Cfar ke kuptuar ti Sheki lidhur me Wehabizmin?!! Cfar , pash Perendine ?!!
Dhe sa per info nuk jam mohues e haditheve te Muhamedit A.S. , jam mohues i haditheve te Buharit, i haditheve te Muslimit , Abu Davit dhe mohues i te gjithe hadithe te mbledhura nga njerez si puna e ketyre.
Se pari ti , me vjen keqe te te them, por historine e fese Islame nuk e njeh, sidomos historine e fese Islame me njehere pas vdekjes se Profetit!
Ae di ti Sheki 51 qe pasi vdiq i derguari i jone, muslimanet e atehershem u ndane ne dy parti , ne dy grupe!
Dhe secili grup kishte qellime te ndryshme sa i perket pushtetit ne komunitetin musliman, pra kush do te sundonte me muslimanet pas vdekjes se profetit.
Njeri grupe ishte me shoket e pfoetit, ky grup deshironte te zgjedhi udheheqesin e ardheshem nga mesi i sahabeve te profetit.
Grupi tjeter , ishte grup qe perkrahte Aliun R.A. ,sipas tyre Aliut R.A. i takonte e drejta per te udhehequr me ymetin musliman.
Problemi ishte se as grupi i pare e as grupi i dyte nuk mundeshin te bindin njeri tjetrin se ky ose ai grup ka te drejte!!!
Andaj ajo qe ndodhi ishte degjenerimi i amanetit te fundit te profetit i shtuar fjale fjalimit te tij.
Sa per info ky fjalim eshte i percjellur ne histori ne tre variante te ndryshme.
Varianti i pare thot: Kam lene per ju Kuranin dhe Sunetin tim, dhe nese u permbaheni nuk keni kurre ti shmangeni rruges se Zotit (Allahut).
Varianti i dyte thot: Kam lene per ju Kuranin dhe FAMILJEN TIME ( ne kete variant cuditerisht fjala Sunet zavendesohet me fjalen FAMILJEN TIME ) , dhe nese u permbaheni nuk keni kurre te shmangeni nga rruga e Zotit (Allahut).
Dhe varianti i trete : Kam lene per ju KURANIN dhe nese i permbaheni kur nuk keni te largoheni nga rruga e Zotit ( Allahut ) ( Cuditerisht ky variant nuk perfshin ne mbrendi as FJALEN SUNNET e as fjalen FAMILJEN TIME )
Cili variant eshte i vertete Sheki 51 ?!!!
Duke pasur parasysh psh qendrimin e atyre muslimaneve qe donin Aliu R.A. te behet kalif i muslimaneve , lirisht mund te vijm ne perfundim se ky grup per te bindur grupin tjeter seketa kane te drejte dhe se grupi tjeter duhet ti degjoj, keta amanetit te fundit te profetit i shtuan fjalen FAMILJEN TIME ( Elhi Bejti ). Sot perkrahesit e ketij hadithi njihen nen Emrin Shiatu ALI ( Grupi i Aliut ) ose ne gjuhen popullore

Shijat , qe ju doni ti digjni me zjarr.
Duke pasur parasysh qendrimin e grupit te dyte te muslimanev sipas te cileve kalifi i ardheshem duheshte te zgjidhet nga mesi i sahabeve te profetit, ky grup amanetit te fundit i shtoj fjalen SUNETIN TIM . Sot perkhahesit e ketij grupi njeihen me emrin SUNNI!!!
Pra nje hadith i transmetuar ne variante te ndryshme i ndahu muslimanet ne dy grupe , shia dhe sunni, pastaj keta grupe u ndane midis veti dhe sot jemi ne kete derexhe , ku secili mundon te krijoj sektin e tij , si psh Wehabizmi!!!
Pra llogjikisht , i vetmi transmetim qe ka kuptim lidhur me amanetin e fundit te profetit, eshte transmetimi sipas te cilit profeti ka thene se ka lene per ne VETEM KURANIT, dhe asgje tejter.
Ky transmetim ka rendesine e vete, sepse permes nje transmetimi te tille, profeti nuk ka ofenduar asnje pale , nuk i ka ofenduar as ata qe kane vlersuar shoket e tij dhe as ata qe kane vleresuar familjen e tij.
Keto qe ti them sheki51 nuk jane fjale te mijat, por perkundrazi behet fjale per histori te kulluar.
Sa i perket wehabizmit, wehabizmi nuk ka ekzistuar ne ate kohe, njelloj si sic nuk ka ekzistuar as Sunizmi e as shiizmi.
te gjitha keto sekte do ose nuk do ti, por e verteta eshte e vertet, jane shpikje te muslimaneve te me vonshem.
Dhe mos haro CDO SHPIKJE ESHTE BIDAT, DHE CDO BIDAT CON NE SHIRK !!!!
Me Respekt
GV_USA
Krijoni Kontakt