Close
Faqja 19 prej 34 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 331
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Pasi qe e njihshe mire matematiken tani na ben nje hesap sa vjece i bie qe te ishte Aishja kur eshte martuar me Muhamedin a.s.??
    Duhet te kete qene me e madhe se 17 vjece .

Po nqs se ti e pranon kete si te vertete, atehere si mund ta pranojsh si te vertete hadithin e percjellur nga Ibn Hishami sipas te cilit profeti eshte martuar me Aishen kur ajo ka qene 9 vjece !!!

Si musliman nuk mund ti besojme te dy hadithet, nuk mund te themi se profeti eshte martuar me ate kur ajo ka qene 9 vjecare dhe 17 vjecare!!!

OSe e besojme hadithin e pare, ose e besojme hadithin e dyte. Por nuk mund ti besojme te dy.

Jam tamam ose jam gabim
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    NE fakt eshte fejuar me te kur ajo ka qene 6 dhe eshte martuar kur ajo ka qene 9.
    Nese ti e kupton kete ceshtje ma mire, urdhero e ma sqaro, te lutem.

KETE E THE TI GOSTIVARI ME LARTE ,NDERSA ME POSHTE E THE KETE TJETREN

Ne lufte jane lejuar te marin pjese te gjitha at qe kane shpreh vullnetin e tyr eper te luftur ne rregen e Allahut dhe per Allahun me te vjete se 15 vjec.
    Ata qe kane qene me te ri se 15 vjec , u eshte ndaluar qe te marrin pjese ne lufte.
    Aishja ka marre pjese ne luften e Uhudit , dhe eshte martuar me profetin dy vite pas kesaj lufte!!!

Je i kenaqur me pergjigjen ose jo

GV_USA

NESE NE LUFTEN E UHUDIT KA MARE PJESE PER SE PARI HERE AISHJA R.A. DTTH SE KA QENE 15,16 APO 17 E 2 VJET ME VONE ESHTE MARTUAR DTTH 17,18 APO 19 VJECE TE JETE MARTUAR , A NUK JE NE KONTRADIKTE ME MATEMATIKEN TENDE??

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    NE fakt eshte fejuar me te kur ajo ka qene 6 dhe eshte martuar kur ajo ka qene 9.
    Nese ti e kupton kete ceshtje ma mire, urdhero e ma sqaro, te lutem.

KETE E THE TI GOSTIVARI ME LARTE ,NDERSA ME POSHTE E THE KETE TJETREN

Ne lufte jane lejuar te marin pjese te gjitha at qe kane shpreh vullnetin e tyr eper te luftur ne rregen e Allahut dhe per Allahun me te vjete se 15 vjec.
    Ata qe kane qene me te ri se 15 vjec , u eshte ndaluar qe te marrin pjese ne lufte.
    Aishja ka marre pjese ne luften e Uhudit , dhe eshte martuar me profetin dy vite pas kesaj lufte!!!

Je i kenaqur me pergjigjen ose jo

GV_USA

NESE NE LUFTEN E UHUDIT KA MARE PJESE PER SE PARI HERE AISHJA R.A. DTTH SE KA QENE 15,16 APO 17 E 2 VJET ME VONE ESHTE MARTUAR DTTH 17,18 APO 19 VJECE TE JETE MARTUAR , A NUK JE NE KONTRADIKTE ME MATEMATIKEN TENDE??
    Nuk jam une ne kontradikte , eshte IBN HASHAMI.
    A e pranon ti si te vertete hadithin qe eshte percjellur nga Ibn Hishami ose jo?!!
    Nese e pranon ate hadith si te verete , atehere ai hadith bie ne kontradikte me kete hadithin qe tregon se Aishja ka marre pjese ne luften e Uhudit.
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    [QUOTE=Gostivari_usa;2874683]Duhet te kete qene me e madhe se 17 vjece .

SIPAS HADITHEVE TUAJA KA QENE APO DUHET TE KETE QENE , SEPSE TI ME SOLLE HADITHE SI ARGUMENT DHE E SULMOJE MUHAMEDIN SE ESHTE MARTUAR ME NJE VAJZE TE VOGEL DHE ME PYETE SE A KISHA PRANUAR VAJZA IME TE ISHTE MARTUAR ME NJE PIS ME TE MADH SE AJO. TANI KETU NA DEL E KUNDERTA

Po nqs se ti e pranon kete si te vertete, atehere si mund ta pranojsh si te vertete hadithin e percjellur nga Ibn Hishami sipas te cilit profeti eshte martuar me Aishen kur ajo ka qene 9 vjece !!!

TE TASH QE TE HULUMTOSH VERTETESINE E HADITHEVE, SHIQOJE MIRE ZINXHIRIN TRANSMETUES SEPSE KA NJEREZ SI PUNA JUAJ QE PERVEC QE U BESOJNE POR EDHE SHPIKIN HADITHE DHE I MARIN PER BAZE SI ARGUMENTE, DHE KUSH ESHTE KY IBN ,,,IBN HISHAMI SEPSE KREJT SAUDIA DHE BOTA ARABE JANE IBNA

Si musliman nuk mund ti besojme te dy hadithet, nuk mund te themi se profeti eshte martuar me ate kur ajo ka qene 9 vjecare dhe 17 vjecare!!!

NDERSA KETE HADITH QE THUA SE ESHTE MARTUAR NE MOSHEN 17 VJECARE KUSH E TRANSMETON,NESE NUK TE VJEN RENDE TE MA SJELLISH TRANSMETUESIN DO TE ISHA SHUME FLM

OSe e besojme hadithin e pare, ose e besojme hadithin e dyte. Por nuk mund ti besojme te dy.

ZGJIDHE DHE BESOJ TI ME NIVELIN E ARSIMIT TUAJ BESOJ QE DO KESHE AFTESI TE BESH ZGJEDHJE TE LOGJIKSHME DHE TE BEJSH TEWBE PER ATE QE THE "PIS"

Jam tamam ose jam gabim

ZOTI DHE TI E DINI ME SE MIRI

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    [QUOTE=sheki51;2874707]
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin

SIPAS HADITHEVE TUAJA KA QENE APO DUHET TE KETE QENE , SEPSE TI ME SOLLE HADITHE SI ARGUMENT DHE E SULMOJE MUHAMEDIN SE ESHTE MARTUAR ME NJE VAJZE TE VOGEL DHE ME PYETE SE A KISHA PRANUAR VAJZA IME TE ISHTE MARTUAR ME NJE PIS ME TE MADH SE AJO. TANI KETU NA DEL E KUNDERTA

TE TASH QE TE HULUMTOSH VERTETESINE E HADITHEVE, SHIQOJE MIRE ZINXHIRIN TRANSMETUES SEPSE KA NJEREZ SI PUNA JUAJ QE PERVEC QE U BESOJNE POR EDHE SHPIKIN HADITHE DHE I MARIN PER BAZE SI ARGUMENTE, DHE KUSH ESHTE KY IBN ,,,IBN HISHAMI SEPSE KREJT SAUDIA DHE BOTA ARABE JANE IBNA

NDERSA KETE HADITH QE THUA SE ESHTE MARTUAR NE MOSHEN 17 VJECARE KUSH E TRANSMETON,NESE NUK TE VJEN RENDE TE MA SJELLISH TRANSMETUESIN DO TE ISHA SHUME FLM

ZGJIDHE DHE BESOJ TI ME NIVELIN E ARSIMIT TUAJ BESOJ QE DO KESHE AFTESI TE BESH ZGJEDHJE TE LOGJIKSHME DHE TE BEJSH TEWBE PER ATE QE THE "PIS"

Jam tamam ose jam gabim

ZOTI DHE TI E DINI ME SE MIRI
    Une zgjadhjen time e kam be, hadithin e percjellur nga Ibn Hishami nuk e besoj, por ama njerez si puna e ketij ketu , jo qe e besojne por mundohen ta vene ne prektike ligjore....

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    [QUOTE=sheki51;2874707]
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin

Do te thote qe Hadithet, nuk jane te gjitha te sakta. Zoti i paska obliguar njerezit qe t'i besojne haditheve ani pse nje pjese e tyre qenkan genjeshtra. Keshtu qe njerezit po u dashka vet t'i gjejne se cilat nga hadithet nuk na qenkan te verteta ne menyre qe te gjejne shpetimin ne boten tjeter.

P.S. cfar do te ndodhte po te ishin 2 hadithe, njeri te thoshte se Aishja ishte 17 vjeqe kur u martua kurse tjetri 19?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    [QUOTE=master2006;2874733]

Do te thote qe Hadithet, nuk jane te gjitha te sakta. Zoti i paska obliguar njerezit qe t'i besojne haditheve ani pse nje pjese e tyre qenkan genjeshtra. Keshtu qe njerezit po u dashka vet t'i gjejne se cilat nga hadithet nuk na qenkan te verteta ne menyre qe te gjejne shpetimin ne boten tjeter.

P.S. cfar do te ndodhte po te ishin 2 hadithe, njeri te thoshte se Aishja ishte 17 vjeqe kur u martua kurse tjetri 19?
    po pikerisht kete ta them tere kohen se ka debila qe ju besojne haditheve ku thuhet se toka eshte e rafshet e ne fakt kete e kane thene priftet krishter ne mesjete .

ky eshte nje atak ndaj hadithit sepse pane se nuk kane shanse ne nderimin e kuranit tani i jane kthyer punes tek hadithet , dhe sa e sa debila flasin ju te gjithe u besoni .nuk thash me larte me kot MUHAMEDI KA THENE: DO TE KETE NJEREZ NGA UMMETI IM QE DO TE GENJEJNE NE EMRIN TIM ,

SHENDET SE IKA TE SHIQOJ LOJEN.

GV USA - LERI VIDEOT DHE LEXO DICKA ME TE DOBISHME
    MOS U MUNDO TI JAPSIH VETES GAJRET SEPSE JE GABIM

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639

po pikerisht kete ta them tere kohen se ka debila qe ju besojne haditheve ku thuhet se toka eshte e rafshet e ne fakt kete e kane thene priftet krishter ne mesjete .

ky eshte nje atak ndaj hadithit sepse pane se nuk kane shanse ne nderimin e kuranit tani i jane kthyer punes tek hadithet , dhe sa e sa debila flasin ju te gjithe u besoni .nuk thash me larte me kot MUHAMEDI KA THENE: DO TE KETE NJEREZ NGA UMMETI IM QE DO TE GENJEJNE NE EMRIN TIM ,

SHENDET SE IKA TE SHIQOJ LOJEN.

GV USA - LERI VIDEOT DHE LEXO DICKA ME TE DOBISHME
    MOS U MUNDO TI JAPSIH VETES GAJRET SEPSE JE GABIM

Ishalla une te jem gabim , nje njeri !!! Pune e madhe. Ajo qe me mbrengos mua eshte fakti cfar nese keta dijetare jane gabim, dhe e cojne ymetin ne rruge te gabuar!!!
    Ne fund te videos ai thot se martesat me 9 vjecare ose 10 vjecare jane ne rregull.

Por sidoqfote feja ose besimi jane ceshtje individuale , selici nga ne do te pergjigjet per gabimet tona, une per te mijat, ti per te tuat. Une nuk do te pergjigjem per gabimet e tua, dhe as ti nuk do te pergjigjesh per gabimet e mija.
    Ajo qe une dua ti keshilloj muslimanet eshte se ne nuk duhet te etiketojme njeri tjetrin si jobesimtare , pa marre para sysh a besojme ne te njejten menyre ose jo, fundja te gjithe ne kemi ne emerues te perbashket , te gjithe ne BESOJME NE ALLAH!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238

ky eshte nje atak ndaj hadithit sepse pane se nuk kane shanse ne nderimin e kuranit tani i jane kthyer punes tek hadithet , dhe sa e sa debila flasin ju te gjithe u besoni .
    Si nuk munden ta ndryshojne Kuranin, kurse hadithin le qe e ndryshuan, por shumica e haditheve na qenkan genjeshtra? A nuk me keni thene se edhe hadithet jane shpallje?

nuk thash me larte me kot MUHAMEDI KA THENE: DO TE KETE NJEREZ NGA UMMETI IM QE DO TE GENJEJNE NE EMRIN TIM ,
    A nuk te ngjan kjo ne hadithe?

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ..ahahahahaah...sa teori e bukur kjo!!! Tashi po na del se hadithet qenkan shkruar nga prifterinjte....!! Pupupupuuupu, logjike e gjalle ky ēuni!!
    ky eshte nje sulm(atak) ndaj hadithit sepse pane se nuk kane shanse ne nderrimin e kuranit tani i jane kthyer punes tek hadithet , dhe sa e sa debila flasin ju te gjithe u besoni
    Kete pra po te thote MAster, oj gjoja zgjut!! Si ka mundesi qe t'i besosh sa e sa debilave qe mund te kene shkruar hadithet(prifterinjte dmth..)!!
    nuk thash me larte me kot MUHAMEDI KA THENE: DO TE KETE NJEREZ NGA UMMETI IM QE DO TE GENJEJNE NE EMRIN TIM ,
    E kush te siguron ty qe keta njerez nuk jane tamam ata qe shkruajten hadithet???!!!
    Jarigas

Faqja 19 prej 34 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •