Close
Faqja 46 prej 47 FillimFillim ... 3644454647 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 451 deri 460 prej 465
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    Zotin e krijoi njeriu pastaj Zoti e beri njeriun. As Jahudizmi, Krishterizmi, Islamizmi etj nuk u krijuan nga Zoti, Allahu, etj por nga njerez qe donin te kontrollonin mendjen njerzore duke frikesuar ata nga dicka qe do tu ndodh poqese nuk paguajn apo nuk ndjekin udhen e Zotit apo Allahun, Budes, etj.
    Poqese ka Zot atehere ai nuk eshte ka e ben punen e tij sikur duhet
    Mire de, eshte nje ide interesante kjo. Mund te na e argumentosh pak te lutem?
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 11-11-2011 më 13:55

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Islami nuk lindi as me zbritjen e Kuranit, e as me Profetin Muhamed. Islami ekzistonte edhe me heret.
    Ku ka pas, kush e ka praktiku, sa njerez e paskan praktiku islamin. A ka pas shahadet ai 'islami' qe paska ekzistu ma heret se Muhamedi? Cka kane besu ata dhe cka kane praktiku? Dhe kesi pyetjesh, shpresoj qe te gjesh pergjigje me kodet e Kuranit, e shpresoj qe edhe numri 19 ka me te ndihmu.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    Zotin e krijoi njeriu pastaj Zoti e beri njeriun. As Jahudizmi, Krishterizmi, Islamizmi etj nuk u krijuan nga Zoti, Allahu, etj por nga njerez qe donin te kontrollonin mendjen njerzore duke frikesuar ata nga dicka qe do tu ndodh poqese nuk paguajn apo nuk ndjekin udhen e Zotit apo Allahun, Budes, etj.
    Poqese ka Zot atehere ai nuk eshte ka e ben punen e tij sikur duhet
    Krishterimi nuk eshte fe, krishterimi eshte marrdhenie personale me Perendine. Nuk ka qellim te ia kontrolloje dikujt mendjen por kete besim e pranojne vetem ata njerez qe duan marrdhenie personale shpirterore me Perendine.

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Krishterimi nuk eshte fe, krishterimi eshte marrdhenie personale me Perendine. Nuk ka qellim te ia kontrolloje dikujt mendjen por kete besim e pranojne vetem ata njerez qe duan marrdhenie personale shpirterore me Perendine.
    Haha jo bre per ate dhe e kane bere Vatikanin qe kontrollon pothuajse 1/3 e botes; shiko se sa kane investime ne banka dhe sa para investojn ne kthim (konvertim) ne te krishter dhe sa organizata/sekte jane neper tere boten qe shkojn dere me dere te per te lutur dhe u munduar per te kthyer njerez ne rrugen e drejt ate te Krishtit dhe Shpirtit te Shenjte.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Mire de, eshte nje ide interesante kjo. Mund te na e argumentosh pak te lutem?
    Zoti nuk ka ekzistuar deri sa njeriu nuk e prodhoi ate ne mendjen e tij, pasi qe e prodhoi prodhimin e tij dhe me te demshmin ne historin e njerzimit atehere filluan spastrimet ne emer te tij ose je me te ose je kunder tij.
    Shiko menyra se si eshte shperndar ideja per Zotin, ne menyre paqesore apo me vrasje dhe tortura; keshtu eshte me mire te lexosh se kur filluan besimet pagane dhe si nderruan format pastaj nga shume zotera ne nje.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Ku ka pas, kush e ka praktiku, sa njerez e paskan praktiku islamin.
    16:123. Pastaj, ty të shpallëm: “Ndiqe fenë e drejtë të Ibrahimit, se ai nuk ka qenë nga idhujtarët.

Qe do te thote se edhe Profeti Muhamed, ka ndjekur fene e Ibrahimit, Islamin. Profeti Ibrahim ishte themeluesi i Islamit. Te gjitha obligimet dhe ritet fetare jane shpallur nepermjet Profetit Ibrahim.

A ka pas shahadet ai 'islami' qe paska ekzistu ma heret se Muhamedi?
    Te gjithe Profetet (jo vetem Muhamedi), kane pasur te njejtin mision, pra ti ftojne njerezit ne besimin ne Zotin Nje. Pra, shahadeti nuk u zbulua nga Muhamedi. Shahadeti eshte "La Ilahe Ila Allah", pra, nuk ka zot tjeter perpos Perendise (Allahut), dhe kjo ishte motoja e te gjithe Profeteve, perfshire edhe Muhamedin.

Cka kane besu ata dhe cka kane praktiku? Dhe kesi pyetjesh, shpresoj qe te gjesh pergjigje me kodet e Kuranit, e shpresoj qe edhe numri 19 ka me te ndihmu.
    Sic thash, obligimet fetare kane ekzistuar edhe para Muhamedit dhe Kuranit. Ato iu shpallen Profetit Ibrahim shume me heret, keshtu na meson Kurani.

16:123. Pastaj, ty të shpallëm: “Ndiqe fenë e drejtë të Ibrahimit, se ai nuk ka qenë nga idhujtarët.

Qe do te thote se edhe Profeti Muhamed, ka ndjekur fene e Ibrahimit, Islamin. Profeti Ibrahim ishte themeluesi i Islamit. Te gjitha obligimet dhe ritet fetare jane shpallur nepermjet Profetit Ibrahim.

Te gjithe Profetet (jo vetem Muhamedi), kane pasur te njejtin mision, pra ti ftojne njerezit ne besimin ne Zotin Nje. Pra, shahadeti nuk u zbulua nga Muhamedi. Shahadeti eshte "La Ilahe Ila Allah", pra, nuk ka zot tjeter perpos Perendise (Allahut), dhe kjo ishte motoja e te gjithe Profeteve, perfshire edhe Muhamedin.

Sic thash, obligimet fetare kane ekzistuar edhe para Muhamedit dhe Kuranit. Ato iu shpallen Profetit Ibrahim shume me heret, keshtu na meson Kurani.

po eshte e vertete master qe obligimet fetare kane qene ne ekzistence edhe para shpalljes se Kuranit;

te krishteret , myslimanet dhe cifutet kane te njejten origjine ritesh fetare;

Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Shume myslimane sunite thone se Adami (Ademi) ka qene myslimani i pare dhe ka ndjekur islamin...

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Shume myslimane sunite thone se Adami (Ademi) ka qene myslimani i pare dhe ka ndjekur islamin...
    Po por Islami (sikur qe e njohim sot) ka ekzistuar vetem prej Ibrahimit e kendej. Ne kohen e Ademit (Adamit) nuk kishte haxh, zeqat, 5 lutje ditore, etj. Te gjitha keto erdhen me Profetin Ibrahim.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Kur'ani mjafton për të qen muslimanë...

Faqja 46 prej 47 FillimFillim ... 3644454647 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •