. Pra ne xhami shkohet qe te falet namazi i caktuar por edhe te degjohet ligjerata prej hoxhes. Cdo gje qe ne na duket anomali ( jo mire e thene prej hoxhes) duhet qe te verifikohet ne shtepi se a e ka thene mire ose e ka thene keq. Kjo mund te arihet me leximin e literatures Islame ose te konsultojme dike qe di me shume se ne ( Myftiu i atij vendi-sipas rregullores). Me kete ne do te arijme deri te kthjellimi i dilemave tona ne lidhje me fene Islame.
    Me habit fakti se perse e ke pyetur ti dajen tend se cka po ndosh ne xhami ne ate moment me hoxhen ( ne lidhje me vaizin) ..hehe.. Per mua si intelektual, do te kishte qene me mire e kunderta, qe daja te te kishte pyetur ty ( si me i shkolluar) se cka po ndodh. Sot ne kete shekull, duhet te jene intelektualet ata qe qendrojne ne avangarden e Islamit e jo analfabetet.
    Cdo dileme qe ke per Islamin, duhet ta kthjellosh me lexime dhe diskutime pa paragjykime.
    Pershendetje !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 25-09-2010 mė 10:36

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    O _Malesor_, separi me vjen shume mire qe ti
    ke vendosur te shkosh ne Xhami
    per te falur nje namaz te caktuar me dajen tend.
    Se dyti , ti nuk je i kenaqur prej organizimit qe ka bere hoxha per kete namaz.
    Ndoshta edhe ke te drejte, se shpesh ka edhe anomali ne menyren e organizimit te namazit neper xhamite tona. Jo gjithmone eshte perfekte , por ne duhet te shikojme thelbin e shkuarjes ne xhami. Pra ne xhami shkohet qe te falet namazi i caktuar por edhe te degjohet ligjerata prej hoxhes. Cdo gje qe ne na duket anomali ( jo mire e thene prej hoxhes) duhet qe te verifikohet ne shtepi se a e ka thene mire ose e ka thene keq.
    Kjo mund te arihet me leximin e literatures Islame
    ose te konsultojme dike qe di me shume se ne ( Myftiu i atij vendi-sipas rregullores). Me kete ne do te arijme deri te kthjellimi i dilemave tona ne lidhje me fene Islame.
    Me habit fakti se perse e ke pyetur ti dajen tend se cka po ndosh ne xhami ne ate moment me hoxhen ( ne lidhje me vaizin
    ) ..hehe.. Per mua si intelektual, do te kishte qene me mire e kunderta, qe daja te te kishte pyetur ty ( si me i shkolluar) se cka po ndodh.
    Sot ne kete shekull, duhet te jene intelektualet ata qe qendrojne ne avangarden e Islamit e jo analfabetet.
    Cdo dileme qe ke per Islamin, duhet ta kthjellosh me lexime dhe diskutime pa paragjykime.
    Pershendetje !
    ne fakt shume besimtare ketu me kane marrur (keqkuptuar ) per jobesimtar..gje qe nuk me merzit shume..gjithkush ka te drejte te gjykoje sipas mides se tij..une jam besimtar personalisht por edhe familjarisht..sa per dijeni babane e kam me titullin '' haxhi '' dhe me kesmet zotit nese do jem shendosh e mire edhe une do e kryej kete detyrim..

une shkoj ne xhami me raste dhe nuk eshte se jam i pakenaqur veq me organizimin..pakenaqesia me e madhe eshte coroditja totale e islamit ne trojet shqiptare..kur degjoj sot nje imam ketu te thote dicka dhe neser ne nje vend tjeter nje imam tjeter te thote tjeter gje me ben vertete shume pesimist..kur dikush e solli nje teme per nje universitet islamik ne tirane vertete u gezova..thash me vete se do shpetojme nje here e mire nga pseudo fetaret e shkolluar neper shkolla gjysme ushtarake e gjysme fetare te botes qe po na bejne lemsh..sa per dijeni zoteri une vij nga lemi i arsimit..kam qene mesues..une mund te mos isha dakort me ato cka duhej te jepja mesim por une kisha nje usheheqes qe ishte ministria e arsimit..kisha nje planprogram mbi te cilen une mbeshtetesha..e mbi cka po mbeshteten sot xhamiat neper trojet shqiptare..a nuk e ke marre vesh se kemi te bejme me nje kakofoni predikimesh neper keto xhami..nuk e di paaftesi e kujt eshte..di qe xhemati ka mbete ne mes te 4 rrugeve e nuk di nga shkon..gje qe ben te humbase besimin te imami apo institucionet fetare..dhe terhiqet ne shtepine e tij..ashtu siq nuk shkoi une ne xhami ka plot qe nuk shkojne ..me mire rri ne shtepine time se sa degjoj kopallat e lloj-lloj hoxhe apo imami...

une nuk kam dilema rreth islamit i dashur..nuk me duhet shume literatura pasi te them te drejte nuk i besoj literatures..kam nje liber qe per mua eshte i shenjte dhe ai eshte kurani..besoj se kurani eshte ashtu siq ka zbritur ne kohen e muhametit as..kurse te thenat e tjera jane perralla..sepse nuk ka nje mase me te cilen te vertetohen se nuk jane ndryshuar ne vite e shekuj..po te mos ishin ndryshuar nuk do kishim sot 100 sekte dhe shkolla te ndryshme ane e kend botes..do kishim nje shkolle..dhe te gjithe besimtaret do mesonin nje version..dhe jo 1000 versione te ndryshme...po ta ilustroj me nje fakt i dashur..gjate ramazanit te ketij viti i gjenda ne nje taravi..aty ishin 6 veta qe i thonin vetes fetare te shkolluar..njeri tha se duhen fale 8+3 reqate,tjetri tha se duheshin fale 20 e i treti 32..njerezit qe ishin aty filluan te qeshnin nen ze..me shaka ju thash ta hedhim ne vote..ishte shaka ironike i dashur se feja nuk eshte me vote..perfundimisht vendosen te falnin 20..ai qe tha 8+3 iku e nuk e fali taravine..njerezit filluan te thone edhe sipas sistemit te bolonjes..talleshin ..cka i thua kesaj...coroditje totale e besimtareve...a po e sheh se sofra jone ka shume shume probleme dhe nuk duhet te kalojme neper sofrat e tjera per te pare cfare problemesh kane..

nuk di shume per fene i dashur..dhe nuk jam shume i interesuar per fene..daja din me shume ne kete aspekt..edhe ai eshte haxhi...mua me beri pershtypje ligjerata e imamit prandaj e pyeta se cpo bente..une kam qene mesues dhe nuk jua kam qare koken femijeve me perralla para se te shpjegja mesimin..kjo me dukej e quditshme pse ky imam ju mbante ligjerata..dhe me e cuditshmja ishte perdorimi krejt abuziv i fjales '' kinie frike ''..se qe thua ti kam pare edhe nga ata imame qe ne ligjeratat e tyre hyjne edhe ne politike duke ju thene se jo partia e jo qeveria..gje krejt e pamoralshme per nje udheheqes fetar..

perkundrazi sot ne avangarde jane analfabetet..ata te qajne koken me nje fjale te vetme '' e ka thene kurani ''..nese e pyeten se ku e ka thene kurani te thone se une nuk e di se ku por e di se e ka thene kurani..pastaj thone se jo e paska thene hadithi..ne find te thone se e paska thene e ema e zeqos ne maje te thenes..nuk dine me gjate..nese nje intelektual diskuton dicka menjehere nga keta te '' zgjuarit '' merr ofendime nga me bajatet..menjehere te thone '' ja shejtani '' apo '' e nxit shejtani te thote keshtu e ashtu ''..

tema ishte tjeter e ne e devijuam..mire nuk ishte ..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Eja Pendohu edhe Ti ...
    Anėtarėsuar
    08-08-2010
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    47
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    dy gjera kam nenvizuar tek ky shkrim..qe besoj nuk eshte i joti..por qe kushedi nga e ke germuar..titulli eshte mjaft domethenes..dhe ja nje sy i hodha une dhe ja dy here ne kete shkrim ju e permendni fjalen '' frike ''..ju i indoktrinoni njerezit me friken ndaj dicka je qe ne kete rast eshte feja..vete fjalia '' o ju njerez kijeni frike zotin tuaj '' do te thote indoktrinin frike..

nuk jam studiues i kuranit por me ka bere shume pershtypje kjo fjala '' frike '' qe perdoret shume nga pothuajse te gjitha fete..kete vere e solli rasti qe festen e bajramit ta kaloj te dajat e mi..diten qe do te falej bajrami shkuam te gjithe ne xhami dhe donim te falnim bajramin..gjeja e pare qe me ra ne sy ishte propoganda qe imami i asaj xhamie po ju bente xhematit besimtare..mbizoteronte mosha e thyer qe me goje hapur degjonin cka ju thoshte imami..imami kishte mbaruar nje universitet islamik ne egjypt dhe nuk mund te thoje se nuk ishte i pregaditur..mirepo i rrembyer nga emocionet e fjalimit harroi se po kalonte ora e faljes se bajramit..pjesa dermuese e besimtareve nuk kishin ardhe per te degjuar propoganden fetare te tij por per te falur bajramin..kur nje besimtar ja vuri ne dukje ai me mendjemadhsi i tha se ska gje pai bajrami mund te falej edhe dy dite pas..te gjithe u quditem..une e pyes dajen ne krah se cpo ben ky njeri e ai me tha se ai po je '' vaiz ''..nuk e dija cka ishte ky '' vaiz '' por ajo qe me cuditi me shume ishte perdorimi shume i shpeshte i fjales '' frike '' nje e dy e thoshte '' kinie frike allahun '' per kete e per ate...aq shume e permendi kete fjale sa qe me ngjau me nje propogande shume te ulet..nese une besoj te i madhi zot une nuk duhet te kem frike..nese besoj sepse kam frike nga ndeshkimi i tij une do te thote se besoj pa ndergjegje..e besimi pa ndergjegjje eshte i kote..

te hysh dhe te shohesh ne kuran se sa here eshte e perdorur fjala frike eshte nje ndermarrje shume e madhe..por besoj qe kjo fjale ndoshta eshte perdore me shume se sa duhet...dhe besoj gjithashtu se perquesit e fese e perdorin edhe me shume si e si te bejne njerez pas vetes..
    Es Selamu Alejkum , Vlla i nderuar vet ALL-LLAHU e ka perdor kete fjale ne Kur`an per ata njerzit qe se kan frik ALL-LLAHU krijusin e tyre , ALL-LLAHUN duhet me pas frik ne aspekt qe mos me bere vepra te kqia e te ndaluara , ndersa sa i perket imamit te xhamis ka raste qe ndoshta se meriton me kan imam per shkak te mos dijes se ti , imami duhet me iu pershtat vendit se ku jeton ne disa aspektet qe i toleron Sheriati Islam , ndersa ne disa aspektet nuk duhet te toleroj as Imami per shkak se Islami eshte fe e paster dhe e pandryshuar e imami smund te thot diqka qe del jasht Kur`anit dhe Sunneti te Pejgamberit s,a,v,s . Ndersa per sa i perket fjales " Frik " qe po thu eshte perdor me shum sesa duhet , me qfar te drejte munesh me fol diqka te till pasi qe ate fjal krijuesi yt e ka perdorur ai i njeh roberit e ti me mir se kushdo tjeter dhe skem te drejt perzihemi ne punen e ti aspak. Qudi eshte me ju njerz se si e kundershtoni urdherin e krijusit te juv , aj ju ka krijuar ne formen me te persosur e me te mir e ju dha e ju tregoj krejt se qa asht me e mir per juve ndersa ju merni guximin te dilni kunder fjales se ti , ALL-LLAHU ju drejtoft e ju udhezoft , AMIN.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga valmiri01 : 25-09-2010 mė 13:15

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

valmir

Es Selamu Alejkum , Vlla i nderuar vet ALL-LLAHU e ka perdor kete fjale ne Kur`an per ata njerzit qe se kan frik ALL-LLAHU krijusin e tyre , ALL-LLAHUN duhet me pas frik ne aspekt qe mos me bere vepra te kqia e te ndaluara , ndersa sa i perket imamit te xhamis ka raste qe ndoshta se meriton me kan imam per shkak te mos dijes se ti , imami duhet me iu pershtat vendit se ku jeton ne disa aspektet qe i toleron Sheriati Islam , ndersa ne disa aspektet nuk duhet te toleroj as Imami per shkak se Islami eshte fe e paster dhe e pandryshuar e imami smund te thot diqka qe del jasht Kur`anit dhe Sunneti te Pejgamberit s,a,v,s . Ndersa per sa i perket fjales " Frik " qe po thu eshte perdor me shum sesa duhet , me qfar te drejte munesh me fol diqka te till pasi qe ate fjal krijuesi yt e ka perdorur ai i njeh roberit e ti me mir se kushdo tjeter dhe skem te drejt perzihemi ne punen e ti aspak. Qudi eshte me ju njerz se si e kundershtoni urdherin e krijusit te juv , aj ju ka krijuar ne formen me te persosur e me te mir e ju dha e ju tregoj krejt se qa asht me e mir per juve ndersa ju merni guximin te dilni kunder fjales se ti , ALL-LLAHU ju drejtoft e ju udhezoft , AMIN.
    Es Selamu Alejkum

nuk di arabisht..nese vertete me ke vlla atehere ma thuaj ne te njejten gjuhe qe na mesoi nana jone e dashur..nuk kam degjuar kund ne bote qe ka dy gjuhe nene..nuk kam degjuar kund ne bote qe nena i meson njerit djale nje gjuhe e djalit tjeter nje gjuhe tjeter..keshtu pra jemi vellezer te nje nene dhe kemi te njejten gjuhe..mu drejto me gjuhen e nenes tone..
    Vlla

di gje qe me eshte merzitur kjo fjlala '' vlla ''..nese me ke thene vella pasi jemi te dy shqiptare shume faleminderit..nese me ke thene vella pse jam musliman atehere te lutem mos me thuaj me..se vellezer muslimane ju keni bere edhe serbin apo maqedonin..
    ALL-LLAHUN duhet me pas frik ne aspekt qe mos me bere vepra te kqia e te ndaluara

ku vajti ndergjegjja valmir..ne te semes do them une..po nuk e bere me ndergjegjje dicka kot e ke bere..po e deshe allahun nga frika nuk ke pse e do..ta duash me zemer dhe me ndergjegjje te plote..atehere je besimtar..me frike mund te dua gjithkend sepse me shtyn frika por kurre nuk do jem ndjekes i tij ..
    me qfar te drejte munesh me fol diqka te till pasi qe ate fjal krijuesi yt e ka perdorur ai i njeh roberit e ti me mir se kushdo tjeter dhe skem te drejt perzihemi ne punen e ti aspak

nese allahu i njeh njerezit ai e di mjaft mire kush e don dhe e nderon nga zemra e kush e don dhe e nderon nga frika..une e dua dhe e nderoj jo se kam frike nga allahu por e nderoi pasi mendoj se te ndjekesh ate eshte e drejte..nese me ndeshkon mua pse une nuk e dua do te thote se ai nuk eshte i drejte..prandaj nuk ka vend fjala '' kinie frike ''..frike mund tju ngjallesh te paditurve e jo te zgjuarve...
    Qudi eshte me ju njerz se si e kundershtoni urdherin e krijusit te juv

ky eshte abuzimi me i madh qe beni ju pseudofetaret e thekur..nje e dy e na kujtoni se po e kundershtokemi urdherin e allahut..kush po e kundershton o jaran..nuk kam degjuar kend pos ateisteve apo njerezve te feve te tjera..besimtaret islame nuk e kundershtojne..besimtaret islame kundershtojne praktikat e shume pseudove ketu qe e bejne katrahure besimin islam..kundershtojne budalliqet me thes qe i bini edhe ne forum gjoja per te lartesuar islamin , por ne te vertete duke i bere demin me te madh atij..e din ti sa kam qesh kur nje besimtar musliman pruri nje kastravec nga tetova ketu ne forum per te na treguar mrekullite ne kete kastravec..jo i dashur mos u fsheh pas gishtit..sado te madh ta kesh gishtin nuk fshihesh dot pas tij..sado te trumpetoni se ne po e kundershtojme urdherin e allahut nuk do arrini te bindni kend..

Eja Pendohu edhe Ti ...
    Anėtarėsuar
    08-08-2010
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    47
    nuk di arabisht..nese vertete me ke vlla atehere ma thuaj ne te njejten gjuhe qe na mesoi nana jone e dashur..nuk kam degjuar kund ne bote qe ka dy gjuhe nene..nuk kam degjuar kund ne bote qe nena i meson njerit djale nje gjuhe e djalit tjeter nje gjuhe tjeter..keshtu pra jemi vellezer te nje nene dhe kemi te njejten gjuhe..mu drejto me gjuhen e nenes tone..

di gje qe me eshte merzitur kjo fjlala '' vlla ''..nese me ke thene vella pasi jemi te dy shqiptare shume faleminderit..nese me ke thene vella pse jam musliman atehere te lutem mos me thuaj me..se vellezer muslimane ju keni bere edhe serbin apo maqedonin..

ku vajti ndergjegjja valmir..ne te semes do them une..po nuk e bere me ndergjegjje dicka kot e ke bere..po e deshe allahun nga frika nuk ke pse e do..ta duash me zemer dhe me ndergjegjje te plote..atehere je besimtar..me frike mund te dua gjithkend sepse me shtyn frika por kurre nuk do jem ndjekes i tij ..

nese allahu i njeh njerezit ai e di mjaft mire kush e don dhe e nderon nga zemra e kush e don dhe e nderon nga frika..une e dua dhe e nderoj jo se kam frike nga allahu por e nderoi pasi mendoj se te ndjekesh ate eshte e drejte..nese me ndeshkon mua pse une nuk e dua do te thote se ai nuk eshte i drejte..prandaj nuk ka vend fjala '' kinie frike ''..frike mund tju ngjallesh te paditurve e jo te zgjuarve...

ky eshte abuzimi me i madh qe beni ju pseudofetaret e thekur..nje e dy e na kujtoni se po e kundershtokemi urdherin e allahut..kush po e kundershton o jaran..nuk kam degjuar kend pos ateisteve apo njerezve te feve te tjera..besimtaret islame nuk e kundershtojne..besimtaret islame kundershtojne praktikat e shume pseudove ketu qe e bejne katrahure besimin islam..kundershtojne budalliqet me thes qe i bini edhe ne forum gjoja per te lartesuar islamin , por ne te vertete duke i bere demin me te madh atij..e din ti sa kam qesh kur nje besimtar musliman pruri nje kastravec nga tetova ketu ne forum per te na treguar mrekullite ne kete kastravec..jo i dashur mos u fsheh pas gishtit..sado te madh ta kesh gishtin nuk fshihesh dot pas tij..sado te trumpetoni se ne po e kundershtojme urdherin e allahut nuk do arrini te bindni kend..
    ALL-LLAHU te drejtoft e te udhezoft.

ALL-LLAHU te drejtoft e te udhezoft.
    Feja e tij ėshtė shqiptaria,kjo ėsht ajo pallavra e moēme qė naj kan pėrsėritur si papagaj nėpėr shkolla e ėqė kuptimin e ka feja e shqiptarit ėshtė krishterizmi dhe do tju ndritet fytyra ...kėshtu na mėsonin edhe shkijet jo dnjekni kėt e jo atė por thuaj : UN E KĖTHEVA KOKĖN TIME NGA AI QĖ KRIJOJ QIEJT DHE TOKĖN DHE UN NUK JAM NGA ATA QĖ I BĖJNĖ SHIRK ATIJ.

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

quuuuksh

Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Feja e tij ėshtė shqiptaria,kjo ėsht ajo pallavra e moēme qė naj kan pėrsėritur si papagaj nėpėr shkolla e ėqė kuptimin e ka feja e shqiptarit ėshtė krishterizmi dhe do tju ndritet fytyra ...kėshtu na mėsonin edhe shkijet jo dnjekni kėt e jo atė por thuaj : UN E KĖTHEVA KOKĖN TIME NGA AI QĖ KRIJOJ QIEJT DHE TOKĖN DHE UN NUK JAM NGA ATA QĖ I BĖJNĖ SHIRK ATIJ.
    quuuuuuksh....

quuuuuuksh....
    ne fakt shume besimtare ketu me kane marrur (keqkuptuar ) per jobesimtar..gje qe nuk me merzit shume..gjithkush ka te drejte te gjykoje sipas mides se tij..
    une jam besimtar personalisht
    por edhe familjarisht..sa per dijeni babane e kam me titullin '' haxhi '' dhe me kesmet zotit nese do jem shendosh e mire edhe une do e kryej kete detyrim..
    Kjo ėshtė e vėrtetė qė ti je besimtar por ėshtė nji ? e madhe se besimtar i kujt je?
    Edhe krishterėt janė besimtar edhe ateistėt janė besimtar edhe nacionalistėt janė besimtar por nuk janė besimtar tė asaj qė na besojmė..
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •