Ju nuk e thuani Shehadetin !
Ju nuk e posedoni çelësin e xhennetit !
Tash po e kuptoj se pse i refuzoni hadithët ! Sepse e mohoni vet-egzistencën e Muhamedit a.s. !
Muhammedi është i dërguar i All-llahut, e ata që janë me të (sahabët) janë të ashpër kundër jobesimtarëve, janë të mëshirshëm ndërmjet vete, ti i shehkah përulen (në rukuë), duke rënë me fytyrë në tokë (në sexhde), e kërkojnë pre All-llahut që të ketë mëshir dhe kënaqësinë e Tij ndaj tyre. Në fytyrat e tyre shihen shenjat e gjurmës së sexhdes. Përshkrimi i cilësive të tyre është në Tevrat dhe po ky përshkrim është edhe në Inxhil. Ata janë si një farë e mbjellë ku mbin filizi i vet, e ai trashet, përforcohet dhe qëndron në trungun e vet, ajo e mahnit mbjellësin. (All-llahu i shumoi) Për t’ua shtuar me ta mllefin jobesimtarëve. All-llahu atyre që besuan dhe bënë vepra të mira u premtoi falje të mëkateve dhe shpërblim të madh. (Kur'an : 48/29)
flit me argumenta e jo me paragjykime ,
sa per ate qe the , shko mush breket ,
nuk eshte e drejte per vete te kerkosh demokraci , e per te tjeret jo,
eshte ky argument per ty apo jo, pra ju nuk kerkoni demokraci per te gjithe , por demokraci per ju, e kjo nuk eshte demokraci, pra as mos e kerkoni per vete,
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
Natyrisht qe Muhamedi ishte i Derguar i ALlahut, edhe Ibrahimi, edhe Isai, edhe Nuhu, edhe Ismaili, edhe shume e shume te tjere.
Por mos harroni. Ne Islam eshte vetem nje shahadet, dhe ai gjendet ne suren 3, ajeti 18:
3:18. All-llahu vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij, e dëshmuan edhe engjëjt e dijetarët, dhe se Ai është Zbatues i drejtësisë. Nuk ka zot përveç Tij, Fuqiplotit e të Urtit.
La Ilahe Ila Allah
Mision i te gjithe te Derguarve ishte ky: Percjellja e fjales La Ilahe Ila Allah, tek njerezit. Pra besimi ne vetem Njw Zot.
Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 21-09-2010 më 17:35
Postuar më parë nga Illirian
E pse qenkan sekt, apo sepse fjalen Allah e kane perkthyer Perendi dhe fjalen Islam e kane perkthyer Nenshtrim dhe fjalen Xhuma e kane perkthyer e Premte????
Master2006,
I hodha nje sy atij site.Pavaresisht se kam deshire t'ju bej komplimenta per punen e mire per pastrimin e fese suaj nga idhujtarizimi i arabizmit, me duhet te sqaroj se une si i krishter nuk mund ta pranoj kurrsesi interpretimin se Jezusi u kryqezua pa shpirt. E verteta biblike eshte qe Jezusi u kryqezua ne trup dhe shpirt.
Fjalet e Tij te para ne kryq ishin: "Fali o At se nuk dijne se c'bejne!" Keto nuk mund t'i thote nje trup pa shpirt.
Te uroj qe udhetimin qe ke nisur ne gjetjen e se vertetes ta perfundosh ne njohjen e Jezusit.
Ai eshte kryqezuar dhe per ty dhe per mua!
Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 21-09-2010 më 17:35
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Me argument te fola deri me tash, ti dhe shoku yt masteri, jeni duke e percjellur nje guru i cili perdor hadithet per ta plotesuar "faljen e tij te kontaktit (..?..) " te tij te gjymtyrt !
Demokracia s'ka te bej me Islam, nese edhe kete e keni mesuar nga aj sharlatani juaj, ateher te mjeret ju te mjeret !
Duhet qenë në gjendje intelektuale shumë të mjerueshme për të ndjekur një ciarkuz si ai prijësi juaj jevg ! Si ka mundesi qe te ndodhe kjo ? ! . . si dihët, ndoshta edhe s'keni sy apo thjesht jeni antar te familjes se tij ?! Ndryshe s'ka mundesi !!
Krijoni Kontakt