Close
Faqja 29 prej 34 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 331
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Mire e ke ti bani, ti duhet te besosh ne KAL APO LOPE sepse ke logjike te shendoshe dhe shume i afte ne kete lemi ,hallall te qofte per nje krishter qe beson si musliman

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Secili qe lexon kete qe kam bere me bold tek shkrimi yt, do te kuptoj se sa je ne gjendje t'i kuptosh gjerat, dhe sa te ulet e ke koeficientin e inteligjences.
    Kafshėt njė pjesė e tyre tė cilat nuk posedojnė inteligjencė nė dallimin e gjėrave kontestojnė inteligjencėn e njerėzve.

Sa per info, per postimet e mia tek tema "A mjafton Kurani, per te qene Musliman?", i kam sjell disa artikuj, e per qudi ne asnjerin nuk me citoi askush, e as nuk e tha asnje fjale. Por vetem bla bla bla fjale te ndyta. Ato postime i ke me numer 351, 361, 372, 379 dhe 380.
    Nuk na solle pergjigje pėr postimet qė permenda unė. Si duket mundohesh t'i ikėsh debatit, ashtu siē e kam thėnė edhe mė parė ju nė mungesė tė pergjigjeve bėni pyetje

Citim Postuar mė parė nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    ha ha muhadithet jan ata njerez qe ty ti qesin genjeshtrat ne pah
    mos genje se nuk shkrun keshtu ne librin e Muslimit
    eshte turp per ty te thuash gjera te pa veteta
    eshte rren dhe genjeshter e juaja idiotizem i juaji kur thuani se tradita nenkupton hadithet , kete ti e thua jo nga mos dija por nga idiotsia jote
    urdhero te lutem Jeton;

Book 042, Number 7147:
    Abu Sa'id Khudri reported that Allah's Messenger (may peace be upon him) said: Do not take down anything from me, and he who took down anything from me except the Qur'an, he should efface that and narrate from me, for there is no harm in it and he who attributed any falsehood to me-and Hammam said: I think he also said:" deliberately" -he should in fact find his abode in the Hell-Fire.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ashtu eshte , se me versetet kuranore , mbyllet diskutimi shpejt,
    por une nuk mund te ndertoj besimin tim ne Zot ne baze te disa njerezve qe kane studjuar hadithin , sepse kush me thote mua se ata nuk bejne gabim, a nuk jam edhe une njeri dhe bej gabime, a nuk eshte edhe doktori qe ben gabime , edhe politikani ben gabime , edhe mekaniku , pra kesaj i thone me besu jerm, kurse ne kuran eshte fjala e Zotit, eshte libri i derguar nga Zoti.
    per injorantet me versetet kuranore duhet te mbyllet shpejt sepse a jane te barabart ata qe din me ata qe sdin kuptoje tani qka don me thene kjo
    besimin ne zot duhet te ndertohet ne baze te fakteve dhe argumenteve
    eshte e vertet qe qdo njeri eshte i gabueshem , por kur eshte ne pyetje hadithet kete nuk e gabojne sepse merren argumentet merret zingjiri i transmetuesve dhe kete nuk e gabojne kur te thojne ky hadith eshte i vertet ata nuk jane si njerzit e rondomt edhe nje presje kur e qesin i kane frigen Allahut se mos po e qesin gabim e lere me shpif
    nuk kane then rasisht se mos te ishin dijetaret njerzit do te shendrroheshin ne kafsh
    mund te gaboj mekaniku mund te gaboj profesori , mund te gaboj mjeku , mund te gaboj ekonomisti , por jo asesi nuk gabon muhadithi ne kete rast e ne raste kur i komkentojne aty ka komentime te ndryshme , ndersa sa i perket autorsis dhe origjinalitetit aty nuk gabojne sepse nuk i thojne gjerat nese nuk i dine
    besoj qe e kupton tani

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Tė nderuar, qindra here nė kėtė dhe nė temat e ngjajshme me kėtė u deshmua se Islami ėshtė njė dhe nuk pranon reforma, habitem se si autoret e ketyre temave tė cilėt njėherit janė edhe moderator kėnaqėn duke ndjell vrerė dhe pėrēarje midis shqiptarėve, ata qė deshirojnė reforma le tė urdhėrojnė tek fetė tjera qė janė tė tilla. Islami i takon muslimanėve, nuk i takon besimtarėve ortodoks (Matrixit), nuk i takon besimtarėve katolik (tonit, Jargiasit etj.) nuk i takon ateistave, pra mos e bėni dert punėn e Islamit se a do tė reformohet, pse reformohen fetė tuaj Islami nuk reformohet ai ėshtė Islam burimor autentik dhe nuk del jashtė origjinalitetit tė saj.

SAHIH BUHARIU

Volume 7, Book 62, Number 6:
    Narrated Anas:

The Prophet I used to go round (have sexual relations with) all his wives in one night, and he had nine wives.

transmeton Anasi se; Profeti beri mardhenje me te gjitha grate e tij brenda nje nate,dhe ai kishte nente gra

a ketyre haditheve sahih i mbeshteten muhadithet dhe dijetaret mysliman?
    edhe eshte hadith , eshte obligim per ta besuar sipas fatvas se dijetareve.
    hadithi flet vete per vlerat sipas tyre,
    por ata harrojne qe ky lloj hadithi vetem sa i ul vlerat njeriut ,
    jo une nuk mund te besoj ne hadithe sahih, sepse kam shume hadithe qe bien ndesh me etiken njerezore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 28-09-2010 mė 11:14

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Edhe?!
    Normal kjo ishte jeta private e Profetit

P.s Nuk na tregove senedin e hadithit, mos je pasues i haditheve tė shpikura?!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Bani ,meri keto hadithet tuaja ne anglisht dhe sqarova anetareve te familjes tende qe ne te ardhmen te kene kujdes, ne nuk kemi nevoje per hadithe anglisht, Kurani nuk ka zbrit ne anglisht e me se paku ti ke te drejte te komentosh islamin, sepse nuk je kompetent , ik andej nga kisha dhe thiri shoket tuaj nga forumi dhe diskutoni per pedofiline ne kishat tuaja

Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Bani ,meri keto hadithet tuaja ne anglisht dhe sqarova anetareve te familjes tende qe ne te ardhmen te kene kujdes, ne nuk kemi nevoje per hadithe anglisht, Kurani nuk ka zbrit ne anglisht e me se paku ti ke te drejte te komentosh islamin, sepse nuk je kompetent , ik andej nga kisha dhe thiri shoket tuaj nga forumi dhe diskutoni per pedofiline ne kishat tuaja
    me vjen keq , ua kam perkthyer ,
    i kam marre nga faqe myslimane sunite , ja dhe url-ja

http://www.islamicemirate.com/resour...ge-nikaah.html

vetem hapeni kete link edhe do te dilni direkt tek ky hadith qe ju solla , po edhe te tjere qe jane sipas rradhes

cfar tju bej une qe ju kane treguar vetem hadithet qe ju interesojne "dijetareve"

Faqja 29 prej 34 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •