Close
Faqja 17 prej 34 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 331
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Ti shoku si duket je total JEDNOSMERNO , ate qe thua ti se dijetaret islam thuan se toka eshte e rafshet dhe se e mban nje ka dhe se po levizi perjetojme termet ,keto jane msime biblike dhe asnjehere nuk kam ndegjuar kete nga ndonje dijetar musliman,vetem ne qofte se ti e ke mesuar ne gjeografine TITISTE ne Gostivar
    >Si duket shoku ke nevoje per nje refresh truri ne aspektin fetar Islam duke filluar qe ne mekteb , shkolle te mesme ,medrese dhe te perfundosh ne ndonje fakultet islam ,por me sa shoh une me keto mend nuk do ta kalosh as mektebin tek hoxha i Gostivarit.
    Nese niveli yte i arsimit nuk lejon te pranojne hadithe dhe te dalloje ata te dobetat nga te vertetat sahih , atehere me ben te dyshimte edhe ate nivel tend te arsimit qe ke.

p.s. mos u mer shume me israilijate ,se te ben dem
    JE i sigurte sjoku ?!!
    Te te sjell hadithin sipas te cilit profeti i yne e ka thene kete ?!!

Cfar mendon ti Sheki se une vi kete fol cfar te me kujtohet mua a ?!!!

Nese mendon keshtu je GABIM.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Ti shoku si duket je total JEDNOSMERNO , ate qe thua ti se dijetaret islam thuan se toka eshte e rafshet dhe se e mban nje ka dhe se po levizi perjetojme termet ,keto jane msime biblike dhe asnjehere nuk kam ndegjuar kete nga ndonje dijetar musliman,vetem ne qofte se ti e ke mesuar ne gjeografine TITISTE ne Gostivar
    >Si duket shoku ke nevoje per nje refresh truri ne aspektin fetar Islam duke filluar qe ne mekteb , shkolle te mesme ,medrese dhe te perfundosh ne ndonje fakultet islam ,por me sa shoh une me keto mend nuk do ta kalosh as mektebin tek hoxha i Gostivarit.
    Nese niveli yte i arsimit nuk lejon te pranojne hadithe dhe te dalloje ata te dobetat nga te vertetat sahih , atehere me ben te dyshimte edhe ate nivel tend te arsimit qe ke.

Jo jo sheki ate nuk e kane thene shkrimet biblike, ate e ka thene "dijetari" yt Ibn Kathir.

Ai tha se toka bartet ne 40 000 brire te nje demi gjigant
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 25-09-2010 mė 15:04

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639

Ja se cfar those nje nder dijetaret me te medhej te fese islame duke u bazuar ne hadithe

The most famous commentary of Al Quran, that by Ibn Kathir (2/29 and 50/1) makes extensive use of the Hadith as explaining Al Quran. In that spirit, Ibn Kathir suggests that the earth is “carried on a giant bull.” When the bull shakes its head, an earthquake results. As stated earlier, Bukhari’s book of Hadith states that the sun revolves around the earth.

E beson ti interpretimin e Kuranit qe i ka be Ibn Katiri ose jo?!!

Nqs po atehere duhet te besojsh se Toka mbeshtete mbi nje bik!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

S'permendet hadith ketu ...

Pallavra ibnash e ubnash ....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Gostivari , je i sigurte qe e ka thene Muhamedi a.s. ?? me sjell hadithin dhe zinxhirin transmetues

nese ti bazohesh dikund atehere me duhet te them se ke mesues qe te meson se hadithet nuk jane pjese e Islamit , nese mendon ti se ashtu eshte sepse thua ti ,atehere qenke mbi Muhamedin dhe dijetaret.

master komunist i perbetuar nese ke mesuar gjeografi ne fillore keto mesime i ke mare nga atje , dhe ne mesjete kete e kane thene priftat krishter , dhe si pasoje e kundershtimit te dijetareve jane djegur nga kisha ,po ti se nuk do ti pranosh se je gomar koke forte eshte tjeter pune

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ja se cfar those nje nder dijetaret me te medhej te fese islame duke u bazuar ne hadithe

The most famous commentary of Al Quran, that by Ibn Kathir (2/29 and 50/1) makes extensive use of the Hadith as explaining Al Quran. In that spirit, Ibn Kathir suggests that the earth is “carried on a giant bull.” When the bull shakes its head, an earthquake results. As stated earlier, Bukhari’s book of Hadith states that the sun revolves around the earth.

E beson ti interpretimin e Kuranit qe i ka be Ibn Katiri ose jo?!!

Nqs po atehere duhet te besojsh se Toka mbeshtete mbi nje bik!!

GV_USA
    me sa e di une Muhamedi a.s . nuk ka ditur anglisht , si te te besoj une ae ne kete perkthim nuk ka manipulime

nuk eshte IBN KATIR por INB KETHIR

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    me sa e di une Muhamedi a.s . nuk ka ditur anglisht , si te te besoj une ae ne kete perkthim nuk ka manipulime

nuk eshte IBN KATIR por INB KETHIR
    Une arabisht nuk di, dhe libri i tij ne shqip mesa di une nk eshte perkthyer. andaj jam i detyruar ta lexoj ne anglisht. Nese e ke perkthimin ne gjuhen shqipe , na e sjell aman, cfar te te them tjeter.
    Do ta krahasojme me kete perkthimin qe eshte be ne gjuhen angleze.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    S'permendet hadith ketu ...

Pallavra ibnash e ubnash ....
    Explorer nuk jane pallavra, behet fjale per punen dhe vepren e Ibn Kethirit.
    Mos me thuaj qe kjo veper nuk ka vlere ne boten Islamike

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Une nuk te them por truri yt te ben filma.

Mua si musliman nuk me obligon ndonje veper e ndonje ibni .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une arabisht nuk di, dhe libri i tij ne shqip mesa di une nk eshte perkthyer. andaj jam i detyruar ta lexoj ne anglisht. Nese e ke perkthimin ne gjuhen shqipe , na e sjell aman, cfar te te them tjeter.
    Do ta krahasojme me kete perkthimin qe eshte be ne gjuhen angleze.

GV_USA
    Nuk ka nevoje per mua as ne shqip e as ne anglisht e njoh mire arabishten dhe i di mire hadithet dhe ne pergjithesi Islamin, besom qe kur lexoj gjera te tilla nga nje musliman nuk me behet aq shume edhe dialog.
    O sot ka libra per hadithet dhe per Islamin nepergjithesi perse te ri te te sjell hadithe copy paste nga njera ane ne tjetren.

Po cfar logjike do kishte nese Zoti do ta kishte derguar Kuranin komplet me cd tek njerzimi dhe nuk do kishim nevoje as per Muhamedin e as per hadithet e tij, por Zoti dergoi Muhamedin per shume ceshte , por ti akoma nuk arin te kuptosh esencen dhe thelbin e islamit.
    Sa per martesen e Muhamedit me Aishen 5 vjecare sic tha en faqe tjeter , ketu ma argumenton se je shume i cekur ne njohurite fetare, andaj eshte kote te bisedojme per kete teme ZOTI TE UDHEZOFTE

Faqja 17 prej 34 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •