Tiranë 13 shtator- “Duhet të ndiheni krenar që e nisni vitin shkollor në shkollën e re që mban emrin e njërit prej burrave më të shquar të kombit shqiptar të të gjitha kohërave, arkitektit të pavarësisë së Kosovës , intelektualit të madh shqiptar, presidentit Ibrahim Rugova. Ky burrë i shquar me dijen e tij me punën e tij, me udhëheqjen e tij, me idealet që mbrojti, ju dha nder shqiptarëve kudo në botë, kudo që janë më shumë se askush tjetër. Uroj që personaliteti i tij, kontributi i tij, t’ju frymëzojë ju, nxënësve të kësaj shkolle për arritje gjithnjë e më të mëdha”. Me këto fjalë kryeministri Sali Berisha iu drejtua 1200 nxënësve të shkollës 9-vjeçare “Ibrahim Rugova” në Kamëz të Tiranës. Shkolla e cila është një investim prej 180 milionë lekës u përurua sot (e hënë) në prani të drejtuesve të Bankës Botërore në Shqipëri, kryeministrit Sali Berisha si dhe disa deputetëve. Shkolla ka rreth 40 klasa, për rreth 1200 nxënës, një shkollë me laboratorët dhe pajisjet më moderne në sajë të një projekti të quajtur “Cilësi dhe barazi në arsim”, nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës.
Krijoni Kontakt