Close
Faqja 16 prej 34 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 331
    hadith sahih nga muslimi , ku thuhet qe al-fatiha eshte me se e mjaftueshme per lutje , dhe nqs dikush e shton ate , kjo eshte e preferuar per te,
    pra behet fjale per hadith sahih qe eshte e obligueshme qe cdo mysliman ta besoje , sic thuhet!!!

Sahih Muslim Book 04. Prayer Chapter : The reciting of Takbir at the time of bowing and rising in prayer except rising after Ruku' when it is said: Allah listened to him who praised Him.

'Ata' reported it on the authority of Abu Huraira who said: Recitation (of Surat al-Fatiha) in every (rak'ah) of prayer in essential. (The recitation) that we listened to from the Apostle of Allah (may peace be upon him) we made you listen to it. And that which he recited inwardly to us, we recited it inwardly for you. And he who recites Umm Al-Qur'an, it is enough for him (to complete the prayer), and he who adds to it (recites some other verses of the Holy Qur'an along with Surat al-Fatiha), it is preferable for him.

hadithi eshte marre nga faqe islame sunite.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga safet h Lexo Postimin
    ti po thu diqka shum absurde si Islami kta kurrqysh nuk e pranon edhe un vet jom musliman nuk e shoh nevojen per nja reformim un spo di naj arsye per reformim kush t don me prnau Islamin e praon qishtu qysh eshte kush nuk don e paqt veten n'qaf amo shum ide palidhje pom doket
    E pranon ashtu si eshte, qe dmth ashtu si e kane trasformuar arabet me gerrmicen e gojedhenave(haditheve) dhe traditave te tyre???!!! Ti vetem per nje gje je i sigurte si mysliman: "Kurani eshte fjala e Zotit, zbritur neprmjet gojes se Muhamedit" apo jo??!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 25-09-2010 mė 07:18
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Imagjino pra sa i trashe duhet te jesh qe nje grek te te mesoje shqipen !!!Gjej grope e futu prej turpit o i paturp!!!
    Dhe sipas kesaj logjikes tende prej ithtari te haditheve, ku na qenka perfitimi i grekut qe shtiret si shqiptar, duke thirrur ne vellazerim mes shqiptaresh e duke kerkuar largimin prej arabeve??!!
    Kte padyshim e ke degjuar nga hoxhe Krasniēi!!!!
    Por aty ne kllapa ke thene diēka mese te vertete qe te ka dale prej shpirtit:"Shqiptaret e vertete besojne ne kryq"!!!Padashje, gjaku yt, te tregoi se kujt i perket ne te vertete!!!
    Aaaaa, e thelle shume kjo....ia kalon edhe Shopenhauerit!!!!Amin jo hundes, por teshtimes....ahahahhhah...sa gjoja quut qe je mer gic!!!
    Vetem ne Islam apo ne Kuran??!!Me duket se ju nuk e dine as se ne ēfare besoni??!!
    Or hoxhe me zile: Islami eshte perulja ndaj Zotit dhe ndjekja e Fjales se Tij, Kuranit!! Ti thua se eshte "perulja" e vertete dhe jo Fjala e tij!!!
    Po ti edhe gjithe jeten te shkosh ne xhami, nuk ke per te mesuar ate qe te shpjegon nje i krishtere si une!!!
    Vazhdon ky!!
    Perpara thote se hoxha eshte i detyruar te thote te verteten ne Islam, pastaj se mund te thote edhe diēka jashte Islamit!!!
    Trurin ēorbe ta kane bere, more bir!!Me kete tru qe ke, nga do ta kuptoje kurre ti se ku flet hoxha mer, shto aty qe flet edhe me shume arabisht se sa shqip!!!!
    Une deshmine per njeshmerine e Zotit e kam thene qekur perqafova Fjalen e Krishtit dhe nuk kam nevoje qe te ta deshmoj ty!!(te perseritesh shume here diēka, do te thote te mos e besosh ate)
    Thuaj me mire qe ti nuk ke kapacitet te matesh me mua, bile ma asnje ketu(perveē shekit)!!
    Une jam shume i qete, mos ki dert!! Por, nese ti ke frike prej meje mos u fut ne keto tema, shko e bej nje dore muhabet me fisnikun dhe gimin!! Sa here te shkruash gomarlleqe ketu, nuk ke per te patur treve prej meje, as ti e askush tjeter!!!
    Me keshillat qe ua jep Muslimaneve per fene Islame edhe pak do te te japim titullin "derr me zile"!

Urime !

Pervec se ofendimeve , s'ke thene asgje.

Grek se grek je ..... hajt mbaju !

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Explorer, s'esht bre grek mos e ngaterro qafirin, agjent illuminist eshte ata e kan sjellur ketu
    ehh kta masunet sa kan frik zjarrin fuka fuka hahahah
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MafiaWarz : 25-09-2010 mė 09:22

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    hadith sahih nga muslimi , ku thuhet qe al-fatiha eshte me se e mjaftueshme per lutje , dhe nqs dikush e shton ate , kjo eshte e preferuar per te,
    pra behet fjale per hadith sahih qe eshte e obligueshme qe cdo mysliman ta besoje , sic thuhet!!!

Sahih Muslim Book 04. Prayer Chapter : The reciting of Takbir at the time of bowing and rising in prayer except rising after Ruku' when it is said: Allah listened to him who praised Him.

'Ata' reported it on the authority of Abu Huraira who said: Recitation (of Surat al-Fatiha) in every (rak'ah) of prayer in essential. (The recitation) that we listened to from the Apostle of Allah (may peace be upon him) we made you listen to it. And that which he recited inwardly to us, we recited it inwardly for you. And he who recites Umm Al-Qur'an, it is enough for him (to complete the prayer), and he who adds to it (recites some other verses of the Holy Qur'an along with Surat al-Fatiha), it is preferable for him.

hadithi eshte marre nga faqe islame sunite.
    Ti qe po i thu refetit fol shqip, vet fjalt po na i sjell arabo-anglisht

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Unė nuk kam njohuri ne fe, veq ni pyetje po jau boj ktyne qe ju po i quani kuranista, nashta nuk jom gabim qe po boj pyetje!
    Nese na nuk pasojm hadithet, ose te pakten komentet e Kur'anit (me sa e di une i thojn Tefsirė) atehere si kishin mu shpjegu sipas juve keto versete kur'anore:

Kur'an 9:5; "E kur tė kalojnė muajt e shenjtė, luftoni idhujtarėt kudo qė t’i gjeni, robėroni dhe ngujoni ata, e vinju pritė nė ēdo shteg. Nė qoftė se pendohen, e falin namazin dhe e japin zeqatin, atėherė ua lėshoni rrugėn, se vėrtet All-llahu falė ėshtė mėshirues"

Kur'an 5:51; "O ju qė besuat! Mos zini miq as jehuditė, e as tė krishterėt. Ata janė miq tė njėri-tjetrit. E kush prej jush i miqėson ata, ai ėshtė prej tyre. Vėrtet All-llahu nuk vė nė rrugė tė drejtė popullin zullumqar."

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PrisHtiNa-Lee : 25-09-2010 mė 09:31

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Pa dyshim se do tė filloj pėrēarja pėr aq kohė sa vijnė njerėz (tė paprofilizuar) e na ofrojnė neve njė Islam jashtė atij Islamit tradicional tė trevave shqiptare, tė njė Islami qė nuk e kishte as baba, babėgjyshi, stėrgjyshi apo katragjyshi ynė. Ky Islam ėshtė "Islami" i kuranistave. Islam pa hadithe nuk ka siē kam thėnė nė shumė tema ajo fe mund tė quhet me cilin do emėr, pėrveē emrit Islam.
    Pėr ndryshe nė botė kur flitet pėr Islam dihet qartė se kemi tė bėjmė pėr njė fe e cila bazėn e saj e ka nė Kur'an dhe Hadithe, ashtu sikur kur flasim pėr Krishterim qė kemi tė bėjmė me njė fe qė bazėn e saj e ka Biblen.
    Pra sipas teje cdo gje tradicionale qenka me e mira?? Hajde mene hajde .
    Po stergjysherit tane qe kane qen paganista dhe qe jane konvertu ne te krishter e mandej te krishteret ne musliman , a nuk ka qen me mire te jene sipas tradites e te mos e nderrojne fene ???

Tradita ne besim ska kurrfar rendesie por rendesi ka e verteta dhe e verteta 1 dhe absolute eshte vetem Kur'ani .
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Nė radhė tė parė nuk bėhė fjal pėr Forumin Islamik, por pėr nėnforumin Komuniteti Musliman brenda Forumit Shqiptar.
    Nė radhė tė dytė kuranist do tė thotė musliman, por i veēuar vetėm brenda kornizave tė Kur'anit, pėrjashtimi nuk ka tė bėjė me besimin nė Kur'an, sepse edhe ne e besojmė Kur'anin, mirėpo me mohimin e Haditheve si shtyll e dytė e fesė Islame.
    Feja Islame ka vetem nje shtylle dhe ska nevoje per dy apo tri shtylla e ajo eshte fjala e te gjithfuqishmit , me te dijshmit dhe krijuesit, qe nuk ka nevoje per libra shtese per te mrekulluar fene .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    GOSTIVARI TE DREJTOHEM TI PERSONALISHT DHE ATYRE QE MENDOJNE SI TI ,mos i fut hundet atje ku se kan vendin , ti je vetem nje lecke e thjeshte per te diskutuar per hadithet apo sunetin e profetit, ka njerez qe ceshtjen fetare duke filluar nga akidja, fikhu ,sireja, dhe me gjere e njohin me mire se veten e vete. dhe tani na del ti dhe disa leckamane ketu dhe na tregojne se sa dijetare qe na qenkeni.Nuk eshte e rastit qe mendoni kshu .
    Atje ne Amerike dhe Evrope ua kane shperlare trute ata njerez te cilet paguhen qe te bejne nje gje te tille , ju flisni ate se cfar keni ndegjuar dhe se paku keni lexuar 2 libra, une i kam te njohur personat te tille , dhe paramendo jane aq koke forte dhe injoranta sa qe sta mer mendja ti.
    Ti na paske aritur shkallen e diturise sa qe dijetaret i quan injoranta ndersa Zoti ne Kuran thote ME TE VERTETE VETEM DIJETARET I FRIKOHEN ALL-LLAHUT , kurse ti shkon kundra fjaleve te Zotiti.ti me keto fjale nencmon te gjithe ata transmetues te haditheve te Muhamedit a.s. duke filluar prej sahabeve e deri tek dijetaret e diteve te sotme.

Perderi sa i mohoni hadithet sot , ju neser do mohoni edhe Kuranin ne kete te jeni te bindur ,ju jeni njerez qe nga fry era andej e ktheni koken dhe kerkoni kible te re

Zoti ju ruajt,tjeter gje sdi cfar te them
    Per cilet dijetar e ke fjalen ,mos e ke fjalen per ate dijetaret qe thonin se toka eshte e rafshte ?!! Si quheshte ai imami i famshem i xhamise se medines hmmm nuk me kujtohet emri i tij, por e di se ai ne nje liber te tij pohon se muslimanet duhet te besojne se Toka eshte e rafshte.

Ose mos valle e ke fjalen qe refuzojme hadithet sipas te cilave "profeti" ( ndoshta Imam Buhari ose dikush tjeter ) ka pohuar se Toka mbeshtete mbi shpinen e nje kau , dhe kur ky i fundit dridhet , ne perjetojme termet ?!!!!!
    Per kete hadith e ke fjalen?!! Ky hadith sa per info gjate kohe eshte quajtur Sahih, ndoshta edhe sot e kesaj dite quhet sahih.
    Une do ta kisha besuar nje hadith te tille, por fatkeqesisht ( ose fatmiresisht ) niveli im arsimor nuk me lejon te pranoj nje hadith te tille si sahih!!!
    Ti ben cfar te duash per veten tende.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Per cilet dijetar e ke fjalen ,mos e ke fjalen per ate dijetaret qe thonin se toka eshte e rafshte ?!! Si quheshte ai imami i famshem i xhamise se medines hmmm nuk me kujtohet emri i tij, por e di se ai ne nje liber te tij pohon se muslimanet duhet te besojne se Toka eshte e rafshte.
    Pershendetje Gostivar, ja ta perkujtoj une se cili ishte ai "dijetari" i ketyre.

Ai ishte Abd al-Aziz ibn Abd Allah ibn Baaz, rektori i Universitetit Islamik tė Medinės, nė Arabinė Saudite ne vitet 70-ta

ne njeren nga citimet e tij ai kishte thene: “Sikur toka tė ishte duke u rrotulluar siē pretendojnė ata, vendet, malet, lisat, lumenjtė, dhe oqeanet nuk do tė kishin themel dhe njerėzit do tė shihnin vendet e lindjes duke lėvizur kah perėndimi dhe vendet e perėndimit duke lėvizur kah lindja.”

Keta jane dijetaret qe duhet te mbeshtetemi ne ta, dhe kur nuk mund ta kuptojme kuranin, duhet t'i pyesim ata si ky.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 25-09-2010 mė 14:38

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin

Ose mos valle e ke fjalen qe refuzojme hadithet sipas te cilave "profeti" ( ndoshta Imam Buhari ose dikush tjeter ) ka pohuar se Toka mbeshtete mbi shpinen e nje kau , dhe kur ky i fundit dridhet , ne perjetojme termet ?!!!!!
    Per kete hadith e ke fjalen?!! Ky hadith sa per info gjate kohe eshte quajtur Sahih, ndoshta edhe sot e kesaj dite quhet sahih.
    Une do ta kisha besuar nje hadith te tille, por fatkeqesisht ( ose fatmiresisht ) niveli im arsimor nuk me lejon te pranoj nje hadith te tille si sahih!!!
    Ti ben cfar te duash per veten tende.

GV_USA
    Ti shoku si duket je total JEDNOSMERNO , ate qe thua ti se dijetaret islam thuan se toka eshte e rafshet dhe se e mban nje ka dhe se po levizi perjetojme termet ,keto jane msime biblike dhe asnjehere nuk kam ndegjuar kete nga ndonje dijetar musliman,vetem ne qofte se ti e ke mesuar ne gjeografine TITISTE ne Gostivar
    >Si duket shoku ke nevoje per nje refresh truri ne aspektin fetar Islam duke filluar qe ne mekteb , shkolle te mesme ,medrese dhe te perfundosh ne ndonje fakultet islam ,por me sa shoh une me keto mend nuk do ta kalosh as mektebin tek hoxha i Gostivarit.
    Nese niveli yte i arsimit nuk lejon te pranojne hadithe dhe te dalloje ata te dobetat nga te vertetat sahih , atehere me ben te dyshimte edhe ate nivel tend te arsimit qe ke.

p.s. mos u mer shume me israilijate ,se te ben dem

Faqja 16 prej 34 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •