Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    Postuar mė parė nga Shėn Albani
    Cunimartum,
    Ca te behem?? katolik cifut apo ortodoks????,
    NATYRISHT se ke te drejte te shkruash cka te duash, por jo te krijosh bindje te gabuar, se je musliman e tha pasi i solla une ato shkrimet e tua, me pare ne kete topik nuk e ke thene...

I drejtohesh Cunimartum, por reagoj une ngaqe me duket si thenje e padrejte.
    Kush mund te te ndaloj te drejten e bindjes o Shen Albani?! Ja p.sh: kush mund te te ndaloje te drejten ty qe te krijosh bindjen qe ky Cunimartum eshte muslyman, edhe pse kjo bindje mund te jete e gabuar?! ASKUSH!! Kjo eshte vetem bindje e jo ligj!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 06-03-2003 mė 00:57

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Rud

Me cito referencen dhe fole shqip, se jemi shqiptare dhe jo te gjithe dine te flasin anglisht. Sepse nganjehere ja u kalojem dhe anglezeve..

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    referencen ta kam cituar ....
    do te me falesh per sjellen e pasazhevene anglisht por nuk di te eksistoje ndonje perkrthim ne shqip i ungjillin te barnabas dhe sikur te eksistonte une skam mundesi ta posedoj....
    megjithate mund te shpjegoj kuptimin e citate qe kam sjelle ne deshironi....

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    shen albani
    une u mundova te ta shpjegoj
    une e kam thene ne veten e pare dhe ky eshte gabimii im e pranoj
    POR une e bera ne kuptimin qe cdo njeri mund ta bente kete pyetje dhe kush do ishte pergjigja dhe pse
    s'ma merr mendia qe kjo te jete ndonje gje e madhe shume se une nuk jam munduar te genjej por ta bej interesante dhe domethenese, me nje fjale qe kushdo mund ta bej ate pyetje
    dhe nje gje une nuk e thashe ca jam pasi ti solle postimet se ato postimet i kam bere vete une dhe kushdo mund ti lexonte pra s'kam nevoj te bej lojra
    nejse se pergjigje nga i shpetuari s'mora po kisha qef te me pergjigjej ndonje nga te krishteret per ato pyetjet qe i kam bere te shpetuarit
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Hej pse beheni kaq te thate???
    Me jeni drejtuar se une mesa duket e kam ndjek vete rrugen dhe nuk e paskam lene Perendine te me drejtoj,...
    More mos flini gjume me sy hapur dhe shihni endra ne te nxetin e korrikut ne tarace te ndonje pallati dhe ju ka ardhur Perendia t'ju gjej rrugen ju??
    DMTH ju me keshilloni me fjalen ironike te popullit "rri te rrime"
    mos valle shpresoni te bie nga qelli edhe certifikata per fe?
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Interesante, dikenin drejtuaka Zoti drejte islamit, tjetrin drejt krishtit, tjetrin..........................................
    Nuk kuptoj se per cka ben Zoti keshtu?!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786

Re: Jezuesi ka thene dhe kete...

"...But when God shall take me away from the world, Satan will raise again this accursed sedition, by making the impious believe that I am God and son of God, whence my words and my doctrine shall be contaminated, insomuch that scarcely shall there remain thirty faithful ones..."(barnabas 96)

"Por, kur Zoti do me marre mua nga kjo Bote, Satana do t'a ngris edhe njehere kete kryengritje te mallkuar, duke i bere mekataret te besojne se une jam Zot dhe i biri i Zotit, e fjalet e mia dhe doktrina ime do infektohen aq shume sa veshtire se do mbesin tridhjete besimtare..." (Barnabas 96)

Ky ishte perkthimi, per ata qe s'e kuptojne anglishten...

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb

Burimi nga ke marre keto fjali, eshte i ashtequajturi "ungjill" i Barnabait dhe shkencerisht eshte shkruar ne shekullin e 13-te pas Krishtit. Myslimanet e shkolluar nuk e zene kurre ne goje, sepse e dine qe eshte e kote, sepse ne kete ungjill permenden vendime te marra nga kisha katolike ne shekullin e 12 dhe 13. Disa qe jane me te zgjuar, gjejne adoleshente, i bejne larje truri per te perhapur idete e tyre djallezore.

Ju lutem miq myslimane, mos u beni vegla te ketyre njerezve qe me helmin e tyre, bejne qe njerezit te veteflijohen.
    Zoti ju do dhe do qe te shpetoheni.

Zoti ju bekofte!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga Jesushaus
    Myslimanet e shkolluar nuk e zene kurre ne goje, sepse e dine qe eshte e kote, sepse ne kete ungjill permenden vendime te marra nga kisha katolike ne shekullin e 12 dhe 13. Disa qe jane me te zgjuar, gjejne adoleshente, i bejne larje truri per te perhapur idete e tyre djallezore.

Ju lutem miq myslimane, mos u beni vegla te ketyre njerezve qe me helmin e tyre, bejne qe njerezit te veteflijohen.
    Zoti ju do dhe do qe te shpetoheni.

Zoti ju bekofte!!
    i dashur jezusshaus ungjilli i barnabas ka dale ne drite ne fundin e shekullit te 15 dhe jo ne shekullin e 13 sic thoni juve .....po ta lexoni do te bindeni qe asnje nga teorite e hedhura nga kristianet per ta hedhur poshte ungjillin e barnabas nuk vlejne...
    une i kam lexuar shumicen e kritikave kristiane kunder ungjillin te barnabas dhe jane sikur shkrimi juaj i mesiperm te bazave dhe opinione per te manipuluar te verteten......

"i shkruar shkencerisht" vetem ju e njihni kete shprehje ne shqip ju lutem ma shpjegoni se ckeni dashur me thene????

jesus shaus ne qofte se ju dini ndonje pjese ne UNGJILLIN E BARNABAS qe flet per vendimet e kishes te marre ne shekullin e 13 ju lutem silleni ne qofte se jo mos llapni kot..........

une e kam lexuar ungjillin e barnabas me shume se njehere dhe flet exlusivisht vetem per jeten e jezuesit........
    dhe eshte e habitshme rregulli ne te qe nga lindja e jezuesit deri tek vdekja....

faleminderit

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Une kam pasur materilae mbi kete, por per momentin nuk kam kohe dhe mundesi te kerkoj. Te lutem kerko ne internet se do te gjesh shume gjera.
    te uroj te kesh fat ne kerkim.
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nėnė Tereza
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Bashkimi Katolik i Publicisteve Shqiptare - UCIP
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 18:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •