Close
Faqja 20 prej 34 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 331
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Unė nuk kam njohuri ne fe, veq ni pyetje po jau boj ktyne qe ju po i quani kuranista, nashta nuk jom gabim qe po boj pyetje!
    Nese na nuk pasojm hadithet, ose te pakten komentet e Kur'anit (me sa e di une i thojn Tefsirė) atehere si kishin mu shpjegu sipas juve keto versete kur'anore:

Kur'an 9:5; "E kur tė kalojnė muajt e shenjtė, luftoni idhujtarėt kudo qė t’i gjeni, robėroni dhe ngujoni ata, e vinju pritė nė ēdo shteg. Nė qoftė se pendohen, e falin namazin dhe e japin zeqatin, atėherė ua lėshoni rrugėn, se vėrtet All-llahu falė ėshtė mėshirues"

Kur'an 5:51; "O ju qė besuat! Mos zini miq as jehuditė, e as tė krishterėt. Ata janė miq tė njėri-tjetrit. E kush prej jush i miqėson ata, ai ėshtė prej tyre. Vėrtet All-llahu nuk vė nė rrugė tė drejtė popullin zullumqar."

Hala kerkush spat pergjigje per kete qe thash une, jemi ne pritje

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238

[9:4] Nėse adhuruesit e idhujve nėnshkruajnė traktat paqeje me ju, dhe nuk e shkelin, e as nuk bashkohen me tė tjerėt kundėr jush, ta pėrmbushni traktatin tuaj me ta deri nė datėn e skadimit. Perėndia i do tė drejtit.

[9:5] Kur tė kalojnė Muajt e Shenjtė, (dhe ata refuzojnė tė bėjnė paqe) mund t‟i vrisni adhuruesit e idhujve kur tė ndesheni me ta, t‟i ndėshkoni, dhe tė rezistoni ēdo lėvizje qė bėjnė. Nėse pendohen dhe zbatojnė Lutjet e Kontaktit (Salat) dhe japin bamirėsinė e obligueshme (Zeqat), t‟i lėni tė shkojnė. Perėndia ėshtė Falės, Mė i Mėshirshmi.

[5:51] O ju qė besoni, mos i bėni aleat Jahuditė dhe tė Krishterėt e caktuar; kėta janė aleat tė njėri tjetrit. Ata mes jush qė iu bashkohen kėtyre pėrkasin me ta. Perėndia nuk i udhėzon shkelėsit.

[5:57] O ju qė besoni, mos i zini shokė ata mes pranuesve tė shkrimit paraprak qė pėrqeshin dhe tallin fenė tuaj, as tė mos i zini shokė mosbesimtarėt. T‟ia keni dronė PERĖNDISĖ, nėse jeni vėrtetė besimtarė.

Nuk e di sa e ke percjell kete debat,

Por masteri dhe bani besojn ne nje kuran i ndryshuar nga nje guru egjiptian, dhe ky kuran eshte i modifikuar ku Allah nuk shkruan asnjehere, bile edhe dy ajete i mungojn.

Tani, keta kan edhe tefsirin e tyre, por ky tefsir ska te bej me shpjegimet qe ne muslimanet i japim duke i komentuar surėt kuranore. Tefsiri i tyre eshte ky : 2*56=...(/988*π)+,... dmth, vetem me formula matematikore qe ia kalojn teoremeve te ndryshme boterore !

Sigurisht qe keto perkrahen nga te krishteret, sepse po kjo u sherben si argument qe kurani eshte ndryshuar ne vitet e 1980 njesoi si bibla ! Dhe me kete, e bejn Allahun svt. genjeshtar !!! JA SE CFAR BESIMTARESH JAN KETA !

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin

Sigurisht qe keto perkrahen nga te krishteret, sepse po kjo u sherben si argument qe kurani eshte ndryshuar ne vitet e 1980 njesoi si bibla ! Dhe me kete, e bejn Allahun svt. genjeshtar !!! JA SE CFAR BESIMTARESH JAN KETA !
    Per qudi i vetmi ti je ne kete forum qe vazhdimisht i permend ndryshimet ne Kuran. As une, as bani, bile as te krishteret asnjeher nuk e permenden nje gje te tille. Mos je ndonje ateist e na sillesh si musliman? apo ndoshta je i paguar per shpifje?

Nuk po me kujtohet qe e kam then ndokund se Kurani eshte ndryshuar. Perkundrazi vazhdimisht ne shkrimet e mia them qe duhet t'i besojme vetem Kuranit si burim i Islamit, per dallim nga ti qe ke shume burime.

Te krishteret mbeshteten pikerisht ne hadithe kur flasin kunder fese Islame dhe fatkeqesisht po ja arrijne me sukses. Ata as edhe 1 her nuk kundershtuan Islamin me Kuran.

Nuk me pengojne ato shkrimet tua shpifese dhe idioteske. Me gjithe mend e kam. Sa per mua dite e nate shkruaj kunder meje. Aspak nuk me ben pershtypje

Nuk e di sa e ke percjell kete debat,

Por masteri dhe bani besojn ne nje kuran i ndryshuar nga nje guru egjiptian, dhe ky kuran eshte i modifikuar ku Allah nuk shkruan asnjehere, bile edhe dy ajete i mungojn.

Tani, keta kan edhe tefsirin e tyre, por ky tefsir ska te bej me shpjegimet qe ne muslimanet i japim duke i komentuar surėt kuranore. Tefsiri i tyre eshte ky : 2*56=...(/988*π)+,... dmth, vetem me formula matematikore qe ia kalojn teoremeve te ndryshme boterore !

besoj se te mjafton ky verset kuranor , nuk po te sjell hadithe , se edhe po t'i solla , do sjell vetem sahihe dhe do jesh i detyruar t'i besosh pastaj e kush merret me ty deri ne mengjes pastaj;

16:89. Dhe (pλrkujtoju njerλzve) atλ ditλ, kur nλ secilin popull do tλ sjellim dλshmitar kundλr tyre, e ty tλ sjellim dλshmitarλ kundλr atyre. Ne ty ta shpallλm librin sqarim pλr ηdo send, udhλzim e mλshirλ dhe myzhde pλr muslimanλt.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Per qudi i vetmi ti je ne kete forum qe vazhdimisht i permend ndryshimet ne Kuran. As une, as bani, bile as te krishteret asnjeher nuk e permenden nje gje te tille. Mos je ndonje ateist e na sillesh si musliman? apo ndoshta je i paguar per shpifje?

Nuk po me kujtohet qe e kam then ndokund se Kurani eshte ndryshuar. Perkundrazi vazhdimisht ne shkrimet e mia them qe duhet t'i besojme vetem Kuranit si burim i Islamit, per dallim nga ti qe ke shume burime.

Te krishteret mbeshteten pikerisht ne hadithe kur flasin kunder fese Islame dhe fatkeqesisht po ja arrijne me sukses. Ata as edhe 1 her nuk kundershtuan Islamin me Kuran.

Nuk me pengojne ato shkrimet tua shpifese dhe idioteske. Me gjithe mend e kam. Sa per mua dite e nate shkruaj kunder meje. Aspak nuk me ben pershtypje
    o pishpirik, ti sjell ajete te nje perkthyesi i cili ka ndryshuar Kur'anin duke i hequr dy ajetet e fundit nga surja Et Tewbe ! Ti s'ke nevoj ta thuash, mjafton qe te veprosh si injorant per ta kuptuar qe je ne rruge te gabuar, s'ke nevoi ti shkosh mas bothe reshadit kur ti e pason ne ideologji, ne veper e ne shpresa ! Te krishteret kur mbeshteten ne hadithe, zakonisht i zgjedhin hadithet e dobeta sa per ta siguruar pakės veten, sepse si ata, e si na e dim se cfar repreznatojn ato hadithe te dobeta. Ne s'kerkojm ti fshehim, jan ketu do ti shpalosim por ta dish qe jan te dobeta ?! Un s'jam duke shpif asgje, ne fillim kisha respekt ndaj teje dhe banit, por kur filluat ta coptoni shehadetin, ti mohoni dy ajetet e fundit e te mos e permendni asnjehere emrin e Allahut svt, atehere me dolet nga qejfi ! dhe prej keti momenti, per mua s'jeni musliman, bile s'keni fije imani se sikur te kishit vetem pakes, do e kishit kuptuar qe Muhamedi a.s. eshte me i dashuri pran Allahut svt !

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    besoj se te mjafton ky verset kuranor , nuk po te sjell hadithe , se edhe po t'i solla , do sjell vetem sahihe dhe do jesh i detyruar t'i besosh pastaj e kush merret me ty deri ne mengjes pastaj;

16:89. Dhe (pλrkujtoju njerλzve) atλ ditλ, kur nλ secilin popull do tλ sjellim dλshmitar kundλr tyre, e ty tλ sjellim dλshmitarλ kundλr atyre. Ne ty ta shpallλm librin sqarim pλr ηdo send, udhλzim e mλshirλ dhe myzhde pλr muslimanλt.
    Ti kur te ndalesh te shkruash me shkronja greke ?!

Te mohosh Muhamedin a.s., dhe te poshoh egzistencen e nje profeti si reshat kastraveci, nuk te ben tye musliman ! AMU HIĒ bash !

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Se pari, nuk e di nese ta ka thene ndokush para meje. Por gojen perplot ndytesire e paske. Si nuk munde ne asnjerin postim te shkruash paster, pa fjale te ndyta. A merr ti avdes ndonjeher?

o pishpirik, ti sjell ajete te nje perkthyesi i cili ka ndryshuar Kur'anin duke i hequr dy ajetet e fundit nga surja Et Tewbe ! Ti s'ke nevoj ta thuash, mjafton qe te veprosh si injorant per ta kuptuar qe je ne rruge te gabuar, s'ke nevoi ti shkosh mas bothe reshadit kur ti e pason ne ideologji, ne veper e ne shpresa !
    Cila fjale ne ajetet qe kam sjellur me larte, eshte e shkruar gabim? Te lutem me cito. Sa per ndryshimin e 2 ajeteve te sures Et-Tewbe, ende asnje fjale nuk e kam thene. Me ke pyetur ndonjeher se a i besoj rashadit rreth kesaj sure? Sigurisht qe jo, andaj ty te konsideroj nje shpifes.

Te krishteret kur mbeshteten ne hadithe, zakonisht i zgjedhin hadithet e dobeta sa per ta siguruar pakės veten, sepse si ata, e si na e dim se cfar repreznatojn ato hadithe te dobeta. Ne s'kerkojm ti fshehim, jan ketu do ti shpalosim por ta dish qe jan te dobeta ?!
    Deri kur nuk do ta kuptosh o i uruar. Nuk ka hadithe te dobeta. Ka hadithe te verteta dhe te paverteta. Mund te ma skjarosh pak kete thenien "hadith i dobet"?

Un s'jam duke shpif asgje
    Jo ore. Ti po mundohesh ta zevendesosh Zotin. Dhe po e din para atij se cfare kam une ne zemren time.

ne fillim kisha respekt ndaj teje
    respekt?

por kur filluat ta coptoni shehadetin
    Shahadetin e ke ne Kuran. As nuk e copetoj, por as nuk i shtoj gje, sikurse ti.

te mos e permendni asnjehere emrin e Allahut
    [7:180] Tė Perėndisė janė emrat mė tė bukur; thirreni Atė me to, dhe shpėrfillni ata qėshtrembėrojnė emrat e Tij. Ata do tė paguhen pėr mėkatet e tyre.

Une e therras Zotin tim Allah, Perendi, Zot, I Madhwruar, I mwshirshem, pra e therras me te gjithe emrat per te.

atehere me dolet nga qejfi !
    Nuk kam hyre ne forum per te te hyre ne qejf ty.

dhe prej keti momenti, per mua s'jeni musliman.
    A per ty po dashka te jem musliman? Kush merzitet cfare mendon ti?

bile s'keni fije imani se sikur te kishit vetem pakes, do e kishit kuptuar qe Muhamedi a.s. eshte me i dashuri pran Allahut svt !

4:125. Kush ka fe mė tė mirė se ai qė sinqerisht i ėshtė bindur All-llahut dhe, duke qenė bamirės, e ndjek fenė e drejtė tė Ibrahimit? All-llahu e zgjodhi Ibrahimin tė dashurin mė tė ngushtė.

P.S. ajetin ne fund e solla vetem per ta demantuar citimin tend te fundit dhe per te te treguar se ti nuk i beson Kuranit. Sido qe te jete, per mua te gjithe te Derguarit jane te njejte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 25-09-2010 mė 18:50

Obobo e paske be sallat ruse kete shkrim ! A mos je me ruset ? Shum po te dyshoj !

Dy ajetet e fundit nuk mund te mi sjellesh nga kurani i perkthyer nga nje 5 vjeēar ! Sepse ose i ka harruar, ose je vertet injorant sa qe mos ta dish qe surja et-tewbe ka 129 ajete e jo 127 sic thot ajo coftina e reshatit !

Lexoj mir formulat e matematikes maestro, se si po e shoh, do te ngeli ne kete tem

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Obobo e paske be sallat ruse kete shkrim ! A mos je me ruset ? Shum po te dyshoj !

Dy ajetet e fundit nuk mund te mi sjellesh nga kurani i perkthyer nga nje 5 vjeēar ! Sepse ose i ka harruar, ose je vertet injorant sa qe mos ta dish qe surja et-tewbe ka 129 ajete e jo 127 sic thot ajo coftina e reshatit !

Lexoj mir formulat e matematikes maestro, se si po e shoh, do te ngeli ne kete tem
    9:128. Juve ju erdhi i dėrguar nga lloji juaj, atij i vie rėndė pėr vuajtjet tuaja, sepse ėshtė lakmues i rrugės sė drejtė pėr ju, ėshtė i ndijshėm dhe i mėshirshėm pėr besimtarėt.
    9:129. Po nėse ata refuzojnė (atė qė ua sjell) atėherė thuaj: Perėndia ėshtė pėr mua mjaft, s’ka tė adhuruar pos Tij, vetėm te Ai jam mbėshtetur, e Ai ėshtė Zot i Arshit tė madh!”

dhe?

P.S. Mund te me tregosh, si e kupton ti ajetin 4:125?

Faqja 20 prej 34 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •