Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 47
    mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Nuk jam vella, jam moter

Ke te drejte per ate qe thua, sepse secili mbron ate qe beson dhe ketu do degjosh mendime nga me te ndryshmet.

Une do te sugjeroja kete gje: Mos degjo asnjerin, sepse do ngaterrohesh. Fillo vetem me nje lutje!

Beson se ka vetem nje Perendi apo jo? Nese e beson pavaresisht se si e quan gjithkush kete Perendi, ti filloje lutjen tende keshtu:

Perendi, une di se ekziston vetem nje Perendi dhe te lutem ty pa te pare dhe pa ditur emrin Tend. Dua qe te mesoj te verteten se Cili je Ti, dhe se si mund qe te njoh une Ty dhe te mesoj te VERTETEN?
    Te lutem me trego se cila eshte e VERTETA dhe se ku duhet te besoj, dhe te lutem qe une te kuptoj zerin Tend, te kuptoj se cila eshte pergjigja e VERTETE qe vjen prej Teje.

Ne qofte se ti e ben kete lutje me sinqeritet dhe me besim, jam e sigurt se se shpejti do te mesosh te verteten dhe se ku duhet te besosh.

Jam shume e sigurt qe Perendia do te pergjigjet. Nuk ka mundesi qe dikush te kerkoje Perendine dhe te Verteten, dhe Ai te mos i pergjigjet: Perendia thote,"ME KERKONI DHE DO TE ME GJENI".

Ky eshte mendimi im.

Miqesisht Abigail
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 21-02-2003 mė 19:26
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Nuk kam fe, por do tė dėshiroja ta kisha

Megjithė pėrgjigjet e bukura qė u dhanė deri mė tani, dhe duke u mbėshtetur nė supozimin se diskutimet janė serioze, mendoj se ėshtė e dobishme ta sjell njė shkrim qė e lexova nga njė libėr e qė ka tė bėjė me temėn qė po e diskutojmė.

Dėshiroj tė besoj, tė kem fe

"Kjo shprehje qė duket paradoksale fsheh mundimin e brendshėm dhe zbulon dėshirėn e thellė tė njeriut.
    Ėshtė mundimi i atij qė nuk e vėren me sa dashuri Zoti e pėrshkon. Famullitari i shenjtė i Arsit kishte thėnė: “Po ta dinim me sa dashuri na do Zoti, do tė kishim vdekur prej gėzimi”. Ndodh nganjėherė qė, duke dėshiruar t’ia spjegojmė vetvetes padrejtėsitė dhe fatėkeqėsitė qė na ngarkohen nė shpinė, tė humbet feja. Sikurse ndodhė qė, duke i arsyetuar paudhėsitė personale, shpesh herė fryt i egoizmit, tė humbet feja. Mirėpo Zoti nuk ka frikė nga dobėsitė tona dhe as nuk dorėzohet i varur nga varfėria jonė. Para sė gjithash e brengosin pafytyrėsia jonė dhe vetėkėnaqėsia (kotėsia) jonė. Ai nuk e lėshon njeriun nėse ky e pranon pėrkufizimin e vet dhe e rrėfen mėkatin (gabimin) e vet. Zoti e qorton pabesimtarin i cili lavdėrohet se ėshtė i kėtillė, mirėpo nuk e qorton pabesimtarin i cili pyet pėrse nuk ka sukses (nuk mund) tė besojė.
    Kush beson nuk mund tė konsiderohet mė i madh se tė tjerėt, mirėpo kush nuk beson nuk mund tė mendojė se ka realizuar fitim. Feja kur nuk ėshtė e pranishme arrihet me ndershmėri tė natyrshme dhe korrektėsinė morale. Kur ushqehet me lutje (uratė) me tė cilėn kėrkojmė prej Zotit qė ta ruajė atė. Ėshtė e sigurtė se Zoti ua jep besimin tė gjithė atyre qė veprojnė korrekt dhe e kėrkojnė me sinqeritet.
    Shprehja mė tutje dėshmonė aspiratėn e thellė e njeriut i cili vetvetiu synon tė vėrtetėn dmth. Zotin. Me tė drejtė preferon Shėn Augustini: “Mos dil prej vetvetes, kthehu nė vehte: nė brendėsinė e njeriut qėndron e vėreta”. Drama e aq shumė ditėve, nė civilizimin e mjeteve tė informimit, qėndron pikėrisht nė kėtė mungesė tė meditimit qė nuk lejon tė jetohet nė thellėsi. Jetojmė jetė tė jashtme duke e harruar tė brendshmėn – kryesoren, prej nga kalojmė nė jetė tė jashtme. Krisma shurdhuese e mijėra zėrave, tingujve dhe fotografive i nxjerr njerėzit nga thellėsitė e unit personal dhe ia zėnė frymėn brendėsisė. Mirėpo kjo rrallė herė depėrton nė mėnyrė dominuese dhe na tregon se kemi nevojė pėr Zotin, se jemi tė lidhur domosdo pėr tė, sikur qė ėshtė i lidhur fėmija me jetėn e nėnės. Nuk ka dėshmuar Shėn Bernardi rastėsisht: “Sa mė shumė pėrparoj nė njohjen e unit tim, aq mė shumė po i afrohem njohjes sė Zotit”. Ndėrsa shkrimtari francez, Jacques Bossuet ka shtuar: “Nė qoftė se besimi nė Zotin mund tė pėrmban njė paqartėsi tė caktuar, mohimi i Zotit pėrmban absurditet”. Njeriu ka nevojė pėr Zotin sikur pėr ajrin qė e thith. Zoti ėshtė ai qė i jep kuptim jetės sė tij. Ta gjesh Zotin, domethėnė ta gjesh vetveten. Pėrmėtepėr, nuk e gjejmė ne Zotin por ai na gjen ne. Gjon Pali II pohon: “Thirrja e njeriut ėshtė Zoti”."

/A.U./
    IHS

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    S'eshte puna se do vesh ne parajse po u bere cifut, apo i krishtere, (po le ata te Jehovait jane cen fare, me shkrijne se qeshuri). Do vesh ne Parajse kur te zbatosh 10 komandat e Zotit, por nga ana tjeter ne te krishteret besojme se duhet te besosh ne Krishti, si biri i Zotit qe u sakrifikua per njerezimin, sepse vetem nepermjet Tij do te trashegosh jeten e pertejme. Te krishteret besojne se Mesia ju erdhi cifuteve, por ata nuk e besuan qe Krishti ishte Mesia (biri, i derguari nga Zoti, ai qe do t'i shpetonte). Cifutet dhe sot e kesaj dite presin per Mesine, pasi nuk e pranuan Krishtin si te tille. Nga ana tjeter, ata qe pranuan Krishtin dhe besojne ne Ai, dolen nga Izraeli per te perhapur krishterimin ne gjithe boten.

Pra sipas kesaj i bie te vesh ne parajse nese je perpjekur t'i zbatosh 10 urdherat e Zotit sa me shume te kesh mundesi (pasi asnjeri nuk mund te jete perfekt, jemi lindur te gjithe mekatare), dhe po te besosh ne Jezu Krishti, i cili u sakrifikua qe edhe ata njerez qe kane bere gabime te renda t'i luten Atij dhe ta kene si nje bilete te fundit per ne parajse.
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    ANGELDUST, jam shume dakort me mendimet e tua.

Eshte e vertete qe populli i Izraelit pret qe te vije Mesia, prandaj kur te shfaqet Antikrishti, dhe do te bej mrekulli te shumta ata do te mendojne se ky eshte Mesia qe ata prisnin, dhe shume do te besojne dhe do ta adhurojne por me pas do te kuptojne se nuk eshte Mesia..........................

Abigail
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 26-02-2003 mė 18:02
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Cunimartum:

Je ne dileme, e kuptoj.

Nese nuk vendos per asnjeren, atehere mesoe permendsh ate shkrimin e pare dhe thuaja Zotit.
    Mund t“i thuash se ne Toke kishte shume bileta, dhe te gjitha keto bileta ishin Pronare eksluzive te se vertetes dhe se ti ke pasur droje se po blene bilete te gabuar dhe keshtu ke mbetur pa te.
    Nje biléte e gabuar mund te te coje ne Ferr, jo ne diskoteke, ceshtja eshte teper serioze dhe tragjike .
    Madje mund t“i thuash se per shume biletat ekzistuese ti nuk e ke fajin, por ai qe ka derguar ose toleruar kudo sportele ku shiten biletat e rrejshme. Zoti e din kete dhe eshte i meshirshem!

Mund t“i thuash se ke marre mundimin dhe ju ke drejtuar edhe anaterave ne forumit shqiptare, por thuaj se edhe aty kishte bileta te ndryshme!!! Mund te shtosh edhe kete: se nuk e ndjere veten kompetent per t“i treguar Atij se cila eshte e verteta!!! dhe se ke pasur frike se mos po e acaraon duke zgjedhur dhe duke i treguar atij se cila qenka e verteta absolute!
    Per kete mund te me permendish edhe mua si deshmitar!

Mund t“i thuash se deshiron dicka ne mes Parrajsit dhe Ferrit, sepse e mira absolute dhe per miliarda vjet eshte e merzitshme, madje mund te shtosh se nuk ke parapelqyer parrajsin se atje ndalohet shkurorezimi dhe se me nje grua te njete ( ose burre ) nuk mund te jetohet miliarda vjet. Dhe une nuk di a ke deshire te jetosh me miliarda vjet!!! Pse jeta me miliarda vjet eshte e merzitshme, nuk i ke fajet ti, por keshtu jemi te " ndertuar "! Pac fat ne zgjedhje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 02-03-2003 mė 09:01

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    rrofshi shume rrofshi per ndihmen
    po une s'dua njeqind te verteta as dhjete as njezete une dua
    NJE
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

po..

Gjon:14:6.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    e fshiva se shkrimi yt nuk eshte serioz, mendova keshtu pasiqe gjeta ate shkrim me poshte....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 02-03-2003 mė 20:53

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Ne postimin 66 shkruan cunimartum keshtu: ketu adresa:

http://www.forumishqiptar.com/showth...0&pagenumber=4

per sa i perket pyetjes A ESHTE FEJA ISLAME E PERKRYER"
    po eshte MESE E PERKRYER dhe ketu se kam llafin per njerezit po per fene.
    S'KA NJEREZ DHE VEPRIME PERFEKTE PO QELLIME PERFEKTE
    dhe nese doni arsyen pse mundohuni te jetoni vetem 1 jave si muslimane te ndieni ca ndien nje musliman dhe te falenderoni KRIJUESIN me sinqeritetin e nje muslimani te VERTETE
    PEACE A ESHTE FEJA ISLAME E PERKRYER"

cunimartum 08.06.02

Je tallur me kete teme te hapur, ke braktisur Islamin apo e ke hapur per qellime provokuese...

Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Me siguri qe i ke lexuar te gjitha shkrimet tek kjo teme!

Nuk munde te vendosje asgje?

Nuk ta mbushi mendjen asnjeri?

Jam shume e sigurt se asnje ketu nuk mund te bindi pervec Vete Perendise!

Mos u ngut, e Verteta do te vije vete, ashtu si del dielli pas nje dite te vrenjtur!

Miqesisht Abigail

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nėnė Tereza
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Bashkimi Katolik i Publicisteve Shqiptare - UCIP
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 18:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •