Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Vendim me vend, po sikur ky vendim te ishte marrur per shqiptaret e lugines, me siguri sot Medvexhja do te ishte e mbushur me shqiptar e jo me serb nga beligradi i rrotes s'emes !

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,762
    Si gjithmon shtetet e pa zhvillura,nga intelekti o kultura,zgjedhin o diktauren o korrupsionin....
    E ne shum raste,dhe si ai i palestinezeve zgjedhin te dyja bashke.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Dënim me vdekje për shitjen e tokave palestineze izraelitëve

.
    Vone u paska dale gjumi

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Dënim me vdekje për shitjen e tokave palestineze izraelitëve

Ramallah, 20 shtator – Gjykata e Autoritetit Palestinez ka vendosur të hënën se secili palestinez, i cili evidentohet t’i ketë shitur tokë izraelitëve, do të ndëshkohet me dënimin me vdekje. Zyrtarët palestinezë e konsiderojnë një vendim të tillë si masë të domosdoshme, në mënyrë që të sigurohej baza për shtetin e ardhshëm.
    Gjykatësi, Tael At-Tvil, ka vendosur se jo vetëm shitja, por edhe tentim shitja e tokës një shteti të huaj, është një vepër penale, për të cilën parashihet dënimi më i ashpër, ka transmetuar agjencia palestineze e lajmeve “Maan”.
    Prokuroria palestineze ka njoftuar se një masë e tillë paraqet “konsolidimin e parimit të hershëm ligjor”, duke cekur se ai ka për qëllim mbrojtjen e projektit kombëtar palestinez për themelimin e shtetit të pavarur të Palestinës.
    Autoriteti Palestinez po ashtu ka thënë se një ligj i tillë është i domosdoshëm për të ndaluar përhapjen e dhunës hebraike në Bregun Perëndimor dhe në Jerusalemin lindor. Ligji është i bazuar në Ligjin për toka, i cili ka qenë në fuqi në Jordani nga viti 1948 deri më 1967, kur ushtria izraelite pushtoi Bregun Perëndimor bashkë me Jerusalemin. AP më vonë miratoi një ligj të ndarë, duke e quajtur atë Ligji i pronave të të huajve. Ky ligj parasheh që shitja e tokave okupatorit është e barabartë me tradhti kombëtare.
    Mirëpo lideri palestinez, Mahmoud Abbas, kundërshton dënimin me vdekje, prandaj dhe mediat vlerësojnë se dënimi, sipas të gjitha gjasave, nuk do të aplikohet. Me vdekje në territoret palestineze dënohet edhe spiunët e Izraelit dhe disa prej tyre tashmë janë duke e pritur ekzekutimin.
    Sigurisht, si ne komunizem apo fashizem....toka nuk i takon atij qe e ka blere / trasheguar, por i takon shoqerise / kombit e te tjere koncepte anonime ne emer te te cileve behen krimet me te medha.
    Ku jane keta qaramanet e forumit qe iu dridhet zemra per "jetet" e palestinezeve te protestojne per jetet e te pafajshmeve tani?
    "Who is John Galt?"

Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Denimi sa me perket mua eshte shum me mend , vetem keshtut paraja s'blen gjethqka edhe pse denimi nuk eshte njerzor...
    Dicka blen paraja ne kete rast. Ndryshe nuk do te ishte nevoja e nje ligji te tille absurd.
    Pra dmth nese nje pronar palestinez qe ka 10 oferta psh nga cifutet ose te huaj per te shitur ate toke e per te marre 100 000 ose 500 mije dollare, do te jete i detyruar tia shesi nje palestinezi tjeter megjithese ky i fundit mund ti ofroje vetem 10 mije dollare.
    Ky eshte ligj qe perligj mafiozet e pushtetaret e korruptuar, jo okupimin cifut.
    "Who is John Galt?"

Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Eshte sikur te fillojm tu shesim grekeve ne copa toke ne jug kur e dime qe ata kane pretendime per jugun e Shqiperise. Dhe ne jemi ne lufte me grekun vetem ne baze te nje shkrese, po Palestina me Izraelin jane ne lufte prej verteti.
    Cfare zgjidhje jep ti dmth? Te mos futet Shqiperia ne Bashkimin Evropian? Jo per gje, por qe nga momenti qe futesh, te pakten teorikisht, sipas ligjeve te fuqi, 1 milion greke mund te emigrojne ligjshmerisht ne Shqiperi, te marrin pjese ne votime lokale e mbarekombetare, dmth te te nderrojne Kushtetuten, kufijte etj. Te gjitha keto pa iu shitur asnje centimeter katror toke. Te rrofte pronesia e tokes atehere!
    "Who is John Galt?"

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Toro Lexo Postimin
    Sigurisht, si ne komunizem apo fashizem....toka nuk i takon atij qe e ka blere / trasheguar, por i takon shoqerise / kombit e te tjere koncepte anonime ne emer te te cileve behen krimet me te medha.
    Ku jane keta qaramanet e forumit qe iu dridhet zemra per "jetet" e palestinezeve te protestojne per jetet e te pafajshmeve tani?
    po pse ne demokraci mendon se gjithmone te lejon shteti ti shesesh token kujt ke deshire?????? te rrofshin njohurite qe paske!
    meso si eshte realiteti ne shume shtete demokratike dhe pastaj fol.
    e permenda me siper ate ligjin ne zvicer.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •