Ja se cfar those nje nder dijetaret me te medhej te fese islame duke u bazuar ne hadithe![]()
The most famous commentary of Al Quran, that by Ibn Kathir (2/29 and 50/1) makes extensive use of the Hadith as explaining Al Quran. In that spirit, Ibn Kathir suggests that the earth is carried on a giant bull. When the bull shakes its head, an earthquake results. As stated earlier, Bukharis book of Hadith states that the sun revolves around the earth.
E beson ti interpretimin e Kuranit qe i ka be Ibn Katiri ose jo?!!
Nqs po atehere duhet te besojsh se Toka mbeshtete mbi nje bik!!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
S'permendet hadith ketu ...
Pallavra ibnash e ubnash ....
Gostivari , je i sigurte qe e ka thene Muhamedi a.s. ?? me sjell hadithin dhe zinxhirin transmetues
nese ti bazohesh dikund atehere me duhet te them se ke mesues qe te meson se hadithet nuk jane pjese e Islamit , nese mendon ti se ashtu eshte sepse thua ti ,atehere qenke mbi Muhamedin dhe dijetaret.
master komunist i perbetuar nese ke mesuar gjeografi ne fillore keto mesime i ke mare nga atje , dhe ne mesjete kete e kane thene priftat krishter , dhe si pasoje e kundershtimit te dijetareve jane djegur nga kisha ,po ti se nuk do ti pranosh se je gomar koke forte eshte tjeter pune
Une arabisht nuk di, dhe libri i tij ne shqip mesa di une nk eshte perkthyer. andaj jam i detyruar ta lexoj ne anglisht. Nese e ke perkthimin ne gjuhen shqipe , na e sjell aman, cfar te te them tjeter.
Do ta krahasojme me kete perkthimin qe eshte be ne gjuhen angleze.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Une nuk te them por truri yt te ben filma.
Mua si musliman nuk me obligon ndonje veper e ndonje ibni .
Nuk ka nevoje per mua as ne shqip e as ne anglisht e njoh mire arabishten dhe i di mire hadithet dhe ne pergjithesi Islamin, besom qe kur lexoj gjera te tilla nga nje musliman nuk me behet aq shume edhe dialog.
O sot ka libra per hadithet dhe per Islamin nepergjithesi perse te ri te te sjell hadithe copy paste nga njera ane ne tjetren.
Po cfar logjike do kishte nese Zoti do ta kishte derguar Kuranin komplet me cd tek njerzimi dhe nuk do kishim nevoje as per Muhamedin e as per hadithet e tij, por Zoti dergoi Muhamedin per shume ceshte , por ti akoma nuk arin te kuptosh esencen dhe thelbin e islamit.
Sa per martesen e Muhamedit me Aishen 5 vjecare sic tha en faqe tjeter , ketu ma argumenton se je shume i cekur ne njohurite fetare, andaj eshte kote te bisedojme per kete teme ZOTI TE UDHEZOFTE
Krijoni Kontakt