Ne fillim te videos interaktiv 2 te cilen e sjelle ARIANI_TB Albin Kurti thote,fjale per fjale lidhur me rezoluten e AP te OKB-se:
"Eshte interesant se regjimet dhe qeverite e pas luftes ne Kosove mezi presin te fesojne dhe zakonisht kjo behet para se te perfundoje gjitheqka dhe mandej ne gotitemi ne momentet e fundit.Edhe ne qershor te vitit 99 u festua shume ne Prishtine nga pushteti i atehershem dhe mu atehere u pat nda Mitrovica.Mandej me 17 shkur 2008 u festua shume ne Prishtine dhe me 19 shkurt ,vetem 2 dite me vone u paten u paten djege pikat doganore 1 e 31 dhe tashme kete mendimin keshillues te GJND-se u festua shume e me pas erdhi kjo rezoluta e cila ne fakt 4 pika i dedikohen GJND-se ,realisht pika kryesore eshte e pesta e cila paralajmron qarte negociata mes Prishtines e beogradit."
Mund ta vertetoni nga materiali audiovizuel se keshtu ka thene fjale per fjale.
Duhet vetem pak koncentrim dhe thellim per te ardhe ne prfundim se kjo eshte pothuajse nje retorike siperfaqesore me argumente falso dhe me plote trillime.
Une per shembull do ta pyetesha Albinin.Cilat na paskan qebe ato regjime te Kosoves se pasluftes ?A nuk ishte deri ne vitin 2008 pushteti i vertete UNMIKU?
Heu po cili na paskesh qene ai pushteti a regjimi qe sundonte ne Kosove ne qershorin e vitit 1999 qe i paskesh organizuar festimin ? Hapu toke.Une nuk pa pushtetare as qeveritare ne ate kohe .Perveq shqiptare nga fshatra dhe qytete te Kosoves te cilet dualen nga ankthi dhe frika dhe i priten ushtaret e NATO-re si shpetimtaret madje duke klithur ne histeri nga gezimi qe shpetuan nga tmerri qe pprisnin secilen dite.A ka kuptim kjo " U pat festua shum ne Prishtrine nga pushteti dhe mu atehere u pat nda Mitrovica."Retorike pa fije kuptimi dhe genjeshter e kulluar.
Pastaj kjo per festimin e pavaresise a ka kuptim?Shume pa lidhje. Se pari Festimi ishte i kuptushem dhe dinjitoz.Me shekuj pritem kete dite,u derdhe aq shume gjake e lote,mundime e tortura.NUK dudhej te festohej?!!
U dodjen dy kontenjera qe nuk i mbronin edhe ashtu shqiptaret. Te behemi real,
reakcioni i serbeve ka qene i pritshem ,madje ka pase droje se kane munde te ndodhin gjera shum me dramatike se djegja e kontenjerave.Per qka flet Albini. Nuk ka qene dashte te kremtohet shpallja e pavaresise? A nuk ka qene dashte te shpallet pavaresia fare? Kremtuam nuk kremtuam ata do ti kishin djege kontenjerat atje sepse ne nuk patem as polici e as ushtri atje.
Per GJND- dhe rezoluten une nuk kam pare ndonje festim . Une kur eshte lexua
mendimi nga kryretari i GJND-se jam ngritur ne kembe dhe kam duartrokitur nga gezimi,vetem ne dhomen time. Eshte ky festim? Eshte dashte te hidherohem per kete? Po te gjithe shqiptaret i ka gezuar konkluzioni i GJND-se se edhe Albini dhe gjithe oponenca e qeverise duke fajsuar institucionet eKosoves paralajmronin skenar shum me pesimist .
Nuk po e zgjas por te them te drejten une vete,
Shum here jam zhgenjy pse njerzit nuk ekane perkrahe dhe nuk kane dale ne numer shum me te madh ne protestat e Albinint.Tash e kam kuptuar se ajo qe ofron ai eshte vetem retorike kundershtuase plotesisht e zbrazet.Per kete arsye ai ka mbete me glauka ,pra pa program dhe pa njerze qe u beson populli.
Do te shihni se ne zgjedhje nuk do te kaloje pragun elektoral.
Krijoni Kontakt