Close
Faqja 33 prej 34 FillimFillim ... 2331323334 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 331
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Po ju, si duket nuk ja keni as iden se c'shte nje mrekulli ?! Si ndodhe ajo ? Kujt i ndodhe ajo ? !
    Mund te na permbledhesh me 2-3 fjale se cfare do te thote per ty "mrekulli"? E kam fjalen per Kuranin. Pa ofendime te lutem.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Dy ajetėt e fundit (128 & 129) te surės Et-Tewbe.

.
    Ti mua me quan Kuranist, do te thote kinse un i mohoj keto 2 ajete. Me trego se ku kam thene qe mohoj keto ajete te Kuranit?

Mos fol veq sa per ta rritur numrin e postimeve. Se paku behu real kur flet, dhe mesohu te kesh se paku nje ndergjegje minimale kur flet per te tjeret.

Pra, me cito ku kam thene se mohoj dicka nga Kurani?

lexo kuranin ketu www.xhamiashqiptare.net ku me pate then se aty i mesojshe ti "mrekullit" e kuranit dhe kuranin qe me citojshe.

Sa per mrekullit, s'kam kohe qe te shpejgoi. Eshte tem e gjer, dhe nuk dua te nderoi duke hyr ne kesi lloj muhabetesh me ty.

Lexo kur'anin zyrtar.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    lexo kuranin ketu www.xhamiashqiptare.net ku me then se aty i mesojshe ti "mrekullit" e kuranit dhe kuranin qe me citojshe.
    Kete faqe ta kam dhene si argument per te te treguar se si une bej namaz. Kjo nuk eshte arsye te shpifesh se kinse une mohoj ajete Kuranore. Ku e ke marre kete edukate ti? Cfare niveli...

Sa per mrekullit, s'kam kohe qe shpejgoi. Eshte tem e gjer, dhe nuk dua te nderoi duke hyr ne kesi lloj muhabetesh me ty.

Jo kohe ke mjaft, tere diten je ne forum. Por me mire thuaj se nuk e din se cfare jane mrekullite ne Kuran. Nese e quan Kuranin Mrekulli, ateher duhet te besosh se cfare e ben ate te quhet Mrekullli.

E mete e jotja eshte se, urrejtja qe e ke ndaj Rashad Khalifes, te ben te mohosh edhe mrekullite e Kuranit te cilat i zbuloi ai. Duke harruar qe edhe mrekullite tjera Kuranore te cilat i ka vertetuar shkenca ne shekullin e fundit, shumica u zbuluan nga shkencetare jo-Musliman.

Je duke u treguar shume i papjekur ne kete forum. Te keshilloj te lexosh me shume e te shkruash me pak. Sepse sa me shume qe shkruan, po na tregon qe nuk lexon fare.

Lexo kur'anin zyrtar.
    Kjo eshte thenia me non sense qe kam ndegjuar ne kete forum.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Dy ajetėt e fundit (128 & 129) te surės Et-Tewbe.

.
    Je gabim, kete nuk e predikojne Kuranistat, por 19-shit e predikojne kete.
    Dhe ka dallim midis ketyre dy grupeve.
    Kuranistat nuk e pranojne Rashitid si te derguar, ndersa 19-shit e pranojne si te tille.
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Pun per ty kjo e fundit.

Ai mbetet nje mendimtar, pormegjithate, ka arritur ta demanton "mrekullin" e numrit 19. Qe as un, personalisht nuk shoh kurrfar mrekullie. Ju thjesht jeni humbur ne te, duke harruar qe vet Kurani eshte MREKULLI !

Po ju, si duket nuk ja keni as iden se c'shte nje mrekulli ?! Si ndodhe ajo ? Kujt i ndodhe ajo ? !
    Degjo Billall Philips , nuk ka demantuar asgje.
    E kam pa video e tij mundohet te demantoj mrekullin e numrit 19 , personalisht te them ska demantuar asgje.
    Ate qe ju nuk kuptoni eshte se ju ndani shkencen nga besimi nga feja.
    Por e verteta eshte se nje fe qe vjen nga Zoti, ajo fe eshte SHKENCE, dhe si te tilla nuk kundershtojne njera tjetern , por vertetojne njera tjetren.

Nese shikon Kuranin nen kuptimin matematikor, do te shikojsh se ne mbrendi ekziston nje kod i persosur matematikor, kod qe nga njeriu nuk ka pasur mundsi qe te shkruhet.
    Dhe ky kod nuk eshte aty kot me koti, por ky kod eshte aty si nenshkrim i Perendise, qe verteton se ky LIBER me te vertete eshte SHPALLJE E ALLAHUT!!!

Shembull: Ne Kurani fjala Det , dmth uje por qe ne gjuhen arabe ka kuptimin e nje hapesire te madhe ujore, permendet 32 here.
    Fjala kohe ne kuptimin e nje hapesire te madhe toke, ne Kuran permendet 13 here.
    Toka dhe uji formojne planetin tone dmth 32+13 =45 .

Nqs se deshiron te gjejsh % se sa perdind eshte uje dhe sa perqind eshte toke eshte shum lehte.

32/45 *100 , te jep perqindjen e Ujit ne Planetin tone , dhe
    13/45*100 te jep perqindjen e tokes ne Planetin tone.

Pse Allahu me te madhen e vete vendosi qe ne Kuran te permesi fjalen uje dhe toka tamam 45 here se bashku ( 32 here uje dhe 13 here toke ) dhe pse ne kete raport ?!!

Sepse matematika eshte celsi i Kuranit, eshte vula e Kuranit me ane te se ciles Allahu verteton se ky liber eshte i shpallur prej Tij.

Dhe kete Matematik qe gjendet ne Kuran jo, nje Billall Phillips me u mbledh, po me biliona si puna e tij te mblidhen kete matematik komplekse qe ekziston ne Kuran, kete vule te Perendise nuk munden ta demantojne!!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Si falėsh ti ? Sipas sunetit A Muhamedit a.s., apo sipas qejfit tend ?
    Nuk ju pergjegje pyetjes sime apo nuk e di??

Gostivar, ēelėsi i kuranit nuk eshte matematika. Personi i cili ka "zbuluar mrekullin" e numrit 19, ka pretenduar qe me kete numer, ka arrit ta dij edhe vitin e dites se kiametit.

master, nuk eshte mrekulli shkruarja Allah ne nje kinxh, peshk, apo ne qiell. Ajo eshte "SHENJE,, e jo mrekulli, mrekullit i kan ndodhur vetem Pejgamberėve. Mrekulli, eshte nje gje e pamundshme qe mund ta arrisin vetem Profetėt ne emer dhe me lejen e Allahut xh.sh. Mua, tye, tjetrit e tjetres nuk ka per na ndodhur ndonje mrekulli. Largo kete nga mendja.

xhami,
    Nese nuk e praktikon sunetin, nuk je musliman.
    Muhamedi a.s. u dergua si mėsues nga Zoti i lartmadheruar, e jo thjesht si ambasador i Tij per transmetuar mesazhin e Tij !

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238

master, nuk eshte mrekulli shkruarja Allah ne nje kinxh, peshk, apo ne qiell. Ajo eshte "SHENJE,, e jo mrekulli, mrekullit i kan ndodhur vetem Pejgamberėve.
    E para - Shkruarja Allah ne kingja e ne peshqi nuk e kam thene asnjeher se perben mrekulli.

E dyta - Cfar thua ej, se mrekullite i ndodhin vetem Pejgambereve? D.t.th. se nese vazhdojme ta studiojme Kuranin, nuk do te hasim ne mrekulli te tjera?

Une nuk po them se mrekullite na ndodhin neve, por mrekullite tashme vec jane ne Kuran, ajo qe ne duhet te bejme eshte qe t'i zbulojme ato mrekulli. Ti e din mire qe Kurani na sherben deri ne diten e fundit te kesaj bote, andaj neve na mbetet vazhdimisht ta studiojme ate, dhe mos te ndegjon kush te thuash se nuk do te hasim ne Kuran me mrekulli pasiqe te gjitha mrekullite kan perfunduar ne kohen e Pejgambereve.

Mrekulli, eshte nje gje e pamundshme qe mund ta arrisin vetem Profetėt ne emer dhe me lejen e Allahut xh.sh. Mua, tye, tjetrit e tjetres nuk ka per na ndodhur ndonje mrekulli. Largo kete nga mendja.

Kush ta tha ty kete? Per me shume, rashad khalifes nuk i zbriti mrekullia nga qielli. Ai thjeshte ka zbuluar nje te vertete matematikore e cila deri ne ate kohe nuk ishte zbuluar. Nuk e kuptoj pse e merr aq tragjike ta pranosh se i tere Kurani eshte i nderthurur matematikisht.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Cka po behet ne kete teme, njeri thote se e kemi gjet numrin 19 ne Kuran, tjetri thote se fjala 'allah' ne lope nuk duhet te mirret si mrekulli por vetem si shenje pro fese islame, tjetri thote se krejt Kurani eshte mrekulli matematikore dhe nese ckodohet atehere do te dihej edhe kur do te behet kijameti. Po shume argumente e fakte qe na keni pru, te mjeret ne.

Jane percare Kuranistet me Hadithistet (sunetistet). A e keni lexuar Suren 'Bubrreci' do ju zere gjumi me mire, lexojeni.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 09-10-2010 mė 19:52

Faqja 33 prej 34 FillimFillim ... 2331323334 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •