Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
    i/e regjistruar Maska e toni-as.roma
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    107

Thumbs up Universitet islamik në Tiranë

Ndërsa mes myslimanëve ka shpërthyer një tjetër konflikt, me shkarkime dhe akuza, kreu i Komunitetit Mysliman në Shqipëri, Selim Muça, ka deklaruar gjatë se Këshilli i Përgjithshëm vendosi ngritjen e një Universiteti të Shkencave Islame në Shqipëri.
    “Kryesia mori një vendim për hapjen e Universitetit të Shkencave Islame në Shqipëri. Nuk do të ketë më nevojë që të rinjtë të shkojnë jashtë për ndjekur studimet teologjike. Në synojmë tërheqjen e studentëve jo vetëm nga Shqipëria, por edhe nga rajoni dhe Evropa”, tha Muça.

Sipas tij, në këtë universitet do të ftohen të studiojnë përveç shqiptarëve edhe të rinj nga shtetet e tjera evropiane
    Shqiptar me emer,Shqiptar me zemer!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Veprim për tu përshëndetur ky, kjo gjë duhej bërë vite më parë, por më mirë vonë se kurrë. Teologët e ardhshëm mysliman duhet të edukohen dhe të shkollohen në vendin e tyre dhe sipas frymës tradicionole shqiptare. Këta që shkojnë e shkollohen andej nga Arabia, Siria e Jordania kur kthehen mbrapsht vijnë me lloj lloj teorish e talebanizmash të Lindjes së Mesme në kokë që nuk kanë vend në realitetin shqiptar. Islami në Shqipëri duhet të jetë ashtu siç ka qenë përherë këtu te ne, Islam tradicional shqiptar, nuk duhet të importojmë Islamin radikal, vehabist, apo diçka të tillë të shkollave të caktuara të Lindjes së Mesme, fatkeqësisht kjo ka ndodhur me shumë studentë që mbarojnë shkollën andej. Bile edhe vetë konflikteve në KM janë si pasojë e përplasjes të rrymave tradicionale me rrymat e reja që janë sjellur prej këtyre teologëvë që kanë studiuar nëpër shtetet arabe.

Ky projekt ka kohë që përflitej, shpresoj të realizohet e të mos jetë vetëm fjalë. Universitetin Islamik në Shqipëri do të jetë një hap i madh për ruajtjen të paprekur të Islamit tradicional shqiptar.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Shqiperia si vend me shumice islame eshte dashur shume kohe me pare te kete nje universitet te tille. Po prap me mire vone se kurre, tash ne ralle eshte ndertimi i nje xhamie me permasa gjigante, pershendes iniciativen e presidentit

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Po, eshte i domosdoshem.
    Jo sepse Shqiperia eshte "me shumice islame" sic thone hajvanet, po sepse kleri i ciles do fe duhet te arsimohet brenda vendit.
    -

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,762
    Do ti lejojne vajzat te shkojne pa shami ne shkolle?(me qe kerkojne te drejten te shkojne ne shkolle publike me shami).

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Veprim për tu përshëndetur ky, kjo gjë duhej bërë vite më parë, por më mirë vonë se kurrë. Teologët e ardhshëm mysliman duhet të edukohen dhe të shkollohen në vendin e tyre dhe sipas frymës tradicionole shqiptare. Këta që shkojnë e shkollohen andej nga Arabia, Siria e Jordania kur kthehen mbrapsht vijnë me lloj lloj teorish e talebanizmash të Lindjes së Mesme në kokë që nuk kanë vend në realitetin shqiptar. Islami në Shqipëri duhet të jetë ashtu siç ka qenë përherë këtu te ne, Islam tradicional shqiptar, nuk duhet të importojmë Islamin radikal, vehabist, apo diçka të tillë të shkollave të caktuara të Lindjes së Mesme, fatkeqësisht kjo ka ndodhur me shumë studentë që mbarojnë shkollën andej. Bile edhe vetë konflikteve në KM janë si pasojë e përplasjes të rrymave tradicionale me rrymat e reja që janë sjellur prej këtyre teologëvë që kanë studiuar nëpër shtetet arabe.

Ky projekt ka kohë që përflitej, shpresoj të realizohet e të mos jetë vetëm fjalë. Universitetin Islamik në Shqipëri do të jetë një hap i madh për ruajtjen të paprekur të Islamit tradicional shqiptar.
    Mund jete edhe e kunderta se mund marrin profesora e teolog ndryshem nga bota arabe, gje me shume felliqet gjendja e muslimaneve shqiptar duke u talibanizuar e vehabizuar me shume.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    351
    Pajtohem me parashkruesit sepse te gjithe nuk i kane mundesite qe te vijojne nje shkollim superior ne Medine ose ne Mekken e bekuar kshtu qe ky universitet mbetet alternative edhe per ata qe gezojne nivel me te vogel ekonomik.

i/e regjistruar Maska e toni-as.roma
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    107
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Mund jete edhe e kunderta se mund marrin profesora e teolog ndryshem nga bota arabe, gje me shume felliqet gjendja e muslimaneve shqiptar duke u talibanizuar e vehabizuar me shume.
    Ti nese je ateist ose i ndonje feje tjetr trego e jo ne qdo tem ta kritikojsh islamin une nuk edi pse pot pengon aq shum pse mu dhe te tjerve nuk pona penngojn fet e tjera dhe kur nuk kena ofendue kurr
    Shqiptar me emer,Shqiptar me zemer!

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Do ti lejojne vajzat te shkojne pa shami ne shkolle?(me qe kerkojne te drejten te shkojne ne shkolle publike me shami).
    Thua te jemi vendi i pare qe do kete hoxhica apo imamica?
    Femna osht per te rrit kalamojt mer qafir, ti do me i heq ene ferexhene?
    Lanet milet.
    -

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    pSE MOS KET?

pO TE DREJTAT E gRAVE?

iSLAMI ESHT FE E DREJT.

aLLAHU e din me s'Miri

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •