Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    ABIGAIL!!!
    Ne nje nga shkrimet e tua ke thene se nese e kerkon te verteten Perendia do te ma tregoje po mire moj zonjush, une prinderit i kam orthodokse, qe kane perafersi me Katolicizmin, kam mesuar edhe tek Protestantent, po ja qe perfundova musliman pra ne Islam, si i thu ti kesaj gjeje? A me ka treguar Perendia rrugen e Tij???
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Kush e di vullnetin e Zotit

"Rapsod" ti e di me se miri a te ka treguar Perendia rrugen.

(Me fal nese u pergjigja ne vend te ABIGAIL).

Miqesisht!
    IHS

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Mos valle e zgjodhe ti vete rrugen qe do te ndjekesh dhe nuk e le Perendine qe te drejtonte??????????????

Nuk ka rendesi se cfare jane prinderit tane...
    Edhe une babin e kam ortodoks dhe mamin myslymane, dhe kjo nuk ndikoi ne zgjedhjen qe bera une ne jeten time.

ME shume respekt zoteri

ABI
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Persa i perket temes, qe besoj eshte shume interesante, do te doja ti beja fillimisht nje pyetje cunimartum-it

Perse duhet te behesh dicka e tille? Nuk je mire ashtu sic je? Nuk je i kenaqur me jeten, punen, apo shkollen (nese vazhdon)?
    Nuk ke nje familje qe te do, njerez te aferm qe perkujdesen etj..???

Fillimisht gjej shkakun qe te con ne kete kerkese. Analizoje sinqerisht, pa qene nevoja ta paraqitesh ketu ne forum (sepse behet fjale per jeten tende) dhe pastaj komuniko sinqerisht e seriozisht me personat qe mendon se mund te te ndihmojne me nje zgjidhje.... Nese dikush nuk te bind shko tek nje tjeter...

Nese kjo pyetje ishte thjesht sa per te hapur nje teme.. beji naften kesaj pune.... fundi i fundit jeta jote eshte.................

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Huggos lexoje postimin 19 dhe pastaj e kupton se per cfare qellimi eshte hapur kjo teme!

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    shen albani
    ne rradhe te pare une s'tallem kurre me gjera te rencishme, ISLAMIN se kam braktisur se s'ka musliman te sinqerte edhe qe beson Kuran e Hadith qe ta braktisi dhe nuk ka nevoje te provokoje se s'ka arsye pse te harxhoj kohen kot.
    ne rradhe te dyte te them nje gje, qe une nuk urrej dhe as provokoj asnjeri ne kete bote dhe jo me te krishteret te cilet besonin tek ALLAHU (S.W.T) si ZOT i vetem , zot qe krijoi boten qiejt dhe gjithcka ka mbi to
    pra kam respekt te jashtzakonshem per ta.
    tani PO une besoj ne ZOTIN NJE qe kurre nuk ka lindur dhe as eshte i lindur dhe qe profeti i tij i fundit eshte Muhamedi paqja e zotit qofshin mbi te dhe familjen e tij.
    por arsyeja qe une e hapa kete teme ishte nje pyetje qe nje shoku im ateist i beri nje te krishteri dhe kjo pyetje ishte pikerisht ajo qe une kam shkruar aty lart dhe qe nuk e bera me qellim te keq por me tere mend doja te gjeja ke nga keto ndarje (cifute , ortodoks, katolike, protestant , jehovaista etj.)
    ke nga keto ju mendoni se eshte e sakte
    une kam qene vete i kirishtere, madje them se kam qene i mire, domethene lexoja dhe besoja me tere sinqeritetin e zemres ate qe thoshte bibla dhe kishte gjera qe me tere mend si kuptoja si psh. si ka mundesi qe ZOTI te kete bir dhe pse bibla te kete shume qe te jene te ndryshme dhe pse edhe brenda nje bible te kete kaq shume ndryshime, pse eshte e pamundur qe nje liber ne te cilen njeriu kaq inperfekt ka futur mendjen e tij, te mos kete gabime , pse mishi i derrit qe ne te vjetren s'lejohej ne te rene u lejua dhe SIDOMOS pse jane keto teori kaq te dyshimta te trinitise kur ZOTI thuhet qe eshte NJE dhe pastaj vazhdohet me teorine e trinitise ( pra eshte dhe s'eshte ) dhe pse cifutet qe ishin kaq afer Jezusit kane ca gjera esenciale shume ndryshe dhe me sa duket me te kuptushme.
    keshtu pra keto dhe pyetje te tjera si keto me habisnin dhe e kisha te veshtire ti kuptoja derisa te verteten e gjeta ne KURAN ne librin e fundit qe ZOTI ( meshirues dhe meshirberes) ja dergoi njerezimit si mrekullli dhe deshmi ndaj jobesimtareve.
    gjerat jane shume te qarta ne kuran dhe me tere mend ai eshte liber, perfekt, unik dhe qe ZOTI ( i madheruar) thote se do ta mbroje ate, dhe me tere mend nga Kurani njerezit s'kane mundur te ndryshojne qofte edhe nje presje.
    nder gjithe keto pyetje qendron edhe ajo me te cilen une hapa temen te cilen ja kam pas bere vetes shume sidomos perpara se te besoja ne NJE ZOT TE VETEM .
    dhe ISLAMI kete reprezanton NJE ZOT TE VETEM pra nese dhe ti shen alban mendon se ka vetem NJE ZOT TE VETEM deri ketu s'ke asnje ndryshim nga une dhe une te respektoj shume per kete gje, dheeee te ftoj te me konsiderosh vella dhe te me pergjigjeshh miqesisht per pyetjen time
    (te lutem te pergjigjesh dhe jo te me japesh formula lutjesh se ato most likely mund ti kem thene une para teje dhe me beso i kam thene me sinqeritet dhe ashtu si rapsod pergjigja me ka pelqyer shume
    me shume respekt dhe nderime
    peace

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56
    CUNIMARTUM!
    JEZUS KRISHTI KA THENE: "UNE JAM UDHA E VERTETA DHE JETA ASNJERI NUK VJEN TEK ATI(NE PARAJSE)PERVECSE NEPERMJET MEJE". KJO ESHTE MARRE NGA UNGJILLI I GJONIT KAPITULLI 14:6. PRA NE NUK MUND TE SHKOJME NE PARAJSE AS NEPERMJET FESE, AS NEPERMJET ZBATIMIT TE 10 URDHERIMEVE(SEPSE JEMI MEKATARE DHE NUK MUND TI ZBATOJME DOT ATO) AS DUKE U BERE CIFUT APO KATOLIK ETJ,POR VETEM NEPERMJET BESIMIT TEK JEZUS KRISHTI SHPETIMTARI I VETEM I BOTES, AI VDIQ PER SHPETIMIN TEND TIMIN E TE GJITHEVE.VETEM AI PAGOI ME GJAKUN E TIJ PAGEN E MEKATIT TEND, KESHTU QE VETEM AI MUND TE SHPETOJE TY E TE MARRE NE PARAJSE. KUR JEZUSIT I ERDHI NJE CIFUT FETAR ME EMRIN NIKODEM PER TA PYETUR PER KETE GJE AI( JEZUSI) NUK I THA TI JE NE RRUGEN TENDE PER NE PARAJSE SEPSE JE CIFUT DHE FETAR, POR KRISHTI I THA SE TI DUHET TE LINDESH SERISH. NJE HERE KE LINDR FIZIKISHT POR DUHET TE LINDESH EDHE FRYMERISHT.PO KESHTU EDHE TI CUNIMARTUM DHE C'DO NJERI TJETER NE BOTE KA NEVOJE TE JETE I RILINDUR QE DOMETHENE TE LINDESH FRYMERISHT NGA ZOTI, KUR BESON TEK KRISHTI. KETE PJESE TE NGJARJES SE NIKODEMIT MUND TA LEXOSH VETE TEK UNGJILLI SIPAS GJONIT KAPITULLI 3:1-17.
    TANI PO E MBYLL ME KAQ NESE KE PYETJE TE TJERA, SHKRUAJI KETU DHE UNE DO MUNDOHEM TI PERGJIGJEM ATYRE.
    ZOTI TE BEKOFTE, I SHPETUARI.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i shpetuari : 05-03-2003 mė 19:29

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    i shpetuari
    rrofsh per ndihmen
    Po,kam disa pyetje
    ne rradh te te pare, dmth. beso
    quote: i shpetuari:
    "UNE JAM UDHA E VERTETA DHE JETA ASNJERI NUK VJEN TEK ATI(NE PARAJSE)PERVECSE NEPERMJET MEJE".
    beso kete dhe je ne parajse??? nese eshte keshtu doja te dija edhe nje njeri qe ka vrare ka prere ka bere ate qe s'ta nxe gojaa do kete nivelin e njejte me timin ne parajse , kur une kam bere te njejten gje pra kam besuar ate qe ti the, por ne te njejten kohe kam qene njeri persembari jam munduar ti shmangem mekatit dhe te jem njeri i mire per veten dhe per te tjeret.
    ne rradhe te dyte
    si ka mundesi qe cifutet qe ishin aq afer jezusit dhe misionit te tij nuk e pranojne ate per zot dhe as per bir te tij.
    ne rradhe te dyte nje gje qe s'kuptoj eshte
    quote: i shpetuari:
    "NE NUK MUND TE SHKOJME NE PARAJSE AS NEPERMJET FESE, AS NEPERMJET ZBATIMIT TE 10 URDHERIMEVE(SEPSE JEMI MEKATARE DHE NUK MUND TI ZBATOJME DOT ATO) "
    ateher pse quhet FE e krishtere dhe pse jane zbritur pikerisht keto urdherime kur ne nuk mund ti zbatojme.
    me respekt
    peace
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

Jezuesi ka thene dhe kete...

deshmues jezuesi ka thene dhe dicka te tille....

.......But when God shall take me away from the world, Satan will raise again this accursed sedition, by making the impious believe that I am God and son of God, whence my words and my doctrine shall be contaminated, insomuch that scarcely shall there remain thirty faithful ones........(barnabas 96)

faleminderit

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Cunimartum,

ti je musliman i bindur, dhe e din se per ty Islami eshte fe e e perkryer por i ven kete titull:

Ca te behem?? katolik cifut apo ortodoks????,

dhe ne baze te ketij titulli njerzit te kane dhene keshilla. Une nuk po te jap keshilla, sepse ti nuk ke nevoje, ti e ke gjetur rrugen tende dhe vazhdo...mirepo ne shkrimin e pare ke shkruar keshtu :te pakten ta di ca te behem

NATYRISHT se ke te drejte te shkruash cka te duash, por jo te krijosh bindje te gabuar, se je musliman e tha pasi i solla une ato shkrimet e tua, me pare ne kete topik nuk e ke thene...meqenese ty nuk te nevojiten keshilla fetare, seps eti ke fen tende ky titull duhet t“i ndryshohet.....

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nėnė Tereza
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Bashkimi Katolik i Publicisteve Shqiptare - UCIP
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 18:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •