Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12

Pse të tjerët nga asgjë nxjerrin diçka, e ne ... as çerekun?

Kjo që po ndodh në këtë dekadën e fundindit, sidomos në raport me fqinjtë, konkretisht me fqinjin e veriut më ka shtyrë të mendoj, natyrisht dhe me shumë nerva:

"Pse more vëlla këta qena edhe nga pleshti nxjerrin dicka, ndërsa ne edhe kur na jepet copë, nga mosdija me siguri, nuk arrijmë ta marrim as çerekun".

Pse ndodh kështu?

P.S. Kjo vlen për gjithë trojet shqiptare natyrisht nga një kontekst tjetër
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 19-09-2010 më 14:30
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

se harrova të thosha...

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Kjo që po ndodh në këtë dekadën e fundindit, sidomos në raport me fqinjtë, konkretisht me fqinjin e veriut më ka shtyrë të mendoj, natyrisht dhe me shumë nerva:

"Pse more vëlla këta qena edhe nga pleshti nxjerrin dicka, ndërsa ne edhe kur na jepet copë, nga mosdija me siguri, nuk arrijmë ta marrim as çerekun" e përkundër kësaj jemi edhe të kënaqur.
    Pse ndodh kështu?

.. madje jemi të kënaqur

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    DEMBELAT NE STAMBOLL,fjala popullore,po get ashte gabimi i madhe po dembelat ne mes nesh,kjarte,apo jo,tento me dhane nji projekt per ushqim ,shtetit,te thote paj bone vet,,kurse keta te veriut shpallin dhe lypin projekte,ketu ashte puna,shqipetarit i intereson tatimi politikes ,dhe e kane mesue prej turkut,bane ti projektin edhe fabriken ska problem,vije une per tatim.

Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622
    A thua pse ndodh kështu Zotëri Adem?

Xhon Djui, edhe sot kishte për të thënë se njerëzit nuk konsolidojnë bashkësi shoqërore me atë se, fizikisht jetojnë njëri pranë tjetrit, ashtu si edhe njeriu nuk mund të jetë jashtë ndikimeve shoqërore edhe kur nga të tjerët është i larguar.
    Kultura, dituria, fjala e shkruar dhe mjetet e komunikimit jane fuqi që bëjnë ndërlidhje mes njerëzve dhe e mundësojnë bartjen e vlerave të humanizuara në dy kahje dhe me efekt të ndërsjelltë.
    Në të kundërtën, njeriu si individ apo kolektiv, përshkak të mosdijes u nënshtrohet të tjerëve, e humb lirinë, bëhet mjet i manipulimit për qëllime të huaja.
    Mirëpo, roli më i madh i përket shtetit mendoj. Thelbi është te mënyra e të kuptuarit të detyrës së shtetit për ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës kombëtare.

Një fëmijë kur fle - rritet, një popull kur fle - zhduket.
    Love has no limits

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Mirëpo, roli më i madh i përket shtetit mendoj. Thelbi është te mënyra e të kuptuarit të detyrës së shtetit për ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës kombëtare,suppppppper

edhe më tej është aktual

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin

"Pse more vëlla këta qena edhe nga pleshti nxjerrin dicka, ndërsa ne edhe kur na jepet copë, nga mosdija me siguri, nuk arrijmë ta marrim as çerekun".

Pse ndodh kështu?

... madje jemi edhe të kënaqur!

Citim Postuar më parë nga kutje Lexo Postimin
    Mirëpo, roli më i madh i përket shtetit mendoj. Thelbi është te mënyra e të kuptuarit të detyrës së shtetit për ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës kombëtare,suppppppper
    përshëndetje kutje,
    ... dhe vërtetë në këto dy dekada sidomos sa jemi duke investuar në këtë vlerë kombëtare - mbëltimin e ndjenjës kombëtare?

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Sepse jemi popull egoist vetem per kete.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-11-2011
    Postime
    47
    nese te tjeret nxjerin dhjame nga pleshti ateher ne per nje plesht djegim jorganin..

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Sepse jemi popull egoist vetem per kete.

Ti njeri paske harru edhe diqka.... po e vazhdoj une.

Ne nxjerrim shume bile ku askush nuk nxjerr ne nxjerim. Ne nga hiqi nxjerrim thashethemet dhe kur dikush nuk e ka bishtin na ja ngjesim, kur e ka na ja presim. E vogel po ju duket kjo ?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •