Close
Faqja 28 prej 34 FillimFillim ... 182627282930 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 331
    i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    a edhe hadithet e dobeta , edhe te saktat bejne pjese ne kete frymezim ?

dhe kush i ndau se kush jane te sakta , apo jo , Zoti , apo njeriu !
    per saktesin dhe dobsin e haditheve mundesh ti pyetesh muhadithet ata qe e dine me saktesisht
    per kete nuk te jap une pergjigje se fundja e fundit nuk jam i thirrur qe te pergjigjem mjafton ajo qfar ke kerkuar tu kam pergjigjur me lart rreth haditheve
    besoj tash merr vesh diqka

tradite , nenkupton hadithet ?
    kjo eshte shume e mjergullt per te thene se behet fjale per hadithet, pastaj hadithet jane shkruar pa urdherin e profetit sipas haithit SAHIH te Muslimitm libri 42 numer 7147
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 28-09-2010 mė 08:11
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Citim Postuar mė parė nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    per saktesin dhe dobsin e haditheve mundesh ti pyetesh muhadithet ata qe e dine me saktesisht
    per kete nuk te jap une pergjigje se fundja e fundit nuk jam i thirrur qe te pergjigjem mjafton ajo qfar ke kerkuar tu kam pergjigjur me lart rreth haditheve
    besoj tash merr vesh diqka
    patjeter qe marr vesh , sepse muhadithet jane njerez ,
    atehere kush ua dha kompetencen muhaditheve qe te caktojne se kush eshte frymezim nga Zoti e kush jo,
    nuk pres pergjigje sepse e di qe ata me koken e tyre i kane ndare.

Po kėshtu, (pėr tė plotėsuar mirėsinė Time ndaj jush) ju kam sjellė njė tė Dėrguar, nga mesi juaj, i cili ju lexon shpalljet Tona, ju pastron (nga gjynahet), ju mėson Librin (Kuranin) e Urtėsinė (rregullat e fesė) dhe ju mėson ato gjėra qė nuk i keni ditur.

Ky eshte origjinali nga Hasan I. Nahi !
    Te kam then nje here, mos e ndrysho kur'anin ! Se jeni be per gjynah !

Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Po kėshtu, (pėr tė plotėsuar mirėsinė Time ndaj jush) ju kam sjellė njė tė Dėrguar, nga mesi juaj, i cili ju lexon shpalljet Tona, ju pastron (nga gjynahet), ju mėson Librin (Kuranin) e Urtėsinė (rregullat e fesė) dhe ju mėson ato gjėra qė nuk i keni ditur.

Ky eshte origjinali nga Hasan I. Nahi !
    Te kam then nje here, mos e ndrysho kur'anin ! Se jeni be per gjynah !
    sa per sqarim , cilin botim ke te h.nahit , ate te tiranes apo te kosoves(te vjetrin)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Jo ore, cfare thua. Cilet anetar perdoren fjale fyese? Mos po dalin pikerisht ata "Musilmanet e forumit"?!

Une nuk pash asnje argument tjeter pos fyerjeve. Pikerisht argumentin kerkova por ne forum nuk e sollet

Mund te me sqarosh cfar do te thote Kuranist? Me te vertet do te doja ta di. Nese mendon se Kuranist eshte ai qe i beson vetem Kuranit, ateher me mire me quaj Musliman, disi i pershtatet.

Kurani i kundershton hadithet, dhe anasjelltas. Te kemi sjellur me dhjetra fakte por nuk i ke lexuar/kuptuar.

Nuk mund te kapesh me seriozitet nje teme ku vazhdimisht nderhyjn sheki dhe iliriani me fyerjet e tyre. Kete mund ta vertetosh po tu kthehesh edhe njeher postimeve te meparshme te tyre.

Auuuu po shihet sa paska lexu, edhe sa i paske qendru besnik debatit. Epo kjo tregon se nuk keni hyrė pėr tė debatuar, por pėr t'i bėrė reklam kur'anizmit. Kur'anist do tė thotė ai i cili pason Kur'anin duke refuzuar ēdo gjė tjetėr, ne pajtojm se Kur'ani ėshtė libri i vetėm qė duhet ndjekur nga librat, mirėpo hadithet nuk janė libra kėshtu qė mos tė bėjmė ngatėrrime.

Lexoji postimet 128, 129, 130, 132, 135 dhe 136 do t'i shohėsh tė gjitha sqarimet dhe se si anėtarėt u pajtuan me kėtė realitet qė u soll, kjo deshmon se jeni ketu pėr t'a pėrēarė Komunitetin Musliman, por ka dashtė Zoti dhe keni hasur nė rezistencė tė fuqishme qė nė start, kėshtu qė mė askush nuk po ua vė veshin dhe nuk po i pason ato qė thuani, jeni vetėm dy vet dhe keni pėrkrahjen e jo-muslimanėve, tek muslimanėt nuk gėzoni autoritet.

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    patjeter qe marr vesh , sepse muhadithet jane njerez ,
    atehere kush ua dha kompetencen muhaditheve qe te caktojne se kush eshte frymezim nga Zoti e kush jo,
    nuk pres pergjigje sepse e di qe ata me koken e tyre i kane ndare.
    heheh ketu eshte problemi i injorances
    ketu eshte problemi se ne perzihemi ne lami te te tjerve
    i futim hunt aty ku nuk duhet dhe ku nuk dime
    muhadithet jane njerzit te cilet e studiojne kete lami, sikurse ekonomistet qe jane per pjesen e ekonomis , juristet mjeket per mjeksi etj edhe muhadithet jane pergjegjes dhe studiojne hadithet dhe autorsin e tyre
    kurse kurani thot:
    “Ai (i dėrguari) nuk flet nga hamendja e vet, ai (tė folur) nuk ėshtė tjetėr vetėm se frymėzim me tė cilin frymėzohet” (En Nexhm: 3-4).
    ma ski qfar replikon spo din as vet qfar po pyet

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    kjo eshte shume e mjergullt per te thene se behet fjale per hadithet, pastaj hadithet jane shkruar pa urdherin e profetit sipas haithit SAHIH te Muslimitm libri 42 numer 7147

ha ha muhadithet jan ata njerez qe ty ti qesin genjeshtrat ne pah
    mos genje se nuk shkrun keshtu ne librin e Muslimit
    eshte turp per ty te thuash gjera te pa veteta
    eshte rren dhe genjeshter e juaja idiotizem i juaji kur thuani se tradita nenkupton hadithet , kete ti e thua jo nga mos dija por nga idiotsia jote

Citim Postuar mė parė nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    heheh ketu eshte problemi i injorances
    ketu eshte problemi se ne perzihemi ne lami te te tjerve
    i futim hunt aty ku nuk duhet dhe ku nuk dime
    muhadithet jane njerzit te cilet e studiojne kete lami, sikurse ekonomistet qe jane per pjesen e ekonomis , juristet mjeket per mjeksi etj edhe muhadithet jane pergjegjes dhe studiojne hadithet dhe autorsin e tyre
    kurse kurani thot:
    “Ai (i dėrguari) nuk flet nga hamendja e vet, ai (tė folur) nuk ėshtė tjetėr vetėm se frymėzim me tė cilin frymėzohet” (En Nexhm: 3-4).
    ma ski qfar replikon spo din as vet qfar po pyet

ashtu eshte , se me versetet kuranore , mbyllet diskutimi shpejt,
    por une nuk mund te ndertoj besimin tim ne Zot ne baze te disa njerezve qe kane studjuar hadithin , sepse kush me thote mua se ata nuk bejne gabim, a nuk jam edhe une njeri dhe bej gabime, a nuk eshte edhe doktori qe ben gabime , edhe politikani ben gabime , edhe mekaniku , pra kesaj i thone me besu jerm, kurse ne kuran eshte fjala e Zotit, eshte libri i derguar nga Zoti.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Auuuu po shihet sa paska lexu, edhe sa i paske qendru besnik debatit. Epo kjo tregon se nuk keni hyrė pėr tė debatuar, por pėr t'i bėrė reklam kur'anizmit. Kur'anist do tė thotė ai i cili pason Kur'anin duke refuzuar ēdo gjė tjetėr, ne pajtojm se Kur'ani ėshtė libri i vetėm qė duhet ndjekur nga librat, mirėpo hadithet nuk janė libra kėshtu qė mos tė bėjmė ngatėrrime.
    Secili qe lexon kete qe kam bere me bold tek shkrimi yt, do te kuptoj se sa je ne gjendje t'i kuptosh gjerat, dhe sa te ulet e ke koeficientin e inteligjences.

Citim Postuar mė parė nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Lexoji postimet 128, 129, 130, 132, 135 dhe 136 do t'i shohėsh tė gjitha sqarimet dhe se si anėtarėt u pajtuan me kėtė realitet qė u soll, kjo deshmon se jeni ketu pėr t'a pėrēarė Komunitetin Musliman, por ka dashtė Zoti dhe keni hasur nė rezistencė tė fuqishme qė nė start, kėshtu qė mė askush nuk po ua vė veshin dhe nuk po i pason ato qė thuani, jeni vetėm dy vet dhe keni pėrkrahjen e jo-muslimanėve, tek muslimanėt nuk gėzoni autoritet.
    Rezistence? Po, kam hasur ne rezistence kryesisht nga ata qe pas cdo postimi tim, jo qe kane thene dicka ne lidhje me shkrmin tim, por perkundrazi me kan fyer me te gjitha fjalet e mundshme. E pranoj, qe kjo ishte rezistence.

Sa per info, per postimet e mia tek tema "A mjafton Kurani, per te qene Musliman?", i kam sjell disa artikuj, e per qudi ne asnjerin nuk me citoi askush, e as nuk e tha asnje fjale. Por vetem bla bla bla fjale te ndyta. Ato postime i ke me numer 351, 361, 372, 379 dhe 380.

Faqja 28 prej 34 FillimFillim ... 182627282930 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •